• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

EmballageMarkedsføring31. 01. 2020 | Peter Friis

Ny generation tager over i Resino Trykfarver

EmballageMarkedsføring31. 01. 2020 By Peter Friis

Signe Cederstrøm tager over efter sin far Finn Cederstrøm.
Signe Cederstrøm er tiltrådt som direktør i familievirksomheden Resino, der producerer trykfarve til emballage- og fødevareproducenter i hele verden.

Glæden og stoltheden er til at tage at føle på hos Finn Cederstrøm. I otte år har han på daglig basis delt ud af sin viden om trykfarver, farveblandinger og maskiner til sin datter, Signe Cederstrøm. Han fortæller, at Signe Cederstrøm afløste ham som direktør for Resino Trykfarver den 1. december 2019. Generationsskiftet betyder også, at den tidligere direktør nu deler ejerskabet ligeligt med sine tre børn – deriblandt Signe Cederstrøm.
– Jeg overdrager nøglerne med en god følelse. Signe har arbejdet i Resino i mange år, og hun har både interessen og evnerne til at drive virksomheden videre til næste niveau, fortæller Finn Cederstrøm og forklarer, at virksomheden i de kommende år skal gennemgå en større organisatorisk transformation.
Fra lokal enkeltmandsvirksomhed til global aktør
Finn Cederstrøm, der er uddannet laborant, købte Resino Trykfarver på tvangsauktion i 1982. Siden har han udviklet den fra at være en enkeltmandsvirksomhed til i dag at tælle 50 ansatte.
– Dengang handlede vi meget lokalt. Der var 14 danske farvefabrikker, som var vores konkurrenter. I dag er der kun os tilbage. Og vi omsætter det meste på internationale markeder. Det er en udvikling, vi aldrig nogensinde havde forestillet os, fortæller Finn Cederstrøm.

Fødevarerne er i fokus
Resino Trykfarver er i dag en af de ganske få farvefabrikker på verdensplan, der har specialiseret sig i produktion af trykfarve til fødevareindustrien. Det gælder for eksempel farver til fødevareemballage og pølseskind, men også farver til bleer, tandpastatuber og andre produkter, hvor der er høje krav til sundhed, fødevaresikkerhed, miljø og kvalitet.
Den globale handel stiller store krav til farveproduktionen, og det er blandt andet derfor, at Resino Trykfarver nu vælger at gennemføre et generationsskifte.
-Der er behov for en langt mere stabil farveproduktion, og her er Signe den helt rigtige til at gennemføre de nødvendige ændringer i organisationen. Hun er langt mere organisatorisk, end jeg er, siger Finn Cederstrøm om sin datter.
En stor del af farvefabrikkens råvarer kommer fra Asien, og hvis der af forskellige grunde opstår problemer i forsyningskæden, kan Resino få udfordringer med at forsyne kunder som for eksempel Nestlé og Stryhns med farver til blandt andet ispapir og leverpostegsbakker. Derfor har ledelsen udarbejdet en strategi, der sikrer, at fabrikken i Ballerup fremadrettet har lageret fyldt med grundfarver, der kun mangler den sidste specialisering, og at farveproduktionen i det hele taget er stabil og systematisk.
Strategien er Signe Cederstrøm en af hovedarkitekterne bag:
– I dag producerer vi den enkelte trykfarve, når vi får en ordre, men i fremtiden vil vi have mange flere grundfarver på hylderne. På den måde slipper vi for perioder med hård spidsbelastning og perioder, hvor vi ikke udnytter vores kapacitet optimalt, fortæller hun.

Drømmen var at blive dansklærer
Selvom Signe Cederstrøm i dag er glad og stolt af den forandring, hun er ved at skabe i sin fars gamle virksomhed, så har det ikke altid ligget i kortene, at hun skulle overtage direktørposten efter ham. Faktisk troede hun i mange år, at hendes evner skulle bruges i en hel anden retning.
Da hun efter gymnasiet søgte ind på en videregående uddannelse, valgte hun ikke retning med Resino Trykfarver i baghovedet. Hun valgte derimod uddannelse ud fra sin helt store passion, som har fulgt hende fra barnsben: Litteratur.
I 2005 blev hun derfor optaget som danskstuderende på Københavns Universitet.
– Jeg har altid elsket at læse, og jeg læser stadig rigtig mange bøger. Derfor ville jeg gerne være gymnasielærer og give den glæde videre, fortæller Signe Cederstrøm om sin ungdoms karriereplaner.
De planer ændrede sig dog, da hun efter endt studie blev ansat i sin fars virksomhed som kommunikationsmedarbejder.
– Jeg fik øjnene op for, hvor spændende og vigtig en virksomhed Resino er. Og at ikke to dage er ens, fortæller hun.
Med sin humanistiske baggrund adskiller Signe Cederstrøm sig markant fra virksomhedens øvrige ansatte, der primært tæller laboranter, kemikere og ingeniører. Det har både fordele og ulemper, lyder det fra den nyslåede direktør.
– Ulemperne er jo, at jeg ikke har den dybe tekniske forståelse. Men det er også en fordel, for ofte er Resinos ledelsessamtaler endt i teknisk snak. Nu kan vi tale om ledelse, uden at det drukner i teknik, lyder det fra Signe Cederstrøm, som fortsætter:
– Min uddannelse har styrket mine analytiske evner og givet mig kompetencerne til at sætte mig ind i store mængder viden. Lige nu står Resino overfor en stor organisationsforandring, og her kan jeg i høj grad bruge mine analytiske og organisatoriske evner, siger hun.

Skrevet i: Emballage, Markedsføring

Seneste nyt fra redaktionen

Vareelevator: Der kommer 800 kilo varer hver uge – alligevel går kokken tomhændet

Foodservice27. 11. 2025

En kok må ikke gå tomhændet, siges det – men på Green Mango på Frederiksberg er det præcis, hvad de gør, selvom der hver uge kommer 800 kilo varer ind ad døren. God mad kræver gode råvarer, og de vejer tungt. På Godthåbsvej på Frederiksberg kommer der hver uge omtrent 800 kilo kokosmælk, ris og

Sådan bruger planter ingeniørprincipper til at trænge gennem hård jord

Forskning og uddannelseLandbrug27. 11. 2025

Et internationalt forskerhold med Københavns Universitet, Shanghai Jiao Tong University og University of Nottingham i spidsen har opdaget, hvordan planterødder er i stand til at trænge igennem hård og tæt jord ved hjælp af et velkendt ingeniørprincip. Opdagelsen kan få stor betydning for fremtidens

aye aye på Admiral Hotel hædres for Danmarks bedste nye vinkort

AktueltDrikkevarerFoodservice27. 11. 2025

Admiral Hotels restaurant aye aye har vundet prisen for Best Newcomer List ved Star Wine List of the Year Denmark 2025, en international anerkendelse, der hylder verdens bedste vinkort og de mennesker, der står bag. Med kun 48 finalister på tværs af Danmark var aye aye allerede blandt en

Madplansunivers er et kæmpe hit: Tusindvis af danskere henter inspiration hver uge

AktueltDetailhandel og en grosMarkedsføring27. 11. 2025

Mange kløer sig nok frustreret i håret over at skulle finde idéer til aftensmaden, men et madplansunivers med madblogger og influencer Julie Bruun er en stor succes. ‘Hvad skal vi have til aftensmad?’ Det spørgsmål stiller mange danskere sikkert sig selv flere gange om ugen, men hjælpen er lige

Ny rapport fra Madland: Grøn madhandel i København er nøglen til en sundere og mere resilient madby

Miljø og sundhedRåvarer og ingredienserTopØkologi og bæredygtighed27. 11. 2025

Madland udgiver nu rapporten ‘Grøn madhandel i København – alternative, sunde og grønne madkanaler’, der er udarbejdet for Københavns Kommune som et dialogredskab til politikere, embedsfolk og andre beslutningstagere. Rapporten giver det første samlede overblik over de mange typer aktører og

Danish Crown: Konkurrencekraften forbedret i oprydningsår

Kød, fisk og fjerkræ25. 11. 2025

Med afsæt i en række nødvendige og konsekvente beslutninger er det lykkedes Danish Crown at styrke afregningen til andelsejerne og få stoppet en kritisk tilbagegang i tilførslerne af grise. De kommende to år vil der være fokus på at gennemføre en omfattende transformation af koncernen, så der skabes

Ny skæremaskine til plantebaserede fødevarer kommer til Danmark

FoodserviceFrugt og grøntFødevareproduktion25. 11. 2025

Nemco, der er leverandør af udstyr til fødevareindustrien, lancerer nu en skæremaskine til plantebaserede fødevarer på det danske marked. Der er tale om Maxx 200 HMT-maskinen fra den anerkendte tyske producent holac Maschinenbau. Maxx 200 HMT indgår i en serie af innovative skæremaskiner, som

Madkulturen: Danskernes vegetarisle aftensmad består mest af rugbrød, toast og pasta

AktueltFrugt og grøntMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed25. 11. 2025

Det er sjældent de grønne retter, der finder vej til middagsbordet, når kødet udelades. De mest spiste vegetariske aftensmåltider er nemlig rugbrød, toast, pasta, yoghurt og pizza – retter, der i gennemsnit indeholder færre grøntsager end måltider med kød. Det viser den årlige undersøgelse

Finalisterne til Årets Kok og Årets Tjener 2026 er fundet

AktueltFoodservice25. 11. 2025

Søndag dystede landets dygtigste kokke og tjenere ved semifinalerne til Årets Kok og Årets Tjener 2026. Nu er finalisterne fundet til finalerne i marts. Seks tjenere og seks kokke er videre til finalerne i Årets Kok og Årets Tjener 2026. Det står klart efter søndagens semifinaler på Kold

Verdens bedste oksemørbrad kommer fra Slagelse-virksomhed

Kød, fisk og fjerkræTop25. 11. 2025

JN Meat International har igen vundet en VM-titel i World Steak Challenge, som er blevet afgjort ved en storstilet prisuddeling i London. Det er fjerde gang, at Slagelse-virksomheden med grundlægger og kødsommelier John Sashi i spidsen sikrer en anerkendelse i det prestigefyldte

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Ardo NV Denmark Office

    Nyt år, nye favoritter – Ardo lancerer 9 nyheder på frost i 2026

  • DENIOS ApS

    Har du den rigtige pumpe?

  • Spirax Sarco Danmark

    Guide: Find den korrekte dampkvalitet

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Centraliseret vakuumsystem reducerer omkostninger for vakuumpakning

  • Nemco Machinery A/S

    Ny serie termoformere vil blive en gamechanger inden for pakkemaskiner

  • DENIOS ApS

    Den ultimative tjekliste: Få mest ud af dit opsamlingskar

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Busch og Pfeiffer bringer den nyeste vakuumteknologi til Ajour 2025

  • Spirax Sarco Danmark

    Lavere energiforbrug og bedre produktkvalitet med Steam Infusion – en unik teknik til fødevarefremstilling

  • DENIOS ApS

    Sådan håndterer du en lækage med 10 trin

  • Busch Vakuumteknik A/S

    50 års trofast tjeneste i produktionen

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Vareelevator: Der kommer 800 kilo varer hver uge – alligevel går kokken tomhændet

    27.11.2025

  • Sådan bruger planter ingeniørprincipper til at trænge gennem hård jord

    27.11.2025

  • aye aye på Admiral Hotel hædres for Danmarks bedste nye vinkort

    27.11.2025

  • Madplansunivers er et kæmpe hit: Tusindvis af danskere henter inspiration hver uge

    27.11.2025

  • Ny rapport fra Madland: Grøn madhandel i København er nøglen til en sundere og mere resilient madby

    27.11.2025

  • Danish Crown: Konkurrencekraften forbedret i oprydningsår

    25.11.2025

  • Ny skæremaskine til plantebaserede fødevarer kommer til Danmark

    25.11.2025

  • Madkulturen: Danskernes vegetarisle aftensmad består mest af rugbrød, toast og pasta

    25.11.2025

  • Finalisterne til Årets Kok og Årets Tjener 2026 er fundet

    25.11.2025

  • Verdens bedste oksemørbrad kommer fra Slagelse-virksomhed

    25.11.2025

  • Geia Group køber bake & take

    20.11.2025

  • Bornholm tager næste skridt mod Danmarks første lokale rejeproduktion

    20.11.2025

  • Sticks’n’Sushi åbner i Københavns Lufthavn

    20.11.2025

  • 30 kroner, 6 måltider og en vigtig støtte til mennesker som denne jul spiser på herberger, krisecentre og varmestuer

    20.11.2025

  • Millioninvestering skal skabe grøn mad-revolution

    20.11.2025

Alle nyheder ›

Læs Food & Drink gratis online

Annoncering i Food & Drink

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik