• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

AktueltDrikkevarerMesser og konferencer11. 11. 2020 | Kasper Mundt-Nielsen

Guldregn over Krenkerup Bryggeri

AktueltDrikkevarerMesser og konferencer11. 11. 2020 By Kasper Mundt-Nielsen

Ved kåringen af årets vindere ved European Beer Star vandt Krenkerup Bryggeri hele to guldmedaljer. De er nu oppe på 5 guldmedaljer fra den prestigefyldte konkurrence.

Foto: Krenkerup Bryggeri

De har armene højt hævet over hovedet i disse dage på Krenkerup Bryggeri. Ved dette års European Beer Star blev bryggeriet nemlig udnævnt som vinder hele to gange. Overrækkelsen der normalt finder sted på BrauBeviale i Nürnberg, Tyskland, fandt i år sted online, og vinderne af kategorierne ‘Smoke Beer’ og ‘English-Style Brown Ale’ blev altså Krenkerup Bryggeri.

Det er ikke første gang at det danske bryggeri får en guldmedalje med hjem til Lolland fra den prestigefyldte konkurrence. I 2011 vandt bryggeriet guld for deres ‘Rauch’, i 2012 var det ‘Krenkerup Doppel Bock’ der fik den eftertragtede guldmedalje og i 2018 vakte ‘Krenkerup Stout’ begejstring hos juryen. Nu er der så føjet yderligere to guldmedaljer til; endnu en guldmedalje til ‘Rauch’ og en guldmedalje til ‘Krenkerup Brown Ale’.

Det ultimative kvalitetsstempel

For CEO på Krenkerup Bryggeri, Thomas Glæsner Henriksen, er de to nye guldmedaljer et kvalitetsstempel uden lige:

– Når man vinder guld ved European Beer Star er det den ultimative
anderkendelse. Vi har en kompromisløs tilgang til kvalitet, og når vi vinder en pris som denne, er det al det hårde arbejde værd. Vi vil være blandt de bedste i verden til at brygge de klassiske, traditionelle øltyper, og at vi mestrer netop det håndværk, får vi bevis for, når 66 jury-medlemmer udråber os som vindere.

Ved European Beer Star evaluerer en særligt udpeget jury øllene ud fra kriterier, der også er væsentlige for den almene forbruger, nemlig: Farve, aroma, krop og selvfølgelig smag. Det foregår ved blindsmagning, hvor dommerne kun ved, hvilken type øl de skal smage, men ellers intet får at vide om de pågældende øl. Og der er hård konkurrence fra hele verden.
I år deltog 2.036 øl fra 42 lande på tværs af alle kontinenter, og guldmedaljerne i to af konkurrencens kategorier tilfaldt altså det nu 12 år gamle bryggeri ved Sakskøbing på Lolland.

Læs mere om BrauBeviale og European Beer Star i Food&Drinks reportage fra messen i 2019: Springer ølboblen snart

– Begge vores vinder-øl er brygget efter reinheitsgebot. Vi vægter rene råvarer, godt håndværk og en masse tid, og vi synes, at det kommer til udtryk smagsmæssigt. Og det ser heldigvis ud til, at dommerne har det på samme måde, fortæller Thomas Glæsner Henriksen.

Midt i en turbulent tid
At det netop er i år Krenkerup Bryggeri hiver hele 2 guldmedaljer hjem, gør kun smilene endnu større. Som mange andre virksomheder har bryggeriet nemlig dette år løbende måtte tilpasse sig den situation corona-restiktionerne har medført. Thomas Glæsner Henriksen fortæller:

– 2020 har været præget af uforudsigelighed! Produktions- og salgsmæssigt har vi ofte måtte omstille os, men noget der ikke er ændret ved, er vores holdning til kvalitet. Vi brygger ærlig, traditionel øl med malt dyrket på vores egne marker, og det er fantastisk nu igen at bliver anerkendt for
det.

De to nyudnævnte guldvindere er – sammen med bryggeriets øvrige sortiment – at finde hos forhandlere landet over, på Krenkerup Traktørsted der ligger i forlængelse af bryggeriet og i Krenkerups Webshop.

Food&Drink har besøgt Krenkerup Bryggeri. Den historie kan du læse i magasinet, der udkommer d. 1. december. Modtager du ikke allerede magasinet, kan du få det helt gratis i din mailbox, ved at tilmelde dig her: Læs Food&Drink online.

Skrevet i: Aktuelt, Drikkevarer, Messer og konferencer

Seneste nyt fra redaktionen

Foodexpo lancerer nyt messekoncept

Messer og konferencer20. 05. 2025

Et helt nyt messekoncept med 15 unikke zoner venter de besøgende på næste års Foodexpo, der med den nye konstruktion samler brancherne i hver deres zone. Nordens største event for fødevareprofessionelle finder sted 22.-24. marts 2026 i MCH Messecenter Herning. Udstillerne på næste års Foodexpo

Ny AI skal nudge til at spise grønnere

Detailhandel og en grosForskning og uddannelseFrugt og grøntMiljø og sundhed20. 05. 2025

Forskere fra SDU, AU og KU vil udvikle en kunstig intelligens, der kan få forbrugere til at smide sundere og mere bæredygtige dagligvarer i deres indkøbskurve, når de handler online. Hvis du bruger Netflix, Spotify eller TikTok, kender du også til den anbefalelsesalgoritme, som baseret på dine

Finalister til Produktprisen og Irmaprisen 2025 er fundet

AktueltMesser og konferencerMiljø og sundhedRåvarer og ingredienserØkologi og bæredygtighed20. 05. 2025

70 spændende, lokale produkter fra hele landet er reduceret til 12, der nu skal dyste om Produktprisen 2025 i kategorierne Mad, Konfekture, Drikke og Innovation. Ved smagningen smagte og udvalgte dommerne samtidig fem produkter, der for første gang skal dyste om Coops nye pris, Irmaprisen, og dermed

Madens Folkemøde trak 35.000 mennesker til Nykøbing Falster

AktueltMesser og konferencer20. 05. 2025

15.-17. maj blev Madens Folkemøde afholdt Nykøbing Falster. Folkemødet har tidligere været afholdt på et lokalt gods, men flyttede i år netop for at kunne få flere besøgende. Madens Folkemøde mere end tredoblede deres besøgstal i forhold til sidste år.  André Andersen har været direktør i

Christian Wellendorf er Danmarks næste Bocuse D´Or kandidat

FoodserviceMesser og konferencerTop20. 05. 2025

Tre af Danmarks dygtigste kokke dystede fredag på torvet i Nykøbing Falster for at blive landets næste repræsentant ved de prestigefyldte Bocuse d’Or-konkurrencer. Vinderen er nu fundet: Christian Wellendorf, køkkenchef og partner på Babette i København. Christian Wellendorf konkurrerede mod

Medaljeregn til Slagter Lampe

FødevareproduktionKød, fisk og fjerkræMesser og konferencer15. 05. 2025

Det blev til hele 22 medaljer - 21 af guld og sølv - da Slagter Lampe deltog med deres produkter ved fagkonkurrencen på IFA-messen i Frankfurt. Kvaliteten er i fokus i det sønderjyske, familiedrevet pølsemageri i Hammelev, og produkterne testes løbende i fagkonkurrencer i ind- og udland. I en

Ukraine og Danmark udbygger samarbejdsaftale på landbrugsområdet

FødevareproduktionLandbrugPolitik og eksport15. 05. 2025

Fødevareminister Jacob Jensen (V) og den ukrainske landbrugsminister Vitalii Koval har på et møde i København underskrevet en aftale, der skal udbygge det samarbejde, som landene etablerede i 2023. Aftalen styrker det gode forhold mellem Danmark og Ukraine og samarbejdet om landbrug, fiskeri og

Simon Mosegaard Fibiger bliver ny CEO for Orkla Danmark

AktueltFødevareproduktion15. 05. 2025

Orkla Danmark har ansat Simon Mosegaard Fibiger som ny administrerende direktør med tiltrædelse den 1. august 2025. Simon Mosegaard Fibiger kommer med solid ledelseserfaring og har arbejdet med nogle af de allerstørste FMCG-brands, senest som direktør for Carlsberg Tyskland. Tidligere har Simon

Her er de danske mejeriprodukter med mest x-faktor 2025

MejeriTop15. 05. 2025

Årets vindere af Mejeriforeningens Gourmetprisen er Syrnet fåremælksfløde fra Hårbølle Mejeri, Fyrtårnsost fra Thise Mejeri og Sølvræv fra Arla Unika samt Gammeldags kærnet smør med Læsø sydesalt og flødeis med pistacie begge fra Aabybro Mejeri. Vinderne blev fundet af en stærk dommertrio bestående

Det er blevet dyrere at spise varme hveder

AktueltBrød og kagerDetailhandel og en grosMejeriRåvarer og ingredienser15. 05. 2025

Selvom Store Bededag ikke længere er en helligdag, så ynder danskerne fortsat at spise varme hveder aftenen inden. Men med stigende fødevarepriser er denne tradition blevet dyrere at holde i hævd. En krydderbolle med smør er tradition for mange dagen inden Store Bededag. Men med stigende

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Busch Vakuumteknik A/S

    centrotherm clean solutions bliver til Pfeiffer Vacuum+Fab Solutions

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Pfeiffer Vacuum+Fab Solutions lancerer den nye HiCube Neo RGA

  • DENIOS ApS

    Ved du, hvornår det er tid til at vedligeholde, udskifte eller flytte dit opsamlingskar?

  • Spirax Sarco Danmark

    Blog: Damp er naturlig teknologi

  • Nemco Machinery A/S

    Nemco har nyt med hjem fra Europas største fødevaremesse

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Busch på IFFA 2025: Vacuum Diagnostics til intelligente vakuumløsninger til kødforarbejdning

  • DENIOS ApS

    3 sikkerhedsfunktioner, du skal kigge efter på dit opsamlingskar

  • Spirax Sarco Danmark

    Steam Insight: En digital forbindelse til optimering af dit dampsystem

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Vakuumsystemer: En guide til turn-key projekter

  • DENIOS ApS

    Service og vedligeholdelse – overholder du loven?

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Foodexpo lancerer nyt messekoncept

    20.05.2025

  • Ny AI skal nudge til at spise grønnere

    20.05.2025

  • Finalister til Produktprisen og Irmaprisen 2025 er fundet

    20.05.2025

  • Madens Folkemøde trak 35.000 mennesker til Nykøbing Falster

    20.05.2025

  • Christian Wellendorf er Danmarks næste Bocuse D´Or kandidat

    20.05.2025

  • Medaljeregn til Slagter Lampe

    15.05.2025

  • Ukraine og Danmark udbygger samarbejdsaftale på landbrugsområdet

    15.05.2025

  • Simon Mosegaard Fibiger bliver ny CEO for Orkla Danmark

    15.05.2025

  • Her er de danske mejeriprodukter med mest x-faktor 2025

    15.05.2025

  • Det er blevet dyrere at spise varme hveder

    15.05.2025

  • Alternativ til amerikansk cola: Hallernes Smørrebrød lancerer BRØL Kola Kola

    13.05.2025

  • Mejeriprisen 2025: Nu med nyt koncept og forbrugerperspektiv

    13.05.2025

  • Fra startup til storkøkkener: FÆRM vinder Mavens Hule og sikrer foodservice-samarbejde

    13.05.2025

  • Nyt liveformat bringer kvæget direkte ind i de professionelle køkkener 

    13.05.2025

  • Dansk forbud mod PFAS i pizzabakker og engangsemballage virker

    13.05.2025

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 2 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik