Den funktionelle proteindrik Collab er klar til at indtage Danmark. På Island har Collab på få år udkonkurreret den klassiske Coca-Cola, og også herhjemme har kunderne taget godt imod bestselleren, som nu for alvor rulles ud.

Hvad får man, når man udvinder proteinet kollagen fra torskeskind, tilsætter naturligt koffein og putter det på dåse?
Svaret er Collab: Islands mest sælgende, funktionelle drik, som på fem år er vokset til i dag at være en af de mest populære drikkevarer på Island, hvor den for længst har udkonkurreret den klassiske Coca-Cola.
I Danmark er Collab blevet testet af på hylderne i over 900 butikker landet over, heriblandt 7-Eleven, Føtex og Meny. Her har kunderne taget godt imod den nye, innovative drik, som nu rulles bredt ud på danske marked.
Der er energidrikke og proteindrikke, og så er der Collab.
Med et højt proteinindhold på hele 5,9 gram ren marine kollagen, samt naturligt koffein og vitaminer, adskiller Collab sig markant fra alle, andre funktionelle drikke.
Kollagenen i Collab er udvundet af skind fra torsk, som er fanget efter bæredygtige principper og godkendt af Iceland Responsible Fisheries. Tidligere endte torskeskindet ofte som et spildprodukt, og dermed bidrager Collab også til at bekæmpe madspild.
“I dag drikker folk ikke kun fordi, de er tørstige, og drikkevarer skal ikke længere bare slukke tørsten. Det, du drikker, skal samtidig gøre noget godt for dig og helst have en funktion, og her har det vist sig, at Collab rammer plet,” siger Gunnar B. Sigurgeirsson, vicedirektør i det islandske bryggeri Ölgerðin, som producerer Collab.
Over 27 millioner solgte dåser
Siden Collab blev lanceret i 2019, har den populære drik solgt mere end 27 millioner dåser på Island, et land med bare 364.260 indbyggere. Rundt regnet hver fjerde islænding drikker regelmæssigt Collab, som nærmest er blevet Islands fortrukne nationaldrik.
Tilsvarende har Collab også formået at tiltrække international opmærksomhed, da Collab bl.a. er blevet kåret som ”Best Functional Beverage” af det anerkendte branchemedie Food Bev Media, og fremhævet på World Economic Forum som et eksempel på, hvordan man bedre kan udvinde og udnytte protein, fra det der ellers er spildprodukter.