• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

FødevareproduktionFødevaresikkerhed15. 04. 2021 | Helle Friemann Nielsen

Multifleksibel vaskeløsning

FødevareproduktionFødevaresikkerhed15. 04. 2021 By Helle Friemann Nielsen

Ken Hygiene Systems A/S’ vaskeløsninger er igennem 75 år kendetegnet ved høj funktionalitet, robust dansk kvalitet og effektiv udnyttelse af ressourcer – og nu introducerer virksomheden den multifleksible Equipment Washer Disinfector IQ10.

Med IQ10 sikres det højest mulige hygiejniske niveau til vask og desinfektion af kritisk procesudstyr – enten med store dimensioner eller større mængder på én gang; eksempelvis kan flere multihoved-vægte nu vaskes og desinficeres på én gang.
Ligeledes opnås den nødvendige ensartethed, som er påkrævet for at være i stand til at kontrollere spredningen af produktrester og allergifremkaldende ingredienser.
IQ10’s vaskefilosofi er at udskifte vandet mellem de forskellige vaskefaser, hvilket eliminerer risikoen for krydskontaminering mellem de forskellige produktionsskift og således bibringer en øget fødevaresikkerhed.
I alle Ken’s Equipment Washer Disinfectors er vaskekammer, gulv, vaskearme, rør osv., der er i berøring med vaskeprocessen, designet i syrefast rustfrit stål (SS 316L), som sikrer bedst mulige kemiske modstandsdygtighed overfor gængse detergenter og bedst tænkelige rengøringsvenlighed.
IQ10 tilbyder desuden en termisk desinfektion ved temperaturer over 90°C; ligeledes tilbydes en efterfølgende tørring af procesudstyret, som sikrer en hurtigere ibrugtagning. Et tørresystem er en essentiel del af en vaske- og desinfektionsproces, da fugt kan give anledning til etablering af biofilm, hvor mikroorganismer kan vokse, men også hvor allergener kan ”indfanges” i biofilmen.

Total sporbarhed
Ved hjælp af et intelligent styresystem og en intuitiv brugerflade, tilbyder IQ10 total overvågning af vaskeprocessen – inklusiv automatisk generering af batch-rapporter, som enten kan printes eller gemmes.
Via maskinens IP-adresse kan man aflæse forløbet af de enkelte vaskeprogrammer og batches – og derved få sikkerhed for, at vaskeprogrammerne er forløbet som specificeret. Der kan eksempelvis aflæses vand- og kemiforbrug, opnåede temperaturer og procestider. Skulle den specificerede mængde ikke opnås i én af faserne, afgives alarmer til brugeren, og disse dokumenteres i procesdokumentationen.
Ken IQ10 kan ligeledes kobles op på virksomhedens BMS-system.

Bæredygtig proces
Ved at overvåge cyklusparametre og -variabler – og med specielt tilpassede vaskeprogrammer vil Ken IQ10 konstant tilpasse dets funktion i henhold til, hvilket procesudstyr der vaskes. Det resulterer i, at maskinen altid opererer med det mindst mulige vand-, energi- og kemiforbrug – naturligvis uden at gå på kompromis med hygiejnen. Vaske- og desinfektionsprocessen gennemføres således så bæredygtigt som muligt.
Ved at udnytte energien i eksempelvis tørringsprocessen til at opvarme vandet til vasken opnås en yderligere energibesparelse. Desuden kan den genbruge vand brugt i de forskellige faser afhængigt af behovet.

Vaskekammeret
At vaske, desinficere og tørre kritisk procesudstyr er typisk forbundet med en væsentlig mængde manuelt arbejde i et vådt og ofte varmt miljø. Ved at tilbyde Cleaning Out of Place, hvor procesudstyret afmonteres og efterfølgende vaskes og desinficeres i et lukket vaskekammer, reduceres de arbejdsmiljømæssige belastninger. Desuden spredes aerosoler ikke til andet produktionsudstyr.
Med IQ10 tilbyder Ken Hygiene Systems A/S en løsning, som med færrest mulige håndteringer isolerer vaskeprocessen i et vaskekammer, hvor såvel vask, desinfektion og tørring finder sted.
Udstyret hentes i produktionen, pakkes på en IQ10 vaskevogn, som køres direkte ind i vaskekammeret. Vognen bliver således også vasket og desinficeret, og risikoen for krydskontamination i forbindelse med håndteringen elimineres.
Vaskekammeret er bygget i en sandwich-konstruktion med 150 mm isolering. Al service til maskinen foretages via et teknikrum placeret på siden af Equipment Washeren. Dørene er designet i lydisolerende termoglas. Således lyddæmpes processen mærkbart.
IQ10 er udstyret med to 7” touch-paneler med en intuitiv brugerflade, der gør valg af vaskeprogram og løbende tjek af procesforløb hurtig, nem og sikker.
På displays kan brugeren aflæse status på de forskellige faser, blandt andet resterende vasketid.

Skrevet i: Fødevareproduktion, Fødevaresikkerhed

Seneste nyt fra redaktionen

FødevareDanmark: Sænk fødevaremomsen, men hæv ikke priserne andre steder

Detailhandel og en grosPolitik og eksport12. 11. 2025

FødevareDanmark støtter ønsket om lavere fødevaremoms, men afviser De Samvirkende Købmænds (DSK) forslag om at finansiere momsnedsættelsen ved at hæve momsen på ”mindre nødvendige varer”. Torsdag i sidste uge lancerede De Samvirkende Købmænd (DSK) en analyse, der viser, at det er muligt at

Fem forskningsbaserede skridt mod mere bæredygtig ost

Forskning og uddannelseMejeriØkologi og bæredygtighed12. 11. 2025

En ny forskningsgennemgang viser, at fem enkle tiltag kan gøre osteproduktion mere effektiv og bæredygtig. Et forskerteam fra DTU har gennemgået den eksisterende forskning om fermentering og modning af ost i et litteraturstudie og peger på fem underudnyttede videnskabeligt baserede tiltag, som kan

Toscansk toprestaurant fylder Det japanske Tårn med italiensk velsmag

AktueltFoodservice12. 11. 2025

Den toscanske michelinrestaurant Saporium rykker for en periode ind i Tivoli. I Toscanas bølgende bakker ligger et af Italiens mest eksklusive og idylliske hoteller: det danskejede Borgo Santo Pietro, som for nyligt er blevet tildelt de maksimale 3 nøgler i Michelin-guiden. Blandt hotellets

Irland vinder prisen for verdens bedste steak ved World Steak Challenge

AktueltDetailhandel og en grosKød, fisk og fjerkræ12. 11. 2025

Ved mandagens World Steak Challenge vandt irske Dawn Meats og Lidl titlen som 'World's Best Steak' for deres irske græsfodrede sirloin. I alt sikrede Irland sig 24 guldmedaljer - og ud af de i alt 304 uddelte medaljer tog Irland den største samlede medaljehøst med 68 guld-, sølv- eller

Grønne ambitioner kræver større satsning på økologiforskning

Forskning og uddannelseFødevareproduktionLandbrugMiljø og sundhedTopØkologi og bæredygtighed12. 11. 2025

Forskning i økologi skal ikke have mindre, men større investeringer, for at Danmark kan leve op til sine grønne ambitioner om en fordobling af økologien. Det sikrer en ny politisk aftale. Med et nybrud i dansk forskningspolitik gennemfører regeringen flerårige investeringer i forskning og

FERM FOOD vinder EY’s Scale-Up pris: Gør fødevarer sundere

FødevareproduktionMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed11. 11. 2025

Den danske ingrediensproducent FERM FOOD ApS fra Bække i Vejen har vundet EY Entrepreneur Of The Year’s regionale pris i kategorien Scale-Up. Prisen blev uddelt ved EY’s kåring i Syd-og Sønderjylland torsdag den 6. november og markerer en vigtig milepæl for virksomheden, der leverer fermenterede

Indonesisk svamp tryller ølrester om til pølser

DrikkevarerForskning og uddannelseKød, fisk og fjerkræMiljø og sundhedRåvarer og ingredienserØkologi og bæredygtighed11. 11. 2025

I jagten på nye måder at producere protein på, har forskere på Aalborg Universitet forvandlet restprodukter fra ølproduktion til et proteinrigt produkt, som kan erstatte almindeligt kød i f.eks. pølser. Resultatet er både velsmagende, bæredygtigt og økonomisk fordelagtigt. For mange går en øl

Hotel Vejlefjord investerer massivt i talentudvikling i en presset branche

AktueltFoodserviceForskning og uddannelse11. 11. 2025

Mens hotel- og restaurationsbranchen kæmper med mangel på kvalificeret arbejdskraft, har Hotel Vejlefjord succes med at fastholde og udvikle medarbejdere gennem målrettede talentprogrammer. Hotel- og restaurationsbranchen har i flere år været blandt de hårdest ramte af forgæves rekrutteringer.

Økologikongres 2025 skal vise, hvad økologien kan præstere på basis af naturlige metoder

AktueltFødevareproduktionLandbrugMesser og konferencerMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed11. 11. 2025

Den 18.–19. november samles landmænd, forskere, rådgivere og virksomheder i Kolding til Økologikongres 2025. Med 47 faglige sessioner og temaer fra grøn trepart til sundhed og økologisk regenerativt landbrug sætter kongressen fokus på, hvordan økologien kan levere løsninger på tidens største

Ultraforarbejdede fødevarer: Eksperter efterlyser fokus på ernæring frem for proces

Forskning og uddannelseFødevareproduktionMesser og konferencerMiljø og sundhedTop11. 11. 2025

Den offentlige debat om ultraforarbejdede fødevarer fylder meget hos både forbrugere og fødevaresektor. På årets fødevarekonference, Fremtidens Fødevarer, hos Teknologisk Institut satte forskere og aktører problemstillingen under lup og opfordrede til at flytte fokus fra proces til

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Spirax Sarco Danmark

    Lavere energiforbrug og bedre produktkvalitet med Steam Infusion – en unik teknik til fødevarefremstilling

  • DENIOS ApS

    Sådan håndterer du en lækage med 10 trin

  • Busch Vakuumteknik A/S

    50 års trofast tjeneste i produktionen

  • Spirax Sarco Danmark

    Blog: Damp er naturlig teknologi

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Tilmeld dig Masterclass om dyrevelfærd og regenerativt landbrug

  • DENIOS ApS

    Hvad gør du med dine gasflasker, når kulden kommer?

  • Spirax Sarco Danmark

    Reducer dine levetidsomkostninger på reguleringsventiler

  • DENIOS ApS

    Alt hvad du skal vide, før du håndterer farlige stoffer

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Øget produktivitet på mejeriet takket være vakuum fra Busch

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Stor fødevaremesse med juletema kommer igen i år til Brande

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • FødevareDanmark: Sænk fødevaremomsen, men hæv ikke priserne andre steder

    12.11.2025

  • Fem forskningsbaserede skridt mod mere bæredygtig ost

    12.11.2025

  • Toscansk toprestaurant fylder Det japanske Tårn med italiensk velsmag

    12.11.2025

  • Irland vinder prisen for verdens bedste steak ved World Steak Challenge

    12.11.2025

  • Grønne ambitioner kræver større satsning på økologiforskning

    12.11.2025

  • FERM FOOD vinder EY’s Scale-Up pris: Gør fødevarer sundere

    11.11.2025

  • Indonesisk svamp tryller ølrester om til pølser

    11.11.2025

  • Hotel Vejlefjord investerer massivt i talentudvikling i en presset branche

    11.11.2025

  • Økologikongres 2025 skal vise, hvad økologien kan præstere på basis af naturlige metoder

    11.11.2025

  • Ultraforarbejdede fødevarer: Eksperter efterlyser fokus på ernæring frem for proces

    11.11.2025

  • Danskerne rækker ud efter nye varianter af oksekød

    06.11.2025

  • RAWBITE udvider produktionen i Tyskland for at imødekomme stigende efterspørgsel

    06.11.2025

  • 7-Eleven åbner ny runde af Innovation Corner og sætter fjerde iværksætterprodukt på hylderne

    06.11.2025

  • Årets Wiuff 2025: Marie Bojsen fra Birthesminde modtager Danmarks første råvarepris

    06.11.2025

  • Sund jord giver sunde grøntsager – og det kan smages

    06.11.2025

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 2 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik