• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

AktueltBrød og kagerLandbrug26. 04. 2021 | Kasper Mundt-Nielsen

Kornets hus åbner med fuldt program

AktueltBrød og kagerLandbrug26. 04. 2021 By Kasper Mundt-Nielsen

Fra den 8. maj kan du igen besøge Nordjyllands nye attraktion Kornets Hus, som med de fremrykkede genåbningsplaner kan åbne for både café, udstilling og aktiviteter i bageriet fra første færd.

Kornets Hus åbnede i december, for blot en uge efter at lukke ned igen. Nu ser de frem til at åbne igen i maj. Foto: Linda Suhr

Det er med stor spænding at daglig leder Johannes Haandsbæk Vestergaard ser frem mod genåbningen af Kornets Hus. Dog mener han, at timingen ikke kunne have været bedre, alting taget i betragtning.

– Vi har netop sået 35 forskellige kornarter og sorter i Kornets Hus’ store have, og jeg tror på, at aktiviteten i huset vil spire frem sammen med kornet. Jeg ved, at mange, mig selv inklusiv, tripper for at komme ud og få nogle nye oplevelser, og kombineret med det faktum at ”surdej” har været et af de mest googlede ord i det forgange år, så tror jeg ikke, at man kunne have åbnet Kornets Hus på et bedre tidspunkt.

Forberedelserne er i fuld gang

Husets formidlingsmedarbejder Christiane Lindrup Pedersen er ved at lægge sidste hånd på de aktiviteter, som kommer til at finde sted i husets store åbne bageri sommeren over. Under overskriften Bageværkstedet kan man som gæst være med til at lave alt fra små sprøde pizzaer til frisk pasta og hindbærsnitter – alt sammen i børnehøjde og med rig mulighed for at smage på de friskbagte lækkerier undervejs.  

Også brunch-menuen i husets cafe er blevet gennemtestet og prøvesmagt frem mod åbningen. Bagværket kommer til at spille en fremtrædende rolle, og det bliver den lokale bager Amanda Axelsen, som her svinger taktstokken. Amanda er nyligt udlært og blev præmieret med den sjældne guldmedalje.

Mennesket lever ikke af brød alene, og med udgangspunkt i lokale råvarer glæder husets nyansatte kok Lukas Wolff sig til at give det store brødsortiment et smukt og smagfuldt følgeskab. Lukas kommer med en baggrund som kok på Svinkløv Badehotel, og han glæder sig særligt til at vise, hvordan kornet ikke kun hører til i bageriet, men også rummer spændende, nye anvendelsesmuligheder i køkkenet.

Støtte fra Realdania muliggør flot åbningstilbud

Mange både lokale og nationale fonde har bidraget til, at Kornets Hus i dag er en realitet. Som den største bidragsyder står Realdania, som også var en af de første fonde til at støtte det ambitiøse projekt.

Som en del Realdanias særlige corona-indsats, hvor de støtter genåbningen af en række kulturinstitutioner under overskriften ”Byd-Indenfor”, har Kornets Hus fået mulighed for at kunne tilbyde halv pris på børnebilletter til både aktiviteter i Bageværkstedet og til husets café-tilbud.

Daglig Leder i Kornets Hus, Johannes Haandsbæk Vestergaard ser frem introducere deres gæster til kornets forunderlige verden. Foto: Linda Suhr.

Det særlige åbningstilbud vil være tilgængeligt frem til august, og Kornets Hus’ daglige leder Johannes Haandsbæk Vestergaard ser det som en unik mulighed for at invitere en bred gruppe af lokale borgere indenfor i huset og give dem en fornemmelse af projektet.

– Kornets Hus er en ny type oplevelse, der baserer sig på aktiviteter og sanselighed. Vores gæster skal introduceres til kornets forunderlige verden ved at smage, dufte, mærke og se, og jeg meget glad for, at vi nu har får muligheden for gøre huset endnu mere tilgængeligt ved at tilbyde en flot rabat til børn gennem hele sommeren.    

Fra 8. maj og frem til 21. juni vil Kornets Hus have åbent lørdage og søndage fra 10-17, samt i pinsen og Kristi Himmelfarts-ferien. Fra 21. juni og frem til 22. august skruer huset op for åbningstiden og byder indenfor seks dage om uge, nemlig tirsdag til søndag, ligeledes 10-17. Booking og billetkøb foregår på Kornets Hus’ hjemmeside: http://www.kornetshus.dk.

Skrevet i: Aktuelt, Brød og kager, Landbrug

Seneste nyt fra redaktionen

Danskerne rækker ud efter nye varianter af oksekød

Frugt og grøntKød, fisk og fjerkræ06. 11. 2025

Danish Crown har rundet 2,5 millioner solgte pakker hakket oksekød blandet med grønt det første år og har dermed overgået de oprindelige forventninger til produktet. I en tid hvor stigende fødevarepriser - herunder prisen på oksekød - er et varmt samtaleemne hen over de danske køkkenborde, kan

RAWBITE udvider produktionen i Tyskland for at imødekomme stigende efterspørgsel

Ikke kategoriseret06. 11. 2025

Virksomheden bag de populære økologiske frugt- og nøddebarer har de seneste år oplevet en stabil tocifret vækst i Danmark, Tyskland og Sverige samt en markant stigning i online-salget. For at imødekomme den voksende efterspørgsel og stimulere en fortsat vækst på de europæiske markeder, udvider

7-Eleven åbner ny runde af Innovation Corner og sætter fjerde iværksætterprodukt på hylderne

AktueltDrikkevarerMarkedsføringMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed06. 11. 2025

7-Elevens iværksætterforløb Innovation Corner, der blev lanceret sidste år, er blevet taget så godt imod, at kæden nu åbner op for en ny runde. Samtidig kommer det fjerde produkt fra første runde – en alkoholfri elektrolytdrik ’Dansevand’ – på hylderne. Sidste år deltog Dansevand, en alkoholfri

Årets Wiuff 2025: Marie Bojsen fra Birthesminde modtager Danmarks første råvarepris

AktueltFødevareproduktionKød, fisk og fjerkræLandbrugRåvarer og ingredienserØkologi og bæredygtighed06. 11. 2025

Ved en højtidelig fejring hos Søren Wiuff i Lammefjorden lørdag den 1. november blev Årets Wiuff 2025 uddelt for allerførste gang. Prisen er opfundet og etableret af Lokale Fødevarer Danmarks stifter og formand, Jesper Zeihlund, og siden blevet medstiftet af HORESTA. Formålet med prisen er at hædre

Sund jord giver sunde grøntsager – og det kan smages

Frugt og grøntLandbrugMiljø og sundhedTop06. 11. 2025

I årevis har de arbejdet med jordforbedring via næringsrige kompostblandinger på en gård i Nordjylland. Resultatet er klart: Den sunde jord giver ikke bare sundere og stærkere grøntsager – men også bedre smag. På gården Ny Vraa i Tylstrup har man i årevis arbejdet med at udvikle og teste

Techmedia får ny ejer

AktueltFoodservice04. 11. 2025

Techmedia A/S, der blandt andet driver Fødevarekus og magasinet Food&Drink, er blevet købt af FrontMedia ApS, der dermed styrker positionen på markedet for fag- og branchemedier. Handelen er gennemført 6. oktober 2025, og begge selskaber fortsætter i deres nuværende

Wassim Hallal vinder hædersprisen som Kokkenes Kok

Foodservice04. 11. 2025

Kokkene har talt: Wassim Hallal er kåret som Kokkenes Kok 2024 – en af de største hædersbevisninger i dansk gastronomi. Prisen gives til en kok, der med talent, generøsitet og faglig styrke har gjort en særlig forskel for branchen. Den prestigefyldte pris blev overrakt ved Fonden Dansk Gastronomis

Too Good To Go fylder ti år: Fra dansk app til global bevægelse mod madspild

FoodserviceMiljø og sundhedRåvarer og ingredienserØkologi og bæredygtighed04. 11. 2025

På bare ti år er danske Too Good To Go blevet til et globalt eksempel på, hvordan teknologi, forretning og bæredygtighed kan trække i samme retning. Med over 130 millioner brugere og 500 millioner reddede måltider har virksomheden gjort kampen mod madspild til en hverdagsvane for brugere i over 20

Juleudgave af Food&Drink på gaden

AktueltFoodservice04. 11. 2025

Julen sig nærmer, og det betyder, at nyeste nummer af Food&Drink sætter fokus på julen og alle dens glæder. Læs blandt andet om spændende jule-nyheder, men kom også med til Aalborg for at besøge byens første Michelin-restaurant. Udover at drage nordpå og se på julen har Food&Drink også

Her er Danmarks bedste plantebaserede takeaway

FoodserviceFrugt og grøntMesser og konferencerMiljø og sundhedTopØkologi og bæredygtighed04. 11. 2025

Pico Pizza vandt Årets plantebaserede takeaway-måltid ved weekendens Plant Food Festival, hvor Dansk Vegetarisk Forening og Plantebranchen hyldede årets bedste plantebaserede madoplevelser på farten. Hvem laver landets bedste plantebaserede måltid to go? Det blev afgjort i weekenden, da

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Spirax Sarco Danmark

    Lavere energiforbrug og bedre produktkvalitet med Steam Infusion – en unik teknik til fødevarefremstilling

  • DENIOS ApS

    Sådan håndterer du en lækage med 10 trin

  • Busch Vakuumteknik A/S

    50 års trofast tjeneste i produktionen

  • Spirax Sarco Danmark

    Blog: Damp er naturlig teknologi

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Tilmeld dig Masterclass om dyrevelfærd og regenerativt landbrug

  • DENIOS ApS

    Hvad gør du med dine gasflasker, når kulden kommer?

  • Spirax Sarco Danmark

    Reducer dine levetidsomkostninger på reguleringsventiler

  • DENIOS ApS

    Alt hvad du skal vide, før du håndterer farlige stoffer

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Øget produktivitet på mejeriet takket være vakuum fra Busch

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Stor fødevaremesse med juletema kommer igen i år til Brande

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Danskerne rækker ud efter nye varianter af oksekød

    06.11.2025

  • RAWBITE udvider produktionen i Tyskland for at imødekomme stigende efterspørgsel

    06.11.2025

  • 7-Eleven åbner ny runde af Innovation Corner og sætter fjerde iværksætterprodukt på hylderne

    06.11.2025

  • Årets Wiuff 2025: Marie Bojsen fra Birthesminde modtager Danmarks første råvarepris

    06.11.2025

  • Sund jord giver sunde grøntsager – og det kan smages

    06.11.2025

  • Techmedia får ny ejer

    04.11.2025

  • Wassim Hallal vinder hædersprisen som Kokkenes Kok

    04.11.2025

  • Too Good To Go fylder ti år: Fra dansk app til global bevægelse mod madspild

    04.11.2025

  • Juleudgave af Food&Drink på gaden

    04.11.2025

  • Her er Danmarks bedste plantebaserede takeaway

    04.11.2025

  • Sukaiba vinder ”Denmark’s Best Hotel Restaurant” for anden gang

    30.10.2025

  • En rigtig god kop kaffe er det nye personalegode

    30.10.2025

  • Dansk sommelier vinder den første udgave af Master of Port Scandinavia 2025

    30.10.2025

  • Når regler spænder ben for naturen: 16 nye anbefalinger til bedre biodiversitet i fødevaresektoren

    30.10.2025

  • Prestigefyldt kåring: Den danske Spiseguide hylder AOC som Årets Restaurant

    30.10.2025

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 2 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik