Chokoladeroducenten Chokoladelykke kunde kalde sig dobbelt vinder ved årets lakridsfestival. Her vandt Katrine Stæhr Raselli, står bag Chokoladelykke, således både juryens guldmedalje og Publikums Favoritpris.

Traditionen tro kåres årets produkt med smagen af lakrids på årets Lakridsfestival, og også i år var der kamp om det sorte guld. Vinderne blev offentliggjort og hyldet på Lakridsfestivalen lørdag d. 4/3 i Haaning Collections 3000m2 store og tidligere Velux-hal i Bagsværd. Som noget nyt var prisen i år udvidet med ”Publikums favoritpris”. Alle festivalens gæster deltog i smagningen og kunne efterfølgende stemme på deres egen favorit.
“The Liquorice Taste Award handler naturligvis om at synliggøre og fremhæve de bedste produkter med smagen af lakrids, men også om at hylde det gode madhåndværk og de passionerede producenter, der fortjener et ekstra skulderklap og ekstra rampelys for deres vedholdenhed og kompromisløshed”, siger Eva Vedel, der er arrangør af Lakridsfestivalen.
Dobbelt guldregn over Chokoladelykke
Guldet gik til Chokoladelykke for ”Lakridslykke”, et stykke håndlavet chokolade med lakridsganache og hindbær, mørk chokoladeskal og guldstøv. Smagsjuryen var begejstret:
”Dette fine chokoladestykke er ikke blot smukt at skue, men har også ramt den perfekte harmoni mellem de tre smagselementer. Et flot snit, når man skærer i chokoladen og et skønt ”knæk” i chokoladeskallen, der har den helt rette tykkelse. Et virkeligt gennemført håndværk og produkt”.
Publikum og jury kunne ikke være mere enig, for da stemmerne fra festivalens gæster lørdag aften var talt op, pegede pilen direkte på Chokoladelykke, der fik dobbelt så mange stemmer som nr. 2 i rækken og dermed kunne sole sig i både guldet og ”Publikums Favoritpris”.
Selve juryen består af kokke med smag for lakrids samt madskribenter og professionelle madaktører med forkærlighed for det gode håndværk og høje kvalitet samt almindelige lakridsentusiaster, der smager sig gennem de udvalgte produkter og bedømmer ud fra både første smagsindtryk, struktur, balance og unikhed.
Bronzeprisen gik i år til Hattesen Konfektfabrik for deres Ærøstang med ananas og kokos.
Sølvprisen gik til Haupt Lakrits for deres ”Svenskjävler” med lakrids og salmiak.