• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

FødevareproduktionLandbrugPolitik og eksport21. 11. 2024 | Mikkel Bækgaard

Morten Boje Hviid er ny adm. direktør i Landbrug & Fødevarer

FødevareproduktionLandbrugPolitik og eksport21. 11. 2024 By Mikkel Bækgaard

Landbrug & Fødevarer reorganiserer sin direktion, og formandskabet har i den forbindelse udpeget Morten Boje Hviid som ny adm. direktør. Flemming Nør-Pedersen bliver forfremmet til viceadministrerende direktør, og Camilla Brehm Suhr indtræder i direktionen.

Landbrug & Fødevarer har reorganiseret sin direktion. 

“Vores medlemmer har med den politiske rammeaftale om grøn trepart fået startskuddet til at skrive de næste kapitler i landbrugets og dermed Danmarks historie. Vi skal ikke gøre det alene, men der venter os en enorm opgave. Derfor tilpasser vi vores organisation til den nye tid og virkelighed, vi står i. Opgaverne ændrer sig, så det gør vores ledelse også,” udtaler formand for L&F, Søren Søndergaard.

Det betyder også, at Merete Juhl stopper som adm. direktør.

“Det er et strategisk valg, da vi ønsker en anden profil i front fremover. På vegne af hele formandskabet vil jeg gerne sige tak til Merete for den indsats, hun har leveret for vores organisation og medlemmer de seneste år.”

Ikke en tilfældighed

Morten Boje Hviid har siden 2020 været en del af Landbrug & Fødevarers direktion med ansvar for politik, bæredygtighed og kommunikation. Han tiltræder dags dato som adm. direktør. At valget er faldet på netop det direktionsmedlem, der står i spidsen for organisationens politiske udvikling, er ikke en tilfældighed.

“Fremover skal der være lighedstegn mellem den adm. direktør og den politiske strateg. Mortens evner i at angive retning, sætte et hold og levere politiske resultater for vores medlemmer har været udslagsgivende. Sådan har det været, siden han trådte ind ad døren. Vi har positioneret os som en ansvarlig organisation, der søger indflydelse i både med- og modvind, og Morten har et fremragende politisk kompas for, hvad der har betydning for vores erhverv på den lange bane. Samtidig har Morten et skarpt blik for den værdi, vores medlemmer leverer for samfundet, så jeg ved, at han er den rette at have i spidsen for vores dygtige medarbejderstab,” siger Søren Søndergaard.

Sagde hurtigt ja

Morten Boje Hviid var ifølge ham selv også hurtig til at sige ja til jobtilbuddet.

“Det krævede ikke mange overvejelser. Jeg vidste, inden jeg blev ansat i L&F, at fødevareerhvervet består af troværdige og hårdtarbejdende mennesker, som tager ansvar og udgør en grundpille i det danske samfund. Alligevel bliver jeg imponeret på daglig basis af de medlemmer og medarbejdere, der udgør Landbrug & Fødevarer. Hvis man oplevede det delegeretmøde, vi netop har afviklet, så var man vidne til hundredvis af landmænd og virksomheder på tværs af hele Danmark, der vælger at se positivt på fremtiden. Og det på trods af de årelange politiske stridigheder, der har været om deres helt grundlæggende rammevilkår. Jeg ved godt, at der venter os svære og store opgaver, men det er stoltheden og viljen til at være en del af løsningen, der fylder mest,” lyder det fra Morten Boje Hviid.

Flemming Nør-Pedersen har været en del af Landbrug & Fødevarers direktion siden 2012. Han får fremover titlen som viceadministrerende direktør med ansvar for blandt andet internationale forhold, kommercielle aktiviteter og det styrkede energipolitiske område.

Taknemmelig for deres ansvar

Camilla Brehm Suhr har arbejdet med HR, strategi og ledelse i organisationen siden 2013. Hun indtræder i direktionen med ansvar for blandt andet organisationsudvikling, kultur og ledelse.

“Jeg er meget taknemlig for, at både Flemming og Camilla har påtaget sig det ansvar. Få kender og forstår hverdagen hos vores medlemmer, som Flemming gør, og med tidens geopolitiske spændinger bliver det kun endnu vigtigere, at vi arbejder målrettet med frihandel og afsætning. Også inden for nye forretningsområder. Samtidig har vi en bunden opgave i at fastholde vores dygtige medarbejdere og videreudvikle vores organisation. Her kommer Camilla til at spille en endnu større rolle fremover, og det bliver uden tvivl værdifuldt at få hendes blik og kompetencesæt løftet ind i direktionen,” fortæller Søren Søndergaard.

Skrevet i: Fødevareproduktion, Landbrug, Politik og eksport

Seneste nyt fra redaktionen

Ny institutdirektør på DTU Aqua

Forskning og uddannelseKød, fisk og fjerkræ08. 05. 2025

Professor Anna Rindorf vil som ny leder af DTU Aqua bakke op om innovation på både instituttet og i samfundet: ”Vi skal vokse videre på trods af en usikker verden.” DTU har udpeget professor og sektionsleder Anna Rindorf til ny direktør for DTU Aqua med tiltrædelse den 1. juli. Hun har både

Rynkeby Foods udvider med Valsølille Vitamin Water

DrikkevarerMiljø og sundhed08. 05. 2025

Rynkeby Foods A/S udvider sin produktportefølje under Valsølille-brandet ved at lancere Valsølille Vitamin Water – en vitaminvand uden brus og med 20 procent frugt. Med lanceringen af Valsølille Vitamin Water styrker Rynkeby Foods sin position på markedet for funktionelle drikkevarer og

Dragsbæk: Nordens olivenolie skal være økologisk

AktueltFødevareproduktionLandbrugMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed08. 05. 2025

Det handler om at styrke landbrug, folkesundhed og fødevareindustri: Økologien er atter på dagsordenen hos fødevaregiganten Dragsbæk, der nu vil sende klart signal til landmænd, politikere og privatforbrugere om de mange fordele ved den danske raps. Efter en periode med stilstand er økologien

Nyt millionprojekt reducerer madspild og giver restprodukter større værdi

AktueltFødevareproduktionØkologi og bæredygtighed08. 05. 2025

Danmarks fødevareindustri genererer årligt 385.000 tons madspild. Nu skal et nyt projekt til 13 millioner kroner hjælpe virksomheder med at udnytte deres sidestrømme fra fødevareproduktionen mere effektivt og dermed nedbringe madspildet. Projektet er støttet og sat i gang af Industriens Fond,

Lagkagehuset indgår omfattende partnerskab med Dagrofa

Brød og kagerDetailhandel og en grosFoodserviceTop08. 05. 2025

Lagkagehuset har underskrevet deres hidtil største samarbejdsaftale. Valget er faldet på fødevarekoncernen Dagrofa. Fremover skal Dagrofa Foodservice levere fødevarer til bagerkædens 108 danske butikker, og bagerkæden udbygger MENY-samarbejdet med yderligere 10 shop-in-shop-butikker og en fælles

Madiværksættere sigter efter 100 millioner i omsætning efter fire år

FoodserviceMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed06. 05. 2025

Holdet der driver noon, catering- og kantinevirksomheden, og BaneGaarden, mad- og kulturdestinationen i København, går nu efter en trecifret millionomsætning i 2025 svarende til en vækst på 26 pct. fra 2024 Table, moderselskabet stiftet af Carl Johan Paulsen, Ida Marie Banke André og Karlos

Jagten er gået ind: DM i Bålmad søger deltagere

FoodserviceMesser og konferencer06. 05. 2025

Eftersøgningen efter Danmarks bedste kok til mad over bål er skudt i gang. For andet år i træk afholdes DM i Bålmad – en krævende kokkekonkurrence, hvor kun en lille udvalgt skare får lov at stille til start.  Kan du kreere gastronomiske oplevelser i særklasse – også selv om røgen svider i

Tivoli Food Festival: Fiskeauktion, Danmarksmesterskaber og verdens (måske) bedste bouillabaisse

AktueltFoodserviceMesser og konferencer06. 05. 2025

Mad og drikke bliver de vigtigste forlystelser, når Tivoli igen byder inden for til Tivoli Food Festival. Ni dage i maj bliver Tivoli fyldt med gastronomiske oplevelser, råvarer fra forskellige egne af landet, langbordsmiddage med stjernekokke, workshops og smagninger. Mere end 40.000 madglade

Aflysning af Esrum Kloster Ølfestival

AktueltDrikkevarerMesser og konferencer06. 05. 2025

Et krav om habitatvurdering gør det umuligt for Esrum Kloster & Møllegård at gennemføre årets traditionsrige ølfestival. Esrum Kloster Ølfestival 2025 bliver aflyst. Det står nu klart efter Gribskov Kommune har meddelt, at der skal foretages en habitatvurdering af det naturområde, som Esrum

Salget af miljømærket tun stiger med 24 procent

CertificeringKød, fisk og fjerkræMiljø og sundhedTopØkologi og bæredygtighed06. 05. 2025

Mængden af tun, der blev solgt globalt med Marine Stewardship Council (MSC)'s blå miljømærke, voksede med 24 pct. fra år til år til næsten 300.000 tons i 24-25 år, ifølge nye data offentliggjort af MSC i den seneste udgave af sin Sustainable Tuna Yearbook. Dataene omfatter både salg af tun fra

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • DENIOS ApS

    Ved du, hvornår det er tid til at vedligeholde, udskifte eller flytte dit opsamlingskar?

  • Spirax Sarco Danmark

    Blog: Damp er naturlig teknologi

  • Nemco Machinery A/S

    Nemco har nyt med hjem fra Europas største fødevaremesse

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Busch på IFFA 2025: Vacuum Diagnostics til intelligente vakuumløsninger til kødforarbejdning

  • DENIOS ApS

    3 sikkerhedsfunktioner, du skal kigge efter på dit opsamlingskar

  • Spirax Sarco Danmark

    Steam Insight: En digital forbindelse til optimering af dit dampsystem

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Vakuumsystemer: En guide til turn-key projekter

  • DENIOS ApS

    Service og vedligeholdelse – overholder du loven?

  • Busch Vakuumteknik A/S

    De 7 bedste praksisser: Bliv en mester i lækagesøgning

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Inspirationskatalog: 44 siders tips til din menu

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Ny institutdirektør på DTU Aqua

    08.05.2025

  • Rynkeby Foods udvider med Valsølille Vitamin Water

    08.05.2025

  • Dragsbæk: Nordens olivenolie skal være økologisk

    08.05.2025

  • Nyt millionprojekt reducerer madspild og giver restprodukter større værdi

    08.05.2025

  • Lagkagehuset indgår omfattende partnerskab med Dagrofa

    08.05.2025

  • Madiværksættere sigter efter 100 millioner i omsætning efter fire år

    06.05.2025

  • Jagten er gået ind: DM i Bålmad søger deltagere

    06.05.2025

  • Tivoli Food Festival: Fiskeauktion, Danmarksmesterskaber og verdens (måske) bedste bouillabaisse

    06.05.2025

  • Aflysning af Esrum Kloster Ølfestival

    06.05.2025

  • Salget af miljømærket tun stiger med 24 procent

    06.05.2025

  • Højer Pølser vinder guld til buffetklassikere

    01.05.2025

  • 16 ISS-kantiner hos Bygningsstyrelsen får Svanemærket

    01.05.2025

  • Det smager af larm: Hvordan påvirker støj smagsløgene?

    01.05.2025

  • Ældste frigivelse fra Stauning Whisky nogensinde

    01.05.2025

  • 50 år med smag – Bryggeriet Apollo fejrer jubilæum og forvandling

    01.05.2025

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 2 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik