• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

FødevareproduktionMarkedsføringMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed20. 06. 2023 | Mikkel Bækgaard

Ny ‘Lykkepakke’ fra Too Good To Go skal reducere madspild hos fødevareproducenter

FødevareproduktionMarkedsføringMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed20. 06. 2023 By Mikkel Bækgaard

Too Good To Go er kendt for sine lykkeposer, der fokuserer på at redde god mad fra at blive spildt i butikkerne. Nu introducerer de ‘lykkepakken’, der giver danskerne mulighed for at få leveret overskudsvarer direkte fra fødevareproducenterne. Mere end 35 producenter samarbejder allerede med Too Good To Go om at sælge deres overskudsvarer, herunder Nestlé, Orkla, Unilever og Urtekram.

Lykkepakke fra Too-Good-To-Go

Miljøstyrelsen anslår, at 48 pct. af alt madspild i Danmark kommer fra fødevareindustrien. Det svarer til, at 385 millioner tons fødevarer hvert år går tabt i produktionsfasen. Det vil Too Good To Go ændre på, og derfor lancerer de nu lykkepakken; en ny løsning, der kan findes i den nye “leverings”-sektion i Too Good To Go-appen, og som giver producenter mulighed for at reducere madspild. Løsningen skal gøre det nemmere for forbrugere fremover at redde overskudsvarer direkte fra produktionsleddet.

Udfordringer som sæsonbaserede varer, forkert emballage eller varer tæt på udløbsdatoen kan gøre det vanskeligt for producenter at sælge deres produkter til detailhandlen. Det betyder, at gode fødevarer med udløbsdatoer langt ude i fremtiden kan ende med at gå til spilde, før de når ud på hylderne.

“Madspild har en kæmpe indvirkning på miljøet og involverer alle led i fødevarernes værdikæde. Selvom vores lykkeposer har hjulpet restauranter og detailhandlere med at bekæmpe madspild, anerkender vi, at mange fødevarer stadig går til spilde i produktionsfasen. Derfor er vi glade for at lancere lykkepakkerne, hvor vi hjælper producenterne med at komme af med deres overskudsvarer,” siger Heidi Boye, dansk landechef i Too Good To Go.

En simpel løsning på et stort problem

Too Good To Go køber nu produkter direkte fra producenterne og pakker dem i lykkepakker, der indeholder et stort udvalg af fødevarer som fx basisvarer, slik, tortillas, krydderiblandinger, juice, morgenmadsprodukter og korn.

“Med lykkepakkerne har vi nu mulighed for at tilbyde vores brugere nye, gode produkter, hvilket gør det muligt for virksomheder at gøre noget godt for forretningen og miljøet på samme tid. I stedet for at lade et produkt gå til spilde, tilbyder vi produkterne til 50 pct. af den normale pris og leverer det direkte til en pakkeshop nær leveringsadressen. Lykkepakkerne er således god for både producenterne, for familiernes pengepung og for klimaet,” siger Heidi Boye.

Én af de samarbejdende producenter er Orkla Danmark, som deler Too Good To Go’s vision om at reducere madspild i produktionsleddet og mener, at lykkepakkerne hjælper med at komme tættere på målet om at undgå madspild:

“Mad skal nydes, og derfor er vi glade for, at vi kan være med til at reducere madspild sammen med Too Good To Go, der deler vores vision om at bidrage til en grønnere verden. Det handler både om at producere rigtigt, men også om at skabe en øget bevidsthed og en fælles indsats for at udnytte jordens ressourcer langt mere ansvarligt,” siger Trine Rubæk, Head of Business Development & Sustainability, Orkla Danmark.

I løbet af 2023 vil produkter fra flere samarbejdspartnere tilføjes i appen, og målet er at have 50 partnere om bord inden årets udgang, som skal tilføje flere tilgængelige lykkepakker i appen.

I øjeblikket samarbejder mere end 35 producenter i Danmark med Too Good To Go, herunder bl.a. Bold Drinks, Bonduelle Nordic, Easis, Semper Danmark, Unilever Danmark, Wally And Whiz, NATURLI’ Foods, Netto Danmark, Orkla Danmark, Paulig Denmark, Kimber Foods, Rynkeby Foods, Haugen-Gruppen Denmark, Kraghs, Midsona Danmark / Urtekram, DanKonfekt, LEZIZ FOOD, Nupo, Chokoland (Sugro A/S), Vitafood, Lantmännen Schulstad, Crispy Food, PL Vin Import og Nestlé Danmark.

Om Too Good To Go’s lykkepakker

Udfordringer såsom forkerte prognoser, fejl på emballage og svingende sæsonsalg kan gøre det svært for producenter at sælge nogle af deres produkter til detailhandlerne. Som et resultat kan god mad med lang holdbarhed måske ende med at blive spildt i stedet for at komme på hylderne i butikkerne. Lykkepakkerne er en løsning, som gør det muligt for producenterne at reducere madspild og indeholder et stort udvalg af madvarer, fx basisvarer, slik, tortillas, krydderiblandinger, juice, morgenmadsprodukter og gryn til ca. 50 pct. af den normale pris. Varerne, som er inkluderet i lykkepakkerne, kan sikkert opbevares ved stuetemperatur og gør således planlægning af måltider og snacks nemmere end nogensinde før. Med hver lykkepakke kan forbrugere hjælpe med at redde mad direkte fra kilden og dermed gøre et stort bidrag til kampen mod madspild.

Skrevet i: Fødevareproduktion, Markedsføring, Miljø og sundhed, Økologi og bæredygtighed

Seneste nyt fra redaktionen

Online dagligvarehandel løfter sløret for omkostningerne ved friskhedsgaranti

Detailhandel og en grosFrugt og grønt27. 05. 2025

Nemlig.com offentliggør sit "garantiregnskab" for at vise, hvad det koster at stå bag kvaliteten og friskheden af varer solgt online. I en tid hvor danske forbrugere i stigende grad kræver gennemsigtighed og høj kvalitet, vælger Nemlig som en af de første dagligvareaktører åbent at dele tallene

150-årig familievirksomhed rykker til Aarhus: Oluf Brønnum & Co A/S åbner nyt domicil på Runetoften

Foodservice27. 05. 2025

En af landets ældste og mest erfarne leverandører til professionelle køkkener, Oluf Brønnum & Co A/S, åbner 1. juli nyt showroom, kontor og Food Lab på Runetoften 15 i Aarhus – i det tidligere Ken Storkøkken-domicil. Virksomheden, der i 2024 kunne fejre sit 150-års jubilæum, får dermed sin

Dansk vinproduktion træder ind i SMVdanmark

AktueltDrikkevarer27. 05. 2025

Dansk vin er en voksende branche med stolte rødder og høj kvalitet. Nu bliver Foreningen Dansk Vin en del af SMVdanmark. SMVdanmark vokser med endnu en medlemsorganisation. Foreningen Dansk Vin (FDV) er den syvende organisation, der har meldt sig ind under SMVdanmarks faner det seneste år. FDV

Food&Drink på gaden med fokus på kød

AktueltFoodserviceKød, fisk og fjerkræ27. 05. 2025

Seneste udgave af branchemagasinet Food&Drink er på gaden. I dette nummer har vi fokus på kød og er blandt andet på besøg hos Grambogård på Fyn. Vi har også lært om grønt charcuteri, været (næsten) i luften med Restaurant AOC og været hos en fantastisk producent af Pinot Noir i

Premiere på Roskilde Festical: Ny øl brygget på juicerester og øko-boller

Brød og kagerDrikkevarerMiljø og sundhedTopØkologi og bæredygtighed27. 05. 2025

I år kan festivalgæsterne på Roskilde Festival glæde sig til en helt unik øloplevelse, der ikke kun slukker tørsten, men også bidrager til bæredygtighed. Husbryggeriet Jacobsen lancerer en specialbryg, der er skabt af juicerester og økologiske boller – et innovativt skridt mod at minimere madspild

Topsommelierer fra Michelin-restauranter anbefaler vine fra lokale vinhandlere på dansk vinplatform

Drikkevarer22. 05. 2025

Nu kan vinentusiaster modtage vinanbefalinger fra Danmarks dygtigste sommelierer og samtidigt støtte lokale vinhandlere. Initiativet er blevet taget så godt imod, at vinplatformen Bottle Hero nu gør klar til at gå internationalt med frisk kapital i ryggen.  Nu kan man få vinoplevelsen fra

Green Innovation Week: Gråærter og rapskage på menuen: Unge madhåndværkere former fremtidens køkken

Forskning og uddannelseMesser og konferencerMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed22. 05. 2025

Når tusindvis af unge, undervisere, virksomheder og organisationer samles til Green Innovation Week i Skive den 25. september, bliver det med bæredygtighed på både programmet og menuen. I år er det nemlig elever fra tre fødevareuddannelser – Nordic Food College, FGU Skolen Skive og Aarhus Tech – der

Gæsterne foretrækker Carlsberg: Oslobåden får ny ølleverandør

AktueltDrikkevarerFoodservice22. 05. 2025

Go Nordic Cruiseline, selskabet bag Oslobåden, skifter fra Heineken til Carlsberg som ny ølleverandør på ruten mellem København og Oslo. Skiftet er led i en større rebranding med øget fokus på nordisk identitet, hvor Carlsberg viser sig at være gæsternes foretrukne øl. Fremover vil passagererne

Få del i millionpulje til udvikling af plantebaserede fødevarer

AktueltFrugt og grøntFødevareproduktionMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed22. 05. 2025

Små og mellemstore fødevarevirksomheder kan søge om at deltage i PlanteVÆKST - et skræddersyet udviklingsforløb med adgang til ekspertise, testfaciliteter og professionelt netværk. Teknologisk Institut åbner døren for små og mellemstore fødevarevirksomheder, der ønsker at styrke deres position

Skoleelever fik første måltid fra nyt kæmpekøkken

FoodserviceTop22. 05. 2025

Da tusindvis af københavnske skoleelever tirsdag satte sig til frokost, var det ikke bare dagens ret, de fik serveret – det var den allerførste, der er produceret i skolemadordningen EAT’s nye storkøkken. På menuen står der enten klassisk hønsekødssuppe med hvidløgsbrød eller pasta med

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Nemco Machinery A/S

    Producentansvar: Uklare regler skaber frustration i fødevarevirksomheder

  • DENIOS ApS

    Sådan vælger du det rigtige opbevaringsskab til farlige stoffer

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Busch Group præsenterer innovative vakuumløsninger på Battery Show Europe 2025 i Stuttgart

  • DENIOS ApS

    Sådan transporterer du lithiumbatterier sikkert

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Deltag i masterclass: ’Ansvarlig fisk på tallerkenen’

  • DENIOS ApS

    Her er den oversete vej til et sundere arbejdsmiljø

  • Busch Vakuumteknik A/S

    centrotherm clean solutions bliver til Pfeiffer Vacuum+Fab Solutions

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Pfeiffer Vacuum+Fab Solutions lancerer den nye HiCube Neo RGA

  • DENIOS ApS

    Ved du, hvornår det er tid til at vedligeholde, udskifte eller flytte dit opsamlingskar?

  • Spirax Sarco Danmark

    Blog: Damp er naturlig teknologi

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Online dagligvarehandel løfter sløret for omkostningerne ved friskhedsgaranti

    27.05.2025

  • 150-årig familievirksomhed rykker til Aarhus: Oluf Brønnum & Co A/S åbner nyt domicil på Runetoften

    27.05.2025

  • Dansk vinproduktion træder ind i SMVdanmark

    27.05.2025

  • Food&Drink på gaden med fokus på kød

    27.05.2025

  • Premiere på Roskilde Festical: Ny øl brygget på juicerester og øko-boller

    27.05.2025

  • Topsommelierer fra Michelin-restauranter anbefaler vine fra lokale vinhandlere på dansk vinplatform

    22.05.2025

  • Green Innovation Week: Gråærter og rapskage på menuen: Unge madhåndværkere former fremtidens køkken

    22.05.2025

  • Gæsterne foretrækker Carlsberg: Oslobåden får ny ølleverandør

    22.05.2025

  • Få del i millionpulje til udvikling af plantebaserede fødevarer

    22.05.2025

  • Skoleelever fik første måltid fra nyt kæmpekøkken

    22.05.2025

  • Foodexpo lancerer nyt messekoncept

    20.05.2025

  • Ny AI skal nudge til at spise grønnere

    20.05.2025

  • Finalister til Produktprisen og Irmaprisen 2025 er fundet

    20.05.2025

  • Madens Folkemøde trak 35.000 mennesker til Nykøbing Falster

    20.05.2025

  • Christian Wellendorf er Danmarks næste Bocuse D´Or kandidat

    20.05.2025

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 2 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik