• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

FødevareproduktionFødevaresikkerhed15. 04. 2021 | Helle Friemann Nielsen

Multifleksibel vaskeløsning

FødevareproduktionFødevaresikkerhed15. 04. 2021 By Helle Friemann Nielsen

Ken Hygiene Systems A/S’ vaskeløsninger er igennem 75 år kendetegnet ved høj funktionalitet, robust dansk kvalitet og effektiv udnyttelse af ressourcer – og nu introducerer virksomheden den multifleksible Equipment Washer Disinfector IQ10.

Med IQ10 sikres det højest mulige hygiejniske niveau til vask og desinfektion af kritisk procesudstyr – enten med store dimensioner eller større mængder på én gang; eksempelvis kan flere multihoved-vægte nu vaskes og desinficeres på én gang.
Ligeledes opnås den nødvendige ensartethed, som er påkrævet for at være i stand til at kontrollere spredningen af produktrester og allergifremkaldende ingredienser.
IQ10’s vaskefilosofi er at udskifte vandet mellem de forskellige vaskefaser, hvilket eliminerer risikoen for krydskontaminering mellem de forskellige produktionsskift og således bibringer en øget fødevaresikkerhed.
I alle Ken’s Equipment Washer Disinfectors er vaskekammer, gulv, vaskearme, rør osv., der er i berøring med vaskeprocessen, designet i syrefast rustfrit stål (SS 316L), som sikrer bedst mulige kemiske modstandsdygtighed overfor gængse detergenter og bedst tænkelige rengøringsvenlighed.
IQ10 tilbyder desuden en termisk desinfektion ved temperaturer over 90°C; ligeledes tilbydes en efterfølgende tørring af procesudstyret, som sikrer en hurtigere ibrugtagning. Et tørresystem er en essentiel del af en vaske- og desinfektionsproces, da fugt kan give anledning til etablering af biofilm, hvor mikroorganismer kan vokse, men også hvor allergener kan ”indfanges” i biofilmen.

Total sporbarhed
Ved hjælp af et intelligent styresystem og en intuitiv brugerflade, tilbyder IQ10 total overvågning af vaskeprocessen – inklusiv automatisk generering af batch-rapporter, som enten kan printes eller gemmes.
Via maskinens IP-adresse kan man aflæse forløbet af de enkelte vaskeprogrammer og batches – og derved få sikkerhed for, at vaskeprogrammerne er forløbet som specificeret. Der kan eksempelvis aflæses vand- og kemiforbrug, opnåede temperaturer og procestider. Skulle den specificerede mængde ikke opnås i én af faserne, afgives alarmer til brugeren, og disse dokumenteres i procesdokumentationen.
Ken IQ10 kan ligeledes kobles op på virksomhedens BMS-system.

Bæredygtig proces
Ved at overvåge cyklusparametre og -variabler – og med specielt tilpassede vaskeprogrammer vil Ken IQ10 konstant tilpasse dets funktion i henhold til, hvilket procesudstyr der vaskes. Det resulterer i, at maskinen altid opererer med det mindst mulige vand-, energi- og kemiforbrug – naturligvis uden at gå på kompromis med hygiejnen. Vaske- og desinfektionsprocessen gennemføres således så bæredygtigt som muligt.
Ved at udnytte energien i eksempelvis tørringsprocessen til at opvarme vandet til vasken opnås en yderligere energibesparelse. Desuden kan den genbruge vand brugt i de forskellige faser afhængigt af behovet.

Vaskekammeret
At vaske, desinficere og tørre kritisk procesudstyr er typisk forbundet med en væsentlig mængde manuelt arbejde i et vådt og ofte varmt miljø. Ved at tilbyde Cleaning Out of Place, hvor procesudstyret afmonteres og efterfølgende vaskes og desinficeres i et lukket vaskekammer, reduceres de arbejdsmiljømæssige belastninger. Desuden spredes aerosoler ikke til andet produktionsudstyr.
Med IQ10 tilbyder Ken Hygiene Systems A/S en løsning, som med færrest mulige håndteringer isolerer vaskeprocessen i et vaskekammer, hvor såvel vask, desinfektion og tørring finder sted.
Udstyret hentes i produktionen, pakkes på en IQ10 vaskevogn, som køres direkte ind i vaskekammeret. Vognen bliver således også vasket og desinficeret, og risikoen for krydskontamination i forbindelse med håndteringen elimineres.
Vaskekammeret er bygget i en sandwich-konstruktion med 150 mm isolering. Al service til maskinen foretages via et teknikrum placeret på siden af Equipment Washeren. Dørene er designet i lydisolerende termoglas. Således lyddæmpes processen mærkbart.
IQ10 er udstyret med to 7” touch-paneler med en intuitiv brugerflade, der gør valg af vaskeprogram og løbende tjek af procesforløb hurtig, nem og sikker.
På displays kan brugeren aflæse status på de forskellige faser, blandt andet resterende vasketid.

Skrevet i: Fødevareproduktion, Fødevaresikkerhed

Seneste nyt fra redaktionen

Vin kan også komme nordfra

AktueltDrikkevarer21. 10. 2025

Selvom breddegraderne ligger højt mod nord, og klimaet er koldt, er vin fra Norge på vej op. For i små lommer med særlige mikroklimaer langs fjordene og især i Sydnorge er det faktisk muligt med produktion af druevin. Og kvaliteten er stigende, siger producenterne selv. Kan man virkelig dyrke

Økologer diskuterer trepart og grøn omstilling med minister og borgmester

AktueltLandbrugMiljø og sundhedPolitik og eksportØkologi og bæredygtighed21. 10. 2025

Hvordan kan økologien drive den grønne omstilling og treparten? Det spørgsmål stiller Økologisk Landsforening til trepartsminister Jeppe Bruus og Middelfarts borgmester Johannes Lundsfryd Jensen, når foreningens medlemmer og andre interesserede møder de to politikere i Middelfart. Minister for

Dansk Akvakultur: Lystfiskeri, spildevand og turisme presser havmiljøet langt mere end havbrug

FødevareproduktionKød, fisk og fjerkræMiljø og sundhed21. 10. 2025

Marin akvakultur udgør en meget begrænset del af det samlede pres på de danske havområder. Det mener Dansk Akvakultur efter nye besvarelse af dokumenter fra miljøministeren. Et svar fra Miljøministeren siger, at havbrug kun udgør 0,3 procent af den samlede presfaktor i de danske farvande. Det

Køkkenchef og restaurantchef bliver medejere, når Domestic fejrer 10 år

Foodservice21. 10. 2025

Da Restaurant Domestic i Aarhus i sidste uge fejrede sit 10-års jubilæum, markerede det samtidig begyndelsen på et nyt kapitel. Køkkenchef Ben Hurley og restaurantchef Mathias Thorstein Breinholtbliver medejere af restauranten og træder dermed ind i ejerkredsen sammen med stifter, medejer og

Danmarks madspild er dobbelt så stort som det europæiske gennemsnit

Miljø og sundhedTopØkologi og bæredygtighed21. 10. 2025

Danmark ligger fortsat i bunden af Europa, når det gælder madspild. Det viser de nye tal fra Eurostat, der er blevet offentliggjort i dag. Ifølge opgørelsen har Danmark et samlet madspild på 261 kilo pr. indbygger, hvor det europæiske gennemsnit ligger på 130 kilo pr. indbygger. I sidste uge

Ny professor i grøntsagsvidenskab: ”Vi skal tage grøntsagerne langt mere alvorligt”

Forskning og uddannelseFødevareproduktionLandbrugMiljø og sundhedRåvarer og ingredienserØkologi og bæredygtighed16. 10. 2025

Hanne Lakkenborg Kristensen er tiltrådt som professor i grøntsagsvidenskab ved Institut for Fødevarer på Aarhus Universitet. Hun har markeret sig som en fagligt stærk forsker og ildsjæl, der kæmper for at få grøntsager højere op i samfundets bevidsthed. Når man taler med Hanne Lakkenborg

Første hotel vest for Storebælt med ny Michelin-nøgle: Falsled Kro sætter Sydfyn på landkortet

Foodservice16. 10. 2025

Falsled Kro har modtaget en Michelin-nøgle som det eneste hotel vest for Storebælt. Det er afgørende for turismen til Sydfyn, mener kroen. Den internationalt anerkendte Michelinguide uddelte i sidste uge sine nye Michelin-nøgler til udvalgte hoteller, og i Danmark er blot otte hoteller blevet

Is-gigant overtager Mejerigaardens isforretning

AktueltKonfektureMejeri16. 10. 2025

Froneri, en af verdens største isproducenter, har indgået aftaler om at overtage Food Unions europæiske isforretning, herunder Mejerigaarden A/a som bl.a har mærker som Premier-is, Hjem-IS, Polar is, Rønbjerg is og Underground is. De specifikke finansielle detaljer offentliggøres ikke. Den

Forskningsprojekt undersøger, om PFAS fra foder havner i grisekød

AktueltForskning og uddannelseFødevaresikkerhedMiljø og sundhed16. 10. 2025

I et nyt projekt skal forskere fra AU Viborg og DTU Fødevareinstituttet undersøge, hvor meget PFAS som optages og ophobes i forskellige væv i grise, og hvad risikoen er for, at de såkaldte evighedskemikalier i sidste ende ender i kød på danskernes tallerkener. PFAS er en fællesbetegnelse for en

Horesta: Rekrutteringspresset aftager – men forskelle mellem landsdele består

FoodserviceTop16. 10. 2025

Andelen af forgæves rekrutteringer i hotel- og restaurationsbranchen er faldet markant siden sidste år, men de regionale forskelle er fortsat store, fremgår det fra Horesta i deres seneste nyhedsbrev. Nye tal fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering viser, at udfordringen langt fra er

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Spirax Sarco Danmark

    Reducer dine levetidsomkostninger på reguleringsventiler

  • DENIOS ApS

    Alt hvad du skal vide, før du håndterer farlige stoffer

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Øget produktivitet på mejeriet takket være vakuum fra Busch

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Stor fødevaremesse med juletema kommer igen i år til Brande

  • Spirax Sarco Danmark

    Skal vi hjælpe jer med at nå jeres mål for bæredygtighed?

  • DENIOS ApS

    Spar 432 kr* hver gang, du tømmer din IBC

  • DENIOS ApS

    Sådan tjekker du, om dit lithiumbatteri er defekt – og udgør en brandfare

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Højtiden nærmer sig – skal du med til ‘Julens Madscene’?

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Mød Busch Vacuum Solutions på DanFish International 2025 i Nordens Paris

  • Spirax Sarco Danmark

    Steam Insight: En digital forbindelse til optimering af dit dampsystem

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Vin kan også komme nordfra

    21.10.2025

  • Økologer diskuterer trepart og grøn omstilling med minister og borgmester

    21.10.2025

  • Dansk Akvakultur: Lystfiskeri, spildevand og turisme presser havmiljøet langt mere end havbrug

    21.10.2025

  • Køkkenchef og restaurantchef bliver medejere, når Domestic fejrer 10 år

    21.10.2025

  • Danmarks madspild er dobbelt så stort som det europæiske gennemsnit

    21.10.2025

  • Ny professor i grøntsagsvidenskab: ”Vi skal tage grøntsagerne langt mere alvorligt”

    16.10.2025

  • Første hotel vest for Storebælt med ny Michelin-nøgle: Falsled Kro sætter Sydfyn på landkortet

    16.10.2025

  • Is-gigant overtager Mejerigaardens isforretning

    16.10.2025

  • Forskningsprojekt undersøger, om PFAS fra foder havner i grisekød

    16.10.2025

  • Horesta: Rekrutteringspresset aftager – men forskelle mellem landsdele består

    16.10.2025

  • El Bulli-legende bag gigantisk bogværk

    14.10.2025

  • Økomesse vender tilbage til Malmø

    14.10.2025

  • Danmarks største forhandler af espressomaskiner og espressokaffe åbner første showroom og kaffelaboratorium på Sjælland

    14.10.2025

  • Tican bliver en del af FødevareDanmark

    14.10.2025

  • Bog om smag på vej fra Noma

    14.10.2025

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 2 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik