• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

Kød, fisk og fjerkræMiljø og sundhedTopØkologi og bæredygtighed01. 08. 2024 | Mikkel Bækgaard

Ny MSC-finansiering til forskning, der hjælper fiskeriet med at beskytte bestandene og minimere påvirkningen af dyrelivet

Kød, fisk og fjerkræMiljø og sundhedTopØkologi og bæredygtighed01. 08. 2024 By Mikkel Bækgaard

Marine Stewardship Council (MSC) annoncerede i juli 32 nye tilskud gennem sin Ocean Stewardship Fund (OSF), der støtter projekter fra Indien, Indonesien, Mexico, New Zealand, Nicaragua og Peru.

Siden OSF blev etableret i 2018, har fonden uddelt over 140 tilskud på i alt 6,6 millioner USD (ca. 45 millioner kr.) for at levere varige forandringer. Disse har støttet en lang række projekter, der har til formål at forbedre bestandenes sundhed, forvalte fangstniveauerne omhyggeligt og beskytte havmiljøet.

Finansieringen i 2024 inkluderer stipendier til studerendes forskning, der flugter med MSC’s mål om at beskytte biodiversiteten i havet, hvilket vil hjælpe ikke-MSC-certificerede fiskerier med at foretage miljøforbedringer, herunder minimere skader på dyreliv og økosystemer.

MSC er en nonprofitorganisation og lover årligt 5 % af sine royalties fra salg af MSC-mærkede produkter, som er certificeret til at opfylde MSC’s bæredygtighedsstandard, til Ocean Stewardship Fund. I stigende grad bidrager tredjeparts filantropiske donationer og midler fra virksomheder også til fonden, og dermed til at fremskynde fremskridt inden for bæredygtigt fiskeri globalt.

OSF-finansieringen i 2024 omfatter også 9 tilskud på i alt 3,84 mio. kr. til ikke-certificerede fiskerier, der arbejder på forbedringsprojekter med det formål at blive miljømæssigt bæredygtige.

Derudover supplerer OSF med op til 43.000 kr. pr. bevilling til studerende forskere, for deres individuelle omkostninger og støtter deres forskningsprojekter med fiskeri. Nogle af dette års bevillingsmodtagere omfatter:  

  • Rocío Nayeli Avendaño Villeda, fra Centro Interdisciplinario de Ciencias Marinas, som vil indsamle data til at forbedre forståelsen af et mexicansk sardinfiskeris indvirkning på store havfugle. Hendes forskning vil hjælpe forskere med nøjagtigt at beregne populationsstørrelsen af brune pelikaner. Avendaños projekt er finansieret gennem en donation til OSF fra Carrefour Italy og skaldyrsmærket Delicius. 
  • Lindiwe Makapela fra Stellenbosch University, Sydafrika, vil undersøge det sydafrikanske kulmule-langlinefiskeris interaktioner med spækhuggere og kappelssæler og foreslå operationelle teknikker for at minimere enhver risiko for disse havpattedyr. Forskningsresultaterne vil også forbedre nøjagtigheden af bestandsvurderinger, og forvaltningsforanstaltninger vil blive delt med andre fiskerier i regionen for at hjælpe med at fremme bedste praksis.
  • Mishel Valery Rañada fra Vrije Universitet i Bruxelles har til formål at forbedre dataindsamlingsprocesserne på et fiskeri i Surinam. Manglende oplysninger om interaktioner med sårbare, truede og beskyttede arter er en væsentlig hindring for bæredygtigt fiskeri efter hvidfisk i det demersale trawlfiskeri. Oprettelsen af en database ved hjælp af smartphones til at logge observationer vil hjælpe fiskeriet, og andre i regionen vil hjælpe fiskerne med at forstå og afbøde deres indvirkning. 

Dr. Beth Polidoro, forskningsdirektør for MSC, sagde:

“Ocean Stewardship Fund er et fremragende redskab til at støtte forskere tidligt i deres karriere til at teste hypoteser og gøre nye opdagelser. Havmiljøet ændrer sig betydeligt rundt om i verden, og fiskeriet skal fortsætte med at tilpasse sig.  Støtte til initiativer til forbedrede data og løsninger informeret af videnskab er afgørende for at navigere i disse udfordringer.

“Studerendes forskningsprojekter kan give uvurderlig indsigt til fiskerier, der ikke allerede er certificeret, til at forbedre den måde, de fisker på, ved at producere data og analyser, der kan informere om handlinger til at reducere bifangst og fiskeres interaktioner med sårbare arter og fugle.

“Forskere og fiskere kan lære meget af hinanden. Ocean Stewardship Fund faciliterer dette samarbejde for at drive den innovation og de fremskridt, der er nødvendige for at bevare vores oceans dyrebare ressourcer.”

Skrevet i: Kød, fisk og fjerkræ, Miljø og sundhed, Top, Økologi og bæredygtighed

Seneste nyt fra redaktionen

Ny teknologi: Kan vi leve af luftsteg og vindfrikadeller?

Forskning og uddannelseFødevareproduktionMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed04. 12. 2025

På AU Viborg er forskere nu klar til at teste en teknologi, der kan forvandle CO₂ og brint til protein. Perspektiverne er at kunne hjælpe med at brødføde en voksende global befolkning helt uden ny landbrugsjord. For nylig åbnede pilotanlægget, der skal bringe teknologien tættere på dit

Dansk forskning kan bane vej for udfasning af antibiotika i akvakultur

Forskning og uddannelseFødevareproduktionKød, fisk og fjerkræMiljø og sundhed04. 12. 2025

Dansk akvakultur kan stå over for et markant gennembrud i indsatsen for at reducere brugen af antibiotika. Forskere fra Københavns Universitet leder projektet AQUAPHAGE, der udvikler en virusbaseret teknologi, som kan anvendes som et bæredygtigt og målrettet alternativ til antibiotika i produktionen

Bad Seed Brewing kåret som Årets Danske Bryggeri 2025

AktueltDrikkevarer04. 12. 2025

Det nordjyske bryggeri hædres af Danske Ølentusiaster for konsekvent høj kvalitet, markant udvikling og et år, hvor både øl, samarbejder og festivalaktiviteter har sat tydelige aftryk på den danske ølscene. Bad Seed Brewing løb med hver femte stemme, da medlemmerne af forbrugerorganisationen

Nyt nummer på gaden: Food&Drink går i fisk

AktueltFoodserviceKød, fisk og fjerkræ04. 12. 2025

Der er fisk og skaldyr på menuen i årets sidste udgave af branchemagasinet Food&Drink, der nu er på gaden. Vi besøger blandt andet Krogs Fiskerestaurant og hører mere om forædling af fisk, der ikke altid behøves at være pivfrisk. Samme budskab får vi også fra en fiskeopdrætter i

Danske økologiske virksomheder på eksportfremstød i Berlin

Miljø og sundhedPolitik og eksportTopØkologi og bæredygtighed04. 12. 2025

I forrige uge samledes 12 danske økologiske og plantebaserede fødevarevirksomheder i Berlin for at deltage i et målrettet eksportfremstød arrangeret af Landbrug & Fødevarer i samarbejde med den danske ambassade i Berlin. Initiativet, der var støttet af Fonden for økologisk landbrug, skulle

Lavazza vinder europæisk hæder for tredje år i træk

Drikkevarer02. 12. 2025

Ved årets European Coffee & Hospitality Awards blev det endnu engang understreget, at godt håndværk betaler sig. Italienske Lavazza blev i denne uge kåret til Best European Commercial Coffee Roaster for tredje år i træk. Det er en hæder, der baserer sig på mere end 10.000 nomineringer og

Kan man bage en kage uden æg? Det undersøger forskere og virksomheder nu i et projektsamarbejde

Forskning og uddannelseFødevareproduktionRåvarer og ingredienser02. 12. 2025

Et nyt projekt støttet af Innovationsfonden undersøger, hvordan planteproteiner kan erstatte æg i visse af vores fødevarer – uden at gå på kompromis med hverken smag, konsistens eller bæredygtighed. Af Kimie Kongsøre Æg er lidt af en superingrediens i madlavning. De skummer, giver struktur

Black Friday gav omsætningsrekord i Dagrofa Foodservice-butikker

AktueltDetailhandel og en grosFoodservice02. 12. 2025

Black Friday har længe været et hit hos de private forbrugere, men konceptet tiltaler også de professionelle kunder. Det er meldingen fra Dagrofa Foodservice, som i fredags opnåede en markant samlet omsætningsrekord for de 30 lokale Cash & Carry-butikker. Særligt gouda, burgerbøffer og pommes

Falstaff: Et af Europas førende mad- og livsstilsmedier er udkommet i Danmark

AktueltFoodservice02. 12. 2025

Torsdag i sidste uge afholdt østrigske Falstaff en stor lanceringsevent for 350 mennesker i anledning af udgivelsen af deres nye magasin dedikeret til de nordiske og baltiske lande. Ved samme event lancerede Europas førende mad- og livsstilsmedie deres nye guide til Nordens bedste barer, mens en

FødevareDanmark anker gebyrsag til Højesteret: Dommen strider mod EU-retten, mener de

FødevareproduktionFødevaresikkerhedKød, fisk og fjerkræPolitik og eksportTop02. 12. 2025

Østre Landsret frifandt i november Fødevarestyrelsen for at have taget for høje priser for sin kødkontrol. Nu anker brancheorganisationen FødevareDanmark imidlertid afgørelsen til Højesteret, da man mener, at dommen er i strid med EU-retten. FødevareDanmark mener, at Fødevarestyrelsens

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Dagrofa Foodservice juleindsamler til fordel for JunkFood

  • Spirax Sarco Danmark

    Undgå kontaminering med rendamp i fødevareproduktion

  • Ardo NV Denmark Office

    Slank, sprød og …

  • Ardo NV Denmark Office

    Ready to eat or not?

  • Ardo NV Denmark Office

    Nyt år, nye favoritter – Ardo lancerer 9 nyheder på frost i 2026

  • DENIOS ApS

    Har du den rigtige pumpe?

  • Spirax Sarco Danmark

    Guide: Find den korrekte dampkvalitet

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Centraliseret vakuumsystem reducerer omkostninger for vakuumpakning

  • Nemco Machinery A/S

    Ny serie termoformere vil blive en gamechanger inden for pakkemaskiner

  • DENIOS ApS

    Den ultimative tjekliste: Få mest ud af dit opsamlingskar

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Ny teknologi: Kan vi leve af luftsteg og vindfrikadeller?

    04.12.2025

  • Dansk forskning kan bane vej for udfasning af antibiotika i akvakultur

    04.12.2025

  • Bad Seed Brewing kåret som Årets Danske Bryggeri 2025

    04.12.2025

  • Nyt nummer på gaden: Food&Drink går i fisk

    04.12.2025

  • Danske økologiske virksomheder på eksportfremstød i Berlin

    04.12.2025

  • Lavazza vinder europæisk hæder for tredje år i træk

    02.12.2025

  • Kan man bage en kage uden æg? Det undersøger forskere og virksomheder nu i et projektsamarbejde

    02.12.2025

  • Black Friday gav omsætningsrekord i Dagrofa Foodservice-butikker

    02.12.2025

  • Falstaff: Et af Europas førende mad- og livsstilsmedier er udkommet i Danmark

    02.12.2025

  • FødevareDanmark anker gebyrsag til Højesteret: Dommen strider mod EU-retten, mener de

    02.12.2025

  • Vareelevator: Der kommer 800 kilo varer hver uge – alligevel går kokken tomhændet

    27.11.2025

  • Sådan bruger planter ingeniørprincipper til at trænge gennem hård jord

    27.11.2025

  • aye aye på Admiral Hotel hædres for Danmarks bedste nye vinkort

    27.11.2025

  • Madplansunivers er et kæmpe hit: Tusindvis af danskere henter inspiration hver uge

    27.11.2025

  • Ny rapport fra Madland: Grøn madhandel i København er nøglen til en sundere og mere resilient madby

    27.11.2025

Alle nyheder ›

Læs Food & Drink gratis online

Annoncering i Food & Drink

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik