• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

AktueltBrød og kagerLandbrug26. 04. 2021 | Kasper Mundt-Nielsen

Kornets hus åbner med fuldt program

AktueltBrød og kagerLandbrug26. 04. 2021 By Kasper Mundt-Nielsen

Fra den 8. maj kan du igen besøge Nordjyllands nye attraktion Kornets Hus, som med de fremrykkede genåbningsplaner kan åbne for både café, udstilling og aktiviteter i bageriet fra første færd.

Kornets Hus åbnede i december, for blot en uge efter at lukke ned igen. Nu ser de frem til at åbne igen i maj. Foto: Linda Suhr

Det er med stor spænding at daglig leder Johannes Haandsbæk Vestergaard ser frem mod genåbningen af Kornets Hus. Dog mener han, at timingen ikke kunne have været bedre, alting taget i betragtning.

– Vi har netop sået 35 forskellige kornarter og sorter i Kornets Hus’ store have, og jeg tror på, at aktiviteten i huset vil spire frem sammen med kornet. Jeg ved, at mange, mig selv inklusiv, tripper for at komme ud og få nogle nye oplevelser, og kombineret med det faktum at ”surdej” har været et af de mest googlede ord i det forgange år, så tror jeg ikke, at man kunne have åbnet Kornets Hus på et bedre tidspunkt.

Forberedelserne er i fuld gang

Husets formidlingsmedarbejder Christiane Lindrup Pedersen er ved at lægge sidste hånd på de aktiviteter, som kommer til at finde sted i husets store åbne bageri sommeren over. Under overskriften Bageværkstedet kan man som gæst være med til at lave alt fra små sprøde pizzaer til frisk pasta og hindbærsnitter – alt sammen i børnehøjde og med rig mulighed for at smage på de friskbagte lækkerier undervejs.  

Også brunch-menuen i husets cafe er blevet gennemtestet og prøvesmagt frem mod åbningen. Bagværket kommer til at spille en fremtrædende rolle, og det bliver den lokale bager Amanda Axelsen, som her svinger taktstokken. Amanda er nyligt udlært og blev præmieret med den sjældne guldmedalje.

Mennesket lever ikke af brød alene, og med udgangspunkt i lokale råvarer glæder husets nyansatte kok Lukas Wolff sig til at give det store brødsortiment et smukt og smagfuldt følgeskab. Lukas kommer med en baggrund som kok på Svinkløv Badehotel, og han glæder sig særligt til at vise, hvordan kornet ikke kun hører til i bageriet, men også rummer spændende, nye anvendelsesmuligheder i køkkenet.

Støtte fra Realdania muliggør flot åbningstilbud

Mange både lokale og nationale fonde har bidraget til, at Kornets Hus i dag er en realitet. Som den største bidragsyder står Realdania, som også var en af de første fonde til at støtte det ambitiøse projekt.

Som en del Realdanias særlige corona-indsats, hvor de støtter genåbningen af en række kulturinstitutioner under overskriften ”Byd-Indenfor”, har Kornets Hus fået mulighed for at kunne tilbyde halv pris på børnebilletter til både aktiviteter i Bageværkstedet og til husets café-tilbud.

Daglig Leder i Kornets Hus, Johannes Haandsbæk Vestergaard ser frem introducere deres gæster til kornets forunderlige verden. Foto: Linda Suhr.

Det særlige åbningstilbud vil være tilgængeligt frem til august, og Kornets Hus’ daglige leder Johannes Haandsbæk Vestergaard ser det som en unik mulighed for at invitere en bred gruppe af lokale borgere indenfor i huset og give dem en fornemmelse af projektet.

– Kornets Hus er en ny type oplevelse, der baserer sig på aktiviteter og sanselighed. Vores gæster skal introduceres til kornets forunderlige verden ved at smage, dufte, mærke og se, og jeg meget glad for, at vi nu har får muligheden for gøre huset endnu mere tilgængeligt ved at tilbyde en flot rabat til børn gennem hele sommeren.    

Fra 8. maj og frem til 21. juni vil Kornets Hus have åbent lørdage og søndage fra 10-17, samt i pinsen og Kristi Himmelfarts-ferien. Fra 21. juni og frem til 22. august skruer huset op for åbningstiden og byder indenfor seks dage om uge, nemlig tirsdag til søndag, ligeledes 10-17. Booking og billetkøb foregår på Kornets Hus’ hjemmeside: http://www.kornetshus.dk.

Skrevet i: Aktuelt, Brød og kager, Landbrug

Seneste nyt fra redaktionen

Danish Crown: Konkurrencekraften forbedret i oprydningsår

Kød, fisk og fjerkræ25. 11. 2025

Med afsæt i en række nødvendige og konsekvente beslutninger er det lykkedes Danish Crown at styrke afregningen til andelsejerne og få stoppet en kritisk tilbagegang i tilførslerne af grise. De kommende to år vil der være fokus på at gennemføre en omfattende transformation af koncernen, så der skabes

Ny skæremaskine til plantebaserede fødevarer kommer til Danmark

FoodserviceFrugt og grøntFødevareproduktion25. 11. 2025

Nemco, der er leverandør af udstyr til fødevareindustrien, lancerer nu en skæremaskine til plantebaserede fødevarer på det danske marked. Der er tale om Maxx 200 HMT-maskinen fra den anerkendte tyske producent holac Maschinenbau. Maxx 200 HMT indgår i en serie af innovative skæremaskiner, som

Madkulturen: Danskernes vegetarisle aftensmad består mest af rugbrød, toast og pasta

AktueltFrugt og grøntMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed25. 11. 2025

Det er sjældent de grønne retter, der finder vej til middagsbordet, når kødet udelades. De mest spiste vegetariske aftensmåltider er nemlig rugbrød, toast, pasta, yoghurt og pizza – retter, der i gennemsnit indeholder færre grøntsager end måltider med kød. Det viser den årlige undersøgelse

Finalisterne til Årets Kok og Årets Tjener 2026 er fundet

AktueltFoodservice25. 11. 2025

Søndag dystede landets dygtigste kokke og tjenere ved semifinalerne til Årets Kok og Årets Tjener 2026. Nu er finalisterne fundet til finalerne i marts. Seks tjenere og seks kokke er videre til finalerne i Årets Kok og Årets Tjener 2026. Det står klart efter søndagens semifinaler på Kold

Verdens bedste oksemørbrad kommer fra Slagelse-virksomhed

Kød, fisk og fjerkræTop25. 11. 2025

JN Meat International har igen vundet en VM-titel i World Steak Challenge, som er blevet afgjort ved en storstilet prisuddeling i London. Det er fjerde gang, at Slagelse-virksomheden med grundlægger og kødsommelier John Sashi i spidsen sikrer en anerkendelse i det prestigefyldte

Geia Group køber bake & take

Brød og kagerFoodservice20. 11. 2025

Med opkøbet styrker Geia Group sin position inden for bl.a. instore-bagerier og convenience-kæder, hvor der vil blive sat yderligere fokus på innovation til både danske og udenlandske kunder. bake & take er en velrenommeret leverandør af innovative og kundetilpassede bageriprodukter til

Bornholm tager næste skridt mod Danmarks første lokale rejeproduktion

Forskning og uddannelseFødevareproduktionKød, fisk og fjerkræ20. 11. 2025

Torsdag modtager Bornholms Lakseklækkeri i Nexø de allerførste larver af varmtvandsrejer. Det er en vigtig milepæl i opbygningen af en helt ny fødevareproduktion på øen og etableringen af Danmarks første lokale produktion af varmtvandsrejer. I alt 10.000 rejelarver er på vej til Bornholm, efter

Sticks’n’Sushi åbner i Københavns Lufthavn

AktueltFoodserviceKød, fisk og fjerkræ20. 11. 2025

I løbet af 2027 åbner Sticks’n’Sushi sin første lufthavnsrestaurant som en del af udvidelsen af Terminal 3 i Københavns Lufthavn. Med panoramaudsigt over landingsbanen, en ny bar og et specialdesignet koncept for rejsende kan både faste gæster og førstegangsbesøgende se frem til et nyt sted, hvor de

30 kroner, 6 måltider og en vigtig støtte til mennesker som denne jul spiser på herberger, krisecentre og varmestuer

AktueltDetailhandel og en gros20. 11. 2025

Julen handler om at dele, og i år kan støtten blive til 6 måltider. Støt FødevareBankens indsamling i Netto, og køb julens smukkeste til- og fra-mærker. For kun 30 kroner får du fire juleornamenter, der støtter en vigtig sag, pynter på gaverne og sikrer seks måltider til borgere som denne jul spiser

Millioninvestering skal skabe grøn mad-revolution

Miljø og sundhedTopØkologi og bæredygtighed20. 11. 2025

Nyt innovativt fellowship-program, støttet af Novo Nordisk Fonden, skal uddanne nye frontløbere, der skal bekæmpe madspild og bane vejen for bæredygtige fødevaresystemer. Teknologisk Institut står i spidsen for at drive BioSustainability Design Fellowship Programmet, der samlet set er

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Spirax Sarco Danmark

    Guide: Find den korrekte dampkvalitet

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Centraliseret vakuumsystem reducerer omkostninger for vakuumpakning

  • Nemco Machinery A/S

    Ny serie termoformere vil blive en gamechanger inden for pakkemaskiner

  • DENIOS ApS

    Den ultimative tjekliste: Få mest ud af dit opsamlingskar

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Busch og Pfeiffer bringer den nyeste vakuumteknologi til Ajour 2025

  • Spirax Sarco Danmark

    Lavere energiforbrug og bedre produktkvalitet med Steam Infusion – en unik teknik til fødevarefremstilling

  • DENIOS ApS

    Sådan håndterer du en lækage med 10 trin

  • Busch Vakuumteknik A/S

    50 års trofast tjeneste i produktionen

  • Spirax Sarco Danmark

    Blog: Damp er naturlig teknologi

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Tilmeld dig Masterclass om dyrevelfærd og regenerativt landbrug

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Danish Crown: Konkurrencekraften forbedret i oprydningsår

    25.11.2025

  • Ny skæremaskine til plantebaserede fødevarer kommer til Danmark

    25.11.2025

  • Madkulturen: Danskernes vegetarisle aftensmad består mest af rugbrød, toast og pasta

    25.11.2025

  • Finalisterne til Årets Kok og Årets Tjener 2026 er fundet

    25.11.2025

  • Verdens bedste oksemørbrad kommer fra Slagelse-virksomhed

    25.11.2025

  • Geia Group køber bake & take

    20.11.2025

  • Bornholm tager næste skridt mod Danmarks første lokale rejeproduktion

    20.11.2025

  • Sticks’n’Sushi åbner i Københavns Lufthavn

    20.11.2025

  • 30 kroner, 6 måltider og en vigtig støtte til mennesker som denne jul spiser på herberger, krisecentre og varmestuer

    20.11.2025

  • Millioninvestering skal skabe grøn mad-revolution

    20.11.2025

  • Too Good To Go får øget betydning i et økonomisk presset USA

    18.11.2025

  • Kulinarisk spydspids udnævnt som Kartoffelambassadør 2025

    18.11.2025

  • Forum for Fødevarereklamer: Branche sætter selv aldersgrænse på 15 år for bestemt type reklamer

    18.11.2025

  • Brasserie Carl vinder Årets ret med gris 2025 – og Ti Trin ned vinder for osteret

    18.11.2025

  • FødevareDanmark: Sænk fødevaremomsen, men hæv ikke priserne andre steder

    12.11.2025

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i Food & Drink

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik