• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

FødevareproduktionLandbrugPolitik og eksport21. 11. 2024 | Mikkel Bækgaard

Morten Boje Hviid er ny adm. direktør i Landbrug & Fødevarer

FødevareproduktionLandbrugPolitik og eksport21. 11. 2024 By Mikkel Bækgaard

Landbrug & Fødevarer reorganiserer sin direktion, og formandskabet har i den forbindelse udpeget Morten Boje Hviid som ny adm. direktør. Flemming Nør-Pedersen bliver forfremmet til viceadministrerende direktør, og Camilla Brehm Suhr indtræder i direktionen.

Landbrug & Fødevarer har reorganiseret sin direktion. 

“Vores medlemmer har med den politiske rammeaftale om grøn trepart fået startskuddet til at skrive de næste kapitler i landbrugets og dermed Danmarks historie. Vi skal ikke gøre det alene, men der venter os en enorm opgave. Derfor tilpasser vi vores organisation til den nye tid og virkelighed, vi står i. Opgaverne ændrer sig, så det gør vores ledelse også,” udtaler formand for L&F, Søren Søndergaard.

Det betyder også, at Merete Juhl stopper som adm. direktør.

“Det er et strategisk valg, da vi ønsker en anden profil i front fremover. På vegne af hele formandskabet vil jeg gerne sige tak til Merete for den indsats, hun har leveret for vores organisation og medlemmer de seneste år.”

Ikke en tilfældighed

Morten Boje Hviid har siden 2020 været en del af Landbrug & Fødevarers direktion med ansvar for politik, bæredygtighed og kommunikation. Han tiltræder dags dato som adm. direktør. At valget er faldet på netop det direktionsmedlem, der står i spidsen for organisationens politiske udvikling, er ikke en tilfældighed.

“Fremover skal der være lighedstegn mellem den adm. direktør og den politiske strateg. Mortens evner i at angive retning, sætte et hold og levere politiske resultater for vores medlemmer har været udslagsgivende. Sådan har det været, siden han trådte ind ad døren. Vi har positioneret os som en ansvarlig organisation, der søger indflydelse i både med- og modvind, og Morten har et fremragende politisk kompas for, hvad der har betydning for vores erhverv på den lange bane. Samtidig har Morten et skarpt blik for den værdi, vores medlemmer leverer for samfundet, så jeg ved, at han er den rette at have i spidsen for vores dygtige medarbejderstab,” siger Søren Søndergaard.

Sagde hurtigt ja

Morten Boje Hviid var ifølge ham selv også hurtig til at sige ja til jobtilbuddet.

“Det krævede ikke mange overvejelser. Jeg vidste, inden jeg blev ansat i L&F, at fødevareerhvervet består af troværdige og hårdtarbejdende mennesker, som tager ansvar og udgør en grundpille i det danske samfund. Alligevel bliver jeg imponeret på daglig basis af de medlemmer og medarbejdere, der udgør Landbrug & Fødevarer. Hvis man oplevede det delegeretmøde, vi netop har afviklet, så var man vidne til hundredvis af landmænd og virksomheder på tværs af hele Danmark, der vælger at se positivt på fremtiden. Og det på trods af de årelange politiske stridigheder, der har været om deres helt grundlæggende rammevilkår. Jeg ved godt, at der venter os svære og store opgaver, men det er stoltheden og viljen til at være en del af løsningen, der fylder mest,” lyder det fra Morten Boje Hviid.

Flemming Nør-Pedersen har været en del af Landbrug & Fødevarers direktion siden 2012. Han får fremover titlen som viceadministrerende direktør med ansvar for blandt andet internationale forhold, kommercielle aktiviteter og det styrkede energipolitiske område.

Taknemmelig for deres ansvar

Camilla Brehm Suhr har arbejdet med HR, strategi og ledelse i organisationen siden 2013. Hun indtræder i direktionen med ansvar for blandt andet organisationsudvikling, kultur og ledelse.

“Jeg er meget taknemlig for, at både Flemming og Camilla har påtaget sig det ansvar. Få kender og forstår hverdagen hos vores medlemmer, som Flemming gør, og med tidens geopolitiske spændinger bliver det kun endnu vigtigere, at vi arbejder målrettet med frihandel og afsætning. Også inden for nye forretningsområder. Samtidig har vi en bunden opgave i at fastholde vores dygtige medarbejdere og videreudvikle vores organisation. Her kommer Camilla til at spille en endnu større rolle fremover, og det bliver uden tvivl værdifuldt at få hendes blik og kompetencesæt løftet ind i direktionen,” fortæller Søren Søndergaard.

Skrevet i: Fødevareproduktion, Landbrug, Politik og eksport

Seneste nyt fra redaktionen

Geia Group køber bake & take

Brød og kagerFoodservice20. 11. 2025

Med opkøbet styrker Geia Group sin position inden for bl.a. instore-bagerier og convenience-kæder, hvor der vil blive sat yderligere fokus på innovation til både danske og udenlandske kunder. bake & take er en velrenommeret leverandør af innovative og kundetilpassede bageriprodukter til

Bornholm tager næste skridt mod Danmarks første lokale rejeproduktion

Forskning og uddannelseFødevareproduktionKød, fisk og fjerkræ20. 11. 2025

Torsdag modtager Bornholms Lakseklækkeri i Nexø de allerførste larver af varmtvandsrejer. Det er en vigtig milepæl i opbygningen af en helt ny fødevareproduktion på øen og etableringen af Danmarks første lokale produktion af varmtvandsrejer. I alt 10.000 rejelarver er på vej til Bornholm, efter

Sticks’n’Sushi åbner i Københavns Lufthavn

AktueltFoodserviceKød, fisk og fjerkræ20. 11. 2025

I løbet af 2027 åbner Sticks’n’Sushi sin første lufthavnsrestaurant som en del af udvidelsen af Terminal 3 i Københavns Lufthavn. Med panoramaudsigt over landingsbanen, en ny bar og et specialdesignet koncept for rejsende kan både faste gæster og førstegangsbesøgende se frem til et nyt sted, hvor de

30 kroner, 6 måltider og en vigtig støtte til mennesker som denne jul spiser på herberger, krisecentre og varmestuer

AktueltDetailhandel og en gros20. 11. 2025

Julen handler om at dele, og i år kan støtten blive til 6 måltider. Støt FødevareBankens indsamling i Netto, og køb julens smukkeste til- og fra-mærker. For kun 30 kroner får du fire juleornamenter, der støtter en vigtig sag, pynter på gaverne og sikrer seks måltider til borgere som denne jul spiser

Millioninvestering skal skabe grøn mad-revolution

Miljø og sundhedTopØkologi og bæredygtighed20. 11. 2025

Nyt innovativt fellowship-program, støttet af Novo Nordisk Fonden, skal uddanne nye frontløbere, der skal bekæmpe madspild og bane vejen for bæredygtige fødevaresystemer. Teknologisk Institut står i spidsen for at drive BioSustainability Design Fellowship Programmet, der samlet set er

Too Good To Go får øget betydning i et økonomisk presset USA

Detailhandel og en grosFoodserviceMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed18. 11. 2025

Mens mange amerikanere kæmper med stigende priser og usikker adgang til mad, har den danske app Too Good To Go fået en større rolle for både borgere og virksomheder. Den danske app Too Good To Go har på få år etableret sig som en markant aktør på det amerikanske marked. Siden lanceringen i 2020

Kulinarisk spydspids udnævnt som Kartoffelambassadør 2025

AktueltFoodserviceFrugt og grøntRåvarer og ingredienser18. 11. 2025

Michelinkok og leder af Culinary Institute by Vejle Erhverv, Per Mandrup, er udnævnt som Kartoffelambassadør 2025 af Danmarks Kartoffel Råd. Kartoflen bør inkluderes på lige fod med linser og bælgfrugter, når de planterige måltider skal på bordet. I hvert fald hvis det står til kulinarisk leder

Forum for Fødevarereklamer: Branche sætter selv aldersgrænse på 15 år for bestemt type reklamer

