• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

Detailhandel og en grosPolitik og eksport18. 11. 2020 | Kasper Mundt-Nielsen

Lakridskonge investerer millionbeløb i foodtech-startup

Detailhandel og en grosPolitik og eksport18. 11. 2020 By Kasper Mundt-Nielsen

Den danske foodtech-virksomhed Råhandel vil med en online markedsplads gøre små fødevareproducenter mere tilgængelige på markedet. Nu har en større investorgruppe med Johan Bülow investeret i virksomheden.

Med millioninvesteringen vil Råhandel ifølge direktør Solveig Felbo kunne søge ud over landets grænser. Den rejse glæder Johan Bülow sig til at være med på.

Magten skal tilbage til fødevareproducenterne. Det var visionen, der lagde grundstenene til den danske foodtech-startup Råhandel. En online markedsplads og logistikløsning for indkøbs-, køkken- og butikschefer, der i stigende grad efterspørger lokale og innovative kvalitetsprodukter fra små producenter.

Nu får Råhandel tilført 10,5 millioner kroner og fremtidig sparring fra en investorgruppe med blandt andet Johan Bülow, der skal hjælpe Råhandel med at fortsætte vækstrejsen.

Bag Råhandel står Solveig Felbo, der skiftede matematik-studiet ud med muligheden for at hjælpe små fødevareproducenter med at realisere deres potentiale.

– Vores mission har fra starten været at hjælpe med at ændre det etablerede industrifokuserede fødevaresystem og skabe optimale vækstbetingelser for små fødevareproducenter ved at bygge et stærkt community og skabe et fællesskab på tværs af de små producenter og deres kunder. I sidste ende er det også det community, som Råhandels fundament står på skuldrene af, og det er vi meget ydmyge omkring, siger Solveig Felbo, direktør hos Råhandel.

Hvad der startede som en hobby-beskæftigelse ved siden af studierne, har i dag udviklet sig til en tilværelse som fuldtidsiværksætter:

– Det tændte en ild i os at mærke, at vi var med til at skabe bedre vilkår for de små fødevareproducenter. Vi har brug for flere, der tør, og som har modet til at følge deres drømme. Forbrugerne efterspørger i dén grad kvalitetsprodukter, men de små producenter er både køkkenchefens våde drøm og mareridt. De gerne vil have de små producenters varer, men de kan ikke handle med dem på grund af tidsmangel og praktik. Vi er derfor glade for endeligt at kunne gøre det let at handle med de små producenter, siger Solveig Felbo.

Satser på international ekspansion
Siden begyndelsen i 2016, er flere og flere små fødevareproducenter kommet til. Det lille hobby-projekt, der begyndte med distribution fra en fødevaregodkendt garage i Roskilde, er i dag blevet en online markedsplads, hvor flere end 200 fødevareproducenter sælger deres varer til køkkener og Coop, som igennem de sidste 18 måneder har været fast kunde på markedspladsen. Men ifølge Solveig Felbo har man kun skrabet overfladen.

Millioninvesteringen skal primært gå til ansættelse af flere folk. Dermed gør Råhandel sig klar til at skalere virksomheden yderligere og fortsætte først den nationale ekspansion dernæst efterfulgt af Sverige, Norge og Tyskland. I første omgang skal Råhandel blive den foretrukne landsdækkende løsning for små fødevareproducenter og deres professionelle kunder. Et behov der ifølge Johan Bülow og de andre investorer har stort potentiale for landets mange innovative fødevarevirksomheder:

– Det er vigtigt for mig at hjælpe den næste generation af iværksættere med at indfri deres potentiale og sætte Danmark på verdenskortet inden for innovative fødevarevirksomheder. Her tror jeg på, at Råhandel kan spille en vigtig rolle i denne udvikling. Med Lakrids By Bülow har jeg selv været igennem hele denne udviklingsproces, og jeg ved, hvad værdi det har som mindre fødevareproducent at have et solidt netværk, der kan hjælpe én med at skabe en kundebase og et navn for sig selv. Derfor glæder jeg mig over at hjælpe Råhandel på deres rejse mod at skabe de bedste vilkår for landets fremtidige fødevarevirksomheder, siger Johan Bülow, kreativ direktør i Lakrids By Bülow.

Udover Johan Bülow består resten af investorgruppen af venturefonden Rockstart, Ulf Munkedal, Søren Jørgensen, og Thomas Rudbeck. Investeringen suppleres med et matchinglån fra Vækstfonden.

Skrevet i: Detailhandel og en gros, Politik og eksport

Seneste nyt fra redaktionen

Lavazza vinder europæisk hæder for tredje år i træk

Drikkevarer02. 12. 2025

Ved årets European Coffee & Hospitality Awards blev det endnu engang understreget, at godt håndværk betaler sig. Italienske Lavazza blev i denne uge kåret til Best European Commercial Coffee Roaster for tredje år i træk. Det er en hæder, der baserer sig på mere end 10.000 nomineringer og

Kan man bage en kage uden æg? Det undersøger forskere og virksomheder nu i et projektsamarbejde

Forskning og uddannelseFødevareproduktionRåvarer og ingredienser02. 12. 2025

Et nyt projekt støttet af Innovationsfonden undersøger, hvordan planteproteiner kan erstatte æg i visse af vores fødevarer – uden at gå på kompromis med hverken smag, konsistens eller bæredygtighed. Af Kimie Kongsøre Æg er lidt af en superingrediens i madlavning. De skummer, giver struktur

Black Friday gav omsætningsrekord i Dagrofa Foodservice-butikker

AktueltDetailhandel og en grosFoodservice02. 12. 2025

Black Friday har længe været et hit hos de private forbrugere, men konceptet tiltaler også de professionelle kunder. Det er meldingen fra Dagrofa Foodservice, som i fredags opnåede en markant samlet omsætningsrekord for de 30 lokale Cash & Carry-butikker. Særligt gouda, burgerbøffer og pommes

Falstaff: Et af Europas førende mad- og livsstilsmedier er udkommet i Danmark

AktueltFoodservice02. 12. 2025

Torsdag i sidste uge afholdt østrigske Falstaff en stor lanceringsevent for 350 mennesker i anledning af udgivelsen af deres nye magasin dedikeret til de nordiske og baltiske lande. Ved samme event lancerede Europas førende mad- og livsstilsmedie deres nye guide til Nordens bedste barer, mens en

FødevareDanmark anker gebyrsag til Højesteret: Dommen strider mod EU-retten, mener de

FødevareproduktionFødevaresikkerhedKød, fisk og fjerkræPolitik og eksportTop02. 12. 2025

Østre Landsret frifandt i november Fødevarestyrelsen for at have taget for høje priser for sin kødkontrol. Nu anker brancheorganisationen FødevareDanmark imidlertid afgørelsen til Højesteret, da man mener, at dommen er i strid med EU-retten. FødevareDanmark mener, at Fødevarestyrelsens

Vareelevator: Der kommer 800 kilo varer hver uge – alligevel går kokken tomhændet

Foodservice27. 11. 2025

En kok må ikke gå tomhændet, siges det – men på Green Mango på Frederiksberg er det præcis, hvad de gør, selvom der hver uge kommer 800 kilo varer ind ad døren. God mad kræver gode råvarer, og de vejer tungt. På Godthåbsvej på Frederiksberg kommer der hver uge omtrent 800 kilo kokosmælk, ris og

Sådan bruger planter ingeniørprincipper til at trænge gennem hård jord

Forskning og uddannelseLandbrug27. 11. 2025

Et internationalt forskerhold med Københavns Universitet, Shanghai Jiao Tong University og University of Nottingham i spidsen har opdaget, hvordan planterødder er i stand til at trænge igennem hård og tæt jord ved hjælp af et velkendt ingeniørprincip. Opdagelsen kan få stor betydning for fremtidens

aye aye på Admiral Hotel hædres for Danmarks bedste nye vinkort

AktueltDrikkevarerFoodservice27. 11. 2025

Admiral Hotels restaurant aye aye har vundet prisen for Best Newcomer List ved Star Wine List of the Year Denmark 2025, en international anerkendelse, der hylder verdens bedste vinkort og de mennesker, der står bag. Med kun 48 finalister på tværs af Danmark var aye aye allerede blandt en

Madplansunivers er et kæmpe hit: Tusindvis af danskere henter inspiration hver uge

AktueltDetailhandel og en grosMarkedsføring27. 11. 2025

Mange kløer sig nok frustreret i håret over at skulle finde idéer til aftensmaden, men et madplansunivers med madblogger og influencer Julie Bruun er en stor succes. ‘Hvad skal vi have til aftensmad?’ Det spørgsmål stiller mange danskere sikkert sig selv flere gange om ugen, men hjælpen er lige

Ny rapport fra Madland: Grøn madhandel i København er nøglen til en sundere og mere resilient madby

Miljø og sundhedRåvarer og ingredienserTopØkologi og bæredygtighed27. 11. 2025

Madland udgiver nu rapporten ‘Grøn madhandel i København – alternative, sunde og grønne madkanaler’, der er udarbejdet for Københavns Kommune som et dialogredskab til politikere, embedsfolk og andre beslutningstagere. Rapporten giver det første samlede overblik over de mange typer aktører og

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Ardo NV Denmark Office

    Slank, sprød og …

  • Ardo NV Denmark Office

    Ready to eat or not?

  • Ardo NV Denmark Office

    Nyt år, nye favoritter – Ardo lancerer 9 nyheder på frost i 2026

  • DENIOS ApS

    Har du den rigtige pumpe?

  • Spirax Sarco Danmark

    Guide: Find den korrekte dampkvalitet

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Centraliseret vakuumsystem reducerer omkostninger for vakuumpakning

  • Nemco Machinery A/S

    Ny serie termoformere vil blive en gamechanger inden for pakkemaskiner

  • DENIOS ApS

    Den ultimative tjekliste: Få mest ud af dit opsamlingskar

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Busch og Pfeiffer bringer den nyeste vakuumteknologi til Ajour 2025

  • Spirax Sarco Danmark

    Lavere energiforbrug og bedre produktkvalitet med Steam Infusion – en unik teknik til fødevarefremstilling

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Lavazza vinder europæisk hæder for tredje år i træk

    02.12.2025

  • Kan man bage en kage uden æg? Det undersøger forskere og virksomheder nu i et projektsamarbejde

    02.12.2025

  • Black Friday gav omsætningsrekord i Dagrofa Foodservice-butikker

    02.12.2025

  • Falstaff: Et af Europas førende mad- og livsstilsmedier er udkommet i Danmark

    02.12.2025

  • FødevareDanmark anker gebyrsag til Højesteret: Dommen strider mod EU-retten, mener de

    02.12.2025

  • Vareelevator: Der kommer 800 kilo varer hver uge – alligevel går kokken tomhændet

    27.11.2025

  • Sådan bruger planter ingeniørprincipper til at trænge gennem hård jord

    27.11.2025

  • aye aye på Admiral Hotel hædres for Danmarks bedste nye vinkort

    27.11.2025

  • Madplansunivers er et kæmpe hit: Tusindvis af danskere henter inspiration hver uge

    27.11.2025

  • Ny rapport fra Madland: Grøn madhandel i København er nøglen til en sundere og mere resilient madby

    27.11.2025

  • Danish Crown: Konkurrencekraften forbedret i oprydningsår

    25.11.2025

  • Ny skæremaskine til plantebaserede fødevarer kommer til Danmark

    25.11.2025

  • Madkulturen: Danskernes vegetarisle aftensmad består mest af rugbrød, toast og pasta

    25.11.2025

  • Finalisterne til Årets Kok og Årets Tjener 2026 er fundet

    25.11.2025

  • Verdens bedste oksemørbrad kommer fra Slagelse-virksomhed

    25.11.2025

Alle nyheder ›

Læs Food & Drink gratis online

Annoncering i Food & Drink

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik