• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

AktueltBrød og kagerLandbrug26. 04. 2021 | Kasper Mundt-Nielsen

Kornets hus åbner med fuldt program

AktueltBrød og kagerLandbrug26. 04. 2021 By Kasper Mundt-Nielsen

Fra den 8. maj kan du igen besøge Nordjyllands nye attraktion Kornets Hus, som med de fremrykkede genåbningsplaner kan åbne for både café, udstilling og aktiviteter i bageriet fra første færd.

Kornets Hus åbnede i december, for blot en uge efter at lukke ned igen. Nu ser de frem til at åbne igen i maj. Foto: Linda Suhr

Det er med stor spænding at daglig leder Johannes Haandsbæk Vestergaard ser frem mod genåbningen af Kornets Hus. Dog mener han, at timingen ikke kunne have været bedre, alting taget i betragtning.

– Vi har netop sået 35 forskellige kornarter og sorter i Kornets Hus’ store have, og jeg tror på, at aktiviteten i huset vil spire frem sammen med kornet. Jeg ved, at mange, mig selv inklusiv, tripper for at komme ud og få nogle nye oplevelser, og kombineret med det faktum at ”surdej” har været et af de mest googlede ord i det forgange år, så tror jeg ikke, at man kunne have åbnet Kornets Hus på et bedre tidspunkt.

Forberedelserne er i fuld gang

Husets formidlingsmedarbejder Christiane Lindrup Pedersen er ved at lægge sidste hånd på de aktiviteter, som kommer til at finde sted i husets store åbne bageri sommeren over. Under overskriften Bageværkstedet kan man som gæst være med til at lave alt fra små sprøde pizzaer til frisk pasta og hindbærsnitter – alt sammen i børnehøjde og med rig mulighed for at smage på de friskbagte lækkerier undervejs.  

Også brunch-menuen i husets cafe er blevet gennemtestet og prøvesmagt frem mod åbningen. Bagværket kommer til at spille en fremtrædende rolle, og det bliver den lokale bager Amanda Axelsen, som her svinger taktstokken. Amanda er nyligt udlært og blev præmieret med den sjældne guldmedalje.

Mennesket lever ikke af brød alene, og med udgangspunkt i lokale råvarer glæder husets nyansatte kok Lukas Wolff sig til at give det store brødsortiment et smukt og smagfuldt følgeskab. Lukas kommer med en baggrund som kok på Svinkløv Badehotel, og han glæder sig særligt til at vise, hvordan kornet ikke kun hører til i bageriet, men også rummer spændende, nye anvendelsesmuligheder i køkkenet.

Støtte fra Realdania muliggør flot åbningstilbud

Mange både lokale og nationale fonde har bidraget til, at Kornets Hus i dag er en realitet. Som den største bidragsyder står Realdania, som også var en af de første fonde til at støtte det ambitiøse projekt.

Som en del Realdanias særlige corona-indsats, hvor de støtter genåbningen af en række kulturinstitutioner under overskriften ”Byd-Indenfor”, har Kornets Hus fået mulighed for at kunne tilbyde halv pris på børnebilletter til både aktiviteter i Bageværkstedet og til husets café-tilbud.

Daglig Leder i Kornets Hus, Johannes Haandsbæk Vestergaard ser frem introducere deres gæster til kornets forunderlige verden. Foto: Linda Suhr.

Det særlige åbningstilbud vil være tilgængeligt frem til august, og Kornets Hus’ daglige leder Johannes Haandsbæk Vestergaard ser det som en unik mulighed for at invitere en bred gruppe af lokale borgere indenfor i huset og give dem en fornemmelse af projektet.

– Kornets Hus er en ny type oplevelse, der baserer sig på aktiviteter og sanselighed. Vores gæster skal introduceres til kornets forunderlige verden ved at smage, dufte, mærke og se, og jeg meget glad for, at vi nu har får muligheden for gøre huset endnu mere tilgængeligt ved at tilbyde en flot rabat til børn gennem hele sommeren.    

Fra 8. maj og frem til 21. juni vil Kornets Hus have åbent lørdage og søndage fra 10-17, samt i pinsen og Kristi Himmelfarts-ferien. Fra 21. juni og frem til 22. august skruer huset op for åbningstiden og byder indenfor seks dage om uge, nemlig tirsdag til søndag, ligeledes 10-17. Booking og billetkøb foregår på Kornets Hus’ hjemmeside: http://www.kornetshus.dk.

Skrevet i: Aktuelt, Brød og kager, Landbrug

Seneste nyt fra redaktionen

Ny teknologi: Kan vi leve af luftsteg og vindfrikadeller?

Forskning og uddannelseFødevareproduktionMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed04. 12. 2025

På AU Viborg er forskere nu klar til at teste en teknologi, der kan forvandle CO₂ og brint til protein. Perspektiverne er at kunne hjælpe med at brødføde en voksende global befolkning helt uden ny landbrugsjord. For nylig åbnede pilotanlægget, der skal bringe teknologien tættere på dit

Dansk forskning kan bane vej for udfasning af antibiotika i akvakultur

Forskning og uddannelseFødevareproduktionKød, fisk og fjerkræMiljø og sundhed04. 12. 2025

Dansk akvakultur kan stå over for et markant gennembrud i indsatsen for at reducere brugen af antibiotika. Forskere fra Københavns Universitet leder projektet AQUAPHAGE, der udvikler en virusbaseret teknologi, som kan anvendes som et bæredygtigt og målrettet alternativ til antibiotika i produktionen

Bad Seed Brewing kåret som Årets Danske Bryggeri 2025

AktueltDrikkevarer04. 12. 2025

Det nordjyske bryggeri hædres af Danske Ølentusiaster for konsekvent høj kvalitet, markant udvikling og et år, hvor både øl, samarbejder og festivalaktiviteter har sat tydelige aftryk på den danske ølscene. Bad Seed Brewing løb med hver femte stemme, da medlemmerne af forbrugerorganisationen

Nyt nummer på gaden: Food&Drink går i fisk

AktueltFoodserviceKød, fisk og fjerkræ04. 12. 2025

Der er fisk og skaldyr på menuen i årets sidste udgave af branchemagasinet Food&Drink, der nu er på gaden. Vi besøger blandt andet Krogs Fiskerestaurant og hører mere om forædling af fisk, der ikke altid behøves at være pivfrisk. Samme budskab får vi også fra en fiskeopdrætter i

Danske økologiske virksomheder på eksportfremstød i Berlin

Miljø og sundhedPolitik og eksportTopØkologi og bæredygtighed04. 12. 2025

I forrige uge samledes 12 danske økologiske og plantebaserede fødevarevirksomheder i Berlin for at deltage i et målrettet eksportfremstød arrangeret af Landbrug & Fødevarer i samarbejde med den danske ambassade i Berlin. Initiativet, der var støttet af Fonden for økologisk landbrug, skulle

Lavazza vinder europæisk hæder for tredje år i træk

Drikkevarer02. 12. 2025

Ved årets European Coffee & Hospitality Awards blev det endnu engang understreget, at godt håndværk betaler sig. Italienske Lavazza blev i denne uge kåret til Best European Commercial Coffee Roaster for tredje år i træk. Det er en hæder, der baserer sig på mere end 10.000 nomineringer og

Kan man bage en kage uden æg? Det undersøger forskere og virksomheder nu i et projektsamarbejde

Forskning og uddannelseFødevareproduktionRåvarer og ingredienser02. 12. 2025

Et nyt projekt støttet af Innovationsfonden undersøger, hvordan planteproteiner kan erstatte æg i visse af vores fødevarer – uden at gå på kompromis med hverken smag, konsistens eller bæredygtighed. Af Kimie Kongsøre Æg er lidt af en superingrediens i madlavning. De skummer, giver struktur

Black Friday gav omsætningsrekord i Dagrofa Foodservice-butikker

AktueltDetailhandel og en grosFoodservice02. 12. 2025

Black Friday har længe været et hit hos de private forbrugere, men konceptet tiltaler også de professionelle kunder. Det er meldingen fra Dagrofa Foodservice, som i fredags opnåede en markant samlet omsætningsrekord for de 30 lokale Cash & Carry-butikker. Særligt gouda, burgerbøffer og pommes

Falstaff: Et af Europas førende mad- og livsstilsmedier er udkommet i Danmark

AktueltFoodservice02. 12. 2025

Torsdag i sidste uge afholdt østrigske Falstaff en stor lanceringsevent for 350 mennesker i anledning af udgivelsen af deres nye magasin dedikeret til de nordiske og baltiske lande. Ved samme event lancerede Europas førende mad- og livsstilsmedie deres nye guide til Nordens bedste barer, mens en

FødevareDanmark anker gebyrsag til Højesteret: Dommen strider mod EU-retten, mener de

FødevareproduktionFødevaresikkerhedKød, fisk og fjerkræPolitik og eksportTop02. 12. 2025

Østre Landsret frifandt i november Fødevarestyrelsen for at have taget for høje priser for sin kødkontrol. Nu anker brancheorganisationen FødevareDanmark imidlertid afgørelsen til Højesteret, da man mener, at dommen er i strid med EU-retten. FødevareDanmark mener, at Fødevarestyrelsens

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Dagrofa Foodservice juleindsamler til fordel for JunkFood

  • Spirax Sarco Danmark

    Undgå kontaminering med rendamp i fødevareproduktion

  • Ardo NV Denmark Office

    Slank, sprød og …

  • Ardo NV Denmark Office

    Ready to eat or not?

  • Ardo NV Denmark Office

    Nyt år, nye favoritter – Ardo lancerer 9 nyheder på frost i 2026

  • DENIOS ApS

    Har du den rigtige pumpe?

  • Spirax Sarco Danmark

    Guide: Find den korrekte dampkvalitet

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Centraliseret vakuumsystem reducerer omkostninger for vakuumpakning

  • Nemco Machinery A/S

    Ny serie termoformere vil blive en gamechanger inden for pakkemaskiner

  • DENIOS ApS

    Den ultimative tjekliste: Få mest ud af dit opsamlingskar

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Ny teknologi: Kan vi leve af luftsteg og vindfrikadeller?

    04.12.2025

  • Dansk forskning kan bane vej for udfasning af antibiotika i akvakultur

    04.12.2025

  • Bad Seed Brewing kåret som Årets Danske Bryggeri 2025

    04.12.2025

  • Nyt nummer på gaden: Food&Drink går i fisk

    04.12.2025

  • Danske økologiske virksomheder på eksportfremstød i Berlin

    04.12.2025

  • Lavazza vinder europæisk hæder for tredje år i træk

    02.12.2025

  • Kan man bage en kage uden æg? Det undersøger forskere og virksomheder nu i et projektsamarbejde

    02.12.2025

  • Black Friday gav omsætningsrekord i Dagrofa Foodservice-butikker

    02.12.2025

  • Falstaff: Et af Europas førende mad- og livsstilsmedier er udkommet i Danmark

    02.12.2025

  • FødevareDanmark anker gebyrsag til Højesteret: Dommen strider mod EU-retten, mener de

    02.12.2025

  • Vareelevator: Der kommer 800 kilo varer hver uge – alligevel går kokken tomhændet

    27.11.2025

  • Sådan bruger planter ingeniørprincipper til at trænge gennem hård jord

    27.11.2025

  • aye aye på Admiral Hotel hædres for Danmarks bedste nye vinkort

    27.11.2025

  • Madplansunivers er et kæmpe hit: Tusindvis af danskere henter inspiration hver uge

    27.11.2025

  • Ny rapport fra Madland: Grøn madhandel i København er nøglen til en sundere og mere resilient madby

    27.11.2025

Alle nyheder ›

Læs Food & Drink gratis online

Annoncering i Food & Drink

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik