• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

CertificeringFrugt og grøntFødevareproduktionØkologi og bæredygtighed09. 11. 2021 | Kasper Mundt-Nielsen

Kæmpe æbleproducent opnår eftertragtet certifikation

CertificeringFrugt og grøntFødevareproduktionØkologi og bæredygtighed09. 11. 2021 By Kasper Mundt-Nielsen

Frugtforarbejdningsvirksomheden VOG Products er formentlig verdens største producent af økologisk æblejuice, -koncentrat og -puré på ét sted. Ud over sin Bioland-certificering modtog virksomheden for nylig Bio Suisse-certificering.

Christoph Tappeiner, adm. dir for VOG Products.

Høje økologiske produktionsstandarder, stram kvalitetsstyring og sporbarhed helt tilbage til landmændene er særligt værdifulde i den økologiske sektor. Disse kriterier er også vigtige for forarbejdningsvirksomheden VOG Products.

Producentorganisationen fra Sydtyrol har erhvervet endnu et certifikat for sine økologiske produkter: Bio Suisse, ud over EU’s økologimærke og Bioland-partnerskab. Bio Suisse-paraplyorganisationen er den største økologiske organisation i Schweiz og fokuserer ud over ovennævnte kriterier på at udvikle økologisk landbrug i Schweiz. Ligesom Bioland-certificering har mærket strengere retningslinjer for dyrkning og forarbejdning end dem, der er fastsat i EU-forordningen om økologisk produktion.

– Det garanterer en højøkologisk produktionsstandard, der svarer til standarderne for VOG Products, siger Christoph Tappeiner, administrerende direktør for VOG Products.

Den moderne frugtforarbejdningsvirksomhed med hovedsæde i Laives hører til fire producentorganisationer fra Sydtyrol og Trentino plus 18 kooperativer fra Sydtyrol med i alt omkring 10.000 medlemmer. De fleste af medlemmerne er små familieforetagender, der plejer deres æbleplantager med kærlighed og hengivenhed.

2021-høsten lover topkvalitet

Trentino-Sydtyrol-regionen på den sydlige side af Alperne har en lang tradition for frugtdyrkning: Med 300 solskinsdage om året og kølige nætter er klimaet ideelt. Dette afspejles i smagen og aromaen af den frugt, der forarbejdes af VOG Products.

Især 2021viser sig at blive et fremragende år for æblekvalitet i Sydtyrol og Trentino. De nuværende vejrforhold er optimale for høsten: Middelhavssolen skinner over frugtplantagerne i løbet af dagen og kølige nætter sikrer en strålende farve. Royal Gala-æblerne i dette års høst er en mere strålende rød end i de fleste år – selv på steder, hvor æblefarve ikke typisk opnår et højt intensitetsniveau.

– Landbrug er anerkendt for sin store betydning i hele regionen. Når alt kommer til alt er at håndtere jord og dens ressourcer respektfuldt fast indlejret i landbrugsmetoderne der. I denne ånd er bæredygtig produktion en selvfølge for lokale frugtavlere, hvoraf mange har taget økologisk dyrkning til sig, forklarede Tappeiner.

Pioner i Europa

Biosüdtirol og Bio Vinschgau er nu de største økologiske producenter i Europa, og økologiske æbler udgør omkring 10 % af den samlede høst i Sydtyrol. På trods af frostnætter om foråret indikerer de officielle høstprognoser, at den økologiske andel i Sydtyrol vil forblive konstant i 2021. I forhold til året før skulle økologisk dyrkede æbler i Trentino have en vækst på omkring 20 %.I den økologiske sektor viser tallene en klar tendens: På tre år er mængden af økologiske råvarer leveret til VOG Products mere end tredoblet. Som et resultat er frugtforarbejdningsvirksomheden blevet verdens største producent af økologisk æblejuice, -koncentrat og -puré på ét sted. VOG Products fortsætter med at indkøbe sine økologiske varer udelukkende fra medlemmernes medlemmer –med andre ord fra Trentino-Sydtyrol-regionen.

Skrevet i: Certificering, Frugt og grønt, Fødevareproduktion, Økologi og bæredygtighed

Seneste nyt fra redaktionen

Foodexpo favner både kød, klima og grøn kost med inspirerende events

Messer og konferencer11. 12. 2025

Kød, klima og grøn kost er alt sammen på tallerkenen, når Foodexpo samler fødevarebranchen til tre horisontudvidende dage spækket med spændende oplevelsesuniverser og fremsynede events. Nordens største faglige mødested for alle, der lever for og arbejder med mad, finder sted i MCH Messecenter

Arla: Erfaren mejerimand tager over i Nr. Vium

Mejeri11. 12. 2025

Der er masser af erfaring fra både Arla og resten af verden med i bagagen, når Henrik Jessen nu overtager ledelsen af Arla i Nr. Vium 350 medarbejdere hos Arla i Nr. Vium har nu fået vished om, hvem der fremover skal stå i spidsen for mejeriet. Det bliver 60-årige Henrik Jessen, der i

Pincho Nation: Succesfulde franchise-åbninger i 2025

AktueltFoodservice11. 12. 2025

2025 har været et markant vækstår for Pincho Nation i Danmark. Med fire nye restauranter og stærke resultater i de etablerede enheder runder man 700.000 gæster og passerer en vigtig milepæl: ti restauranter på det danske marked. Udviklingen afspejler både en stigende efterspørgsel og en solid

Rekord i antal julebryg

AktueltDrikkevarer11. 12. 2025

Aldrig før har der været så mange forskellige julebryg at vælge imellem som denne jul. Desuden er paletten af julebryg i 2025 den mest farverige. Danske øl-nydere kan glæde sig over, at de har rekordmange julebryg at vælge imellem i december 2025. Hele 219 forskellige julebryg står på

NOTCH, et nyt kakaofrit chokoladealternativ lavet på mask

KonfektureTop11. 12. 2025

Fra d. 10. december kan kunderne i alma madmarked smage på fremtidens fødevarer fra innovationscenteret Spora, grundlagt af kokken Rasmus Munk. Det første projekt, der bliver præsenteret, er chokoladealternativet NOTCH, udviklet af mask, et restprodukt fra ølbrygning. Rasmus Munk lancerede i

Ny forskning: Vandmænd kan bruges til at lave mayonnaise og smør

Forskning og uddannelseFødevareproduktionMiljø og sundhedRåvarer og ingredienserØkologi og bæredygtighed09. 12. 2025

Forskere på Syddansk Universitet (SDU) har fundet ud af, at vandmænd kan bruges som fødevarestabilisator og vil nu bl.a. samarbejde med toprestauranten Alchemist og dens forsknings- og testkøkken Spora om at bruge det i madretter. I fremtiden kan de slimede væsener måske bidrage til en mere

Fermentering gør havets grøntsager mere spiselige

Forskning og uddannelseMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed09. 12. 2025

Tang har længe været hyldet som en bæredygtig superingrediens – men dens “fiskede” smag er en barriere for mange vestlige forbrugere. Nu viser et nyt studie fra Københavns Universitet, at fermentering med mælkesyrebakterier kan være nøglen til at få tangen til at glide ned. Det kan være

Dansk økologieksport når rekordhøjt niveau

AktueltFødevareproduktionLandbrugMarkedsføringMesser og konferencerMiljø og sundhedPolitik og eksportØkologi og bæredygtighed09. 12. 2025

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at eksporten af danske økologiske varer i 2024 steg til 3,6 milliarder kroner. Det er fjerde år i træk, at økoeksporten stiger. Dansk økologieksport steg i 2024 med fire procent. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik, der netop er offentliggjort. I

Fødevareminister Jacob Jensen

Mindre madspild: Nu bliver det lettere at donere overskudsmad

AktueltDetailhandel og en grosFoodserviceMiljø og sundhedPolitik og eksportØkologi og bæredygtighed09. 12. 2025

Fødevareminister Jacob Jensen (V) har taget initiativ til at luge ud i regler, der spænder ben for donation af fødevarer. En ændret fortolkning af reglerne for donation af overskudsmad skal skabe bedre og mere enkle rammer for fødevarevirksomheder i Danmark og samtidig styrke kampen mod

Stigende fødevarepriser kan flytte to ud af tre stemmer

Detailhandel og en grosPolitik og eksportTop09. 12. 2025

Fødevarepriser er blevet et afgørende vælgertema, hvor næsten to ud af tre danskere svarer, at de stigende fødevarepriser i større eller mindre grad kan påvirke deres stemme ved næste folketingsvalg. Det viser en ny befolkningsundersøgelse foretaget af Norstat for De Samvirkende Købmænd

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • DENIOS ApS

    Gemmer dit løfteudstyr på skjulte farer?

  • Ardo NV Denmark Office

    Sødme møder

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Fra vindtunneller til rumfart: Vakuum til rumfarts undersøgelser

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Dagrofa Foodservice juleindsamler til fordel for JunkFood

  • Spirax Sarco Danmark

    Undgå kontaminering med rendamp i fødevareproduktion

  • Ardo NV Denmark Office

    Slank, sprød og …

  • Ardo NV Denmark Office

    Ready to eat or not?

  • Ardo NV Denmark Office

    Nyt år, nye favoritter – Ardo lancerer 9 nyheder på frost i 2026

  • DENIOS ApS

    Har du den rigtige pumpe?

  • Spirax Sarco Danmark

    Guide: Find den korrekte dampkvalitet

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Foodexpo favner både kød, klima og grøn kost med inspirerende events

    11.12.2025

  • Arla: Erfaren mejerimand tager over i Nr. Vium

    11.12.2025

  • Pincho Nation: Succesfulde franchise-åbninger i 2025

    11.12.2025

  • Rekord i antal julebryg

    11.12.2025

  • NOTCH, et nyt kakaofrit chokoladealternativ lavet på mask

    11.12.2025

  • Ny forskning: Vandmænd kan bruges til at lave mayonnaise og smør

    09.12.2025

  • Fermentering gør havets grøntsager mere spiselige

    09.12.2025

  • Dansk økologieksport når rekordhøjt niveau

    09.12.2025

  • Mindre madspild: Nu bliver det lettere at donere overskudsmad

    09.12.2025

  • Stigende fødevarepriser kan flytte to ud af tre stemmer

    09.12.2025

  • Ny teknologi: Kan vi leve af luftsteg og vindfrikadeller?

    04.12.2025

  • Dansk forskning kan bane vej for udfasning af antibiotika i akvakultur

    04.12.2025

  • Bad Seed Brewing kåret som Årets Danske Bryggeri 2025

    04.12.2025

  • Nyt nummer på gaden: Food&Drink går i fisk

    04.12.2025

  • Danske økologiske virksomheder på eksportfremstød i Berlin

    04.12.2025

Alle nyheder ›

Læs Food & Drink gratis online

Annoncering i Food & Drink

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik