• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

FødevareproduktionMarkedsføringMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed20. 06. 2023 | Mikkel Bækgaard

Ny ‘Lykkepakke’ fra Too Good To Go skal reducere madspild hos fødevareproducenter

FødevareproduktionMarkedsføringMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed20. 06. 2023 By Mikkel Bækgaard

Too Good To Go er kendt for sine lykkeposer, der fokuserer på at redde god mad fra at blive spildt i butikkerne. Nu introducerer de ‘lykkepakken’, der giver danskerne mulighed for at få leveret overskudsvarer direkte fra fødevareproducenterne. Mere end 35 producenter samarbejder allerede med Too Good To Go om at sælge deres overskudsvarer, herunder Nestlé, Orkla, Unilever og Urtekram.

Lykkepakke fra Too-Good-To-Go

Miljøstyrelsen anslår, at 48 pct. af alt madspild i Danmark kommer fra fødevareindustrien. Det svarer til, at 385 millioner tons fødevarer hvert år går tabt i produktionsfasen. Det vil Too Good To Go ændre på, og derfor lancerer de nu lykkepakken; en ny løsning, der kan findes i den nye “leverings”-sektion i Too Good To Go-appen, og som giver producenter mulighed for at reducere madspild. Løsningen skal gøre det nemmere for forbrugere fremover at redde overskudsvarer direkte fra produktionsleddet.

Udfordringer som sæsonbaserede varer, forkert emballage eller varer tæt på udløbsdatoen kan gøre det vanskeligt for producenter at sælge deres produkter til detailhandlen. Det betyder, at gode fødevarer med udløbsdatoer langt ude i fremtiden kan ende med at gå til spilde, før de når ud på hylderne.

“Madspild har en kæmpe indvirkning på miljøet og involverer alle led i fødevarernes værdikæde. Selvom vores lykkeposer har hjulpet restauranter og detailhandlere med at bekæmpe madspild, anerkender vi, at mange fødevarer stadig går til spilde i produktionsfasen. Derfor er vi glade for at lancere lykkepakkerne, hvor vi hjælper producenterne med at komme af med deres overskudsvarer,” siger Heidi Boye, dansk landechef i Too Good To Go.

En simpel løsning på et stort problem

Too Good To Go køber nu produkter direkte fra producenterne og pakker dem i lykkepakker, der indeholder et stort udvalg af fødevarer som fx basisvarer, slik, tortillas, krydderiblandinger, juice, morgenmadsprodukter og korn.

“Med lykkepakkerne har vi nu mulighed for at tilbyde vores brugere nye, gode produkter, hvilket gør det muligt for virksomheder at gøre noget godt for forretningen og miljøet på samme tid. I stedet for at lade et produkt gå til spilde, tilbyder vi produkterne til 50 pct. af den normale pris og leverer det direkte til en pakkeshop nær leveringsadressen. Lykkepakkerne er således god for både producenterne, for familiernes pengepung og for klimaet,” siger Heidi Boye.

Én af de samarbejdende producenter er Orkla Danmark, som deler Too Good To Go’s vision om at reducere madspild i produktionsleddet og mener, at lykkepakkerne hjælper med at komme tættere på målet om at undgå madspild:

“Mad skal nydes, og derfor er vi glade for, at vi kan være med til at reducere madspild sammen med Too Good To Go, der deler vores vision om at bidrage til en grønnere verden. Det handler både om at producere rigtigt, men også om at skabe en øget bevidsthed og en fælles indsats for at udnytte jordens ressourcer langt mere ansvarligt,” siger Trine Rubæk, Head of Business Development & Sustainability, Orkla Danmark.

I løbet af 2023 vil produkter fra flere samarbejdspartnere tilføjes i appen, og målet er at have 50 partnere om bord inden årets udgang, som skal tilføje flere tilgængelige lykkepakker i appen.

I øjeblikket samarbejder mere end 35 producenter i Danmark med Too Good To Go, herunder bl.a. Bold Drinks, Bonduelle Nordic, Easis, Semper Danmark, Unilever Danmark, Wally And Whiz, NATURLI’ Foods, Netto Danmark, Orkla Danmark, Paulig Denmark, Kimber Foods, Rynkeby Foods, Haugen-Gruppen Denmark, Kraghs, Midsona Danmark / Urtekram, DanKonfekt, LEZIZ FOOD, Nupo, Chokoland (Sugro A/S), Vitafood, Lantmännen Schulstad, Crispy Food, PL Vin Import og Nestlé Danmark.

Om Too Good To Go’s lykkepakker

Udfordringer såsom forkerte prognoser, fejl på emballage og svingende sæsonsalg kan gøre det svært for producenter at sælge nogle af deres produkter til detailhandlerne. Som et resultat kan god mad med lang holdbarhed måske ende med at blive spildt i stedet for at komme på hylderne i butikkerne. Lykkepakkerne er en løsning, som gør det muligt for producenterne at reducere madspild og indeholder et stort udvalg af madvarer, fx basisvarer, slik, tortillas, krydderiblandinger, juice, morgenmadsprodukter og gryn til ca. 50 pct. af den normale pris. Varerne, som er inkluderet i lykkepakkerne, kan sikkert opbevares ved stuetemperatur og gør således planlægning af måltider og snacks nemmere end nogensinde før. Med hver lykkepakke kan forbrugere hjælpe med at redde mad direkte fra kilden og dermed gøre et stort bidrag til kampen mod madspild.

Skrevet i: Fødevareproduktion, Markedsføring, Miljø og sundhed, Økologi og bæredygtighed

Seneste nyt fra redaktionen

Ny teknologi: Kan vi leve af luftsteg og vindfrikadeller?

Forskning og uddannelseFødevareproduktionMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed04. 12. 2025

På AU Viborg er forskere nu klar til at teste en teknologi, der kan forvandle CO₂ og brint til protein. Perspektiverne er at kunne hjælpe med at brødføde en voksende global befolkning helt uden ny landbrugsjord. For nylig åbnede pilotanlægget, der skal bringe teknologien tættere på dit

Dansk forskning kan bane vej for udfasning af antibiotika i akvakultur

Forskning og uddannelseFødevareproduktionKød, fisk og fjerkræMiljø og sundhed04. 12. 2025

Dansk akvakultur kan stå over for et markant gennembrud i indsatsen for at reducere brugen af antibiotika. Forskere fra Københavns Universitet leder projektet AQUAPHAGE, der udvikler en virusbaseret teknologi, som kan anvendes som et bæredygtigt og målrettet alternativ til antibiotika i produktionen

Bad Seed Brewing kåret som Årets Danske Bryggeri 2025

AktueltDrikkevarer04. 12. 2025

Det nordjyske bryggeri hædres af Danske Ølentusiaster for konsekvent høj kvalitet, markant udvikling og et år, hvor både øl, samarbejder og festivalaktiviteter har sat tydelige aftryk på den danske ølscene. Bad Seed Brewing løb med hver femte stemme, da medlemmerne af forbrugerorganisationen

Nyt nummer på gaden: Food&Drink går i fisk

AktueltFoodserviceKød, fisk og fjerkræ04. 12. 2025

Der er fisk og skaldyr på menuen i årets sidste udgave af branchemagasinet Food&Drink, der nu er på gaden. Vi besøger blandt andet Krogs Fiskerestaurant og hører mere om forædling af fisk, der ikke altid behøves at være pivfrisk. Samme budskab får vi også fra en fiskeopdrætter i

Danske økologiske virksomheder på eksportfremstød i Berlin

Miljø og sundhedPolitik og eksportTopØkologi og bæredygtighed04. 12. 2025

I forrige uge samledes 12 danske økologiske og plantebaserede fødevarevirksomheder i Berlin for at deltage i et målrettet eksportfremstød arrangeret af Landbrug & Fødevarer i samarbejde med den danske ambassade i Berlin. Initiativet, der var støttet af Fonden for økologisk landbrug, skulle

Lavazza vinder europæisk hæder for tredje år i træk

Drikkevarer02. 12. 2025

Ved årets European Coffee & Hospitality Awards blev det endnu engang understreget, at godt håndværk betaler sig. Italienske Lavazza blev i denne uge kåret til Best European Commercial Coffee Roaster for tredje år i træk. Det er en hæder, der baserer sig på mere end 10.000 nomineringer og

Kan man bage en kage uden æg? Det undersøger forskere og virksomheder nu i et projektsamarbejde

Forskning og uddannelseFødevareproduktionRåvarer og ingredienser02. 12. 2025

Et nyt projekt støttet af Innovationsfonden undersøger, hvordan planteproteiner kan erstatte æg i visse af vores fødevarer – uden at gå på kompromis med hverken smag, konsistens eller bæredygtighed. Af Kimie Kongsøre Æg er lidt af en superingrediens i madlavning. De skummer, giver struktur

Black Friday gav omsætningsrekord i Dagrofa Foodservice-butikker

AktueltDetailhandel og en grosFoodservice02. 12. 2025

Black Friday har længe været et hit hos de private forbrugere, men konceptet tiltaler også de professionelle kunder. Det er meldingen fra Dagrofa Foodservice, som i fredags opnåede en markant samlet omsætningsrekord for de 30 lokale Cash & Carry-butikker. Særligt gouda, burgerbøffer og pommes

Falstaff: Et af Europas førende mad- og livsstilsmedier er udkommet i Danmark

AktueltFoodservice02. 12. 2025

Torsdag i sidste uge afholdt østrigske Falstaff en stor lanceringsevent for 350 mennesker i anledning af udgivelsen af deres nye magasin dedikeret til de nordiske og baltiske lande. Ved samme event lancerede Europas førende mad- og livsstilsmedie deres nye guide til Nordens bedste barer, mens en

FødevareDanmark anker gebyrsag til Højesteret: Dommen strider mod EU-retten, mener de

FødevareproduktionFødevaresikkerhedKød, fisk og fjerkræPolitik og eksportTop02. 12. 2025

Østre Landsret frifandt i november Fødevarestyrelsen for at have taget for høje priser for sin kødkontrol. Nu anker brancheorganisationen FødevareDanmark imidlertid afgørelsen til Højesteret, da man mener, at dommen er i strid med EU-retten. FødevareDanmark mener, at Fødevarestyrelsens

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Dagrofa Foodservice juleindsamler til fordel for JunkFood

  • Spirax Sarco Danmark

    Undgå kontaminering med rendamp i fødevareproduktion

  • Ardo NV Denmark Office

    Slank, sprød og …

  • Ardo NV Denmark Office

    Ready to eat or not?

  • Ardo NV Denmark Office

    Nyt år, nye favoritter – Ardo lancerer 9 nyheder på frost i 2026

  • DENIOS ApS

    Har du den rigtige pumpe?

  • Spirax Sarco Danmark

    Guide: Find den korrekte dampkvalitet

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Centraliseret vakuumsystem reducerer omkostninger for vakuumpakning

  • Nemco Machinery A/S

    Ny serie termoformere vil blive en gamechanger inden for pakkemaskiner

  • DENIOS ApS

    Den ultimative tjekliste: Få mest ud af dit opsamlingskar

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Ny teknologi: Kan vi leve af luftsteg og vindfrikadeller?

    04.12.2025

  • Dansk forskning kan bane vej for udfasning af antibiotika i akvakultur

    04.12.2025

  • Bad Seed Brewing kåret som Årets Danske Bryggeri 2025

    04.12.2025

  • Nyt nummer på gaden: Food&Drink går i fisk

    04.12.2025

  • Danske økologiske virksomheder på eksportfremstød i Berlin

    04.12.2025

  • Lavazza vinder europæisk hæder for tredje år i træk

    02.12.2025

  • Kan man bage en kage uden æg? Det undersøger forskere og virksomheder nu i et projektsamarbejde

    02.12.2025

  • Black Friday gav omsætningsrekord i Dagrofa Foodservice-butikker

    02.12.2025

  • Falstaff: Et af Europas førende mad- og livsstilsmedier er udkommet i Danmark

    02.12.2025

  • FødevareDanmark anker gebyrsag til Højesteret: Dommen strider mod EU-retten, mener de

    02.12.2025

  • Vareelevator: Der kommer 800 kilo varer hver uge – alligevel går kokken tomhændet

    27.11.2025

  • Sådan bruger planter ingeniørprincipper til at trænge gennem hård jord

    27.11.2025

  • aye aye på Admiral Hotel hædres for Danmarks bedste nye vinkort

    27.11.2025

  • Madplansunivers er et kæmpe hit: Tusindvis af danskere henter inspiration hver uge

    27.11.2025

  • Ny rapport fra Madland: Grøn madhandel i København er nøglen til en sundere og mere resilient madby

    27.11.2025

Alle nyheder ›

Læs Food & Drink gratis online

Annoncering i Food & Drink

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik