• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

MarkedsføringMejeri28. 03. 2023 | Mikkel Bækgaard

Karolines Køkken vil have flere danskere i køkkenet

MarkedsføringMejeri28. 03. 2023 By Mikkel Bækgaard

Det folkekære brand Karolines Køkken skifter nu navn til Arla Karolines Køkken. Det sker i forbindelse med en ny strategi for brandet, der nu skal have endnu bedre fat i de unge danskere og samtidig sikre større synergi mellem Arla og Karolines Køkken. Missionen er at få flere danskere i køkkenet ved at spille på alle de fordele, der er ved at lave hjemmelavet mad.

En teenager og en voksen i køkkenet med Arla Karolines Køkkens produkter

Siden 1962 har Karolines Køkken været danskernes foretrukne kilde til inspiration, opskrifter og god, hjemmelavet mad. Langt de fleste danskere kender de ikoniske røde og hvide tern, og brandet har i dag en kendskabsgrad på imponerende 98 procent. En af de ting, Karolines Køkken er mest kendt for, er deres opskrifter, som er tilgængelige på Arla.dk. Opskrifterne er så udbredte, at hver anden dansker har eller har haft en Karolines Køkken kogebog stående i deres hjem.

Denne unikke position, som Karolines Køkken har opnået ved at være helt tæt på forbrugerne gennem seks årtier, skal nu spille en endnu større rolle i Arla. Karolines Køkken-brandet får nu en ny position som et Arla subbrand – et underbrand under Arla-paraplyen. Formålet er at skabe større synergi mellem Arla og Karolines Køkken, så de to brands i højere grad kan trække på hinandens stærke positioner.
Brandet ændrer derfor navn til Arla Karolines Køkken.

”Der er en enormt høj kendskabsgrad til det rød- og hvidternede køkken, og Karolines Køkken-brandet har en stor plads i danskernes køkkener og hjerter. Målet er derfor at fastholde det høje kendskab og samtidigt sikre, at Arla Karolines Køkken er danskernes foretrukne madlavningsbrand – også blandt de unge danskere,” siger Ditte Nielsen, som er senior brand manager i Arla Karolines Køkken, og fortsætter:

”Styrken ved at koble Arla og Karolines Køkken stærkere sammen er, at den yngre målgruppe opfatter Arla som et moderne og bæredygtigt brand. De brandassociationer vil vi gerne overføre til Karolines Køkken. De seneste år har vi arbejdet meget med vores grønne profil og digitale tilstedeværelse, og på at sikre relevansen for de yngre målgrupper. Det er det arbejde, vi nu løfter yderligere med den nye strategi”.

Helt konkret får de nye Arla Karolines Køkken-produkter et nyt design, hvor den velkendte Arla-sky indgår i logoet. De røde og hvide tern fastholdes i det visuelle udtryk. Ternene er stærke elementer, der kendetegner brandet, og som forbrugerne forbinder med Karolines Køkken.

Fokus på emotionelle fordele ved madlavning

Karolines Køkken-brandet har fulgt danskerne tæt i 60 år og har solid viden om danskernes madvaner gennem flere års befolkningsanalyser. Herfra ved Karolines Køkken, at manglen på inspiration, tid og overskud er et stigende problem for danskerne. Det på trods af, 42 procent af danskerne gerne vil lave mere hjemmelavet mad. Ifølge Ditte Nielsen er der mange fordele ved det hjemmelavede måltid:

”Vi ved, at madlavning giver næring til både samvær, nærvær og velvære. Maden er nemlig ofte sundere, når vi selv går i køkkenet, end når vi for eksempel køber take-away, som vi ikke helt ved, hvad indeholder. Og så kan selve madlavningen både være den tiltrængte stund i en travl hverdag, hvor vi kobler af, eller være en fælles aktivitet, hvor vi hygger os sammen i familien. Madlavning og det at spise sammen har derfor mange sociale aspekter og er et omdrejningspunkt for de gode samtaler,” siger hun.

I den nye strategi vil Arla Karolines Køkken derfor i endnu højere grad bidrage med viden, inspiration, nye produkter og gode råd til, hvordan danskerne kommer mere i køkkenet, så flere får både lysten og evnerne til at lave mad. Det gør de med budskabet ”Alt godt starter i køkkenet”, hvor kommunikationen som noget nyt sætter fokus på de følelsesmæssige, sociale og mentale fordele ved madlavning.

Grundprincippet om nem hverdagsmad, som vi kender det fra Karolines Køkken, tager brandet med sig over i Arla Karolines Køkken. Det samme gælder brandets fokus på nem, grøn madlavning, som har gennemsyret opskriftsudviklingen, inspirationen og de gode råd til danskerne de seneste år.

Skrevet i: Markedsføring, Mejeri

Seneste nyt fra redaktionen

Foodexpo favner både kød, klima og grøn kost med inspirerende events

Messer og konferencer11. 12. 2025

Kød, klima og grøn kost er alt sammen på tallerkenen, når Foodexpo samler fødevarebranchen til tre horisontudvidende dage spækket med spændende oplevelsesuniverser og fremsynede events. Nordens største faglige mødested for alle, der lever for og arbejder med mad, finder sted i MCH Messecenter

Arla: Erfaren mejerimand tager over i Nr. Vium

Mejeri11. 12. 2025

Der er masser af erfaring fra både Arla og resten af verden med i bagagen, når Henrik Jessen nu overtager ledelsen af Arla i Nr. Vium 350 medarbejdere hos Arla i Nr. Vium har nu fået vished om, hvem der fremover skal stå i spidsen for mejeriet. Det bliver 60-årige Henrik Jessen, der i

Pincho Nation: Succesfulde franchise-åbninger i 2025

AktueltFoodservice11. 12. 2025

2025 har været et markant vækstår for Pincho Nation i Danmark. Med fire nye restauranter og stærke resultater i de etablerede enheder runder man 700.000 gæster og passerer en vigtig milepæl: ti restauranter på det danske marked. Udviklingen afspejler både en stigende efterspørgsel og en solid

Rekord i antal julebryg

AktueltDrikkevarer11. 12. 2025

Aldrig før har der været så mange forskellige julebryg at vælge imellem som denne jul. Desuden er paletten af julebryg i 2025 den mest farverige. Danske øl-nydere kan glæde sig over, at de har rekordmange julebryg at vælge imellem i december 2025. Hele 219 forskellige julebryg står på

NOTCH, et nyt kakaofrit chokoladealternativ lavet på mask

KonfektureTop11. 12. 2025

Fra d. 10. december kan kunderne i alma madmarked smage på fremtidens fødevarer fra innovationscenteret Spora, grundlagt af kokken Rasmus Munk. Det første projekt, der bliver præsenteret, er chokoladealternativet NOTCH, udviklet af mask, et restprodukt fra ølbrygning. Rasmus Munk lancerede i

Ny forskning: Vandmænd kan bruges til at lave mayonnaise og smør

Forskning og uddannelseFødevareproduktionMiljø og sundhedRåvarer og ingredienserØkologi og bæredygtighed09. 12. 2025

Forskere på Syddansk Universitet (SDU) har fundet ud af, at vandmænd kan bruges som fødevarestabilisator og vil nu bl.a. samarbejde med toprestauranten Alchemist og dens forsknings- og testkøkken Spora om at bruge det i madretter. I fremtiden kan de slimede væsener måske bidrage til en mere

Fermentering gør havets grøntsager mere spiselige

Forskning og uddannelseMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed09. 12. 2025

Tang har længe været hyldet som en bæredygtig superingrediens – men dens “fiskede” smag er en barriere for mange vestlige forbrugere. Nu viser et nyt studie fra Københavns Universitet, at fermentering med mælkesyrebakterier kan være nøglen til at få tangen til at glide ned. Det kan være

Dansk økologieksport når rekordhøjt niveau

AktueltFødevareproduktionLandbrugMarkedsføringMesser og konferencerMiljø og sundhedPolitik og eksportØkologi og bæredygtighed09. 12. 2025

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at eksporten af danske økologiske varer i 2024 steg til 3,6 milliarder kroner. Det er fjerde år i træk, at økoeksporten stiger. Dansk økologieksport steg i 2024 med fire procent. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik, der netop er offentliggjort. I

Fødevareminister Jacob Jensen

Mindre madspild: Nu bliver det lettere at donere overskudsmad

AktueltDetailhandel og en grosFoodserviceMiljø og sundhedPolitik og eksportØkologi og bæredygtighed09. 12. 2025

Fødevareminister Jacob Jensen (V) har taget initiativ til at luge ud i regler, der spænder ben for donation af fødevarer. En ændret fortolkning af reglerne for donation af overskudsmad skal skabe bedre og mere enkle rammer for fødevarevirksomheder i Danmark og samtidig styrke kampen mod

Stigende fødevarepriser kan flytte to ud af tre stemmer

Detailhandel og en grosPolitik og eksportTop09. 12. 2025

Fødevarepriser er blevet et afgørende vælgertema, hvor næsten to ud af tre danskere svarer, at de stigende fødevarepriser i større eller mindre grad kan påvirke deres stemme ved næste folketingsvalg. Det viser en ny befolkningsundersøgelse foretaget af Norstat for De Samvirkende Købmænd

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • DENIOS ApS

    Gemmer dit løfteudstyr på skjulte farer?

  • Ardo NV Denmark Office

    Sødme møder

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Fra vindtunneller til rumfart: Vakuum til rumfarts undersøgelser

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Dagrofa Foodservice juleindsamler til fordel for JunkFood

  • Spirax Sarco Danmark

    Undgå kontaminering med rendamp i fødevareproduktion

  • Ardo NV Denmark Office

    Slank, sprød og …

  • Ardo NV Denmark Office

    Ready to eat or not?

  • Ardo NV Denmark Office

    Nyt år, nye favoritter – Ardo lancerer 9 nyheder på frost i 2026

  • DENIOS ApS

    Har du den rigtige pumpe?

  • Spirax Sarco Danmark

    Guide: Find den korrekte dampkvalitet

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Foodexpo favner både kød, klima og grøn kost med inspirerende events

    11.12.2025

  • Arla: Erfaren mejerimand tager over i Nr. Vium

    11.12.2025

  • Pincho Nation: Succesfulde franchise-åbninger i 2025

    11.12.2025

  • Rekord i antal julebryg

    11.12.2025

  • NOTCH, et nyt kakaofrit chokoladealternativ lavet på mask

    11.12.2025

  • Ny forskning: Vandmænd kan bruges til at lave mayonnaise og smør

    09.12.2025

  • Fermentering gør havets grøntsager mere spiselige

    09.12.2025

  • Dansk økologieksport når rekordhøjt niveau

    09.12.2025

  • Mindre madspild: Nu bliver det lettere at donere overskudsmad

    09.12.2025

  • Stigende fødevarepriser kan flytte to ud af tre stemmer

    09.12.2025

  • Ny teknologi: Kan vi leve af luftsteg og vindfrikadeller?

    04.12.2025

  • Dansk forskning kan bane vej for udfasning af antibiotika i akvakultur

    04.12.2025

  • Bad Seed Brewing kåret som Årets Danske Bryggeri 2025

    04.12.2025

  • Nyt nummer på gaden: Food&Drink går i fisk

    04.12.2025

  • Danske økologiske virksomheder på eksportfremstød i Berlin

    04.12.2025

Alle nyheder ›

Læs Food & Drink gratis online

Annoncering i Food & Drink

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik