Miljø og sundhed
“Den smager pissegodt”: Plantebaseret burger overrasker på populær sønderjysk grillbar
Hos grillbaren Drej Ind i Jels sælger de stadig masser af kød – men en ny plantebaseret burger overrasker både ejer og stamkunder. Den traditionelle
Forskere er lykkedes med at gøre sukkerpulp til superfood
I det for nyligt afsluttede projekt MYCOPROTEIN, ledet af lektor René Lametsch, har forskerne fundet en metode til at omdanne restproduktet fra sukkerproduktion, pulp, til
Charcuteri kan også være grønt
Charcuteri er normalt lavet på kød, men sådan behøver det ikke at være, hvis man spørger slagter Michael Museth. Han har gennem flere år eksperimenteret
Ni grønne organisationer: Danmark bør bruge EU-formandskabet til at gentænke landbrugsstøtten
Når Danmark overtager EU-formandskabet i 2025, falder det sammen med opstarten af forhandlingerne om EU’s landbrugspolitik efter 2027. I den forbindelse opfordres regeringen til at
Organic Summit 2025 i København præsenterer sit speaker line-up
Stærke speakere fra hele Europa samles til Organic Summit i København den 18. og 19. august for at blive enige om et fælles charter med
Gode tilbud – dårligt for klimaet: Supermarkeders mængderabat fører til madspild
Et nyt studie afslører en uheldig effekt af supermarkedernes populære “2 for 1”-tilbud: De får os ikke bare til at købe mere – de får
AAU-forskere: Proteiner fra græs kan være fremtiden
Indenfor få år kan protein udvundet fra almindeligt kløvergræs være en hovedingrediens i en lang række almindelige fødevarer som f.eks. is, yoghurt og proteindrikke. Forskere
Pioner for plantebaserede fødevarer fylder 75 år
Poul Agger, iværksætteren bag Naturli’ Foods og SOY4YOU - begge solgt til Orkla - fylder 75 år tirsdag i dag den 17. juni. Han har
Videnskabsfolk fra alle kontinenter: Havet er ved et tippepunkt
En ny undersøgelse viser, at videnskabsfolk fra alle kontinenter siger, at havets sundhed og biodiversitet er ved et tippepunkt. Der er dog optimisme i forhold
Dansk Vegetarisk Forening: Generalsekretær skal stå i spidsen for international organisation
Generalsekretæren i Dansk Vegetarisk Forening (DVF), Rune-Christoffer Dragsdahl, er blevet valgt til forperson for den internationale organsation IVU. Rasmus Prehn (th.), Rune-Christoffer Dragsdahl (midten) og
Hent flere