• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

MejeriMesser og konferencer28. 09. 2023 | Helle Friemann Nielsen

Over 1.000 mejeriprodukter er klar til årets store branchetræf

MejeriMesser og konferencer28. 09. 2023 By Helle Friemann Nielsen

Ost, smør og yoghurt fra seks europæiske lande stiller op til dyst, når International Food Contest (IFC) tirsdag den 3. oktober åbner i MCH Messecenter Herning. Mejeribranchen har en mangeårig tradition for at konkurrere på kvalitet, men IFC er meget mere end det. Den er et uundværligt samlingspunkt for alle de fagfolk, der er med til sikre, at mejeribranchen fortsat udvikler sig, lyder det fra arrangørerne.

Mejeriprodukter i lange baner er det populære omdrejningspunkt for udstillingen i Herning.

På tirsdag den 3. oktober kl. 8 åbner MCH Messecenter Herning en af mejeribrugets mest sejlivede traditioner: International Food Contest med over 1.000 forskellige mejeriprodukter fra Danmark, Sverige, Norge, Island, Tyskland og Rumænien.
Dagen inden har 141 fagdommere bedømt samtlige produkter, og kort før middag på selve åbningsdagen afsløres det, hvilke produkter og mejerier, der har vundet den internationale mejeridyst i kategorierne ost, konsummælksprodukter samt smør og blandingsprodukter.
-Det er altid spændende, hvem der vinder. Mejeribranchen har en solid tradition for at konkurrere på kvalitet, men IFC er meget mere end kåringen af de bedste produkter og dygtigste mejerister. Den er et uundværligt samlingspunkt for alle de fagfolk, der er med til sikre, at mejeribranchen fortsat udvikler sig, fortæller sekretariatsleder for IFC, Lars Johannes Nielsen.

Smag, håndværk og teknologi
International Food Contest var tidligere kendt under navnet Landsmejeriudstillingen, som bygger på en mere end 100 år gammel tradition med at bedømme og hædre ost, smør m.m. med henblik på at fastholde og højne kvaliteten af de danske mejeriprodukter. IFC varer i tre dage, og tiltrækker hvert år flere tusinde fagfolk fra mejeribranchen og beslægtede erhverv.
-Selvom konkurrencen og produktsortimentet i sagens natur har forandret sig over årene, er formålet på mange måder, det samme i dag, fortsætter Lars Johannes Nielsen.
-Det handler om at mødes omkring et overdådigt udvalg af mejeriprodukter, diskutere kvalitet, smag, håndværk og teknologi og i det hele taget udfordre og inspirere hinanden på tværs af mejerier og faggrænser.

Samarbejde med andre messer
De mere end tusind deltagende produkter er alle stillet frem til skue og fri smagning på lange borde side om side med en række stande, hvor leverandører til mejeribranchens præsenterer deres produkter og ydelser. Dertil afvikles IFC altid samtidig med en af de to store industrimesser: FoodTech eller – som år – HI Tech & Industry Scandinavia.
-Samarbejdet med de andre messer betyder, at hallerne i disse dage bliver et meget attraktivt mødested for fagfolk, der interesser sig for teknologi og innovation og – naturligvis – mejeriproduktion. Alle får noget med hjem, nye ideer og kontakter. Det er derfor, vi hvert år kan trække flere tusinde gæster til arrangementet, siger han videre.

Smag på produkterne fra Gourmetprisen
Ud over smagsprøver på mejeriprodukterne i den traditionelle konkurrence, er der igen år mulighed for at stifte bekendtskab med produkterne fra årets dyst om Mejeriforeningens Gourmetpris, der blev afviklet i København først på sommeren. I alt 47 mejeriprodukter deltog i denne konkurrence, hvor det handler om originalitet og smagsoplevelse frem for teknisk kvalitet. Et dommerpanel af madprofessionelle kårede vinderprodukterne inden for kategorierne konsum, is, smør, hård ost og blød ost.

To formænd byder velkommen
Den officielle åbning af udstillingen finder sted i hal B, tirsdag den 3. oktober kl. 11, hvor Mejeriforeningens formand Steen Nørgaard byder gæsterne velkommen og senere kårer vinderne af årets mejeridyst fra scenen. Mejeriforeningsformanden plejer også at holde velkomsttalen, men her har arrangørerne i samråd med formanden valgt at justere lidt på konceptet.
Talen bliver i stedet holdt at formanden for Nordjyllands-kredsen i Foreningen af Mejeriledere og Funktionærer: Palle Jellesmark, Aftersales Manager i Lyras A/S.
-Kredsene under Foreningen af Mejeriledere og Funktionærer kan i år fejre 50-års jubilæum, og det synes vi er god anledning til at afprøve noget nyt, siger Lars Johannes Nielsen om valget af formanden for kreds Nordjylland til velkomsttaler.
-Tanken er, at velkomsttalen fremover skal gå på skift mellem forskellige personer med tilknytning til mejeribranchen eller IFC, og her er Palle Jellesmark et oplagt valg at lægge ud med. Han har været i branchen i mange år, både som mejerist og mejeridirektør, og kender udstillingen rigtig godt.

International Food Contest afholdes sideløbende med HI Tech & Industry Scandinavia i MCH Messecenter Herning fra den 3.-5. oktober.
Læs mere om IFC her.

Kilde: mejeri.dk.

Skrevet i: Mejeri, Messer og konferencer

Seneste nyt fra redaktionen

Ny institutdirektør på DTU Aqua

Forskning og uddannelseKød, fisk og fjerkræ08. 05. 2025

Professor Anna Rindorf vil som ny leder af DTU Aqua bakke op om innovation på både instituttet og i samfundet: ”Vi skal vokse videre på trods af en usikker verden.” DTU har udpeget professor og sektionsleder Anna Rindorf til ny direktør for DTU Aqua med tiltrædelse den 1. juli. Hun har både

Rynkeby Foods udvider med Valsølille Vitamin Water

DrikkevarerMiljø og sundhed08. 05. 2025

Rynkeby Foods A/S udvider sin produktportefølje under Valsølille-brandet ved at lancere Valsølille Vitamin Water – en vitaminvand uden brus og med 20 procent frugt. Med lanceringen af Valsølille Vitamin Water styrker Rynkeby Foods sin position på markedet for funktionelle drikkevarer og

Dragsbæk: Nordens olivenolie skal være økologisk

AktueltFødevareproduktionLandbrugMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed08. 05. 2025

Det handler om at styrke landbrug, folkesundhed og fødevareindustri: Økologien er atter på dagsordenen hos fødevaregiganten Dragsbæk, der nu vil sende klart signal til landmænd, politikere og privatforbrugere om de mange fordele ved den danske raps. Efter en periode med stilstand er økologien

Nyt millionprojekt reducerer madspild og giver restprodukter større værdi

AktueltFødevareproduktionØkologi og bæredygtighed08. 05. 2025

Danmarks fødevareindustri genererer årligt 385.000 tons madspild. Nu skal et nyt projekt til 13 millioner kroner hjælpe virksomheder med at udnytte deres sidestrømme fra fødevareproduktionen mere effektivt og dermed nedbringe madspildet. Projektet er støttet og sat i gang af Industriens Fond,

Lagkagehuset indgår omfattende partnerskab med Dagrofa

Brød og kagerDetailhandel og en grosFoodserviceTop08. 05. 2025

Lagkagehuset har underskrevet deres hidtil største samarbejdsaftale. Valget er faldet på fødevarekoncernen Dagrofa. Fremover skal Dagrofa Foodservice levere fødevarer til bagerkædens 108 danske butikker, og bagerkæden udbygger MENY-samarbejdet med yderligere 10 shop-in-shop-butikker og en fælles

Madiværksættere sigter efter 100 millioner i omsætning efter fire år

FoodserviceMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed06. 05. 2025

Holdet der driver noon, catering- og kantinevirksomheden, og BaneGaarden, mad- og kulturdestinationen i København, går nu efter en trecifret millionomsætning i 2025 svarende til en vækst på 26 pct. fra 2024 Table, moderselskabet stiftet af Carl Johan Paulsen, Ida Marie Banke André og Karlos

Jagten er gået ind: DM i Bålmad søger deltagere

FoodserviceMesser og konferencer06. 05. 2025

Eftersøgningen efter Danmarks bedste kok til mad over bål er skudt i gang. For andet år i træk afholdes DM i Bålmad – en krævende kokkekonkurrence, hvor kun en lille udvalgt skare får lov at stille til start.  Kan du kreere gastronomiske oplevelser i særklasse – også selv om røgen svider i

Tivoli Food Festival: Fiskeauktion, Danmarksmesterskaber og verdens (måske) bedste bouillabaisse

AktueltFoodserviceMesser og konferencer06. 05. 2025

Mad og drikke bliver de vigtigste forlystelser, når Tivoli igen byder inden for til Tivoli Food Festival. Ni dage i maj bliver Tivoli fyldt med gastronomiske oplevelser, råvarer fra forskellige egne af landet, langbordsmiddage med stjernekokke, workshops og smagninger. Mere end 40.000 madglade

Aflysning af Esrum Kloster Ølfestival

AktueltDrikkevarerMesser og konferencer06. 05. 2025

Et krav om habitatvurdering gør det umuligt for Esrum Kloster & Møllegård at gennemføre årets traditionsrige ølfestival. Esrum Kloster Ølfestival 2025 bliver aflyst. Det står nu klart efter Gribskov Kommune har meddelt, at der skal foretages en habitatvurdering af det naturområde, som Esrum

Salget af miljømærket tun stiger med 24 procent

CertificeringKød, fisk og fjerkræMiljø og sundhedTopØkologi og bæredygtighed06. 05. 2025

Mængden af tun, der blev solgt globalt med Marine Stewardship Council (MSC)'s blå miljømærke, voksede med 24 pct. fra år til år til næsten 300.000 tons i 24-25 år, ifølge nye data offentliggjort af MSC i den seneste udgave af sin Sustainable Tuna Yearbook. Dataene omfatter både salg af tun fra

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • DENIOS ApS

    Ved du, hvornår det er tid til at vedligeholde, udskifte eller flytte dit opsamlingskar?

  • Spirax Sarco Danmark

    Blog: Damp er naturlig teknologi

  • Nemco Machinery A/S

    Nemco har nyt med hjem fra Europas største fødevaremesse

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Busch på IFFA 2025: Vacuum Diagnostics til intelligente vakuumløsninger til kødforarbejdning

  • DENIOS ApS

    3 sikkerhedsfunktioner, du skal kigge efter på dit opsamlingskar

  • Spirax Sarco Danmark

    Steam Insight: En digital forbindelse til optimering af dit dampsystem

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Vakuumsystemer: En guide til turn-key projekter

  • DENIOS ApS

    Service og vedligeholdelse – overholder du loven?

  • Busch Vakuumteknik A/S

    De 7 bedste praksisser: Bliv en mester i lækagesøgning

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Inspirationskatalog: 44 siders tips til din menu

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Ny institutdirektør på DTU Aqua

    08.05.2025

  • Rynkeby Foods udvider med Valsølille Vitamin Water

    08.05.2025

  • Dragsbæk: Nordens olivenolie skal være økologisk

    08.05.2025

  • Nyt millionprojekt reducerer madspild og giver restprodukter større værdi

    08.05.2025

  • Lagkagehuset indgår omfattende partnerskab med Dagrofa

    08.05.2025

  • Madiværksættere sigter efter 100 millioner i omsætning efter fire år

    06.05.2025

  • Jagten er gået ind: DM i Bålmad søger deltagere

    06.05.2025

  • Tivoli Food Festival: Fiskeauktion, Danmarksmesterskaber og verdens (måske) bedste bouillabaisse

    06.05.2025

  • Aflysning af Esrum Kloster Ølfestival

    06.05.2025

  • Salget af miljømærket tun stiger med 24 procent

    06.05.2025

  • Højer Pølser vinder guld til buffetklassikere

    01.05.2025

  • 16 ISS-kantiner hos Bygningsstyrelsen får Svanemærket

    01.05.2025

  • Det smager af larm: Hvordan påvirker støj smagsløgene?

    01.05.2025

  • Ældste frigivelse fra Stauning Whisky nogensinde

    01.05.2025

  • 50 år med smag – Bryggeriet Apollo fejrer jubilæum og forvandling

    01.05.2025

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 2 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik