• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

AktueltDetailhandel og en grosDrikkevarerFoodserviceMesser og konferencer21. 09. 2017 | Kasper Mundt-Nielsen

Øl og whisky til den kvalitetsbevidste forbruger

AktueltDetailhandel og en grosDrikkevarerFoodserviceMesser og konferencer21. 09. 2017 By Kasper Mundt-Nielsen

It’s getting weird. Der var mange spændende drikkevarer på festivallen, men en af de mere aparte er øllen It’s getting weird fra bryggeriet Braw der holder til i Nørrebro Bryghus’ kælder. Det var en sour øl med mojito inspiration, forfriskende og overraskende god. Foto: Kasper Mundt-Nielsen

– Samt rom, gin og hvad hjertet ellers kunne tænke at begære

Over tre dage i september forløb den anden udgave af Copenhagen Beer & Whiskyfestival i Forum, foran et publikum der havde mulighed for at tage for sig af alskens herlige drikkevarer. Ifølge flere af udstillerne opleves det, at der er større fokus på at nyde spiritus og alkohol af en høj kvalitet. Det er også noget, som flere af producenterne arbejder hen i mod. 

– Drik mindre, men drik mere spændende, siger indehaveren af Braunstein Bryggeri & Destilleri Michael Poulsen. Det giver jo også god mening, når man ser på den kvalitet af drikkevarer der bliver produceret i Danmark i disse dage. Alene på øl-siden blev der sidste år præsenteret over 1400 nye øl ifølge bryggeriforeningen og rigtigt mange af disse er absolut værd at give sig i kast med. Food&Drink gjorde et ihærdigt forsøg på at besøge de mange udstillere for at se hvad der var på beddingen. Det er stadig populært at brygge IPA, som Ugly Duck så fremragende gør det med deres Kinky Cowboy Texan IPA, der debuterede under festivallen. Men der bliver også arbejdet meget med at tage de gode produkter som vi har nær os og gøre dem bedre. Frederiksberg Bryghus, der har til huse under Frederiksberg Rådhus brygger øl af høj kvalitet med udgangspunkt i godt håndværk. De elsker en god klassisk øl som for eksempel pilsneren og det vil de gerne bygge videre på.
– Vi forsøger ikke at skubbe grænserne for hvad øl kan smage af, vi vil hellere fokusere på den optimale kombination af de basale råvarer, fortæller Lasse Philipsen fra Frederiksberg Bryghus.

Foodpairings
Et af de nye tiltag til dette års festival var koblingen mellem alkohol og madvarer. Det er ikke nogen hemmelighed, at det nye sort er foodpairings og det havde flere udstillere taget til sig. Frederiksberg Bryghus havde for eksempel til lejligheden slået sig sammen med naboen Belis Bar og Henrik Hammer, manden bag den prisvindende og internationalt anerkendte Geranium Gin, men også Frederiksberg Destilleri, som præsenterede os for endnu en højkvalitets gin på festivalen. Sammen viste de ved flere lejligheder på den store scene hvordan man kan koble spændende øl og cocktails til maden. Det er ingen kunst at åbne en øl op og servere den til stort set hvilken som helst ret, men treenigheden viste med 6 forskellige pairings hvordan man helt ned til molekylært niveau kunne lege med fødevaresammensætningen.
Vi ser flere og flere destillerier af høj klasse dukke op i landskabet og en af de ledestjerner opkomlingene kan søge mod er Stauning Whisky, som naturligvis også viste deres produkter frem. Firmaet har efterhånden nogle år på bagen og har udviklet en kvalitetsrig porteføjle. I december 2015 kunne de skrive under på en kæmpe aftale med britiske Diageo, der gør, at firmaet nu skal 60-doble deres produktion – folkene bag Stauning Whisky lover dog, at der ikke vil blive gået på kompromis med deres produktion.

Godt humør prægede Copenhagen Beer & Whisky Festival

Flere besøgende
Nogen der heller ikke vil gå på kompromis er manden bag Copenhagen Beer & Whisky Festival, Søren Lindquist. Søren og hans hold har arbejdet benhårdt efter sidste års festival på at få videreudviklet på festivalens kvalitet og for at få flere besøgende ind ad dørene. Et af de tiltag var blandt andet at sikre, at når kunden havde købt sin billet, så var der adgang alle tre dage. Et tilbud flere af gæsterne gjorde brug af.
– Vores målgruppe er slutbrugeren, men vi har en forventning om, at de professionelle aftagere af drikkevarer også kommer for at få udvidet deres kendskab til de mange spændende produkter og få nogle gode kontakter. Eksempelvis har vi en udstiller af Shuffleboard (et spil a la bordfodbold, men det sammenlignes bedst med en slags bordcurling, red.), der udover at vise spillet frem, satser på i sidste ende at møde ejerne af barer og caféerne, fortæller Søren Lindquist. Mens forbrugeren i så sandeligt fik en stor oplevelse, var en af styrkerne for festivalen det store gode netværk udstillerne kunne arbejde videre på. Vi oplevede en kollegial glæde, der er en stor styrke for en stor del af alkohol- og spiritusbranchen. God stemning og glade miner giver forhåbning om en endnu større opbakning til næste år.

Skrevet i: Aktuelt, Detailhandel og en gros, Drikkevarer, Foodservice, Messer og konferencer

Seneste nyt fra redaktionen

Ny institutdirektør på DTU Aqua

Forskning og uddannelseKød, fisk og fjerkræ08. 05. 2025

Professor Anna Rindorf vil som ny leder af DTU Aqua bakke op om innovation på både instituttet og i samfundet: ”Vi skal vokse videre på trods af en usikker verden.” DTU har udpeget professor og sektionsleder Anna Rindorf til ny direktør for DTU Aqua med tiltrædelse den 1. juli. Hun har både

Rynkeby Foods udvider med Valsølille Vitamin Water

DrikkevarerMiljø og sundhed08. 05. 2025

Rynkeby Foods A/S udvider sin produktportefølje under Valsølille-brandet ved at lancere Valsølille Vitamin Water – en vitaminvand uden brus og med 20 procent frugt. Med lanceringen af Valsølille Vitamin Water styrker Rynkeby Foods sin position på markedet for funktionelle drikkevarer og

Dragsbæk: Nordens olivenolie skal være økologisk

AktueltFødevareproduktionLandbrugMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed08. 05. 2025

Det handler om at styrke landbrug, folkesundhed og fødevareindustri: Økologien er atter på dagsordenen hos fødevaregiganten Dragsbæk, der nu vil sende klart signal til landmænd, politikere og privatforbrugere om de mange fordele ved den danske raps. Efter en periode med stilstand er økologien

Nyt millionprojekt reducerer madspild og giver restprodukter større værdi

AktueltFødevareproduktionØkologi og bæredygtighed08. 05. 2025

Danmarks fødevareindustri genererer årligt 385.000 tons madspild. Nu skal et nyt projekt til 13 millioner kroner hjælpe virksomheder med at udnytte deres sidestrømme fra fødevareproduktionen mere effektivt og dermed nedbringe madspildet. Projektet er støttet og sat i gang af Industriens Fond,

Lagkagehuset indgår omfattende partnerskab med Dagrofa

Brød og kagerDetailhandel og en grosFoodserviceTop08. 05. 2025

Lagkagehuset har underskrevet deres hidtil største samarbejdsaftale. Valget er faldet på fødevarekoncernen Dagrofa. Fremover skal Dagrofa Foodservice levere fødevarer til bagerkædens 108 danske butikker, og bagerkæden udbygger MENY-samarbejdet med yderligere 10 shop-in-shop-butikker og en fælles

Madiværksættere sigter efter 100 millioner i omsætning efter fire år

FoodserviceMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed06. 05. 2025

Holdet der driver noon, catering- og kantinevirksomheden, og BaneGaarden, mad- og kulturdestinationen i København, går nu efter en trecifret millionomsætning i 2025 svarende til en vækst på 26 pct. fra 2024 Table, moderselskabet stiftet af Carl Johan Paulsen, Ida Marie Banke André og Karlos

Jagten er gået ind: DM i Bålmad søger deltagere

FoodserviceMesser og konferencer06. 05. 2025

Eftersøgningen efter Danmarks bedste kok til mad over bål er skudt i gang. For andet år i træk afholdes DM i Bålmad – en krævende kokkekonkurrence, hvor kun en lille udvalgt skare får lov at stille til start.  Kan du kreere gastronomiske oplevelser i særklasse – også selv om røgen svider i

Tivoli Food Festival: Fiskeauktion, Danmarksmesterskaber og verdens (måske) bedste bouillabaisse

AktueltFoodserviceMesser og konferencer06. 05. 2025

Mad og drikke bliver de vigtigste forlystelser, når Tivoli igen byder inden for til Tivoli Food Festival. Ni dage i maj bliver Tivoli fyldt med gastronomiske oplevelser, råvarer fra forskellige egne af landet, langbordsmiddage med stjernekokke, workshops og smagninger. Mere end 40.000 madglade

Aflysning af Esrum Kloster Ølfestival

AktueltDrikkevarerMesser og konferencer06. 05. 2025

Et krav om habitatvurdering gør det umuligt for Esrum Kloster & Møllegård at gennemføre årets traditionsrige ølfestival. Esrum Kloster Ølfestival 2025 bliver aflyst. Det står nu klart efter Gribskov Kommune har meddelt, at der skal foretages en habitatvurdering af det naturområde, som Esrum

Salget af miljømærket tun stiger med 24 procent

CertificeringKød, fisk og fjerkræMiljø og sundhedTopØkologi og bæredygtighed06. 05. 2025

Mængden af tun, der blev solgt globalt med Marine Stewardship Council (MSC)'s blå miljømærke, voksede med 24 pct. fra år til år til næsten 300.000 tons i 24-25 år, ifølge nye data offentliggjort af MSC i den seneste udgave af sin Sustainable Tuna Yearbook. Dataene omfatter både salg af tun fra

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • DENIOS ApS

    Ved du, hvornår det er tid til at vedligeholde, udskifte eller flytte dit opsamlingskar?

  • Spirax Sarco Danmark

    Blog: Damp er naturlig teknologi

  • Nemco Machinery A/S

    Nemco har nyt med hjem fra Europas største fødevaremesse

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Busch på IFFA 2025: Vacuum Diagnostics til intelligente vakuumløsninger til kødforarbejdning

  • DENIOS ApS

    3 sikkerhedsfunktioner, du skal kigge efter på dit opsamlingskar

  • Spirax Sarco Danmark

    Steam Insight: En digital forbindelse til optimering af dit dampsystem

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Vakuumsystemer: En guide til turn-key projekter

  • DENIOS ApS

    Service og vedligeholdelse – overholder du loven?

  • Busch Vakuumteknik A/S

    De 7 bedste praksisser: Bliv en mester i lækagesøgning

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Inspirationskatalog: 44 siders tips til din menu

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Ny institutdirektør på DTU Aqua

    08.05.2025

  • Rynkeby Foods udvider med Valsølille Vitamin Water

    08.05.2025

  • Dragsbæk: Nordens olivenolie skal være økologisk

    08.05.2025

  • Nyt millionprojekt reducerer madspild og giver restprodukter større værdi

    08.05.2025

  • Lagkagehuset indgår omfattende partnerskab med Dagrofa

    08.05.2025

  • Madiværksættere sigter efter 100 millioner i omsætning efter fire år

    06.05.2025

  • Jagten er gået ind: DM i Bålmad søger deltagere

    06.05.2025

  • Tivoli Food Festival: Fiskeauktion, Danmarksmesterskaber og verdens (måske) bedste bouillabaisse

    06.05.2025

  • Aflysning af Esrum Kloster Ølfestival

    06.05.2025

  • Salget af miljømærket tun stiger med 24 procent

    06.05.2025

  • Højer Pølser vinder guld til buffetklassikere

    01.05.2025

  • 16 ISS-kantiner hos Bygningsstyrelsen får Svanemærket

    01.05.2025

  • Det smager af larm: Hvordan påvirker støj smagsløgene?

    01.05.2025

  • Ældste frigivelse fra Stauning Whisky nogensinde

    01.05.2025

  • 50 år med smag – Bryggeriet Apollo fejrer jubilæum og forvandling

    01.05.2025

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 2 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik