Danish Crowns CEO gennem 27 år Kjeld Johannesen (62) har valgt at fratræde per 1. april 2016. Medio november i år tiltræder hans efterfølger Jais Valeur (52) for at skabe den bedst mulige overgang. Kjeld Johannesen meddelte allerede for godt et år siden, at han ønskede at fratræde i løbet af foråret 2016 efter 45 år i branchen. Han har beskæftiget sig med slagteribranchen, siden han som 18-årig fik plads som kontorelev på slagteriet i Hurup.
I 1988 satte han sig i CEO-stolen i det nordjyske slagteriselskab Wenbo, og i 1990 etableres Danish Crown og bliver startskuddet på konsolideringen af den danske slagterisektor. En konsolidering, der med fusionerne med hhv. Vestjyske i 1998 og Steff Houlberg i 2001 endegyldigt cementerer Danish Crowns rolle som en af Europas førende fødevarevirksomheder.
Til at overtage den alsidige opgave har Danish Crowns bestyrelse efter en grundig søgeproces valgt Jais Valeur. Jais kommer fra et job som Executive Vice President hos Arla Foods, hvor han med enkelte afstikkere til hhv. Royal Unibrew og New Zealand Dairy Board har været siden 1986 i en række funktioner.
– Jais Valeur har både et indgående kendskab til international afsætning – og en stærk forståelse for, hvad det vil sige, at en stor koncern er ejet af sine råvareleverandører. Vi har valgt ham, fordi vi er overbeviste om, at han er den bedste til at løfte den tunge arv efter Kjeld Johannesen, siger Erik Bredholt.
Danish Crowns bestyrelsesformand peger også på, at det er sundt for en stor koncern ind imellem at få nyt blod tilført. Jais Valeur tiltræder medio november, og efter en kort introduktionsperiode overtager han det fulde ansvar i begyndelsen af 2016