Nicola Fanetti, kok og indehaver af den italiensk-nordiske restaurant Brace i København kunne søndag aften lade sig indskrive i rækken af internationale kokke, der har modtaget Food & Fun-prisen for det mest velsmagende, innovative og veltillavede måltid baseret på islandske råvarer. En pris, som ingen ringere end René Redzepi løb med i 2004, og som år efter år tiltrækker journalister og gastroturister fra hele verden.
En af de bærende kræfter bag Food & Fun Festivalen i Reykjavik er Siggi Hall, der er blevet kaldt Islands svar på Gordon Ramsey, Paul Bocuse eller Thomas Keller. Og det er ikke hvem som helst, der får lov at stille op, for konkurrencen er by invitation only.
Fanetti lever for at kombinere verdener
Nicola Fanetti kommer oprindeligt fra Norditalien, men har været bosat i København de sidste 7 år, for i første omgang at arbejde på Noma og Era Ora, og for to år siden at åbne sin egen nordisk-italiensk restaurant Brace. Og stoltheden var stor, da Nicola modtog invitationen om at deltage som en af repræsentanterne fra Danmark:
– På Brace er jeg inspireret af at kombinere mine italienske rødder med danske og nordiske råvarer, og derfor faldt det mig meget naturligt at kaste mig over islandske råvarer som fjeldørred og arktiske urter og implementere dem i mit køkken. Det er jo den måde, jeg arbejder på til daglig på Brace, hvor vi eksperimenterer med at kombinere forskellige køkkener, lokale ingredienser og kreativitet i håbet om at ramme den perfekte sammensætning, forklarer 30-årige Nicola Fanetti, kok og indehaver af restaurant Brace i Teglgårdsstræde i København.
Begivenheden blev i weekenden afholdt for 18. gang og har til formål at kombinere fremragende kulinariske færdigheder fra hele verden med Islands friske og unikke råvarer. Tilsat en række pop up-madoplevelser fra Islands skarpeste restauranter, der under festivallen skal vise journalister og gæster fra hele verden, at den lille ø mod nord har rigeligt at byde på, når det kommer til unikke, kulinariske oplevelser.
Artiklen forsætter efter billedet

Verdensberømte kokke indtager islandske køkkener
Festivalen involverer verdensberømte kokke, der samarbejder med Reykjaviks bedste restauranter. Hver kok er tildelt en af de deltagende restauranter, hvor de forbereder en speciel menu udelukkende lavet af islandske ingredienser. Menuen er præsenteret på alle restauranterne i en hel uge. Festivalens finale er den store kokkekonkurrence, som finder sted på festivalens sidste dag. Kokkene konkurrerer ved at lave to retter (fra den særlige femretters menu, som de havde serveret i løbet af ugen) udelukkende fremstillet af islandske ingredienser. Konkurrencen er særlig på den måde, at hvor kokkene selvfølgelig alle har ekstraordinære kulinariske færdigheder, har ingen af dem arbejdet med islandske ingredienser før. Kokkene kommer fra hele verden, men hovedsagelig fra USA, Europa og Skandinavien, og en af dem bliver kronet til årets “Food & Fun Chef”, som er en ære, der er blevet meget respekteret i den kulinariske verden siden den berømte René Redzepi, ejer af Noma Restaurant i København, vandt prisen tilbage i 2004.
Festivalen er sponsoreret af Icelandair, Reykjavik City og Island Naturally, som er en kooperativ markedsorganisation for de bedste islandsk mærker, der fremmer Islands turisme, tjenester, produkter og kultur til det nordamerikanske publikum.