• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

KonfektureMesser og konferencerTop24. 01. 2022 | Kasper Mundt-Nielsen

Nye teknologier til fremstilling af slik og snacks

KonfektureMesser og konferencerTop24. 01. 2022 By Kasper Mundt-Nielsen

Slikindustrien vækker forbrugernes interesse med nye opskrifter, ingredienser og eksotiske smagsvarianter. På ProSweets i Køln fra den 30. januar til 2. februar kan de besøgende opleve, hvor fleksible maskinerne skal være for at muliggøre denne kreative mangfoldighed på slikhylderne.

Foto: Koelnmesse/Harald Fleissner.

Blandt fokusområderne på dette års ProSweets i Køln er automatisering, digitalisering og hygiejnisk design, som er en vigtig drivkraft på vejen mod en effektiv og bæredygtig slikproduktion. Branchen oplever en konstant efterspørgsel på nye produktvarianter; en efterspørgsel de imødekommer med maskiner, der muliggør hurtige formatskift og høj ydeevne med den seneste teknologi. Det er maskiner, der øger produktiviteten og fleksibiliteten for stadig mindre batchstørrelser – en markant tendens, de besøgende kan dykke ned i, når ProSweet løber af stablen fra den 30. januar til 2. februar.

Intelligent og modulær automatisering

Den seneste generation af produktionsmaskiner er netværksforbundne og følger en plug-and-produce tilgang, som gør det muligt at omstille slikproduktionen hurtigt og effektivt. Dette giver producenterne mulighed for at tilfredsstille forbrugernes ønsker om individuelle og sæsonbestemte produkter og samtidig opfylde de øgede krav til skiftende emballageformater.

Den høje ydeevne ved de moderne og modulære produktionslinjer illustreres blandt andet hos Winkler & Dünnebier, der med ConfecPRO fremviser en fleksibel produktionslinje designet til at producere fyldte og faste chokoladebarer. Den kan bruges til at udføre forskellige opgaver og kan sættes op som en en- eller tosporet maskine på ét niveau eller på tværs af flere niveauer. Dens decentraliserede kontrolkoncept gør det nemt at tilføje yderligere stationer, især hvis man sørger for ledig plads fra starten af planlægningsfasen. Det er muligt at tilpasse eller udvide maskinen til enhver tid baseret på de altid skiftende krav fra producenterne.

Den søde side af kunstig intelligens

Blandt de modulære systemer, der bliver fremvist på ProSweets, finder man blandt andet billedbehandling, der kan integreres modulært i maskinerne som et kvalitetskontrolværktøj. Baseret på implementeringen af kunstig intelligens fremviser Bi-Ber Bilderkennungssysteme GmbH, hvordan deep-learning algoritmer gør det muligt at automatisere inspektionsopgaver, der er for komplekse til klassisk billedinspektion. Den Berlin-baserede virksomhed har implementeret løsningen til en produktionslinje af chokolade- og vaffelprodukter, hvor inspektionen udføres direkte i støbeformene. Her bruges testsystemet til at segmentere og evaluere for at sikre, at der ikke findes plast- eller metalstykker på produkterne. Optiske defekter såsom ujævne belægninger opdages også. Den kunstige intelligens evaluerer hvert produkt individuelt og tildeler kvalitetsindikatorer. Operatøren kan sætte tolerancegrænserne og dermed bestemme, hvor homogene produkterne skal være, og hvor mange afslag i produktionslinjen der kan tolereres.

Effektiv automatisering i praksis

Med en voksende mangfoldighed af produkter på den ene side og et støt stigende prispres på den anden, er det nødvendigt at have både fleksible og økonomisk bæredygtige produktionsprocesser for at få succes i markedet. Det er målet fra arrangørerne af ProSweets i Køln, at de besøgende netop skal få indblik i dette. Her vil det være muligt at få en indsigt i, hvad der allerede i dag er muligt ved hjælp af automatisering og IoT i konfekturebranchen. Nøgleemnerne, digitalisering og hygiejnisk design vil også blive behandlet i et omfattende foredragsprogram samt ved flere arrangementer, der finder sted på messen, der som vanligt afholdes i samarbejde med ISM.

Skrevet i: Konfekture, Messer og konferencer, Top

Seneste nyt fra redaktionen

Norrlyst Koncernen køber de resterende ejerandele i Cadence Group og ejer nu 100%

Foodservice18. 12. 2025

Norrlyst Koncernen tager næste store skridt i sin vækstrejse og opkøber de resterende ejerandele i Cadence Group, hvilket betyder, at koncernen nu ejer 100% af det populære brunch- og bagerikoncept. Cadence Group driver i dag fire restauranter samt en fabrik i Herlev og er kendt for at levere

100 millioner kroner til nye grønne fødevareprojekter

FødevareproduktionMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed18. 12. 2025

Grønt Udviklings- og Demonstrationsprogram har åbnet en ny ansøgningsrunde til en pulje med 100 millioner kroner. De 100 millioner kroner skal gå til projekter, der kan styrke den grønne omstilling af den danske fødevaresektor. Puljen kan søges frem til 19. februar 2026. Godt grønt nyt til de

Food Nations Visitor Centre åbnede i nye rammer

AktueltPolitik og eksport18. 12. 2025

Food Nation markerede den 15. december 2025 den officielle åbning af fødevareklyngens Visitor Centre i København i nye fysiske rammer. Det opdaterede og udvidede udstillingsvindue præsenterer det ypperste inden for danske fødevareløsninger, bæredygtig innovation og globalt samarbejde. Ved

Landbrugets Økonomi 2025: Et rekordår med en usikker fremtid

AktueltFødevareproduktionLandbrug18. 12. 2025

For dansk landbrug har 2025 været et fremragende år drevet af husdyrproduktion og en god høst. Men begyndende prisfald og strammere politiske krav kan hurtigt skubbe til balancen. Fremtiden kræver heftige investeringer og tilpasninger, hvis dansk landbrug skal fastholde sin stærke

Skolemad er kommet godt fra start i Guldborgsund Kommune

FoodserviceForskning og uddannelseMiljø og sundhedPolitik og eksportTopØkologi og bæredygtighed18. 12. 2025

I juni blev Sundskolen i Nykøbing Falster den eneste folkeskole på Lolland-Falster, som kom med i det nationale skolemadsforsøg, hvor 191 skoler over hele landet afprøver skolemad. Skolemadsforsøget blev sat i gang i november og har indtil nu været en stor succes. Formålet med skolemadsforsøget

Forskere genopliver gamle ærtesorter i enorm frøsamling: ”Et uudnyttet guldkammer til fremtiden”

Forskning og uddannelseMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed16. 12. 2025

Med en ny AI-metode har forskere fra Københavns Universitet genopdaget 51 gamle ærtesorter, som ikke længere bruges i landbruget, men som kan vise sig lovende til produktion af plantebaserede fødevarer. Metoden er en genvej til at finde nye ressourcer i de grønne skatkamre, som genbankers enorme

Ny kvælstofaftale: Fødevareerhvervet frygter konsekvenserne for dansk fødevareproduktion

FødevareproduktionLandbrugMiljø og sundhedPolitik og eksportØkologi og bæredygtighed16. 12. 2025

Brancheorganisationen FødevareDanmark frygter konsekvenserne af den nye kvælstofaftale. Sammen med seks andre organisationer fra landbrugs- og fødevareerhvervene opfordrer organisationen til, at den grønne trepart sættes på pause, indtil konsekvenserne er fuldt belyst. Det er stort set umuligt

Bryggeriforeningen: Danske EU-politikere kæmper for pantsystemet

AktueltDrikkevarerPolitik og eksport16. 12. 2025

Det danske pant- og retursystem bliver undergravet af EU-krav om genpåfyldelige emballager, der vil lukke størstedelen af Danmarks mikrobryggerier, mener Bryggeriforeningen. Fra 2030 pålægger EU alle supermarkeder og barer at sikre, at mindst 10% af deres emballager til øl, sodavand og

Lidl Danmark sætter kurs mod Net Zero og sundere produkter i indkøbskurven

AktueltDetailhandel og en grosMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed16. 12. 2025

Lidl Danmark har forpligtet sig til Science Based Targets Initiative (SBTi) og har validerede Net Zero-mål for 2050 – foruden validerede FLAG- og E&I-mål for 2034. Som Europas største dagligvarekæde er ambitionen, at Lidl vil være med til at vise vejen mod en verden, hvor der bliver tænkt på

CBP slår stort brød op og åbner innovationscenter

Brød og kagerTop16. 12. 2025

CBP fra Vejle, leverandør af råvarer til produktion af brød og kager, udvider nu sit hovedsæde med et topmoderne innovationscenter og fuldt udstyret bageri. Hvor brød dufter, finder mennesker hinanden – og nye ideer opstår for morgendagens brød og kager. Med det afsæt har CBP lavet et 250

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Nemco Machinery A/S

    Kendt leverandør til bagerier fusionerer med Nemco

  • Ardo NV Denmark Office

    En klassiker med rødder

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Et tilbageblik på året der gik

  • DENIOS ApS

    Gemmer dit løfteudstyr på skjulte farer?

  • Ardo NV Denmark Office

    Sødme møder

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Fra vindtunneller til rumfart: Vakuum til rumfarts undersøgelser

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Dagrofa Foodservice juleindsamler til fordel for JunkFood

  • Spirax Sarco Danmark

    Undgå kontaminering med rendamp i fødevareproduktion

  • Ardo NV Denmark Office

    Slank, sprød og …

  • Ardo NV Denmark Office

    Ready to eat or not?

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Norrlyst Koncernen køber de resterende ejerandele i Cadence Group og ejer nu 100%

    18.12.2025

  • 100 millioner kroner til nye grønne fødevareprojekter

    18.12.2025

  • Food Nations Visitor Centre åbnede i nye rammer

    18.12.2025

  • Landbrugets Økonomi 2025: Et rekordår med en usikker fremtid

    18.12.2025

  • Skolemad er kommet godt fra start i Guldborgsund Kommune

    18.12.2025

  • Forskere genopliver gamle ærtesorter i enorm frøsamling: ”Et uudnyttet guldkammer til fremtiden”

    16.12.2025

  • Ny kvælstofaftale: Fødevareerhvervet frygter konsekvenserne for dansk fødevareproduktion

    16.12.2025

  • Bryggeriforeningen: Danske EU-politikere kæmper for pantsystemet

    16.12.2025

  • Lidl Danmark sætter kurs mod Net Zero og sundere produkter i indkøbskurven

    16.12.2025

  • CBP slår stort brød op og åbner innovationscenter

    16.12.2025

  • Foodexpo favner både kød, klima og grøn kost med inspirerende events

    11.12.2025

  • Arla: Erfaren mejerimand tager over i Nr. Vium

    11.12.2025

  • Pincho Nation: Succesfulde franchise-åbninger i 2025

    11.12.2025

  • Rekord i antal julebryg

    11.12.2025

  • NOTCH, et nyt kakaofrit chokoladealternativ lavet på mask

    11.12.2025

Alle nyheder ›

Læs Food & Drink gratis online

Annoncering i Food & Drink

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik