• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

FoodserviceMarkedsføringMesser og konferencer07. 03. 2019 | Kasper Mundt-Nielsen

International hæder til dansk-italiensk kok

FoodserviceMarkedsføringMesser og konferencer07. 03. 2019 By Kasper Mundt-Nielsen

Nicola Fanetti, kok og indehaver af den italiensk-nordiske restaurant Brace i København kunne søndag aften lade sig indskrive i rækken af internationale kokke, der har modtaget Food & Fun-prisen for det mest velsmagende, innovative og veltillavede måltid baseret på islandske råvarer. En pris, som ingen ringere end René Redzepi løb med i 2004, og som år efter år tiltrækker journalister og gastroturister fra hele verden.

En af de bærende kræfter bag Food & Fun Festivalen i Reykjavik er Siggi Hall, der er blevet kaldt Islands svar på Gordon Ramsey, Paul Bocuse eller Thomas Keller. Og det er ikke hvem som helst, der får lov at stille op, for konkurrencen er by invitation only.

Fanetti lever for at kombinere verdener
Nicola Fanetti kommer oprindeligt fra Norditalien, men har været bosat i København de sidste 7 år, for i første omgang at arbejde på Noma og Era Ora, og for to år siden at åbne sin egen nordisk-italiensk restaurant Brace. Og stoltheden var stor, da Nicola modtog invitationen om at deltage som en af repræsentanterne fra Danmark:
– På Brace er jeg inspireret af at kombinere mine italienske rødder med danske og nordiske råvarer, og derfor faldt det mig meget naturligt at kaste mig over islandske råvarer som fjeldørred og arktiske urter og implementere dem i mit køkken. Det er jo den måde, jeg arbejder på til daglig på Brace, hvor vi eksperimenterer med at kombinere forskellige køkkener, lokale ingredienser og kreativitet i håbet om at ramme den perfekte sammensætning, forklarer 30-årige Nicola Fanetti, kok og indehaver af restaurant Brace i Teglgårdsstræde i København.

Begivenheden blev i weekenden afholdt for 18. gang og har til formål at kombinere fremragende kulinariske færdigheder fra hele verden med Islands friske og unikke råvarer. Tilsat en række pop up-madoplevelser fra Islands skarpeste restauranter, der under festivallen skal vise journalister og gæster fra hele verden, at den lille ø mod nord har rigeligt at byde på, når det kommer til unikke, kulinariske oplevelser.

Artiklen forsætter efter billedet
En ud af to retter, der banede vejen for Nicola Fanettis sejr var denne fjeldørred med islandsk salt, angelicafrø, brøndkarse, pistaciesauce og løvstikkeolie.

 

Verdensberømte kokke indtager islandske køkkener
Festivalen involverer verdensberømte kokke, der samarbejder med Reykjaviks bedste restauranter. Hver kok er tildelt en af ​​de deltagende restauranter, hvor de forbereder en speciel menu udelukkende lavet af islandske ingredienser. Menuen er præsenteret på alle restauranterne i en hel uge. Festivalens finale er den store kokkekonkurrence, som finder sted på festivalens sidste dag. Kokkene konkurrerer ved at lave to retter (fra den særlige femretters menu, som de havde serveret i løbet af ugen) udelukkende fremstillet af islandske ingredienser. Konkurrencen er særlig på den måde, at hvor kokkene selvfølgelig alle har ekstraordinære kulinariske færdigheder, har ingen af dem arbejdet med islandske ingredienser før. Kokkene kommer fra hele verden, men hovedsagelig fra USA, Europa og Skandinavien, og en af ​​dem bliver kronet til årets “Food & Fun Chef”, som er en ære, der er blevet meget respekteret i den kulinariske verden siden den berømte René Redzepi, ejer af Noma Restaurant i København, vandt prisen tilbage i 2004.

Festivalen er sponsoreret af Icelandair, Reykjavik City og Island Naturally, som er en kooperativ markedsorganisation for de bedste islandsk mærker, der fremmer Islands turisme, tjenester, produkter og kultur til det nordamerikanske publikum.

Skrevet i: Foodservice, Markedsføring, Messer og konferencer

Seneste nyt fra redaktionen

Foodexpo favner både kød, klima og grøn kost med inspirerende events

Messer og konferencer11. 12. 2025

Kød, klima og grøn kost er alt sammen på tallerkenen, når Foodexpo samler fødevarebranchen til tre horisontudvidende dage spækket med spændende oplevelsesuniverser og fremsynede events. Nordens største faglige mødested for alle, der lever for og arbejder med mad, finder sted i MCH Messecenter

Arla: Erfaren mejerimand tager over i Nr. Vium

Mejeri11. 12. 2025

Der er masser af erfaring fra både Arla og resten af verden med i bagagen, når Henrik Jessen nu overtager ledelsen af Arla i Nr. Vium 350 medarbejdere hos Arla i Nr. Vium har nu fået vished om, hvem der fremover skal stå i spidsen for mejeriet. Det bliver 60-årige Henrik Jessen, der i

Pincho Nation: Succesfulde franchise-åbninger i 2025

AktueltFoodservice11. 12. 2025

2025 har været et markant vækstår for Pincho Nation i Danmark. Med fire nye restauranter og stærke resultater i de etablerede enheder runder man 700.000 gæster og passerer en vigtig milepæl: ti restauranter på det danske marked. Udviklingen afspejler både en stigende efterspørgsel og en solid

Rekord i antal julebryg

AktueltDrikkevarer11. 12. 2025

Aldrig før har der været så mange forskellige julebryg at vælge imellem som denne jul. Desuden er paletten af julebryg i 2025 den mest farverige. Danske øl-nydere kan glæde sig over, at de har rekordmange julebryg at vælge imellem i december 2025. Hele 219 forskellige julebryg står på

NOTCH, et nyt kakaofrit chokoladealternativ lavet på mask

KonfektureTop11. 12. 2025

Fra d. 10. december kan kunderne i alma madmarked smage på fremtidens fødevarer fra innovationscenteret Spora, grundlagt af kokken Rasmus Munk. Det første projekt, der bliver præsenteret, er chokoladealternativet NOTCH, udviklet af mask, et restprodukt fra ølbrygning. Rasmus Munk lancerede i

Ny forskning: Vandmænd kan bruges til at lave mayonnaise og smør

Forskning og uddannelseFødevareproduktionMiljø og sundhedRåvarer og ingredienserØkologi og bæredygtighed09. 12. 2025

Forskere på Syddansk Universitet (SDU) har fundet ud af, at vandmænd kan bruges som fødevarestabilisator og vil nu bl.a. samarbejde med toprestauranten Alchemist og dens forsknings- og testkøkken Spora om at bruge det i madretter. I fremtiden kan de slimede væsener måske bidrage til en mere

Fermentering gør havets grøntsager mere spiselige

Forskning og uddannelseMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed09. 12. 2025

Tang har længe været hyldet som en bæredygtig superingrediens – men dens “fiskede” smag er en barriere for mange vestlige forbrugere. Nu viser et nyt studie fra Københavns Universitet, at fermentering med mælkesyrebakterier kan være nøglen til at få tangen til at glide ned. Det kan være

Dansk økologieksport når rekordhøjt niveau

AktueltFødevareproduktionLandbrugMarkedsføringMesser og konferencerMiljø og sundhedPolitik og eksportØkologi og bæredygtighed09. 12. 2025

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at eksporten af danske økologiske varer i 2024 steg til 3,6 milliarder kroner. Det er fjerde år i træk, at økoeksporten stiger. Dansk økologieksport steg i 2024 med fire procent. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik, der netop er offentliggjort. I

Fødevareminister Jacob Jensen

Mindre madspild: Nu bliver det lettere at donere overskudsmad

AktueltDetailhandel og en grosFoodserviceMiljø og sundhedPolitik og eksportØkologi og bæredygtighed09. 12. 2025

Fødevareminister Jacob Jensen (V) har taget initiativ til at luge ud i regler, der spænder ben for donation af fødevarer. En ændret fortolkning af reglerne for donation af overskudsmad skal skabe bedre og mere enkle rammer for fødevarevirksomheder i Danmark og samtidig styrke kampen mod

Stigende fødevarepriser kan flytte to ud af tre stemmer

Detailhandel og en grosPolitik og eksportTop09. 12. 2025

Fødevarepriser er blevet et afgørende vælgertema, hvor næsten to ud af tre danskere svarer, at de stigende fødevarepriser i større eller mindre grad kan påvirke deres stemme ved næste folketingsvalg. Det viser en ny befolkningsundersøgelse foretaget af Norstat for De Samvirkende Købmænd

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • DENIOS ApS

    Gemmer dit løfteudstyr på skjulte farer?

  • Ardo NV Denmark Office

    Sødme møder

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Fra vindtunneller til rumfart: Vakuum til rumfarts undersøgelser

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Dagrofa Foodservice juleindsamler til fordel for JunkFood

  • Spirax Sarco Danmark

    Undgå kontaminering med rendamp i fødevareproduktion

  • Ardo NV Denmark Office

    Slank, sprød og …

  • Ardo NV Denmark Office

    Ready to eat or not?

  • Ardo NV Denmark Office

    Nyt år, nye favoritter – Ardo lancerer 9 nyheder på frost i 2026

  • DENIOS ApS

    Har du den rigtige pumpe?

  • Spirax Sarco Danmark

    Guide: Find den korrekte dampkvalitet

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Foodexpo favner både kød, klima og grøn kost med inspirerende events

    11.12.2025

  • Arla: Erfaren mejerimand tager over i Nr. Vium

    11.12.2025

  • Pincho Nation: Succesfulde franchise-åbninger i 2025

    11.12.2025

  • Rekord i antal julebryg

    11.12.2025

  • NOTCH, et nyt kakaofrit chokoladealternativ lavet på mask

    11.12.2025

  • Ny forskning: Vandmænd kan bruges til at lave mayonnaise og smør

    09.12.2025

  • Fermentering gør havets grøntsager mere spiselige

    09.12.2025

  • Dansk økologieksport når rekordhøjt niveau

    09.12.2025

  • Mindre madspild: Nu bliver det lettere at donere overskudsmad

    09.12.2025

  • Stigende fødevarepriser kan flytte to ud af tre stemmer

    09.12.2025

  • Ny teknologi: Kan vi leve af luftsteg og vindfrikadeller?

    04.12.2025

  • Dansk forskning kan bane vej for udfasning af antibiotika i akvakultur

    04.12.2025

  • Bad Seed Brewing kåret som Årets Danske Bryggeri 2025

    04.12.2025

  • Nyt nummer på gaden: Food&Drink går i fisk

    04.12.2025

  • Danske økologiske virksomheder på eksportfremstød i Berlin

    04.12.2025

Alle nyheder ›

Læs Food & Drink gratis online

Annoncering i Food & Drink

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik