• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

AktueltDrikkevarerMesser og konferencer11. 11. 2020 | Kasper Mundt-Nielsen

Guldregn over Krenkerup Bryggeri

AktueltDrikkevarerMesser og konferencer11. 11. 2020 By Kasper Mundt-Nielsen

Ved kåringen af årets vindere ved European Beer Star vandt Krenkerup Bryggeri hele to guldmedaljer. De er nu oppe på 5 guldmedaljer fra den prestigefyldte konkurrence.

Foto: Krenkerup Bryggeri

De har armene højt hævet over hovedet i disse dage på Krenkerup Bryggeri. Ved dette års European Beer Star blev bryggeriet nemlig udnævnt som vinder hele to gange. Overrækkelsen der normalt finder sted på BrauBeviale i Nürnberg, Tyskland, fandt i år sted online, og vinderne af kategorierne ‘Smoke Beer’ og ‘English-Style Brown Ale’ blev altså Krenkerup Bryggeri.

Det er ikke første gang at det danske bryggeri får en guldmedalje med hjem til Lolland fra den prestigefyldte konkurrence. I 2011 vandt bryggeriet guld for deres ‘Rauch’, i 2012 var det ‘Krenkerup Doppel Bock’ der fik den eftertragtede guldmedalje og i 2018 vakte ‘Krenkerup Stout’ begejstring hos juryen. Nu er der så føjet yderligere to guldmedaljer til; endnu en guldmedalje til ‘Rauch’ og en guldmedalje til ‘Krenkerup Brown Ale’.

Det ultimative kvalitetsstempel

For CEO på Krenkerup Bryggeri, Thomas Glæsner Henriksen, er de to nye guldmedaljer et kvalitetsstempel uden lige:

– Når man vinder guld ved European Beer Star er det den ultimative
anderkendelse. Vi har en kompromisløs tilgang til kvalitet, og når vi vinder en pris som denne, er det al det hårde arbejde værd. Vi vil være blandt de bedste i verden til at brygge de klassiske, traditionelle øltyper, og at vi mestrer netop det håndværk, får vi bevis for, når 66 jury-medlemmer udråber os som vindere.

Ved European Beer Star evaluerer en særligt udpeget jury øllene ud fra kriterier, der også er væsentlige for den almene forbruger, nemlig: Farve, aroma, krop og selvfølgelig smag. Det foregår ved blindsmagning, hvor dommerne kun ved, hvilken type øl de skal smage, men ellers intet får at vide om de pågældende øl. Og der er hård konkurrence fra hele verden.
I år deltog 2.036 øl fra 42 lande på tværs af alle kontinenter, og guldmedaljerne i to af konkurrencens kategorier tilfaldt altså det nu 12 år gamle bryggeri ved Sakskøbing på Lolland.

Læs mere om BrauBeviale og European Beer Star i Food&Drinks reportage fra messen i 2019: Springer ølboblen snart

– Begge vores vinder-øl er brygget efter reinheitsgebot. Vi vægter rene råvarer, godt håndværk og en masse tid, og vi synes, at det kommer til udtryk smagsmæssigt. Og det ser heldigvis ud til, at dommerne har det på samme måde, fortæller Thomas Glæsner Henriksen.

Midt i en turbulent tid
At det netop er i år Krenkerup Bryggeri hiver hele 2 guldmedaljer hjem, gør kun smilene endnu større. Som mange andre virksomheder har bryggeriet nemlig dette år løbende måtte tilpasse sig den situation corona-restiktionerne har medført. Thomas Glæsner Henriksen fortæller:

– 2020 har været præget af uforudsigelighed! Produktions- og salgsmæssigt har vi ofte måtte omstille os, men noget der ikke er ændret ved, er vores holdning til kvalitet. Vi brygger ærlig, traditionel øl med malt dyrket på vores egne marker, og det er fantastisk nu igen at bliver anerkendt for
det.

De to nyudnævnte guldvindere er – sammen med bryggeriets øvrige sortiment – at finde hos forhandlere landet over, på Krenkerup Traktørsted der ligger i forlængelse af bryggeriet og i Krenkerups Webshop.

Food&Drink har besøgt Krenkerup Bryggeri. Den historie kan du læse i magasinet, der udkommer d. 1. december. Modtager du ikke allerede magasinet, kan du få det helt gratis i din mailbox, ved at tilmelde dig her: Læs Food&Drink online.

Skrevet i: Aktuelt, Drikkevarer, Messer og konferencer

Seneste nyt fra redaktionen

Charcuteri kan også være grønt

FoodserviceFrugt og grøntMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed26. 06. 2025

Charcuteri er normalt lavet på kød, men sådan behøver det ikke at være, hvis man spørger slagter Michael Museth. Han har gennem flere år eksperimenteret med plantebaseret charcuteri. Det har givet både spændende resultater og masser af udfordringer. Hvad laver en slagter egentlig? Er det noget

Partnerskab: Madens Folkemøde skal være et fast event i Nykøbing Falster

Messer og konferencer26. 06. 2025

Det var positivt for både antallet af gæster og omsætningen i byens butikker, at Madens Folkemøde i år blev afholdt i Nykøbing Falster. Økonomiudvalget i Guldborgsund Kommune har derfor besluttet at indgå en partnerskabsaftale med Madens Folkemøde og støtte eventet økonomisk de næste tre

To dages burgerfest: Burgerlegenden George Motz vender tilbage til Gasoline Grill

AktueltFoodserviceKød, fisk og fjerkræ26. 06. 2025

Den amerikanske ”Burger Scholar” og manden bag den ikoniske dokumentar HamburgerAmerica, George Motz, gæster Gasoline Grill igen den 2. og 3. juli. Hvis man missede ham i2019 og 2022, får du man en ny og eksklusiv chance for at sætte tænderne i hansverdensberømte Fried Onion Burger – direkte fra

Ni grønne organisationer: Danmark bør bruge EU-formandskabet til at gentænke landbrugsstøtten

LandbrugMiljø og sundhedPolitik og eksportTopØkologi og bæredygtighed26. 06. 2025

Når Danmark overtager EU-formandskabet i 2025, falder det sammen med opstarten af forhandlingerne om EU’s landbrugspolitik efter 2027. I den forbindelse opfordres regeringen til at bruge formandskabet aktivt til at fremme en grøn omstilling af landbruget på europæisk plan. Økologisk

Dagrofas inspirationsmesse vender tilbage med endnu flere masterclasses

AktueltFoodserviceMesser og konferencer26. 06. 2025

Den 10. september bliver TAP1 i København omdannet til et madmekka, når ’Madscenen - for professionelle’ finder sted. Her bliver det muligt at opleve over 150 udstillere og masser af gastronomiske events/masterclasses. Sidste år deltog mere end 1.400 madentusiaster i inspirationsmessen, som

Organic Summit 2025 i København præsenterer sit speaker line-up

LandbrugMesser og konferencerMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed24. 06. 2025

Stærke speakere fra hele Europa samles til Organic Summit i København den 18. og 19. august for at blive enige om et fælles charter med konkrete anbefalinger til, hvordan økologisk produktion og forbrug i EU kan vokse til 25 procent i 2030 og dermed bidrage til omstillingen af den fremtidige

Gode tilbud – dårligt for klimaet: Supermarkeders mængderabat fører til madspild

Detailhandel og en grosFrugt og grøntMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed24. 06. 2025

Et nyt studie afslører en uheldig effekt af supermarkedernes populære “2 for 1”-tilbud: De får os ikke bare til at købe mere – de får os også til at smide mere mad ud. Madspild er et enormt globalt problem – både økonomisk og klimamæssigt. FN estimerer, at en tredjedel af al mad går til

Veteran og nyslået Michelinkok vinder Sol over Gudhjem

AktueltFoodserviceMesser og konferencer24. 06. 2025

Sidste uge var en god uge for kokkeveteranen Allan Schultz. Først fik hans restaurant Parsley Salon i Hellerup tildelt i Michelinstjerne, og lørdag kunne han hæve trofæet som vinder af Danmarks største kokkekonkurrence kokkekonkurrence, Sol over Gudhjem. Det blev Allan Schultz, som med teknisk

De nominerede til Køkkenprisen 2025 er nu fundet

AktueltFoodserviceØkologi og bæredygtighed24. 06. 2025

Landbrug af Fødevarer kan nu afsløre, hvilke tre offentlige køkkener, der er nomineret til Køkkenprisen 2025. Landbrug & Fødevarer og Køkkenprisens jury er klar til at hædre de offentlige køkkener, hvor faglighed, smag og bæredygtighed går op i en højere enhed. For sjette år i træk uddeles

AAU-forskere: Proteiner fra græs kan være fremtiden

Forskning og uddannelseFrugt og grøntFødevareproduktionMiljø og sundhedRåvarer og ingredienserTopØkologi og bæredygtighed24. 06. 2025

Indenfor få år kan protein udvundet fra almindeligt kløvergræs være en hovedingrediens i en lang række almindelige fødevarer som f.eks. is, yoghurt og proteindrikke. Forskere på AAU har længe arbejdet på at trække de rene proteinstrenge ud af græsset, og nu er det lykkes at fjerne både smag og farve

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • DENIOS ApS

    Ny certificering: Vores batteriskabe bestod testen

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Busch præsenterer verdens største tørtløbende og luftkølede vakuumpumpe: COBRA NC 2500 C

  • Kastberg Is ApS

    Start et gourmet-ishus med minimal investering – under 15.000 kr.

  • DENIOS ApS

    Tip: Sådan bør du udnytte sommerperioden

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Pfeiffer Vacuum+Fab Solutions opnår SBTi-validering af mål for emissionsreduktion

  • DENIOS ApS

    NYHED: Her er fremtidens opbevaring af farlige stoffer

  • Busch Vakuumteknik A/S

    MRPC modtager “Innovation in Vacuum Busch Award”

  • DENIOS ApS

    Hvilket batteriskab er det rigtige for dig?

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Busch Vacuum Solutions præsenterer den intelligente TYR PLUS kapselblæser

  • DENIOS ApS

    Dette er, hvad der sker, når batterier bryder i brand

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Charcuteri kan også være grønt

    26.06.2025

  • Partnerskab: Madens Folkemøde skal være et fast event i Nykøbing Falster

    26.06.2025

  • To dages burgerfest: Burgerlegenden George Motz vender tilbage til Gasoline Grill

    26.06.2025

  • Ni grønne organisationer: Danmark bør bruge EU-formandskabet til at gentænke landbrugsstøtten

    26.06.2025

  • Dagrofas inspirationsmesse vender tilbage med endnu flere masterclasses

    26.06.2025

  • Organic Summit 2025 i København præsenterer sit speaker line-up

    24.06.2025

  • Gode tilbud – dårligt for klimaet: Supermarkeders mængderabat fører til madspild

    24.06.2025

  • Veteran og nyslået Michelinkok vinder Sol over Gudhjem

    24.06.2025

  • De nominerede til Køkkenprisen 2025 er nu fundet

    24.06.2025

  • AAU-forskere: Proteiner fra græs kan være fremtiden

    24.06.2025

  • Lagkagehuset leverer rekordomsætning i 2024 og forbedrer driften markant

    19.06.2025

  • Energidrik bliver officiel partner på Roskilde Festival

    19.06.2025

  • Klar til indstillinger til Årets Ret Med Gris og Årets Ret med Ost

    19.06.2025

  • Nyt innovationsprogram skal skabe mere bæredygtige løsninger i convenience-branchen

    19.06.2025

  • Pantsystem sparer over 50 kg engangsplast årligt i Nordhavn-kantine

    19.06.2025

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 2 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik