• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

KonfektureMesser og konferencerTop24. 01. 2022 | Kasper Mundt-Nielsen

Nye teknologier til fremstilling af slik og snacks

KonfektureMesser og konferencerTop24. 01. 2022 By Kasper Mundt-Nielsen

Slikindustrien vækker forbrugernes interesse med nye opskrifter, ingredienser og eksotiske smagsvarianter. På ProSweets i Køln fra den 30. januar til 2. februar kan de besøgende opleve, hvor fleksible maskinerne skal være for at muliggøre denne kreative mangfoldighed på slikhylderne.

Foto: Koelnmesse/Harald Fleissner.

Blandt fokusområderne på dette års ProSweets i Køln er automatisering, digitalisering og hygiejnisk design, som er en vigtig drivkraft på vejen mod en effektiv og bæredygtig slikproduktion. Branchen oplever en konstant efterspørgsel på nye produktvarianter; en efterspørgsel de imødekommer med maskiner, der muliggør hurtige formatskift og høj ydeevne med den seneste teknologi. Det er maskiner, der øger produktiviteten og fleksibiliteten for stadig mindre batchstørrelser – en markant tendens, de besøgende kan dykke ned i, når ProSweet løber af stablen fra den 30. januar til 2. februar.

Intelligent og modulær automatisering

Den seneste generation af produktionsmaskiner er netværksforbundne og følger en plug-and-produce tilgang, som gør det muligt at omstille slikproduktionen hurtigt og effektivt. Dette giver producenterne mulighed for at tilfredsstille forbrugernes ønsker om individuelle og sæsonbestemte produkter og samtidig opfylde de øgede krav til skiftende emballageformater.

Den høje ydeevne ved de moderne og modulære produktionslinjer illustreres blandt andet hos Winkler & Dünnebier, der med ConfecPRO fremviser en fleksibel produktionslinje designet til at producere fyldte og faste chokoladebarer. Den kan bruges til at udføre forskellige opgaver og kan sættes op som en en- eller tosporet maskine på ét niveau eller på tværs af flere niveauer. Dens decentraliserede kontrolkoncept gør det nemt at tilføje yderligere stationer, især hvis man sørger for ledig plads fra starten af planlægningsfasen. Det er muligt at tilpasse eller udvide maskinen til enhver tid baseret på de altid skiftende krav fra producenterne.

Den søde side af kunstig intelligens

Blandt de modulære systemer, der bliver fremvist på ProSweets, finder man blandt andet billedbehandling, der kan integreres modulært i maskinerne som et kvalitetskontrolværktøj. Baseret på implementeringen af kunstig intelligens fremviser Bi-Ber Bilderkennungssysteme GmbH, hvordan deep-learning algoritmer gør det muligt at automatisere inspektionsopgaver, der er for komplekse til klassisk billedinspektion. Den Berlin-baserede virksomhed har implementeret løsningen til en produktionslinje af chokolade- og vaffelprodukter, hvor inspektionen udføres direkte i støbeformene. Her bruges testsystemet til at segmentere og evaluere for at sikre, at der ikke findes plast- eller metalstykker på produkterne. Optiske defekter såsom ujævne belægninger opdages også. Den kunstige intelligens evaluerer hvert produkt individuelt og tildeler kvalitetsindikatorer. Operatøren kan sætte tolerancegrænserne og dermed bestemme, hvor homogene produkterne skal være, og hvor mange afslag i produktionslinjen der kan tolereres.

Effektiv automatisering i praksis

Med en voksende mangfoldighed af produkter på den ene side og et støt stigende prispres på den anden, er det nødvendigt at have både fleksible og økonomisk bæredygtige produktionsprocesser for at få succes i markedet. Det er målet fra arrangørerne af ProSweets i Køln, at de besøgende netop skal få indblik i dette. Her vil det være muligt at få en indsigt i, hvad der allerede i dag er muligt ved hjælp af automatisering og IoT i konfekturebranchen. Nøgleemnerne, digitalisering og hygiejnisk design vil også blive behandlet i et omfattende foredragsprogram samt ved flere arrangementer, der finder sted på messen, der som vanligt afholdes i samarbejde med ISM.

Skrevet i: Konfekture, Messer og konferencer, Top

Seneste nyt fra redaktionen

Ny institutdirektør på DTU Aqua

Forskning og uddannelseKød, fisk og fjerkræ08. 05. 2025

Professor Anna Rindorf vil som ny leder af DTU Aqua bakke op om innovation på både instituttet og i samfundet: ”Vi skal vokse videre på trods af en usikker verden.” DTU har udpeget professor og sektionsleder Anna Rindorf til ny direktør for DTU Aqua med tiltrædelse den 1. juli. Hun har både

Rynkeby Foods udvider med Valsølille Vitamin Water

DrikkevarerMiljø og sundhed08. 05. 2025

Rynkeby Foods A/S udvider sin produktportefølje under Valsølille-brandet ved at lancere Valsølille Vitamin Water – en vitaminvand uden brus og med 20 procent frugt. Med lanceringen af Valsølille Vitamin Water styrker Rynkeby Foods sin position på markedet for funktionelle drikkevarer og

Dragsbæk: Nordens olivenolie skal være økologisk

AktueltFødevareproduktionLandbrugMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed08. 05. 2025

Det handler om at styrke landbrug, folkesundhed og fødevareindustri: Økologien er atter på dagsordenen hos fødevaregiganten Dragsbæk, der nu vil sende klart signal til landmænd, politikere og privatforbrugere om de mange fordele ved den danske raps. Efter en periode med stilstand er økologien

Nyt millionprojekt reducerer madspild og giver restprodukter større værdi

AktueltFødevareproduktionØkologi og bæredygtighed08. 05. 2025

Danmarks fødevareindustri genererer årligt 385.000 tons madspild. Nu skal et nyt projekt til 13 millioner kroner hjælpe virksomheder med at udnytte deres sidestrømme fra fødevareproduktionen mere effektivt og dermed nedbringe madspildet. Projektet er støttet og sat i gang af Industriens Fond,

Lagkagehuset indgår omfattende partnerskab med Dagrofa

Brød og kagerDetailhandel og en grosFoodserviceTop08. 05. 2025

Lagkagehuset har underskrevet deres hidtil største samarbejdsaftale. Valget er faldet på fødevarekoncernen Dagrofa. Fremover skal Dagrofa Foodservice levere fødevarer til bagerkædens 108 danske butikker, og bagerkæden udbygger MENY-samarbejdet med yderligere 10 shop-in-shop-butikker og en fælles

Madiværksættere sigter efter 100 millioner i omsætning efter fire år

FoodserviceMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed06. 05. 2025

Holdet der driver noon, catering- og kantinevirksomheden, og BaneGaarden, mad- og kulturdestinationen i København, går nu efter en trecifret millionomsætning i 2025 svarende til en vækst på 26 pct. fra 2024 Table, moderselskabet stiftet af Carl Johan Paulsen, Ida Marie Banke André og Karlos

Jagten er gået ind: DM i Bålmad søger deltagere

FoodserviceMesser og konferencer06. 05. 2025

Eftersøgningen efter Danmarks bedste kok til mad over bål er skudt i gang. For andet år i træk afholdes DM i Bålmad – en krævende kokkekonkurrence, hvor kun en lille udvalgt skare får lov at stille til start.  Kan du kreere gastronomiske oplevelser i særklasse – også selv om røgen svider i

Tivoli Food Festival: Fiskeauktion, Danmarksmesterskaber og verdens (måske) bedste bouillabaisse

AktueltFoodserviceMesser og konferencer06. 05. 2025

Mad og drikke bliver de vigtigste forlystelser, når Tivoli igen byder inden for til Tivoli Food Festival. Ni dage i maj bliver Tivoli fyldt med gastronomiske oplevelser, råvarer fra forskellige egne af landet, langbordsmiddage med stjernekokke, workshops og smagninger. Mere end 40.000 madglade

Aflysning af Esrum Kloster Ølfestival

AktueltDrikkevarerMesser og konferencer06. 05. 2025

Et krav om habitatvurdering gør det umuligt for Esrum Kloster & Møllegård at gennemføre årets traditionsrige ølfestival. Esrum Kloster Ølfestival 2025 bliver aflyst. Det står nu klart efter Gribskov Kommune har meddelt, at der skal foretages en habitatvurdering af det naturområde, som Esrum

Salget af miljømærket tun stiger med 24 procent

CertificeringKød, fisk og fjerkræMiljø og sundhedTopØkologi og bæredygtighed06. 05. 2025

Mængden af tun, der blev solgt globalt med Marine Stewardship Council (MSC)'s blå miljømærke, voksede med 24 pct. fra år til år til næsten 300.000 tons i 24-25 år, ifølge nye data offentliggjort af MSC i den seneste udgave af sin Sustainable Tuna Yearbook. Dataene omfatter både salg af tun fra

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • DENIOS ApS

    Ved du, hvornår det er tid til at vedligeholde, udskifte eller flytte dit opsamlingskar?

  • Spirax Sarco Danmark

    Blog: Damp er naturlig teknologi

  • Nemco Machinery A/S

    Nemco har nyt med hjem fra Europas største fødevaremesse

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Busch på IFFA 2025: Vacuum Diagnostics til intelligente vakuumløsninger til kødforarbejdning

  • DENIOS ApS

    3 sikkerhedsfunktioner, du skal kigge efter på dit opsamlingskar

  • Spirax Sarco Danmark

    Steam Insight: En digital forbindelse til optimering af dit dampsystem

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Vakuumsystemer: En guide til turn-key projekter

  • DENIOS ApS

    Service og vedligeholdelse – overholder du loven?

  • Busch Vakuumteknik A/S

    De 7 bedste praksisser: Bliv en mester i lækagesøgning

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Inspirationskatalog: 44 siders tips til din menu

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Ny institutdirektør på DTU Aqua

    08.05.2025

  • Rynkeby Foods udvider med Valsølille Vitamin Water

    08.05.2025

  • Dragsbæk: Nordens olivenolie skal være økologisk

    08.05.2025

  • Nyt millionprojekt reducerer madspild og giver restprodukter større værdi

    08.05.2025

  • Lagkagehuset indgår omfattende partnerskab med Dagrofa

    08.05.2025

  • Madiværksættere sigter efter 100 millioner i omsætning efter fire år

    06.05.2025

  • Jagten er gået ind: DM i Bålmad søger deltagere

    06.05.2025

  • Tivoli Food Festival: Fiskeauktion, Danmarksmesterskaber og verdens (måske) bedste bouillabaisse

    06.05.2025

  • Aflysning af Esrum Kloster Ølfestival

    06.05.2025

  • Salget af miljømærket tun stiger med 24 procent

    06.05.2025

  • Højer Pølser vinder guld til buffetklassikere

    01.05.2025

  • 16 ISS-kantiner hos Bygningsstyrelsen får Svanemærket

    01.05.2025

  • Det smager af larm: Hvordan påvirker støj smagsløgene?

    01.05.2025

  • Ældste frigivelse fra Stauning Whisky nogensinde

    01.05.2025

  • 50 år med smag – Bryggeriet Apollo fejrer jubilæum og forvandling

    01.05.2025

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 2 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik