Mandag 30. oktober sætter Fonden Dansk Gastronomi gang i en gastronomisk duel, når seks unge og talentfulde kokke træder ind i rampelyset ved den ventede talentkonkurrence Kokkenes Kokketalent.

I en nervepirrende kamp om smag skal seks dygtige kokkeelever udforme, tilberede og afleverer en ret med mindst to elementer, som de har taget med sig fra forudgående masterclasses, der blev afholdt i København og Aarhus tidligere på måneden. Konkurrencen finder sted hos Danish Crown i Randers og handler om vigtigheden af det gode håndværk og de klassiske retter.
På dagen har eleverne i alt fire timer til at fuldføre – og undervejs venter en hemmelig opgave, som skal medtænkes i den endelige aflevering. Med andre ord, så bliver konkurrencen intens, når de unge stjerneskud skal forsøge at imponere det fremtrædne dommerpanel, som består af Steffan Villadsen, Thomas Pasfall, Jens Peter Kolbech, Mette Dahlgaard m.fl.
Vinderen af Kokkenes Kokketalent kan se frem til hovedpræmien, som består af en tredages klassisk, gastronomisk dannelsesrejse med ledsager til Paris. Turen inkluderer to overnatninger samt måltider på byens klassiske brasserier og restauranter.
I årets konkurrence dyster:
- Bjørn Hajk Demstrup, Fasangården.
- Georg Keil, Restaurant Maison.
- Tindra Soderberg, Madklubben Vesterbro.
- Ask Emil Aagaard, Restaurant Hærværk.
- Philip Zargahi, Restaurant ET.
- Sofie Kragelund, Madklubben Aarhus.