• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

AktueltDrikkevarerMesser og konferencer11. 11. 2020 | Kasper Mundt-Nielsen

Guldregn over Krenkerup Bryggeri

AktueltDrikkevarerMesser og konferencer11. 11. 2020 By Kasper Mundt-Nielsen

Ved kåringen af årets vindere ved European Beer Star vandt Krenkerup Bryggeri hele to guldmedaljer. De er nu oppe på 5 guldmedaljer fra den prestigefyldte konkurrence.

Foto: Krenkerup Bryggeri

De har armene højt hævet over hovedet i disse dage på Krenkerup Bryggeri. Ved dette års European Beer Star blev bryggeriet nemlig udnævnt som vinder hele to gange. Overrækkelsen der normalt finder sted på BrauBeviale i Nürnberg, Tyskland, fandt i år sted online, og vinderne af kategorierne ‘Smoke Beer’ og ‘English-Style Brown Ale’ blev altså Krenkerup Bryggeri.

Det er ikke første gang at det danske bryggeri får en guldmedalje med hjem til Lolland fra den prestigefyldte konkurrence. I 2011 vandt bryggeriet guld for deres ‘Rauch’, i 2012 var det ‘Krenkerup Doppel Bock’ der fik den eftertragtede guldmedalje og i 2018 vakte ‘Krenkerup Stout’ begejstring hos juryen. Nu er der så føjet yderligere to guldmedaljer til; endnu en guldmedalje til ‘Rauch’ og en guldmedalje til ‘Krenkerup Brown Ale’.

Det ultimative kvalitetsstempel

For CEO på Krenkerup Bryggeri, Thomas Glæsner Henriksen, er de to nye guldmedaljer et kvalitetsstempel uden lige:

– Når man vinder guld ved European Beer Star er det den ultimative
anderkendelse. Vi har en kompromisløs tilgang til kvalitet, og når vi vinder en pris som denne, er det al det hårde arbejde værd. Vi vil være blandt de bedste i verden til at brygge de klassiske, traditionelle øltyper, og at vi mestrer netop det håndværk, får vi bevis for, når 66 jury-medlemmer udråber os som vindere.

Ved European Beer Star evaluerer en særligt udpeget jury øllene ud fra kriterier, der også er væsentlige for den almene forbruger, nemlig: Farve, aroma, krop og selvfølgelig smag. Det foregår ved blindsmagning, hvor dommerne kun ved, hvilken type øl de skal smage, men ellers intet får at vide om de pågældende øl. Og der er hård konkurrence fra hele verden.
I år deltog 2.036 øl fra 42 lande på tværs af alle kontinenter, og guldmedaljerne i to af konkurrencens kategorier tilfaldt altså det nu 12 år gamle bryggeri ved Sakskøbing på Lolland.

Læs mere om BrauBeviale og European Beer Star i Food&Drinks reportage fra messen i 2019: Springer ølboblen snart

– Begge vores vinder-øl er brygget efter reinheitsgebot. Vi vægter rene råvarer, godt håndværk og en masse tid, og vi synes, at det kommer til udtryk smagsmæssigt. Og det ser heldigvis ud til, at dommerne har det på samme måde, fortæller Thomas Glæsner Henriksen.

Midt i en turbulent tid
At det netop er i år Krenkerup Bryggeri hiver hele 2 guldmedaljer hjem, gør kun smilene endnu større. Som mange andre virksomheder har bryggeriet nemlig dette år løbende måtte tilpasse sig den situation corona-restiktionerne har medført. Thomas Glæsner Henriksen fortæller:

– 2020 har været præget af uforudsigelighed! Produktions- og salgsmæssigt har vi ofte måtte omstille os, men noget der ikke er ændret ved, er vores holdning til kvalitet. Vi brygger ærlig, traditionel øl med malt dyrket på vores egne marker, og det er fantastisk nu igen at bliver anerkendt for
det.

De to nyudnævnte guldvindere er – sammen med bryggeriets øvrige sortiment – at finde hos forhandlere landet over, på Krenkerup Traktørsted der ligger i forlængelse af bryggeriet og i Krenkerups Webshop.

Food&Drink har besøgt Krenkerup Bryggeri. Den historie kan du læse i magasinet, der udkommer d. 1. december. Modtager du ikke allerede magasinet, kan du få det helt gratis i din mailbox, ved at tilmelde dig her: Læs Food&Drink online.

Skrevet i: Aktuelt, Drikkevarer, Messer og konferencer

Seneste nyt fra redaktionen

Michelin 2025: Stjerneregn til Danmark

FoodserviceTop17. 06. 2025

Danmark udbyggede sin position som gastronomisk stormagt, da Michelin i aftes tildelte dansk gastronomi hele otte nye stjerner, så der i dag er 52 stjerner fordelt på 38 restauranter i Danmark. Bag succesen står en hel branche, der gennem to årtier har arbejdet kompromisløst med talentudvikling,

Live dataovervågning af larveproduktion vil revolutionere insektopdræt

FødevareproduktionRåvarer og ingredienser17. 06. 2025

Insektproduktionssektoren er en hastigt voksende industri, men produktionseffektiviteten og skalerbarheden er udfordret. Et nyt forskningsprojekt vil udvikle smarte overvågnings- og realtidsanalysesystemer til produktion af sort soldaterfluelarver. Innovationsfonden har investeret 6 millioner kroner

Direktørskifte i Danish Crowns handelsselskab ESS-FOOD

Kød, fisk og fjerkræ17. 06. 2025

Danish Crown har ansat Anders Boecker Pedersen som ny CEO for ESS-FOOD, der er koncernens handelsselskab. Med en fortid i bl.a. PepsiCo og Carlsberg er han en stærk lederprofil, som skal overtage posten efter den mangeårige CEO, Morten Holm, der har valgt at gå på pension. Anders Boecker

Pioner for plantebaserede fødevarer fylder 75 år

AktueltFrugt og grøntFødevareproduktionMejeriMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed17. 06. 2025

Poul Agger, iværksætteren bag Naturli’ Foods og SOY4YOU - begge solgt til Orkla - fylder 75 år tirsdag i dag den 17. juni. Han har spillet en central rolle i udviklingen af den plantebaserede fødevarebranche i Danmark og har modtaget flere priser for sit arbejde med bæredygtige løsninger. Poul

Sol over Gudhjem 2025: Danmarks gastronomiske folkefest bliver endnu større

AktueltFoodserviceMesser og konferencer17. 06. 2025

Stjernekokke, dessertduel, pop-up gourmetrestaurant og masser af musik på havnefronten i Gudhjem. Om blot to dage bringer Sol over Gudhjem dansk gastronomi tæt på, så den både kan smages, mærkes og forstås. På torsdag den 19. til lørdag den 21. juni 2025 bliver Bornholm igen gastronomisk

Dansk teknologi garanterer fødevaresikkerhed i hollandsk råmælksost

FødevareproduktionFødevaresikkerhedMejeri12. 06. 2025

Nu kan råmælksost sikres mod uønskede bakterier, samtidig med at den unikke smag bevares. Det hollandske gårdmejeri Novelle Kaas bruger den energi- og vandbesparende teknologi raslysering fra danske Lyras. Det giver både høj fødevaresikkerhed og en god smag, da ostens naturlige vitaminer, enzymer og

Videnskabsfolk fra alle kontinenter: Havet er ved et tippepunkt

AktueltCertificeringForskning og uddannelseKød, fisk og fjerkræMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed12. 06. 2025

En ny undersøgelse viser, at videnskabsfolk fra alle kontinenter siger, at havets sundhed og biodiversitet er ved et tippepunkt. Der er dog optimisme i forhold til muligheden for at vende de negative påvirkninger af havet, hvis der handles nu. Forskere fra hvert eneste beboede kontinent er

Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri får ny departementschef

Politik og eksport12. 06. 2025

Henrik Kjærgaard er udnævnt som ny departementschef i Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Henrik Kjærgaard kommer fra Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet, hvor han har været afdelingschef siden 2020. Minister for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Jacob Jensen siger om den nye

Ny restaurant i Carlsberg Byen sætter fisken og det frie valg i front

AktueltFoodserviceKød, fisk og fjerkræØkologi og bæredygtighed12. 06. 2025

I går den 12. juni fik Carlsberg Byen et nyt gastronomisk pejlemærke, da Paula åbnede dørene til en restaurant, der hylder nordisk skånsomt fanget fisk og skaldyr, fritlevende vildt og danske grøntsager.   Køkkenchefen Stefan Hansen medbringer erfaring fra bl.a. Kong Hans Kælder og

Michelin-opvarmning: Madfestival med fri entré, koncerter og stjernestøv

MarkedsføringMesser og konferencerTop12. 06. 2025

På mandag bliver de eftertragtede Michelinstjerner uddelt ved et arrangement i Odsherred. Og som optakt til stjerneuddelingen er der fra 13. til 15. juni der liv og glade dage i Anneberg Kulturpark, når madfestivalen ’Smag på Anneberg’ løber af stablen for allerførste gang. Festivalen markerer

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Høj præcision i CNC-fræsning takket være vakuum

  • DENIOS ApS

    Sikker tøndehåndtering starter her

  • Spirax Sarco Danmark

    Vi sætter fokus på damp som en naturlig energikilde

  • DENIOS ApS

    Lær at håndtere lækager på 90 min.

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Mød Busch på Spildevand Teknisk Forenings Årsmøde 2025

  • Nemco Machinery A/S

    Producentansvar: Uklare regler skaber frustration i fødevarevirksomheder

  • DENIOS ApS

    Sådan vælger du det rigtige opbevaringsskab til farlige stoffer

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Busch Group præsenterer innovative vakuumløsninger på Battery Show Europe 2025 i Stuttgart

  • DENIOS ApS

    Sådan transporterer du lithiumbatterier sikkert

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Deltag i masterclass: ’Ansvarlig fisk på tallerkenen’

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Michelin 2025: Stjerneregn til Danmark

    17.06.2025

  • Live dataovervågning af larveproduktion vil revolutionere insektopdræt

    17.06.2025

  • Direktørskifte i Danish Crowns handelsselskab ESS-FOOD

    17.06.2025

  • Pioner for plantebaserede fødevarer fylder 75 år

    17.06.2025

  • Sol over Gudhjem 2025: Danmarks gastronomiske folkefest bliver endnu større

    17.06.2025

  • Dansk teknologi garanterer fødevaresikkerhed i hollandsk råmælksost

    12.06.2025

  • Videnskabsfolk fra alle kontinenter: Havet er ved et tippepunkt

    12.06.2025

  • Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri får ny departementschef

    12.06.2025

  • Ny restaurant i Carlsberg Byen sætter fisken og det frie valg i front

    12.06.2025

  • Michelin-opvarmning: Madfestival med fri entré, koncerter og stjernestøv

    12.06.2025

  • Lagkagehuset henter international marketingchef hos Starbucks London

    05.06.2025

  • Dansk Vegetarisk Forening: Generalsekretær skal stå i spidsen for international organisation

    05.06.2025

  • Sundhedsparadoks: Danske teenagere vil det sunde, men fristelser og fællesskab vinder

    05.06.2025

  • Arla Foods investerer stort i Linköping for at imødekomme skyr-boom

    05.06.2025

  • Nye økologiske gourmet-sodavand til de danske café- og restaurantgæster

    05.06.2025

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 2 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik