• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

AktueltCertificeringFoodserviceMarkedsføring13. 05. 2020 | Peter Friis

Gourmetrestaurant på Ærø kommer i fornemt selskab

AktueltCertificeringFoodserviceMarkedsføring13. 05. 2020 By Peter Friis

Katrine og Morten Arnfeldt glæder sig over optagelsen i Gastro Fyn samarbejdet.

Gastro Fyn har fået et nyt medlem på Ærø
Der er glæde og stolthed at spore hos parret Katrine & Morten Arnfeldt, der driver Arnfeldt Hotel & Restaurant i Ærøskøbing på Ærø. Restauranten er nemlig blevet optaget i fint selskab i form af Gastro Fyn-samarbejdet, der tæller en lille og nøje udvalgt skare af fynske toprestauranter. Gastro Fyn blev lanceret i starten af 2019, hvor ni fynske restauranter alle forpligtede sig til at efterleve Det Fynske Madmanifest.
Udover at kunne leve op til punkterne i Det Fynske Madmanifest kræver optagelse i Gastro Fyn-samarbejdet også besøg af stjernekokken Per Hallundbæk, der skal vurdere Arnfeldt Restaurants gastronomiske kunnen og værtskab.
– Restaurant Arnfeldt er optaget som det 10. medlem i samarbejdet, og det er ikke et medlemskab, man kommer sovende til, påpeger han. Efter sit besøg var Per dog ikke et sekund i tvivl om, at Arnfeldt Restaurant så absolut hører til blandt den fynske elite:
– Under et besøg på Ærø sidste efterår måtte jeg have en overnatning, og fik af en lokal anbefalet at overnatte på Arnfeldt Hotel & Restaurant. De havde et ledigt værelse, og det fortrød jeg ikke; et smukt, lille hotel med dejlige værelser – intime og hyggelige som få. Men ikke nok med det; måltidet i restauranten og servicen jeg fik var så fantastisk personlig, og maden var med lokale råvarer tillavet efter klassiske principper, hvor alt gik op i en højere enhed. Arnfeldt Hotel & Restaurant er et besøg værd for alle, der bryder sig om god mad og service. Jeg håber snart at vende tilbage, udtaler Per Hallundbæk.

Morten udvælger selv sine råvarer direkte på marken hos de enkelte ærøske leverandører.

Fokus på bæredygtighed og det gode værtskab
Siden han og hustruen Katrine slog dørene op til deres boutique hotel og gourmetrestaurant på Ærø, har det været en kæphest for Morten Arnfeldt at bruge lokale råvarer af god kvalitet. Derfor udvælger Morten selv sine råvarer direkte på marken hos de enkelte ærøske leverandører, og menuen sammensættes ud fra hvad der er optimalt at høste netop nu.
Derudover har det fra første dag været et stort ønske for både Katrine og Morten at være nærværende og til stede i mødet med alle deres gæster.
Restauranten er derfor indrettet med få borde, selvom der er plads til flere, og de kører kun en seating per aften. Selv når det danske vejr arter sig og terrassen med udsigt over Ærøskøbing Havn kan tages i brug, fastholder de det lave antal borde. For Katrine og Morten handler det om at sikre alle gæster den mest optimale service. Morten tilstræber desuden selv at præsentere de enkelte retter og tilhørende vine ved hvert bord, og som gæst møder man en samlet fortælling om det, der bliver serveret.
Trods et tårnhøjt gastronomisk niveau er stemningen i restauranten uhøjtidelig og afslappet.

Styrkelse af Fyn som gastronomisk destination
Arnfeldt Restaurants optagelse i Gastro Fyn, som også tæller bl.a. Falsled Kro, The Balcony, Sortebro Kro og Restaurant Pasfall, er et kvalitetsstempel af Katrine og Mortens arbejde og et samarbejde, som parret ser frem til at få glæde af. Både i forhold til den fælles markedsføring og til sparring med de andre restauratører.
Arnfeldt Restaurants indtræden i samarbejdet er også en styrkelse af Gastro Fyn-brandet, hvis mission er at sætte Fyn og øerne på det gastronomiske verdenskort. Hos Destination Fyn er man derfor begejstret over, at endnu en restaurant er trådt ind i Gastro Fyn-samarbejdet.
– Det er stærkt, at vi nu har en ærøsk restaurant med i Gastro Fyn-folden. Den videndeling og læring på tværs, som vi kan mærke finder sted mellem restauranterne, er ret unik. Det styrker Fyn som gastronomisk destination samlet set, at vi har et samarbejde på tværs af vores absolut bedste restauranter, og vi er glade for at kunne byde Arnfeldt velkommen i det selskab, udtaler Mads Asbild, chef for marked og udvikling i Destination Fyn.
Destination Fyn har til opgave at udvikle og markedsføre Fyn og øerne som samlet turismedestination, både nationalt og internationalt. Gastro Fyn-brandet er et vigtigt element i den samlede fortælling, mener Mads Asbild.

Skrevet i: Aktuelt, Certificering, Foodservice, Markedsføring

Seneste nyt fra redaktionen

Dansk teknologi garanterer fødevaresikkerhed i hollandsk råmælksost

FødevareproduktionFødevaresikkerhedMejeri12. 06. 2025

Nu kan råmælksost sikres mod uønskede bakterier, samtidig med at den unikke smag bevares. Det hollandske gårdmejeri Novelle Kaas bruger den energi- og vandbesparende teknologi raslysering fra danske Lyras. Det giver både høj fødevaresikkerhed og en god smag, da ostens naturlige vitaminer, enzymer og

Videnskabsfolk fra alle kontinenter: Havet er ved et tippepunkt

AktueltCertificeringForskning og uddannelseKød, fisk og fjerkræMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed12. 06. 2025

En ny undersøgelse viser, at videnskabsfolk fra alle kontinenter siger, at havets sundhed og biodiversitet er ved et tippepunkt. Der er dog optimisme i forhold til muligheden for at vende de negative påvirkninger af havet, hvis der handles nu. Forskere fra hvert eneste beboede kontinent er

Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri får ny departementschef

Politik og eksport12. 06. 2025

Henrik Kjærgaard er udnævnt som ny departementschef i Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Henrik Kjærgaard kommer fra Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet, hvor han har været afdelingschef siden 2020. Minister for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Jacob Jensen siger om den nye

Ny restaurant i Carlsberg Byen sætter fisken og det frie valg i front

AktueltFoodserviceKød, fisk og fjerkræØkologi og bæredygtighed12. 06. 2025

I går den 12. juni fik Carlsberg Byen et nyt gastronomisk pejlemærke, da Paula åbnede dørene til en restaurant, der hylder nordisk skånsomt fanget fisk og skaldyr, fritlevende vildt og danske grøntsager.   Køkkenchefen Stefan Hansen medbringer erfaring fra bl.a. Kong Hans Kælder og

Michelin-opvarmning: Madfestival med fri entré, koncerter og stjernestøv

MarkedsføringMesser og konferencerTop12. 06. 2025

På mandag bliver de eftertragtede Michelinstjerner uddelt ved et arrangement i Odsherred. Og som optakt til stjerneuddelingen er der fra 13. til 15. juni der liv og glade dage i Anneberg Kulturpark, når madfestivalen ’Smag på Anneberg’ løber af stablen for allerførste gang. Festivalen markerer

Lagkagehuset henter international marketingchef hos Starbucks London

Brød og kagerMarkedsføring05. 06. 2025

Sarah Harris tiltræder som ny Chief Marketing Officer hos Lagkagehuset. Hun kommer fra en stilling som Marketing Director hos Starbucks UK, og med indgående kendskab til digital marketing og ESG-strategi skal hun styrke bagerkædens kommercielle profil i ind- og udland. Sarah Harris har de

Dansk Vegetarisk Forening: Generalsekretær skal stå i spidsen for international organisation

Frugt og grøntMiljø og sundhedPolitik og eksportØkologi og bæredygtighed05. 06. 2025

Generalsekretæren i Dansk Vegetarisk Forening (DVF), Rune-Christoffer Dragsdahl, er blevet valgt til forperson for den internationale organsation IVU. Rune-Christoffer Dragsdahl, der er generalsekretær i Dansk Vegetarisk Forening (DVF), er blevet valgt til forperson for den internationale

Sundhedsparadoks: Danske teenagere vil det sunde, men fristelser og fællesskab vinder

AktueltBrød og kager05. 06. 2025

I en ny digital publikation, Kernetal 2025, går Schulstad tæt på de 14-18-åriges madvaner og spørger: hvad spiser de unge egentlig – og hvad styrer deres valg? Tre omfattende undersøgelser tegner et billede af en generation, der gerne vil spise sundere, blive mætte og hygge sig over maden, men som

Arla Foods investerer stort i Linköping for at imødekomme skyr-boom

AktueltFødevareproduktionMejeri05. 06. 2025

Andelsejede Arla Foods investerer 34,5 mio. euro i en ny produktionslinje til skyr på mejeriet i Linköping, Sverige. Investeringen er en del af kooperativets langsigtede strategi og skal imødekomme den stigende efterspørgsel på skyr. Den nye produktionslinje vil primært producere skyr til det

Nye økologiske gourmet-sodavand til de danske café- og restaurantgæster

DrikkevarerFoodserviceTopØkologi og bæredygtighed05. 06. 2025

Når danskerne træder ind på en café eller sætter sig til rette på en restaurant, forventer de mere end blot mad og drikke – Rynkeby Foods lancering af Dagmar-serien tapper direkte ned i den tendens. Produkterne er skabt til den moderne forbruger, der træffer bevidste valg og efterspørger naturlige,

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Høj præcision i CNC-fræsning takket være vakuum

  • DENIOS ApS

    Sikker tøndehåndtering starter her

  • Spirax Sarco Danmark

    Vi sætter fokus på damp som en naturlig energikilde

  • DENIOS ApS

    Lær at håndtere lækager på 90 min.

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Mød Busch på Spildevand Teknisk Forenings Årsmøde 2025

  • Nemco Machinery A/S

    Producentansvar: Uklare regler skaber frustration i fødevarevirksomheder

  • DENIOS ApS

    Sådan vælger du det rigtige opbevaringsskab til farlige stoffer

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Busch Group præsenterer innovative vakuumløsninger på Battery Show Europe 2025 i Stuttgart

  • DENIOS ApS

    Sådan transporterer du lithiumbatterier sikkert

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Deltag i masterclass: ’Ansvarlig fisk på tallerkenen’

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Dansk teknologi garanterer fødevaresikkerhed i hollandsk råmælksost

    12.06.2025

  • Videnskabsfolk fra alle kontinenter: Havet er ved et tippepunkt

    12.06.2025

  • Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri får ny departementschef

    12.06.2025

  • Ny restaurant i Carlsberg Byen sætter fisken og det frie valg i front

    12.06.2025

  • Michelin-opvarmning: Madfestival med fri entré, koncerter og stjernestøv

    12.06.2025

  • Lagkagehuset henter international marketingchef hos Starbucks London

    05.06.2025

  • Dansk Vegetarisk Forening: Generalsekretær skal stå i spidsen for international organisation

    05.06.2025

  • Sundhedsparadoks: Danske teenagere vil det sunde, men fristelser og fællesskab vinder

    05.06.2025

  • Arla Foods investerer stort i Linköping for at imødekomme skyr-boom

    05.06.2025

  • Nye økologiske gourmet-sodavand til de danske café- og restaurantgæster

    05.06.2025

  • Producentansvar: Uklare regler skaber frustration i fødevarevirksomheder

    03.06.2025

  • Arla slår alarm om manglende madfærdigheder

    03.06.2025

  • Køkkenprisen 2025: Kender du et køkken, der går forrest?

    03.06.2025

  • Programmet klar for Copenhagen Cooking 2025

    03.06.2025

  • Danskerne skærer ned på chokoladen, men smør og kaffe skal der ikke røres ved

    03.06.2025

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 2 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik