Odsherred og omegn kan godt gøre sig klar til himmelsk bagværk, der går som… ja, varmt brød.

Bageriet benji, der er en markant frontløber i det voksende landskab af danske bagerforretninger med gastronomisk tilsnit, åbner nemlig op for brødudsalg hos Lillero.
– Vi kommer til at holde fokus på morgenbrødet, for det er der, vi er stærkest, fortæller Rasmus Sjødahl, der er kendt for at være en fagets førende, når det gælder surdej og wienerbrød. Tidligere har den kokkeuddannede bager været ansvarlig for surdejsbrødet på Noma, og sidste år åbnede han så Bageriet benji, på Nørrebro i København.
Men fra lørdag den 21. maj og hen over sommeren vil bageriet altså også levere kvalitetsbrød til både Lilleros overnattende gæster, de lokale i Odsherred og områdets mange feriegæster.
De kan se frem til stramt, men særdeles velvalgt sortiment, bestående af surdejsbrød, rugbrød, to slags boller og tre varianter af wienerbrød, der veksler lidt hen over sæsonen – alt sammen selvfølgelig leveret morgenfriskt og nybagt direkte fra bagerforretningen i København.
– Ja, vi kommer til at holde fokus på morgenbrødet, for det er der, vi er stærkest, fortæller Rasmus, der udover Noma også har arbejdet på flere restaurationer i New York.
Alt hans brød er baseret på surdej, og fra dejen bliver startet, til det færdige produkt er bagt, går der tre dage. Godt brød tager nemlig god tid, og råvarerne bliver der heller ikke gået på kompromis med. Blandt andet bruger Rasmus Sjødahl udelukkende den fuldmodne og eksklusive Noire Fendue vanilje til sine legendariske spandauere.
Med samarbejdet fuldender Lillero den gastronomiske oprustning, stedet har taget hul på i denne sæson, hvor de allerede har sagt velkommen til restauranten Lille B, skabt af folkene bag den københavnske Michelin-restaurant formel B.
Læs mere: Michelin-kokke slår sig ned på Lillero
Det er også Rune Amgild Jochumsen fra formel B, der har været bindeled mellem Lillero og Bageriet benji. Da han foreslog Rasmus at åbne et brødudsalg hos Lillero nogle dage om ugen, var surdejs-ekvilibristen, som selv havde leget med tanken om et pop up-bageri i sommerlandet, straks med på ideen.
Det samme var Michelle og Lau Sass, der ejer og driver Lillero.
– Vi har i længere tid være på udkig efter det rigtige samarbejde med et kvalitetsbageri. Vores gæster og lokale har i flere år efterspurgt muligheden for at købe brød med hjem, så da Rasmus kontaktede os, blev vi superbegejstrede, siger Lau Sass.
– Vi føler, at Bageriet benji er det perfekte match, for den kærlighed og passion, Rasmus tillægger sit arbejde og sit bagværk afspejler den tilgang, vi selv har, når det gælder vores eget daglige arbejde og Lillero som brand.
Rasmus Sjødahl glæder sig til at blive en del af Lillero-holdet og ikke mindst til at være med til at løfte et lokalområde, der allerede er i fuld vækst, men som ikke tidligere har haft samme adgang til kvalitet på brød-fronten. Netop udbredelsen og tilgængeligheden af godt brød er nemlig – udover kærligheden til surdej – hans helt store passion, så det bliver lidt af en drøm at bryde bygrænserne og komme til provinsen, fastslår han.