– Hvis du besøger os i dag, kan du altså ikke få serveret levende myrer, siger Peter Kreiner, direktør for Noma.
Sådan lyder Nomas udmelding nu, på trods af at Berlingskes madanmelder Søren Frank i sidste uge fik serveret både levende myrer og fjordrejer og kvitterede med topkarakter til den danske restaurant, der netop er blevet kåret til verdens bedste for tredje år i træk.
De levende myrer, der ifølge Søren Frank smagte af citrongræs, kravlede rundt i en slags creme fraiche. Eller “myrecreme”, som han skrev i sin anmeldelse.
– Vi ved jo godt, hvem Søren Frank er, og vi ved, at han gerne vil prøve det nyeste af det nye. Også det, som kommer inde fra vores testkøkken, hvor vi eksperimenterer med forskelligt mad, og hvor meget af det aldrig kommer på menuen.
– Vi syntes derfor, at det kunne være sjovt at servere myrerne for ham, siger Peter Kreiner og fortæller, at idéen med myrerne stammer fra et madsymposium sidste år, hvor den brasilianske kok Alex Atala havde spiselige myrer med fra Amazon-junglen.