AktueltMarkedsføringPolitik og eksport18. 11. 2025

Forum for Fødevarereklamer og Læskedrikreklamenævnet hæver aldersgrænsen fra 13 til 15 år for reklamer for fødevarer med højt indhold af sukker, fedt og salt og for reklamer for læskedrikke. Forum for Fødevarereklamer har siden januar 2008 arbejdet for god markedsførings etik i forhold til

Brasserie Carl vinder Årets ret med gris 2025 – og Ti Trin ned vinder for osteret

Kød, fisk og fjerkræMejeriTop18. 11. 2025

Ved et storstilet gallaarrangement blev Årets Ret med Gris og Årets Ret med Ost i går uddelt. Med et imponerende håndværk kan Brasserie Carl således kalde sig vinder af Årets ret med gris 2025, mens Ti Trin Ned tog prisen for den bedste osteret. Brasserie Carl, med Bendix Sixhøj Laursen i

FødevareDanmark: Sænk fødevaremomsen, men hæv ikke priserne andre steder

Detailhandel og en grosPolitik og eksport12. 11. 2025

FødevareDanmark støtter ønsket om lavere fødevaremoms, men afviser De Samvirkende Købmænds (DSK) forslag om at finansiere momsnedsættelsen ved at hæve momsen på ”mindre nødvendige varer”. Torsdag i sidste uge lancerede De Samvirkende Købmænd (DSK) en analyse, der viser, at det er muligt at

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • DENIOS ApS

    Den ultimative tjekliste: Få mest ud af dit opsamlingskar

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Busch og Pfeiffer bringer den nyeste vakuumteknologi til Ajour 2025

  • Spirax Sarco Danmark

    Lavere energiforbrug og bedre produktkvalitet med Steam Infusion – en unik teknik til fødevarefremstilling

  • DENIOS ApS

    Sådan håndterer du en lækage med 10 trin

  • Busch Vakuumteknik A/S

    50 års trofast tjeneste i produktionen

  • Spirax Sarco Danmark

    Blog: Damp er naturlig teknologi

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Tilmeld dig Masterclass om dyrevelfærd og regenerativt landbrug

  • DENIOS ApS

    Hvad gør du med dine gasflasker, når kulden kommer?

  • Spirax Sarco Danmark

    Reducer dine levetidsomkostninger på reguleringsventiler

  • DENIOS ApS

    Alt hvad du skal vide, før du håndterer farlige stoffer

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Geia Group køber bake & take

    20.11.2025

  • Bornholm tager næste skridt mod Danmarks første lokale rejeproduktion

    20.11.2025

  • Sticks’n’Sushi åbner i Københavns Lufthavn

    20.11.2025

  • 30 kroner, 6 måltider og en vigtig støtte til mennesker som denne jul spiser på herberger, krisecentre og varmestuer

    20.11.2025

  • Millioninvestering skal skabe grøn mad-revolution

    20.11.2025

  • Too Good To Go får øget betydning i et økonomisk presset USA

    18.11.2025

  • Kulinarisk spydspids udnævnt som Kartoffelambassadør 2025

    18.11.2025

  • Forum for Fødevarereklamer: Branche sætter selv aldersgrænse på 15 år for bestemt type reklamer

    18.11.2025

  • Brasserie Carl vinder Årets ret med gris 2025 – og Ti Trin ned vinder for osteret

    18.11.2025

  • FødevareDanmark: Sænk fødevaremomsen, men hæv ikke priserne andre steder

    12.11.2025

  • Fem forskningsbaserede skridt mod mere bæredygtig ost

    12.11.2025

  • Toscansk toprestaurant fylder Det japanske Tårn med italiensk velsmag

    12.11.2025

  • Irland vinder prisen for verdens bedste steak ved World Steak Challenge

    12.11.2025

  • Grønne ambitioner kræver større satsning på økologiforskning

    12.11.2025

  • FERM FOOD vinder EY’s Scale-Up pris: Gør fødevarer sundere

    11.11.2025

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 2 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik