
Det skal være slut med produktionen af buræg, lyder det fra Fødevareministeriet. I 2020 besluttede regeringen at udfase buræg, hvilket folketinget bakkede op om. Nu er der sat skub i sagerne og fra fødevareminister Rasmus Prehn, lyder det nu, at produktionen af buræg skal forbydes fra 2023. Men der er et lille men. Der er i dag syv producenter af buræg i Danmark, og de får sig en 12 år lang overgangsperiode, for at sikre omstillingen til en anden produktionsform.
– Burhøns lever – som navnet antyder – hele livet spærret inde i små bure med begrænset plads til at baske med vingerne. Danmark er på mange måder et foregangsland inden for landbruget, og det skal vi også være, når det kommer til dyrevelfærd. Derfor har vi besluttet at forbyde produktion af buræg fra 2023. De fleste supermarkeder sælger ikke buræg længere, og forbrugerne vælger ofte andre typer af æg, når de har muligheden for det. Med et forbud mod produktion af buræg skal vi have de sidste med om bord på dyrevelfærdsvognen, så burægsproduktion bliver fortid i Danmark og forhåbentlig kan inspirere andre lande til at gøre det samme, udtaler fødevareminister Rasmus Prehn.
De syv producenter af buræg står for næsten hver fem æg, der produceres i Danmark. De benyttes primært i foodservice, fødevareproduktionen samt hos medicinalvirksomheder.