• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

Fødevaresikkerhed19. 08. 2020 | Dann Bjarke Jensen

Optimering af fremstillingsprocesser med fuldautomatisk pH-system

Fødevaresikkerhed19. 08. 2020 By Dann Bjarke Jensen

Christian Schrøder fra Tech Instrumentering peger på de flasker, der indeholder pH-buffer-opløsninger og et rengøringsmiddel, der bruges til at henholdsvis kalibrering og rengøring af sensoren. Det sker fuldautomatisk og ved hjælp af indbyggede, pneumatiske ekspansionspumper.

Betydningen af pH-værdien under diverse fremstillingsprocesser kan ikke undervurderes. Det gælder i samtlige grene af industrien. Hvis en producent ikke har styr på pH-værdien under processen, kan det resultere i fejlproduktioner, der må kasseres eller færdigvarer af en uensartet – og svingende kvalitet.

Det danske firma, Tech Instrumentering, forhandler et pH-overvågningssystem, der online og fuldautomatisk overvåger pH-værdien i selve produktionsprocessen. Systemet er udviklet af det tyske firma, Knick, der har specialiseret sig i at fremstille avanceret måleudstyr til anvendelse i industri og laboratorier.

Knick-systemet er intelligent og foretager fuldautomatiske kalibreringer af pH-elektroden, der naturligvis er placeret inde i selve processen, dvs. i den tank eller rør, hvor processen finder sted. Alle pH-værdier kan gemmes i en log-fil, hvilket sikrer en fuldgyldig dokumentation. Ligeledes kan systemet konfigureres, så der gives fejlmeldinger, hvis pH falder uden for de fastlagte grænser – eller pH-elektroden eksempelvis er defekt.

Gode erfaringer hos dansk biotek-producent

En større dansk biotekvirksomhed har brugt det automatiske pH-overvågningssystem fra Knick og er særdeles tilfredse med produktet.

I denne virksomhed er pH-sensoren placeret i en stor blandingstank, hvor der blandes forskellige flydende ingredienser, og den blanding skal senere indgå i produktionen af færdigvarer. pH-værdien er særdeles vigtig, og måles uafbrudt under blandingsprocessen. Det er meget vigtigt, at der er fuldstændig styr på pH-værdien under blandingen, og hvis denne værdi falder uden for fastlagte grænser, så skal batchen – i værste fald – kasseres.

Hvis pH-værdien i tanken bliver lidt for høj eller for lav, får procesoperatøren en alarm og kan nå at skride ind, før det er nødvendigt at kassere hele batchen.

En procesoperatør fra virksomheden fortæller:

– Vi har nu kørt med dette system i over 12 år og er særdeles tilfredse med det. Systemet er fuldautomatisk og intelligent. Det betyder for eksempel, at systemet selv foretager de nødvendige kalibreringer af sensoren, et møjsommeligt arbejde, der tidligere blev udført af de ansatte. Ligeledes melder systemet selv, hvis der er noget galt med sensoren, så vi kan få den udskiftet i tide. Hvis sensoren skal skiftes, så er det ikke nødvendigt at tømme tanken først. Det er let at tage pH-sensoren ud af tanken under selve processen, skifte den uden at afbryde produktionsforløbet. Procesoperatøren fortsætter:

– Med dette system har vi fået fuldstændig styr på blandeprocessen og kan skride ind, før skaden er sket. Derfor er det ikke længere nødvendigt at kassere batches, hvor pH-værdien har overskredet vores fastlagte grænser.

Overvågningssystemet kan med fordel anvendes ved industriel fremstilling af farmaceutiske produkter, fødevarer og i biotekindustrien. Men andre grene i dansk industri kan også drage nytte af systemet, da forskellige industrier har forskellige applikationer og forskellige udfordringer. Nogle virksomheder kalibrerer meget, andre har noget giftigt eller varmt i tanken, og nogle har et produkt, der er stærkt korrosivt. Fuldautomatisk pH-overvågning kan hjælpe med at få styr på processen i langt de fleste applikationer.

Tech Instrumentering udstiller på Automatikmessen i Brøndby Hallen 8.-10. september, og her kan du få mere at vide om fordelene ved en kontinuerlig overvågning af pH under processen.

Skrevet i: Fødevaresikkerhed

Seneste nyt fra redaktionen

Ny institutdirektør på DTU Aqua

Forskning og uddannelseKød, fisk og fjerkræ08. 05. 2025

Professor Anna Rindorf vil som ny leder af DTU Aqua bakke op om innovation på både instituttet og i samfundet: ”Vi skal vokse videre på trods af en usikker verden.” DTU har udpeget professor og sektionsleder Anna Rindorf til ny direktør for DTU Aqua med tiltrædelse den 1. juli. Hun har både

Rynkeby Foods udvider med Valsølille Vitamin Water

DrikkevarerMiljø og sundhed08. 05. 2025

Rynkeby Foods A/S udvider sin produktportefølje under Valsølille-brandet ved at lancere Valsølille Vitamin Water – en vitaminvand uden brus og med 20 procent frugt. Med lanceringen af Valsølille Vitamin Water styrker Rynkeby Foods sin position på markedet for funktionelle drikkevarer og

Dragsbæk: Nordens olivenolie skal være økologisk

AktueltFødevareproduktionLandbrugMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed08. 05. 2025

Det handler om at styrke landbrug, folkesundhed og fødevareindustri: Økologien er atter på dagsordenen hos fødevaregiganten Dragsbæk, der nu vil sende klart signal til landmænd, politikere og privatforbrugere om de mange fordele ved den danske raps. Efter en periode med stilstand er økologien

Nyt millionprojekt reducerer madspild og giver restprodukter større værdi

AktueltFødevareproduktionØkologi og bæredygtighed08. 05. 2025

Danmarks fødevareindustri genererer årligt 385.000 tons madspild. Nu skal et nyt projekt til 13 millioner kroner hjælpe virksomheder med at udnytte deres sidestrømme fra fødevareproduktionen mere effektivt og dermed nedbringe madspildet. Projektet er støttet og sat i gang af Industriens Fond,

Lagkagehuset indgår omfattende partnerskab med Dagrofa

Brød og kagerDetailhandel og en grosFoodserviceTop08. 05. 2025

Lagkagehuset har underskrevet deres hidtil største samarbejdsaftale. Valget er faldet på fødevarekoncernen Dagrofa. Fremover skal Dagrofa Foodservice levere fødevarer til bagerkædens 108 danske butikker, og bagerkæden udbygger MENY-samarbejdet med yderligere 10 shop-in-shop-butikker og en fælles

Madiværksættere sigter efter 100 millioner i omsætning efter fire år

FoodserviceMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed06. 05. 2025

Holdet der driver noon, catering- og kantinevirksomheden, og BaneGaarden, mad- og kulturdestinationen i København, går nu efter en trecifret millionomsætning i 2025 svarende til en vækst på 26 pct. fra 2024 Table, moderselskabet stiftet af Carl Johan Paulsen, Ida Marie Banke André og Karlos

Jagten er gået ind: DM i Bålmad søger deltagere

FoodserviceMesser og konferencer06. 05. 2025

Eftersøgningen efter Danmarks bedste kok til mad over bål er skudt i gang. For andet år i træk afholdes DM i Bålmad – en krævende kokkekonkurrence, hvor kun en lille udvalgt skare får lov at stille til start.  Kan du kreere gastronomiske oplevelser i særklasse – også selv om røgen svider i

Tivoli Food Festival: Fiskeauktion, Danmarksmesterskaber og verdens (måske) bedste bouillabaisse

AktueltFoodserviceMesser og konferencer06. 05. 2025

Mad og drikke bliver de vigtigste forlystelser, når Tivoli igen byder inden for til Tivoli Food Festival. Ni dage i maj bliver Tivoli fyldt med gastronomiske oplevelser, råvarer fra forskellige egne af landet, langbordsmiddage med stjernekokke, workshops og smagninger. Mere end 40.000 madglade

Aflysning af Esrum Kloster Ølfestival

AktueltDrikkevarerMesser og konferencer06. 05. 2025

Et krav om habitatvurdering gør det umuligt for Esrum Kloster & Møllegård at gennemføre årets traditionsrige ølfestival. Esrum Kloster Ølfestival 2025 bliver aflyst. Det står nu klart efter Gribskov Kommune har meddelt, at der skal foretages en habitatvurdering af det naturområde, som Esrum

Salget af miljømærket tun stiger med 24 procent

CertificeringKød, fisk og fjerkræMiljø og sundhedTopØkologi og bæredygtighed06. 05. 2025

Mængden af tun, der blev solgt globalt med Marine Stewardship Council (MSC)'s blå miljømærke, voksede med 24 pct. fra år til år til næsten 300.000 tons i 24-25 år, ifølge nye data offentliggjort af MSC i den seneste udgave af sin Sustainable Tuna Yearbook. Dataene omfatter både salg af tun fra

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • DENIOS ApS

    Ved du, hvornår det er tid til at vedligeholde, udskifte eller flytte dit opsamlingskar?

  • Spirax Sarco Danmark

    Blog: Damp er naturlig teknologi

  • Nemco Machinery A/S

    Nemco har nyt med hjem fra Europas største fødevaremesse

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Busch på IFFA 2025: Vacuum Diagnostics til intelligente vakuumløsninger til kødforarbejdning

  • DENIOS ApS

    3 sikkerhedsfunktioner, du skal kigge efter på dit opsamlingskar

  • Spirax Sarco Danmark

    Steam Insight: En digital forbindelse til optimering af dit dampsystem

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Vakuumsystemer: En guide til turn-key projekter

  • DENIOS ApS

    Service og vedligeholdelse – overholder du loven?

  • Busch Vakuumteknik A/S

    De 7 bedste praksisser: Bliv en mester i lækagesøgning

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Inspirationskatalog: 44 siders tips til din menu

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Ny institutdirektør på DTU Aqua

    08.05.2025

  • Rynkeby Foods udvider med Valsølille Vitamin Water

    08.05.2025

  • Dragsbæk: Nordens olivenolie skal være økologisk

    08.05.2025

  • Nyt millionprojekt reducerer madspild og giver restprodukter større værdi

    08.05.2025

  • Lagkagehuset indgår omfattende partnerskab med Dagrofa

    08.05.2025

  • Madiværksættere sigter efter 100 millioner i omsætning efter fire år

    06.05.2025

  • Jagten er gået ind: DM i Bålmad søger deltagere

    06.05.2025

  • Tivoli Food Festival: Fiskeauktion, Danmarksmesterskaber og verdens (måske) bedste bouillabaisse

    06.05.2025

  • Aflysning af Esrum Kloster Ølfestival

    06.05.2025

  • Salget af miljømærket tun stiger med 24 procent

    06.05.2025

  • Højer Pølser vinder guld til buffetklassikere

    01.05.2025

  • 16 ISS-kantiner hos Bygningsstyrelsen får Svanemærket

    01.05.2025

  • Det smager af larm: Hvordan påvirker støj smagsløgene?

    01.05.2025

  • Ældste frigivelse fra Stauning Whisky nogensinde

    01.05.2025

  • 50 år med smag – Bryggeriet Apollo fejrer jubilæum og forvandling

    01.05.2025

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 2 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik