• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

AktueltDetailhandel og en grosFrugt og grøntFødevareproduktion11. 10. 2021 | Kasper Mundt-Nielsen

Nu er der Grönt i hele Norden

AktueltDetailhandel og en grosFrugt og grøntFødevareproduktion11. 10. 2021 By Kasper Mundt-Nielsen

På under et år er danske Grönts plantebaserede middagsretter lanceret i hele norden, og med udvidelsen til Finland og Sverige findes Grönt i over 3.000 dagligvarebutikker i de nordiske lande. Næste skridt for det danske convenience fødevarebrand er at etablere sig i Tyskland – Europas største marked for plantebaserede produkter.

Det er ikke fremmed for Anders P. Christensen at introducere madtrends for forbrugerne. I 2001 var han den første til at lave færdiglavede sushibakker til supermarkederne og dermed gøre den trendy japanske spise til allemandseje.

Danske Tasteful Foods har længe fulgt den plantebaserede tendens og vil være én af de virksomheder, der sætter skub i udviklingen i Europa. Siden Tasteful Foods lancerede Grönt i Coop i Danmark og Rema 1000 på det norske marked i starten af 2021, har der været kog under de kødfrie gryder og fuldt fokus på de alternative proteiner. Tyskland er næste store satsning, da den grønne bølge af plantebaseret kost allerede er stærkt cementeret mod syd.

– Vi er ved at etablere et kontor i Tyskland med henblik på at få os ind på det tyske marked, som er Europas største. Vi er konkurrencedygtige og har et rigtig godt produkt, som rammer et hul i det tyske marked. Vi er en volumeforretning, så det er naturligt at gå ind på de allerstørste markeder, siger Anders P. Christensen, stifter og administrerende direktør i Tasteful Foods, der står bag Grönt. 

Anders P. Christensen forventer at være klar til at lancere Grönt i Tyskland i løbet af første kvartal i 2022. 

Hurtigst voksende plantebaserede fødevarebrand i Norden

Grönt er i dag blandt de hurtigst voksende plantebaserede brand i Norden. I september kom de plantebaserede livretter ud i den svenske og finske dagligvarekæder. Dermed er det danske fødevarebrand snart ude i hele Norden med sammenlagt over 3.000 butikker, der sælger de populære middagsretter. 

– Det er gået hurtigt – først med lanceringen i Danmark og Norge, hvor vi allerede er ude i 1500 butikker og nu Finland og Sverige. Nu favner vi hele Norden med et produkt, som skiller sig ud fra konkurrenterne på parametrene smag, tekstur og prispunkt. Vores succes i Danmark og Norge er bygget på at kunne levere best in class, alternative proteintyper, der smager godt og ligner de retter, vi kender som fx en god lasagne. Derfor er ambitionerne også høje, og vi er klar til at tage næste skridt og gå ind i Sverige og Finland, siger Anders P. Christensen. 

Ifølge Tasteful Foods’ stifter og direktør skal det grønne slag vindes ved at gøre smagene velkendte og trygge. Derfor var udgangspunktet at lave plantebaserede versioner af velkendte livretter som lasagne, chili non carne, butter chicken og green curry, der har international appel. De fire nuværende retter i serien er udviklet i samarbejde med et team af gourmetkokke. 

Tasteful Foods:

Tasteful Foods leverer convenience fødevareprodukter som måltidssalater, butter chicken, cheesecakes og sandwiches under brandsne Food Collective, Tasteful, et udvalg af private labels samt Grönt, der nu er at finde i frysediske. Tasteful Foods har i syv år været en innovativ og foretrukken conveniencepartner. Produkterne forhandles i mere end 7.000 butikker i Norden. Tasteful Foods samarbejder med en lang række af de største kæder og butikker – heriblandt Coop Danmark, Salling Group, ICA Sverige, Axfood Sverige, Convini Sverige, Coop Sverige, Coop Norge og Reitangruppen i Danmark, Norge og Sverige samt Kesko i Finland. 

Læs mere om Tasteful Foods og Grönt i næste udgave af Food&Drink. Modtag magasinet gratis i din mailbakke, ved at tilmelde dig her: Tilmeld Food&Drink mailservice

Skrevet i: Aktuelt, Detailhandel og en gros, Frugt og grønt, Fødevareproduktion

Seneste nyt fra redaktionen

Norrlyst Koncernen køber de resterende ejerandele i Cadence Group og ejer nu 100%

Foodservice18. 12. 2025

Norrlyst Koncernen tager næste store skridt i sin vækstrejse og opkøber de resterende ejerandele i Cadence Group, hvilket betyder, at koncernen nu ejer 100% af det populære brunch- og bagerikoncept. Cadence Group driver i dag fire restauranter samt en fabrik i Herlev og er kendt for at levere

100 millioner kroner til nye grønne fødevareprojekter

FødevareproduktionMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed18. 12. 2025

Grønt Udviklings- og Demonstrationsprogram har åbnet en ny ansøgningsrunde til en pulje med 100 millioner kroner. De 100 millioner kroner skal gå til projekter, der kan styrke den grønne omstilling af den danske fødevaresektor. Puljen kan søges frem til 19. februar 2026. Godt grønt nyt til de

Food Nations Visitor Centre åbnede i nye rammer

AktueltPolitik og eksport18. 12. 2025

Food Nation markerede den 15. december 2025 den officielle åbning af fødevareklyngens Visitor Centre i København i nye fysiske rammer. Det opdaterede og udvidede udstillingsvindue præsenterer det ypperste inden for danske fødevareløsninger, bæredygtig innovation og globalt samarbejde. Ved

Landbrugets Økonomi 2025: Et rekordår med en usikker fremtid

AktueltFødevareproduktionLandbrug18. 12. 2025

For dansk landbrug har 2025 været et fremragende år drevet af husdyrproduktion og en god høst. Men begyndende prisfald og strammere politiske krav kan hurtigt skubbe til balancen. Fremtiden kræver heftige investeringer og tilpasninger, hvis dansk landbrug skal fastholde sin stærke

Skolemad er kommet godt fra start i Guldborgsund Kommune

FoodserviceForskning og uddannelseMiljø og sundhedPolitik og eksportTopØkologi og bæredygtighed18. 12. 2025

I juni blev Sundskolen i Nykøbing Falster den eneste folkeskole på Lolland-Falster, som kom med i det nationale skolemadsforsøg, hvor 191 skoler over hele landet afprøver skolemad. Skolemadsforsøget blev sat i gang i november og har indtil nu været en stor succes. Formålet med skolemadsforsøget

Forskere genopliver gamle ærtesorter i enorm frøsamling: ”Et uudnyttet guldkammer til fremtiden”

Forskning og uddannelseMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed16. 12. 2025

Med en ny AI-metode har forskere fra Københavns Universitet genopdaget 51 gamle ærtesorter, som ikke længere bruges i landbruget, men som kan vise sig lovende til produktion af plantebaserede fødevarer. Metoden er en genvej til at finde nye ressourcer i de grønne skatkamre, som genbankers enorme

Ny kvælstofaftale: Fødevareerhvervet frygter konsekvenserne for dansk fødevareproduktion

FødevareproduktionLandbrugMiljø og sundhedPolitik og eksportØkologi og bæredygtighed16. 12. 2025

Brancheorganisationen FødevareDanmark frygter konsekvenserne af den nye kvælstofaftale. Sammen med seks andre organisationer fra landbrugs- og fødevareerhvervene opfordrer organisationen til, at den grønne trepart sættes på pause, indtil konsekvenserne er fuldt belyst. Det er stort set umuligt

Bryggeriforeningen: Danske EU-politikere kæmper for pantsystemet

AktueltDrikkevarerPolitik og eksport16. 12. 2025

Det danske pant- og retursystem bliver undergravet af EU-krav om genpåfyldelige emballager, der vil lukke størstedelen af Danmarks mikrobryggerier, mener Bryggeriforeningen. Fra 2030 pålægger EU alle supermarkeder og barer at sikre, at mindst 10% af deres emballager til øl, sodavand og

Lidl Danmark sætter kurs mod Net Zero og sundere produkter i indkøbskurven

AktueltDetailhandel og en grosMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed16. 12. 2025

Lidl Danmark har forpligtet sig til Science Based Targets Initiative (SBTi) og har validerede Net Zero-mål for 2050 – foruden validerede FLAG- og E&I-mål for 2034. Som Europas største dagligvarekæde er ambitionen, at Lidl vil være med til at vise vejen mod en verden, hvor der bliver tænkt på

CBP slår stort brød op og åbner innovationscenter

Brød og kagerTop16. 12. 2025

CBP fra Vejle, leverandør af råvarer til produktion af brød og kager, udvider nu sit hovedsæde med et topmoderne innovationscenter og fuldt udstyret bageri. Hvor brød dufter, finder mennesker hinanden – og nye ideer opstår for morgendagens brød og kager. Med det afsæt har CBP lavet et 250

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Ardo NV Denmark Office

    En klassiker med rødder

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Et tilbageblik på året der gik

  • DENIOS ApS

    Gemmer dit løfteudstyr på skjulte farer?

  • Ardo NV Denmark Office

    Sødme møder

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Fra vindtunneller til rumfart: Vakuum til rumfarts undersøgelser

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Dagrofa Foodservice juleindsamler til fordel for JunkFood

  • Spirax Sarco Danmark

    Undgå kontaminering med rendamp i fødevareproduktion

  • Ardo NV Denmark Office

    Slank, sprød og …

  • Ardo NV Denmark Office

    Ready to eat or not?

  • Ardo NV Denmark Office

    Nyt år, nye favoritter – Ardo lancerer 9 nyheder på frost i 2026

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Norrlyst Koncernen køber de resterende ejerandele i Cadence Group og ejer nu 100%

    18.12.2025

  • 100 millioner kroner til nye grønne fødevareprojekter

    18.12.2025

  • Food Nations Visitor Centre åbnede i nye rammer

    18.12.2025

  • Landbrugets Økonomi 2025: Et rekordår med en usikker fremtid

    18.12.2025

  • Skolemad er kommet godt fra start i Guldborgsund Kommune

    18.12.2025

  • Forskere genopliver gamle ærtesorter i enorm frøsamling: ”Et uudnyttet guldkammer til fremtiden”

    16.12.2025

  • Ny kvælstofaftale: Fødevareerhvervet frygter konsekvenserne for dansk fødevareproduktion

    16.12.2025

  • Bryggeriforeningen: Danske EU-politikere kæmper for pantsystemet

    16.12.2025

  • Lidl Danmark sætter kurs mod Net Zero og sundere produkter i indkøbskurven

    16.12.2025

  • CBP slår stort brød op og åbner innovationscenter

    16.12.2025

  • Foodexpo favner både kød, klima og grøn kost med inspirerende events

    11.12.2025

  • Arla: Erfaren mejerimand tager over i Nr. Vium

    11.12.2025

  • Pincho Nation: Succesfulde franchise-åbninger i 2025

    11.12.2025

  • Rekord i antal julebryg

    11.12.2025

  • NOTCH, et nyt kakaofrit chokoladealternativ lavet på mask

    11.12.2025

Alle nyheder ›

Læs Food & Drink gratis online

Annoncering i Food & Drink

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik