• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

FoodserviceMesser og konferencer06. 06. 2023 | Mikkel Bækgaard

Hotel-direktør: Nu måler vi de ansattes humør

FoodserviceMesser og konferencer06. 06. 2023 By Mikkel Bækgaard

Mangel på ledige hænder i hotel- og oplevelses-industrien får nu Atlantic hoteller og KulturCenter Skive til at måle de ansattes trivsel for at sikre et bedre arbejdsmiljø. Det er nødvendigt, mener hoteldirektør med 40 års erfaring i branchen.

Tony Bak
Adm. direktør Tony Bak leder tre – snart fire – hoteller i det midtjyske. Tidligere har han været chef på Hotel D’Angleterre, Radisson SAS Hotels og First Hotels, og han har et klart budskab til hele hotel- og restaurations- og kulturbranchen: Et bedre arbejdsmiljø og en ny ledelsesstil er afgørende, hvis I vil have gode medarbejdere i fremtiden. Foto: Atlantic

Hoteller og restauranter er så ramt af manglen på hænder, at branchen taber penge. Seneste tal fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering viser, at det i netop den branche fra juni sidste år og frem til november var allersværest at finde nye medarbejdere i Danmark: Over halvdelen af stillingerne blev ikke besat.

Netop hotel, restaurations- og oplevelsesindustrien har med sine mange sæsonarbejdere og spidstbelastede perioder ry for at være en hård branche at arbejde i med et arbejdsmiljø, der ofte går ud over medarbejdernes trivsel.

Gammeldags branche

Derfor er der behov for nytænkning, mener Tony Bak, der som administrerende hoteldirektør styrer tre hoteller i Atlantic-gruppen i Aarhus, Kolding og Billund og selv har fundet nye veje i sit forsøg på at skabe et bedre arbejdsmiljø og fastholde de ansatte:

“Der er mange i hotelbranchen, som er rigtig gammeldags og stadig tænker i ældgamle baner, hvor man bare skifter folk ud, hvis det ikke fungerer. Det duer ikke i dag. Man mister kompetencer hver gang,” udtaler Tony Bak.

Direktøren på Atlantic-hotellerne har derfor indført et tilbud om en anonym trivselsmåling til medarbejderne fra virksomheden Howdy, som hver 14. dag via en app nudger Atlantics medarbejdere til at svare på spørgsmål om eksempelvis deres humør og søvn:

“Vi har mange yngre ansatte også, som kun er her i en kortere periode i livet. Og de unge kræver noget andet i dag,” fortæller Tony Bak fra Atlantic, der ser Howdys beredskab som et initiativ, der relativt billigt signalerer til medarbejderne, at man er villig til at lytte til dem også:

“Den generation, der kommer ud på arbejdsmarkedet nu er vant til at blive inkluderet og taget med på råd i alt, så hvis jeg kører videre i det gamle spor, så taber jeg,” forklarer Tony Bak

Han ved som hotel-kaptajn gennem 40 år – med erfaring fra både direktørstillingen på Hotel D’Angleterre og Radisson SAS – at branchen generelt døjer med et højt sygefravær. Det gør den, fordi arbejde i køkkener og receptioner og med rengøring er hårdt. Og derfor er der ingen vej uden om en kulturændring:

“Hvis vi bliver vi med at lede, som vi har gjort de sidste 20-30 år, så kommer vi til at tabe på den høje udskiftning på personalefronten,” udtaler Tony Bak, der mener, at branchens arbejdskultur trænger til en makeover:

“Hele branchen har brug for en ransagning med henblik på at ændre arbejdskulturen.”

Glade ansatte – glade kunder

Knud Bjerre, der leder det 22.500 m2 store KulturCenter Skive med biograf, vandland og håndboldhaller, koncertsale og kursus- og konferencefaciliteter er ligesom Tony Bak også begyndt at tilbyde sine ansatte trivselsmålinger:

“Vi har over 500.000 gæster om året, så vi bliver nødt til at sikre et godt arbejdsmiljø. Hvis medarbejderne ikke er tilfredse, så får kunderne ikke den gode betjening og service, som de forventer og har krav på,” udtaler Knud Bjerre, der ser mange af sine kolleger i kulturbranchen slås med dårlig trivsel:

“Vi er i en tid, hvor vi skal arbejde med at fastholde vores dygtige medarbejdere, og lønnen er ikke afgørende. Det er lige så vigtigt i dag, at man som leder kerer sig som de ansatte, praktiserer åbenhed og lytter til dem,” fortæller Knud Bjerre.

Man kan få hjælp anonymt

Derfor har direktøren for KulturCenter Skive også været glad for løsningen med et eksternt trivselsberedskab, fordi det giver medarbejderne mulighed for at få hjælp anonymt:

“Der kan være emner, hvor man som medarbejder gerne vil tale med en anonym person. Howdy giver rådgivning til at tackle de udfordringer medarbejderen måtte have – både fysisk og psykisk. Det er vigtigt, at medarbejderen på den måde får en anonym ekstern sparring, hvor jeg som leder ikke lytter med,” forklarer Knud Bjerre.

Direktøren fra Skive har da også ifølge eget udsagn fået en del positive tilbagemeldinger fra ansatte, der har været glad for de råd, de har modtaget fra Howdys eksperter, der ringer medarbejdere op og tilbyder hjælp, hvis deres app-drevne svar på medarbejdernes trivselsmålinger viser faldende trivsel.

HORESTA: Stort fokus på arbejdsmiljø

Og hotel-direktør Tony Bak og kulturcenter-direktør Knud Bjerres fokus på arbejdsmiljø skriver sig ind i en ny tendens for hele branchen fortæller direktør for Hotel-, Restaurant- og Turisterhvervets brancheforening HORESTA, Pia E. Voss:

“Vi har lige lavet en ny medlemsundersøgelse, hvor vi har spurgt til, hvor meget fokus, der er på medarbejdertrivsel hos de respektive virksomheder. Her svarer næsten 75 pct., at deres virksomheder i høj eller nogen grad er optaget af psykisk trivsel,” fortæller den administrerende direktør i HORESTA, Pia E. Voss:

“Vi har lavet et værktøj til benchmarking af det psykiske arbejdsmiljø i virksomhederne, og den ordning har allerede knap 70 virksomheder valgt at betale for. Vi har også for nyligholdt en konference udelukkende om arbejdsmiljø, hvor over 100 virksomheder deltog.”

Og HORESTAs direktør Pia E. Voss deler hoteldirektør Tony Baks analyse af behovet for nytænkning med henvisning til de unge:

“De unge stiller nye krav til arbejdsmarkedet og omgangstonen, og de er meget mere opmærksomme på, hvordan de har det i deres arbejdssituation.”

Skrevet i: Foodservice, Messer og konferencer

Seneste nyt fra redaktionen

Ny institutdirektør på DTU Aqua

Forskning og uddannelseKød, fisk og fjerkræ08. 05. 2025

Professor Anna Rindorf vil som ny leder af DTU Aqua bakke op om innovation på både instituttet og i samfundet: ”Vi skal vokse videre på trods af en usikker verden.” DTU har udpeget professor og sektionsleder Anna Rindorf til ny direktør for DTU Aqua med tiltrædelse den 1. juli. Hun har både

Rynkeby Foods udvider med Valsølille Vitamin Water

DrikkevarerMiljø og sundhed08. 05. 2025

Rynkeby Foods A/S udvider sin produktportefølje under Valsølille-brandet ved at lancere Valsølille Vitamin Water – en vitaminvand uden brus og med 20 procent frugt. Med lanceringen af Valsølille Vitamin Water styrker Rynkeby Foods sin position på markedet for funktionelle drikkevarer og

Dragsbæk: Nordens olivenolie skal være økologisk

AktueltFødevareproduktionLandbrugMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed08. 05. 2025

Det handler om at styrke landbrug, folkesundhed og fødevareindustri: Økologien er atter på dagsordenen hos fødevaregiganten Dragsbæk, der nu vil sende klart signal til landmænd, politikere og privatforbrugere om de mange fordele ved den danske raps. Efter en periode med stilstand er økologien

Nyt millionprojekt reducerer madspild og giver restprodukter større værdi

AktueltFødevareproduktionØkologi og bæredygtighed08. 05. 2025

Danmarks fødevareindustri genererer årligt 385.000 tons madspild. Nu skal et nyt projekt til 13 millioner kroner hjælpe virksomheder med at udnytte deres sidestrømme fra fødevareproduktionen mere effektivt og dermed nedbringe madspildet. Projektet er støttet og sat i gang af Industriens Fond,

Lagkagehuset indgår omfattende partnerskab med Dagrofa

Brød og kagerDetailhandel og en grosFoodserviceTop08. 05. 2025

Lagkagehuset har underskrevet deres hidtil største samarbejdsaftale. Valget er faldet på fødevarekoncernen Dagrofa. Fremover skal Dagrofa Foodservice levere fødevarer til bagerkædens 108 danske butikker, og bagerkæden udbygger MENY-samarbejdet med yderligere 10 shop-in-shop-butikker og en fælles

Madiværksættere sigter efter 100 millioner i omsætning efter fire år

FoodserviceMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed06. 05. 2025

Holdet der driver noon, catering- og kantinevirksomheden, og BaneGaarden, mad- og kulturdestinationen i København, går nu efter en trecifret millionomsætning i 2025 svarende til en vækst på 26 pct. fra 2024 Table, moderselskabet stiftet af Carl Johan Paulsen, Ida Marie Banke André og Karlos

Jagten er gået ind: DM i Bålmad søger deltagere

FoodserviceMesser og konferencer06. 05. 2025

Eftersøgningen efter Danmarks bedste kok til mad over bål er skudt i gang. For andet år i træk afholdes DM i Bålmad – en krævende kokkekonkurrence, hvor kun en lille udvalgt skare får lov at stille til start.  Kan du kreere gastronomiske oplevelser i særklasse – også selv om røgen svider i

Tivoli Food Festival: Fiskeauktion, Danmarksmesterskaber og verdens (måske) bedste bouillabaisse

AktueltFoodserviceMesser og konferencer06. 05. 2025

Mad og drikke bliver de vigtigste forlystelser, når Tivoli igen byder inden for til Tivoli Food Festival. Ni dage i maj bliver Tivoli fyldt med gastronomiske oplevelser, råvarer fra forskellige egne af landet, langbordsmiddage med stjernekokke, workshops og smagninger. Mere end 40.000 madglade

Aflysning af Esrum Kloster Ølfestival

AktueltDrikkevarerMesser og konferencer06. 05. 2025

Et krav om habitatvurdering gør det umuligt for Esrum Kloster & Møllegård at gennemføre årets traditionsrige ølfestival. Esrum Kloster Ølfestival 2025 bliver aflyst. Det står nu klart efter Gribskov Kommune har meddelt, at der skal foretages en habitatvurdering af det naturområde, som Esrum

Salget af miljømærket tun stiger med 24 procent

CertificeringKød, fisk og fjerkræMiljø og sundhedTopØkologi og bæredygtighed06. 05. 2025

Mængden af tun, der blev solgt globalt med Marine Stewardship Council (MSC)'s blå miljømærke, voksede med 24 pct. fra år til år til næsten 300.000 tons i 24-25 år, ifølge nye data offentliggjort af MSC i den seneste udgave af sin Sustainable Tuna Yearbook. Dataene omfatter både salg af tun fra

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • DENIOS ApS

    Ved du, hvornår det er tid til at vedligeholde, udskifte eller flytte dit opsamlingskar?

  • Spirax Sarco Danmark

    Blog: Damp er naturlig teknologi

  • Nemco Machinery A/S

    Nemco har nyt med hjem fra Europas største fødevaremesse

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Busch på IFFA 2025: Vacuum Diagnostics til intelligente vakuumløsninger til kødforarbejdning

  • DENIOS ApS

    3 sikkerhedsfunktioner, du skal kigge efter på dit opsamlingskar

  • Spirax Sarco Danmark

    Steam Insight: En digital forbindelse til optimering af dit dampsystem

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Vakuumsystemer: En guide til turn-key projekter

  • DENIOS ApS

    Service og vedligeholdelse – overholder du loven?

  • Busch Vakuumteknik A/S

    De 7 bedste praksisser: Bliv en mester i lækagesøgning

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Inspirationskatalog: 44 siders tips til din menu

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Ny institutdirektør på DTU Aqua

    08.05.2025

  • Rynkeby Foods udvider med Valsølille Vitamin Water

    08.05.2025

  • Dragsbæk: Nordens olivenolie skal være økologisk

    08.05.2025

  • Nyt millionprojekt reducerer madspild og giver restprodukter større værdi

    08.05.2025

  • Lagkagehuset indgår omfattende partnerskab med Dagrofa

    08.05.2025

  • Madiværksættere sigter efter 100 millioner i omsætning efter fire år

    06.05.2025

  • Jagten er gået ind: DM i Bålmad søger deltagere

    06.05.2025

  • Tivoli Food Festival: Fiskeauktion, Danmarksmesterskaber og verdens (måske) bedste bouillabaisse

    06.05.2025

  • Aflysning af Esrum Kloster Ølfestival

    06.05.2025

  • Salget af miljømærket tun stiger med 24 procent

    06.05.2025

  • Højer Pølser vinder guld til buffetklassikere

    01.05.2025

  • 16 ISS-kantiner hos Bygningsstyrelsen får Svanemærket

    01.05.2025

  • Det smager af larm: Hvordan påvirker støj smagsløgene?

    01.05.2025

  • Ældste frigivelse fra Stauning Whisky nogensinde

    01.05.2025

  • 50 år med smag – Bryggeriet Apollo fejrer jubilæum og forvandling

    01.05.2025

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 2 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik