• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

FødevareproduktionKød, fisk og fjerkræTop11. 05. 2022 | Kasper Mundt-Nielsen

Hurtig hjælp holdt gang i produktionen

FødevareproduktionKød, fisk og fjerkræTop11. 05. 2022 By Kasper Mundt-Nielsen

På det økologiske landbrug Troldgaarden i Østjylland producerer man fødevarer til gourmetrestauranter og andre kvalitetsbevidste kunder. Familien bag landbruget lægger vægt på at levere det, de har lovet, og derfor var der optræk til krisestemning på Troldgaarden, da gårdens gamle vakuumfylder brændte sammen.

Familien bag Troldgaarden lægger vægt på at levere det, de har lovet.

Gode råd er dyre, når maskineriet bryder sammen i produktionen, men der var hurtig hjælp, da uheldet var ude på Troldgaarden.

– Det er en maskine, som vi ikke kan undvære, så jeg ringede til en af mine kontakter i branchen og bad om et godt råd. Det viste sig, at han var orienteret om, at Nemco var på udkig efter en virksomhed, der kunne trykprøve en vakuumfylder fra Vemag. Det måtte gerne være en mindre virksomhed som vores. Så man kan sige, at Nemco kom nærmest som sendt fra himlen. Jeg blev sat i forbindelse med Steffen Strøm fra Nemco, og to dage senere stod den nye maskine på vores gårdsplads. Vi fik en montør ud for at sætte den op, og dermed var vi hurtigt i gang igen, fortæller Philip Dam Hansen, som er ældste søn i familien, der driver Troldgaarden.

Maskinen, som er en Vemag HP1L vakuumfylder, er en såkaldt multimaskine, der kan bruges til dosering og formning af hakkebøffer, dosering af leverpostej eller som pølsestopper til både afdrejede pølser i naturtarm og spegepølser i kunsttarm.

– Vi er alsidige og laver omkring 50 forskellige produkter på den maskine, hvor den på store fødevarevirksomheder måske kun bliver brugt til ét specifikt produkt. Det er en god maskine, bedre end den vi havde tidligere. Vi har fået god service og gode vilkår. Og vi fik en ny maskine, da vi var allermest i nød. Til gengæld kan jeg give Nemco information om, hvordan maskinen fungerer. Hvis producenten på et tidspunkt skal udvikle en ny version, så kan jeg give feedback, så maskinen bliver endnu bedre, siger Philip Dam Hansen.

Økologi og dyrevelfærd

Troldgaarden er et statskontrolleret økologisk landbrug, hvor familien Dam Hansen lægger vægt på bæredygtighed, dyrevelfærd og nærhed.

– Vi er Danmarks største producent af kød fra grise af den sortbrogede danske landrace, som vi kalder den danske udgave af Iberico-racen. Vores smågrise går dobbelt så længe som normalt hos soen, og slagtegrisene går altid ude under åben himmel. Foderet er dyrket lokalt hos leverandører inden for nogle få kilometers radius. I vores familie er vi tæt knyttet til hinanden, og det nære betyder meget for os.

Ud over selve landbruget har Troldgaarden slagteri og pølsemageri på matriklen.

– Vi sælger primært til engros-kunder, heriblandt restauranter med holdning som for eksempel Bardok og Domestic i Aarhus og Restaurant Palægade i København, men også vores alltime favorit Omegn og Venner med kokken Denny. Det er en delikatesseforretning i Torvehallerne i København, hvor mange af vores nye kunder først har smagt vores produkter.

– De menneskelige værdier er meget vigtige i vores kontakt med kunderne. Vi har kun egne råvarer, og derfor er det væsentligt at have en god løbende dialog med kunderne om, hvad de har brug for. Men indimellem må vi melde udsolgt. Det vil vi hellere end at gå på kompromis. Vi vil heller ikke sælge til folk, der kun fokuserer på at presse os ned i pris. Vi vil kun have kunder, der er cool at arbejde sammen med, siger Philip Dam Hansen.

Troldgaarden hører hjemme i Hovedgård mellem Horsens og Aarhus, og der er en lille gårdbutik på stedet. Hvis man har særlige ønsker, kan man kontakte gården via Facebook.

Læs mere i det nye LevnedsmiddelBladet

Skrevet i: Fødevareproduktion, Kød, fisk og fjerkræ, Top

Seneste nyt fra redaktionen

Vareelevator: Der kommer 800 kilo varer hver uge – alligevel går kokken tomhændet

Foodservice27. 11. 2025

En kok må ikke gå tomhændet, siges det – men på Green Mango på Frederiksberg er det præcis, hvad de gør, selvom der hver uge kommer 800 kilo varer ind ad døren. God mad kræver gode råvarer, og de vejer tungt. På Godthåbsvej på Frederiksberg kommer der hver uge omtrent 800 kilo kokosmælk, ris og

Sådan bruger planter ingeniørprincipper til at trænge gennem hård jord

Forskning og uddannelseLandbrug27. 11. 2025

Et internationalt forskerhold med Københavns Universitet, Shanghai Jiao Tong University og University of Nottingham i spidsen har opdaget, hvordan planterødder er i stand til at trænge igennem hård og tæt jord ved hjælp af et velkendt ingeniørprincip. Opdagelsen kan få stor betydning for fremtidens

aye aye på Admiral Hotel hædres for Danmarks bedste nye vinkort

AktueltDrikkevarerFoodservice27. 11. 2025

Admiral Hotels restaurant aye aye har vundet prisen for Best Newcomer List ved Star Wine List of the Year Denmark 2025, en international anerkendelse, der hylder verdens bedste vinkort og de mennesker, der står bag. Med kun 48 finalister på tværs af Danmark var aye aye allerede blandt en

Madplansunivers er et kæmpe hit: Tusindvis af danskere henter inspiration hver uge

AktueltDetailhandel og en grosMarkedsføring27. 11. 2025

Mange kløer sig nok frustreret i håret over at skulle finde idéer til aftensmaden, men et madplansunivers med madblogger og influencer Julie Bruun er en stor succes. ‘Hvad skal vi have til aftensmad?’ Det spørgsmål stiller mange danskere sikkert sig selv flere gange om ugen, men hjælpen er lige

Ny rapport fra Madland: Grøn madhandel i København er nøglen til en sundere og mere resilient madby

Miljø og sundhedRåvarer og ingredienserTopØkologi og bæredygtighed27. 11. 2025

Madland udgiver nu rapporten ‘Grøn madhandel i København – alternative, sunde og grønne madkanaler’, der er udarbejdet for Københavns Kommune som et dialogredskab til politikere, embedsfolk og andre beslutningstagere. Rapporten giver det første samlede overblik over de mange typer aktører og

Danish Crown: Konkurrencekraften forbedret i oprydningsår

Kød, fisk og fjerkræ25. 11. 2025

Med afsæt i en række nødvendige og konsekvente beslutninger er det lykkedes Danish Crown at styrke afregningen til andelsejerne og få stoppet en kritisk tilbagegang i tilførslerne af grise. De kommende to år vil der være fokus på at gennemføre en omfattende transformation af koncernen, så der skabes

Ny skæremaskine til plantebaserede fødevarer kommer til Danmark

FoodserviceFrugt og grøntFødevareproduktion25. 11. 2025

Nemco, der er leverandør af udstyr til fødevareindustrien, lancerer nu en skæremaskine til plantebaserede fødevarer på det danske marked. Der er tale om Maxx 200 HMT-maskinen fra den anerkendte tyske producent holac Maschinenbau. Maxx 200 HMT indgår i en serie af innovative skæremaskiner, som

Madkulturen: Danskernes vegetarisle aftensmad består mest af rugbrød, toast og pasta

AktueltFrugt og grøntMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed25. 11. 2025

Det er sjældent de grønne retter, der finder vej til middagsbordet, når kødet udelades. De mest spiste vegetariske aftensmåltider er nemlig rugbrød, toast, pasta, yoghurt og pizza – retter, der i gennemsnit indeholder færre grøntsager end måltider med kød. Det viser den årlige undersøgelse

Finalisterne til Årets Kok og Årets Tjener 2026 er fundet

AktueltFoodservice25. 11. 2025

Søndag dystede landets dygtigste kokke og tjenere ved semifinalerne til Årets Kok og Årets Tjener 2026. Nu er finalisterne fundet til finalerne i marts. Seks tjenere og seks kokke er videre til finalerne i Årets Kok og Årets Tjener 2026. Det står klart efter søndagens semifinaler på Kold

Verdens bedste oksemørbrad kommer fra Slagelse-virksomhed

Kød, fisk og fjerkræTop25. 11. 2025

JN Meat International har igen vundet en VM-titel i World Steak Challenge, som er blevet afgjort ved en storstilet prisuddeling i London. Det er fjerde gang, at Slagelse-virksomheden med grundlægger og kødsommelier John Sashi i spidsen sikrer en anerkendelse i det prestigefyldte

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Ardo NV Denmark Office

    Nyt år, nye favoritter – Ardo lancerer 9 nyheder på frost i 2026

  • DENIOS ApS

    Har du den rigtige pumpe?

  • Spirax Sarco Danmark

    Guide: Find den korrekte dampkvalitet

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Centraliseret vakuumsystem reducerer omkostninger for vakuumpakning

  • Nemco Machinery A/S

    Ny serie termoformere vil blive en gamechanger inden for pakkemaskiner

  • DENIOS ApS

    Den ultimative tjekliste: Få mest ud af dit opsamlingskar

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Busch og Pfeiffer bringer den nyeste vakuumteknologi til Ajour 2025

  • Spirax Sarco Danmark

    Lavere energiforbrug og bedre produktkvalitet med Steam Infusion – en unik teknik til fødevarefremstilling

  • DENIOS ApS

    Sådan håndterer du en lækage med 10 trin

  • Busch Vakuumteknik A/S

    50 års trofast tjeneste i produktionen

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Vareelevator: Der kommer 800 kilo varer hver uge – alligevel går kokken tomhændet

    27.11.2025

  • Sådan bruger planter ingeniørprincipper til at trænge gennem hård jord

    27.11.2025

  • aye aye på Admiral Hotel hædres for Danmarks bedste nye vinkort

    27.11.2025

  • Madplansunivers er et kæmpe hit: Tusindvis af danskere henter inspiration hver uge

    27.11.2025

  • Ny rapport fra Madland: Grøn madhandel i København er nøglen til en sundere og mere resilient madby

    27.11.2025

  • Danish Crown: Konkurrencekraften forbedret i oprydningsår

    25.11.2025

  • Ny skæremaskine til plantebaserede fødevarer kommer til Danmark

    25.11.2025

  • Madkulturen: Danskernes vegetarisle aftensmad består mest af rugbrød, toast og pasta

    25.11.2025

  • Finalisterne til Årets Kok og Årets Tjener 2026 er fundet

    25.11.2025

  • Verdens bedste oksemørbrad kommer fra Slagelse-virksomhed

    25.11.2025

  • Geia Group køber bake & take

    20.11.2025

  • Bornholm tager næste skridt mod Danmarks første lokale rejeproduktion

    20.11.2025

  • Sticks’n’Sushi åbner i Københavns Lufthavn

    20.11.2025

  • 30 kroner, 6 måltider og en vigtig støtte til mennesker som denne jul spiser på herberger, krisecentre og varmestuer

    20.11.2025

  • Millioninvestering skal skabe grøn mad-revolution

    20.11.2025

Alle nyheder ›

Læs Food & Drink gratis online

Annoncering i Food & Drink

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik