• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

FødevareproduktionKød, fisk og fjerkræTop11. 05. 2022 | Kasper Mundt-Nielsen

Hurtig hjælp holdt gang i produktionen

FødevareproduktionKød, fisk og fjerkræTop11. 05. 2022 By Kasper Mundt-Nielsen

På det økologiske landbrug Troldgaarden i Østjylland producerer man fødevarer til gourmetrestauranter og andre kvalitetsbevidste kunder. Familien bag landbruget lægger vægt på at levere det, de har lovet, og derfor var der optræk til krisestemning på Troldgaarden, da gårdens gamle vakuumfylder brændte sammen.

Familien bag Troldgaarden lægger vægt på at levere det, de har lovet.

Gode råd er dyre, når maskineriet bryder sammen i produktionen, men der var hurtig hjælp, da uheldet var ude på Troldgaarden.

– Det er en maskine, som vi ikke kan undvære, så jeg ringede til en af mine kontakter i branchen og bad om et godt råd. Det viste sig, at han var orienteret om, at Nemco var på udkig efter en virksomhed, der kunne trykprøve en vakuumfylder fra Vemag. Det måtte gerne være en mindre virksomhed som vores. Så man kan sige, at Nemco kom nærmest som sendt fra himlen. Jeg blev sat i forbindelse med Steffen Strøm fra Nemco, og to dage senere stod den nye maskine på vores gårdsplads. Vi fik en montør ud for at sætte den op, og dermed var vi hurtigt i gang igen, fortæller Philip Dam Hansen, som er ældste søn i familien, der driver Troldgaarden.

Maskinen, som er en Vemag HP1L vakuumfylder, er en såkaldt multimaskine, der kan bruges til dosering og formning af hakkebøffer, dosering af leverpostej eller som pølsestopper til både afdrejede pølser i naturtarm og spegepølser i kunsttarm.

– Vi er alsidige og laver omkring 50 forskellige produkter på den maskine, hvor den på store fødevarevirksomheder måske kun bliver brugt til ét specifikt produkt. Det er en god maskine, bedre end den vi havde tidligere. Vi har fået god service og gode vilkår. Og vi fik en ny maskine, da vi var allermest i nød. Til gengæld kan jeg give Nemco information om, hvordan maskinen fungerer. Hvis producenten på et tidspunkt skal udvikle en ny version, så kan jeg give feedback, så maskinen bliver endnu bedre, siger Philip Dam Hansen.

Økologi og dyrevelfærd

Troldgaarden er et statskontrolleret økologisk landbrug, hvor familien Dam Hansen lægger vægt på bæredygtighed, dyrevelfærd og nærhed.

– Vi er Danmarks største producent af kød fra grise af den sortbrogede danske landrace, som vi kalder den danske udgave af Iberico-racen. Vores smågrise går dobbelt så længe som normalt hos soen, og slagtegrisene går altid ude under åben himmel. Foderet er dyrket lokalt hos leverandører inden for nogle få kilometers radius. I vores familie er vi tæt knyttet til hinanden, og det nære betyder meget for os.

Ud over selve landbruget har Troldgaarden slagteri og pølsemageri på matriklen.

– Vi sælger primært til engros-kunder, heriblandt restauranter med holdning som for eksempel Bardok og Domestic i Aarhus og Restaurant Palægade i København, men også vores alltime favorit Omegn og Venner med kokken Denny. Det er en delikatesseforretning i Torvehallerne i København, hvor mange af vores nye kunder først har smagt vores produkter.

– De menneskelige værdier er meget vigtige i vores kontakt med kunderne. Vi har kun egne råvarer, og derfor er det væsentligt at have en god løbende dialog med kunderne om, hvad de har brug for. Men indimellem må vi melde udsolgt. Det vil vi hellere end at gå på kompromis. Vi vil heller ikke sælge til folk, der kun fokuserer på at presse os ned i pris. Vi vil kun have kunder, der er cool at arbejde sammen med, siger Philip Dam Hansen.

Troldgaarden hører hjemme i Hovedgård mellem Horsens og Aarhus, og der er en lille gårdbutik på stedet. Hvis man har særlige ønsker, kan man kontakte gården via Facebook.

Læs mere i det nye LevnedsmiddelBladet

Skrevet i: Fødevareproduktion, Kød, fisk og fjerkræ, Top

Seneste nyt fra redaktionen

FødevareDanmark: Sænk fødevaremomsen, men hæv ikke priserne andre steder

Detailhandel og en grosPolitik og eksport12. 11. 2025

FødevareDanmark støtter ønsket om lavere fødevaremoms, men afviser De Samvirkende Købmænds (DSK) forslag om at finansiere momsnedsættelsen ved at hæve momsen på ”mindre nødvendige varer”. Torsdag i sidste uge lancerede De Samvirkende Købmænd (DSK) en analyse, der viser, at det er muligt at

Fem forskningsbaserede skridt mod mere bæredygtig ost

Forskning og uddannelseMejeriØkologi og bæredygtighed12. 11. 2025

En ny forskningsgennemgang viser, at fem enkle tiltag kan gøre osteproduktion mere effektiv og bæredygtig. Et forskerteam fra DTU har gennemgået den eksisterende forskning om fermentering og modning af ost i et litteraturstudie og peger på fem underudnyttede videnskabeligt baserede tiltag, som kan

Toscansk toprestaurant fylder Det japanske Tårn med italiensk velsmag

AktueltFoodservice12. 11. 2025

Den toscanske michelinrestaurant Saporium rykker for en periode ind i Tivoli. I Toscanas bølgende bakker ligger et af Italiens mest eksklusive og idylliske hoteller: det danskejede Borgo Santo Pietro, som for nyligt er blevet tildelt de maksimale 3 nøgler i Michelin-guiden. Blandt hotellets

Irland vinder prisen for verdens bedste steak ved World Steak Challenge

AktueltDetailhandel og en grosKød, fisk og fjerkræ12. 11. 2025

Ved mandagens World Steak Challenge vandt irske Dawn Meats og Lidl titlen som 'World's Best Steak' for deres irske græsfodrede sirloin. I alt sikrede Irland sig 24 guldmedaljer - og ud af de i alt 304 uddelte medaljer tog Irland den største samlede medaljehøst med 68 guld-, sølv- eller

Grønne ambitioner kræver større satsning på økologiforskning

Forskning og uddannelseFødevareproduktionLandbrugMiljø og sundhedTopØkologi og bæredygtighed12. 11. 2025

Forskning i økologi skal ikke have mindre, men større investeringer, for at Danmark kan leve op til sine grønne ambitioner om en fordobling af økologien. Det sikrer en ny politisk aftale. Med et nybrud i dansk forskningspolitik gennemfører regeringen flerårige investeringer i forskning og

FERM FOOD vinder EY’s Scale-Up pris: Gør fødevarer sundere

FødevareproduktionMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed11. 11. 2025

Den danske ingrediensproducent FERM FOOD ApS fra Bække i Vejen har vundet EY Entrepreneur Of The Year’s regionale pris i kategorien Scale-Up. Prisen blev uddelt ved EY’s kåring i Syd-og Sønderjylland torsdag den 6. november og markerer en vigtig milepæl for virksomheden, der leverer fermenterede

Indonesisk svamp tryller ølrester om til pølser

DrikkevarerForskning og uddannelseKød, fisk og fjerkræMiljø og sundhedRåvarer og ingredienserØkologi og bæredygtighed11. 11. 2025

I jagten på nye måder at producere protein på, har forskere på Aalborg Universitet forvandlet restprodukter fra ølproduktion til et proteinrigt produkt, som kan erstatte almindeligt kød i f.eks. pølser. Resultatet er både velsmagende, bæredygtigt og økonomisk fordelagtigt. For mange går en øl

Hotel Vejlefjord investerer massivt i talentudvikling i en presset branche

AktueltFoodserviceForskning og uddannelse11. 11. 2025

Mens hotel- og restaurationsbranchen kæmper med mangel på kvalificeret arbejdskraft, har Hotel Vejlefjord succes med at fastholde og udvikle medarbejdere gennem målrettede talentprogrammer. Hotel- og restaurationsbranchen har i flere år været blandt de hårdest ramte af forgæves rekrutteringer.

Økologikongres 2025 skal vise, hvad økologien kan præstere på basis af naturlige metoder

AktueltFødevareproduktionLandbrugMesser og konferencerMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed11. 11. 2025

Den 18.–19. november samles landmænd, forskere, rådgivere og virksomheder i Kolding til Økologikongres 2025. Med 47 faglige sessioner og temaer fra grøn trepart til sundhed og økologisk regenerativt landbrug sætter kongressen fokus på, hvordan økologien kan levere løsninger på tidens største

Ultraforarbejdede fødevarer: Eksperter efterlyser fokus på ernæring frem for proces

Forskning og uddannelseFødevareproduktionMesser og konferencerMiljø og sundhedTop11. 11. 2025

Den offentlige debat om ultraforarbejdede fødevarer fylder meget hos både forbrugere og fødevaresektor. På årets fødevarekonference, Fremtidens Fødevarer, hos Teknologisk Institut satte forskere og aktører problemstillingen under lup og opfordrede til at flytte fokus fra proces til

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Busch og Pfeiffer bringer den nyeste vakuumteknologi til Ajour 2025

  • Spirax Sarco Danmark

    Lavere energiforbrug og bedre produktkvalitet med Steam Infusion – en unik teknik til fødevarefremstilling

  • DENIOS ApS

    Sådan håndterer du en lækage med 10 trin

  • Busch Vakuumteknik A/S

    50 års trofast tjeneste i produktionen

  • Spirax Sarco Danmark

    Blog: Damp er naturlig teknologi

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Tilmeld dig Masterclass om dyrevelfærd og regenerativt landbrug

  • DENIOS ApS

    Hvad gør du med dine gasflasker, når kulden kommer?

  • Spirax Sarco Danmark

    Reducer dine levetidsomkostninger på reguleringsventiler

  • DENIOS ApS

    Alt hvad du skal vide, før du håndterer farlige stoffer

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Øget produktivitet på mejeriet takket være vakuum fra Busch

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • FødevareDanmark: Sænk fødevaremomsen, men hæv ikke priserne andre steder

    12.11.2025

  • Fem forskningsbaserede skridt mod mere bæredygtig ost

    12.11.2025

  • Toscansk toprestaurant fylder Det japanske Tårn med italiensk velsmag

    12.11.2025

  • Irland vinder prisen for verdens bedste steak ved World Steak Challenge

    12.11.2025

  • Grønne ambitioner kræver større satsning på økologiforskning

    12.11.2025

  • FERM FOOD vinder EY’s Scale-Up pris: Gør fødevarer sundere

    11.11.2025

  • Indonesisk svamp tryller ølrester om til pølser

    11.11.2025

  • Hotel Vejlefjord investerer massivt i talentudvikling i en presset branche

    11.11.2025

  • Økologikongres 2025 skal vise, hvad økologien kan præstere på basis af naturlige metoder

    11.11.2025

  • Ultraforarbejdede fødevarer: Eksperter efterlyser fokus på ernæring frem for proces

    11.11.2025

  • Danskerne rækker ud efter nye varianter af oksekød

    06.11.2025

  • RAWBITE udvider produktionen i Tyskland for at imødekomme stigende efterspørgsel

    06.11.2025

  • 7-Eleven åbner ny runde af Innovation Corner og sætter fjerde iværksætterprodukt på hylderne

    06.11.2025

  • Årets Wiuff 2025: Marie Bojsen fra Birthesminde modtager Danmarks første råvarepris

    06.11.2025

  • Sund jord giver sunde grøntsager – og det kan smages

    06.11.2025

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 2 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik