• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

AktueltBrød og kagerDetailhandel og en gros24. 10. 2024 | Mikkel Bækgaard

Mangeårige bager-konkurrenter gør fælles front

AktueltBrød og kagerDetailhandel og en gros24. 10. 2024 By Mikkel Bækgaard

Med ”Bagerfællesskabet” indleder KonditorBager og BagerGruppen et nyt samarbejde, der skal styrke udviklingen på tværs af bagerbranchen og reducere omkostningerne for de enkelte bagere. Målet er at skabe et forum for fælles vækst, hvor konkurrenter bliver samarbejdspartnere.

To konkurrenter inden for bagerbranchen forener nu kræfterne. Fra den 1. oktober 2024 træder indkøbsforeningen BagerGruppen og bagerkæden KonditorBager ind i et samarbejde under navnet Bagerfællesskabet.

“Det er et nyt, fremtidsrettet fællesskab for bagere på tværs af branchen, hvor vi sammen deler ressourcer for at skabe værdi for alle medlemmerne. Som første skridt får alle i Bagerfællesskabet adgang til vores avancerede program til næringsdeklarationsberegning på produkterne, som er noget, kunderne i stigende grad efterspørger,” fortæller Morten Lapholm, direktør i KonditorBager, mens teen Friis Nielsen, formand for BagerGruppen, supplerer:

“Samarbejde er helt klart vejen frem. I stedet for at hver enkelt bager skal udvikle de samme løsninger, kan vi nu dele ressourcer og reducere omkostninger. Behovet for næringsberegning bliver kun større, og med Bagerfællesskabet får vi adgang til en bedre og fremtidssikret løsning.”

Ingen planer om fælles råvareindkøb – fokus på nonfood-områder

Der er ikke planer om, at Bagerfællesskabet skal omfatte fælles råvareindkøb. I stedet vil KonditorBager og BagerGruppen undersøge mulighederne for at samarbejde på nonfood-områder, som kan give medlemmerne endnu større fordele. Det kan inkludere alt fra skiltning og skadedyrsbekæmpelse til forsikringsløsninger og energibesparelser.

– Ved at dele sådanne tjenester kan vi sikre, at den enkelte bager får adgang til de bedste og mest omkostningseffektive løsninger, udtaler Morten Lapholm.

Udover fælles værktøjer som næringsberegneren, forventes samarbejdet at udvikle sig til at omfatte områder som efteruddannelse og andre fælles løsninger. Hos både KonditorBager og BagerGruppen ses Bagerfællesskabet som starten på en ny æra for den danske bagerbranche.

– Vi står i en branche, der værdsætter håndværkets traditioner, men som også oplever stigende konkurrence. Der er brug for løsninger, der gør os endnu bedre i stand til at møde kundernes forventninger. Det er historisk, at vi, som mangeårige konkurrenter, nu går sammen om fælles initiativer for at styrke hele branchen, siger Morten Lapholm.

– Gennem mange år har bagerbranchen været opdelt i forskellige grupper, der har konkurreret om at differentiere sig. Med dette samarbejde rykker vi tættere sammen for at styrke hinanden. Det er et vigtigt skridt fremad, og den 1. oktober vil markere en ny begyndelse i branchen, siger Steen Friis Nielsen.

Det nye samarbejde vil ikke kun være en fordel for de enkelte bagere, men også for leverandører og samarbejdspartnere. Deres produkter og råvarer vil blive inkluderet i deklarationsprogrammet og dermed spille en central rolle i produktionen hos bagerne. 

BagerGruppen, som består af over 130 medlemmer, er en indkøbsforening for frie danske håndværksbagere, hvor attraktive indkøbsaftaler kombineret med vidensdeling og sammenhold udgør de vigtigste elementer. Det nye samarbejde med KonditorBager skal fastholde og udbygge disse fordele, så vi sammen kan tilbyde konkurrencedygtige vilkår for alle medlemmer.

KonditorBager er en landsdækkende kæde af bagerforretninger fordelt over hele landet. Bagerkæden blev startet i 1977, og udvalget har siden fulgt med tiden uden at gå på kompromis med håndværkskvaliteten. Konceptet indebærer bagerbrød og konditorkager i én og samme butik.

Skrevet i: Aktuelt, Brød og kager, Detailhandel og en gros

Seneste nyt fra redaktionen

Hæder til Dansk Destilleri

Drikkevarer09. 10. 2025

Copenhagen Distillery vinder priser for deres whisky ved det prestigefyldte Luxury Masters i England. et københavnske destilleri er vendt hjem fra årets Luxury Masters i London med ikke bare én men to priser for deres kompromisløse og særegent danske whisky. Ved at udnytte de naturlige

Plantefonden deler 213,5 millioner kroner ud til 45 grønne projekter

Frugt og grøntFødevareproduktionMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed09. 10. 2025

De danske forbrugere skal have godt grønt på tallerkenen, og derfor støtter Plantefonden årligt dusinvis af nye grønne projekter, der skal gøre hverdagen mere planterig. Nu er Plantefonden så klar til at præsentere de 45 nye projekter, som har modtaget tilsagn om tilskud i årets

Målet er en michelinstjerne: Christoffer Sørensen skal være køkkenchef på Lille Mølle

AktueltFoodservice09. 10. 2025

I oktober genopstår en af Københavns mest særegne bygninger som ny restaurantdestination, når Norrlyst-koncernen med køkkenchef Christoffer Sørensen i spidsen åbner Restaurant Lille Mølle i den fredede mølle på Christianshavns Vold. Målet er klart: En michelinstjerne. Den fredede mølle har

AI-vinrådgiver hjælper tusindvis af kunder hos Danmarks ældste vinhandel

AktueltDetailhandel og en grosDrikkevarer09. 10. 2025

Det viste sig på ingen måde at være let, da Kjær & Sommerfeldt for 1½ år siden ville skabe en AI-vinrådgiver, der kunne hjælpe deres kunder med at vælge vin. Det er først nu, efter mere end et års arbejde, at det er lykkedes at lave en digital vinrådgiver, der kan anbefale de helt rigtige vine,

Forskere genopliver yoghurt lavet af… myrer

Forskning og uddannelseFødevareproduktionMiljø og sundhedTopØkologi og bæredygtighed09. 10. 2025

En gammel opskrift på yoghurt lavet på myrer er blevet genskabt af forskere fra Københavns Universitet. I et studie viser de, hvordan myrer og de bakterier, der lever på dem, kan forvandle mælk til yoghurt. Det giver både ny viden om fortidens madtraditioner og en af nutidens store madtrends, og så

Delitaste styrker markedspositionen – klar til næste fase

FoodserviceFødevareproduktionKød, fisk og fjerkræ07. 10. 2025

Lidt over halvvejs i strategiperioden gør Delitaste status: en styrket markedsposition, øget kundeorientering og et bedre fundament for videre vækst. Efter en gradvis sammenlægning af Stryhns Foodservice og Delitaste er foodserviceaktiviteterne i Stryhns Gruppen nu samlet. I starten af 2024

Udstillere roser Foodexpos nye messekoncept

Messer og konferencer07. 10. 2025

Opbakningen til Foodexpos nye messekoncept er stor blandt udstillerne, der fremhæver de nye, branche-samlende zoner og den deraf optimerede mulighed for at møde alle de mest relevante kunder. Foodexpo 2026 finder sted i MCH Messecenter Herning 22.-24. marts. Når Foodexpo til marts atter fylder

Danske husholdninger strammer livremmen, og det rammer dagligvaremarkedet

AktueltDetailhandel og en gros07. 10. 2025

Det danske dagligvaremarked har som det eneste i Europa oplevet et fald det seneste halve år ifølge nye tal fra YouGov. Mens forbrugere i store dele af Europa både handler mere og bruger flere penge per indkøbstur, peger pilen nedad i Danmark. Ifølge ny data fra YouGov handler danskerne 2,2

Fødevareminister Jacob Jensen

Ny praksis: Lavere bøder for mindre fejl ved allergenmærkning

AktueltDetailhandel og en grosFoodserviceFødevaresikkerhedPolitik og eksport07. 10. 2025

Mindre fejl i mærkning af fødevarer skal fremover ikke koste virksomheder store bøder, mener fødevareminister Jacob Jensen (V), der ønsker en praksisændring. Det skal ikke længere koste den lille slagter 40.000 kr. at glemme at skrive ”æg” i stedet for ”ÆG” med fed eller versaler på

Rasmus Munk er stadig verdens bedste kok

FoodserviceMesser og konferencerTop07. 10. 2025

Danske Rasmus Munk fra Alchemist i København blev i sidste uge hædret som “The Best Chef in the World” ved The Best Chef Awards 2025 i Milano. Han modtog prisen for første gang i 2024 og bliver dermed den første nordiske kok, der har vundet titlen mere end én gang. ”Det er en kæmpe ære at få

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • DENIOS ApS

    Spar 432 kr* hver gang, du tømmer din IBC

  • DENIOS ApS

    Sådan tjekker du, om dit lithiumbatteri er defekt – og udgør en brandfare

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Højtiden nærmer sig – skal du med til ‘Julens Madscene’?

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Mød Busch Vacuum Solutions på DanFish International 2025 i Nordens Paris

  • Spirax Sarco Danmark

    Steam Insight: En digital forbindelse til optimering af dit dampsystem

  • Spirax Sarco Danmark

    Steam Infusion giver lavere energiforbrug og bedre produktion

  • DENIOS ApS

    I morgen sker det

  • DENIOS ApS

    Så er det nu eller aldrig

  • Busch Vakuumteknik A/S

    OTTO Digital Services til systemer

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Ny butikschef i Dagrofa Foodservice Herning har stort lokalt kendskab

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Hæder til Dansk Destilleri

    09.10.2025

  • Plantefonden deler 213,5 millioner kroner ud til 45 grønne projekter

    09.10.2025

  • Målet er en michelinstjerne: Christoffer Sørensen skal være køkkenchef på Lille Mølle

    09.10.2025

  • AI-vinrådgiver hjælper tusindvis af kunder hos Danmarks ældste vinhandel

    09.10.2025

  • Forskere genopliver yoghurt lavet af… myrer

    09.10.2025

  • Delitaste styrker markedspositionen – klar til næste fase

    07.10.2025

  • Udstillere roser Foodexpos nye messekoncept

    07.10.2025

  • Danske husholdninger strammer livremmen, og det rammer dagligvaremarkedet

    07.10.2025

  • Ny praksis: Lavere bøder for mindre fejl ved allergenmærkning

    07.10.2025

  • Rasmus Munk er stadig verdens bedste kok

    07.10.2025

  • Ny frontperson i Alsiks køkken med fokus på madoplevelsen

    02.10.2025

  • Lurpak, Lillebror og islandsk skyr vinder nordisk mejeridyst

    02.10.2025

  • Makrel i frit fald – MSC opfordrer regeringer til at handle nu

    02.10.2025

  • Her er restauranterne, der er nomineret til Årets ret med gris og Årets ret med ost 2025

    02.10.2025

  • Bred alliance klar til et historisk løft af dansk frugt og grønt

    02.10.2025

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 2 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik