• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

AktueltCertificeringFoodserviceMarkedsføring13. 05. 2020 | Peter Friis

Gourmetrestaurant på Ærø kommer i fornemt selskab

AktueltCertificeringFoodserviceMarkedsføring13. 05. 2020 By Peter Friis

Katrine og Morten Arnfeldt glæder sig over optagelsen i Gastro Fyn samarbejdet.

Gastro Fyn har fået et nyt medlem på Ærø
Der er glæde og stolthed at spore hos parret Katrine & Morten Arnfeldt, der driver Arnfeldt Hotel & Restaurant i Ærøskøbing på Ærø. Restauranten er nemlig blevet optaget i fint selskab i form af Gastro Fyn-samarbejdet, der tæller en lille og nøje udvalgt skare af fynske toprestauranter. Gastro Fyn blev lanceret i starten af 2019, hvor ni fynske restauranter alle forpligtede sig til at efterleve Det Fynske Madmanifest.
Udover at kunne leve op til punkterne i Det Fynske Madmanifest kræver optagelse i Gastro Fyn-samarbejdet også besøg af stjernekokken Per Hallundbæk, der skal vurdere Arnfeldt Restaurants gastronomiske kunnen og værtskab.
– Restaurant Arnfeldt er optaget som det 10. medlem i samarbejdet, og det er ikke et medlemskab, man kommer sovende til, påpeger han. Efter sit besøg var Per dog ikke et sekund i tvivl om, at Arnfeldt Restaurant så absolut hører til blandt den fynske elite:
– Under et besøg på Ærø sidste efterår måtte jeg have en overnatning, og fik af en lokal anbefalet at overnatte på Arnfeldt Hotel & Restaurant. De havde et ledigt værelse, og det fortrød jeg ikke; et smukt, lille hotel med dejlige værelser – intime og hyggelige som få. Men ikke nok med det; måltidet i restauranten og servicen jeg fik var så fantastisk personlig, og maden var med lokale råvarer tillavet efter klassiske principper, hvor alt gik op i en højere enhed. Arnfeldt Hotel & Restaurant er et besøg værd for alle, der bryder sig om god mad og service. Jeg håber snart at vende tilbage, udtaler Per Hallundbæk.

Morten udvælger selv sine råvarer direkte på marken hos de enkelte ærøske leverandører.

Fokus på bæredygtighed og det gode værtskab
Siden han og hustruen Katrine slog dørene op til deres boutique hotel og gourmetrestaurant på Ærø, har det været en kæphest for Morten Arnfeldt at bruge lokale råvarer af god kvalitet. Derfor udvælger Morten selv sine råvarer direkte på marken hos de enkelte ærøske leverandører, og menuen sammensættes ud fra hvad der er optimalt at høste netop nu.
Derudover har det fra første dag været et stort ønske for både Katrine og Morten at være nærværende og til stede i mødet med alle deres gæster.
Restauranten er derfor indrettet med få borde, selvom der er plads til flere, og de kører kun en seating per aften. Selv når det danske vejr arter sig og terrassen med udsigt over Ærøskøbing Havn kan tages i brug, fastholder de det lave antal borde. For Katrine og Morten handler det om at sikre alle gæster den mest optimale service. Morten tilstræber desuden selv at præsentere de enkelte retter og tilhørende vine ved hvert bord, og som gæst møder man en samlet fortælling om det, der bliver serveret.
Trods et tårnhøjt gastronomisk niveau er stemningen i restauranten uhøjtidelig og afslappet.

Styrkelse af Fyn som gastronomisk destination
Arnfeldt Restaurants optagelse i Gastro Fyn, som også tæller bl.a. Falsled Kro, The Balcony, Sortebro Kro og Restaurant Pasfall, er et kvalitetsstempel af Katrine og Mortens arbejde og et samarbejde, som parret ser frem til at få glæde af. Både i forhold til den fælles markedsføring og til sparring med de andre restauratører.
Arnfeldt Restaurants indtræden i samarbejdet er også en styrkelse af Gastro Fyn-brandet, hvis mission er at sætte Fyn og øerne på det gastronomiske verdenskort. Hos Destination Fyn er man derfor begejstret over, at endnu en restaurant er trådt ind i Gastro Fyn-samarbejdet.
– Det er stærkt, at vi nu har en ærøsk restaurant med i Gastro Fyn-folden. Den videndeling og læring på tværs, som vi kan mærke finder sted mellem restauranterne, er ret unik. Det styrker Fyn som gastronomisk destination samlet set, at vi har et samarbejde på tværs af vores absolut bedste restauranter, og vi er glade for at kunne byde Arnfeldt velkommen i det selskab, udtaler Mads Asbild, chef for marked og udvikling i Destination Fyn.
Destination Fyn har til opgave at udvikle og markedsføre Fyn og øerne som samlet turismedestination, både nationalt og internationalt. Gastro Fyn-brandet er et vigtigt element i den samlede fortælling, mener Mads Asbild.

Skrevet i: Aktuelt, Certificering, Foodservice, Markedsføring

Seneste nyt fra redaktionen

Geia Group køber bake & take

Brød og kagerFoodservice20. 11. 2025

Med opkøbet styrker Geia Group sin position inden for bl.a. instore-bagerier og convenience-kæder, hvor der vil blive sat yderligere fokus på innovation til både danske og udenlandske kunder. bake & take er en velrenommeret leverandør af innovative og kundetilpassede bageriprodukter til

Bornholm tager næste skridt mod Danmarks første lokale rejeproduktion

Forskning og uddannelseFødevareproduktionKød, fisk og fjerkræ20. 11. 2025

Torsdag modtager Bornholms Lakseklækkeri i Nexø de allerførste larver af varmtvandsrejer. Det er en vigtig milepæl i opbygningen af en helt ny fødevareproduktion på øen og etableringen af Danmarks første lokale produktion af varmtvandsrejer. I alt 10.000 rejelarver er på vej til Bornholm, efter

Sticks’n’Sushi åbner i Københavns Lufthavn

AktueltFoodserviceKød, fisk og fjerkræ20. 11. 2025

I løbet af 2027 åbner Sticks’n’Sushi sin første lufthavnsrestaurant som en del af udvidelsen af Terminal 3 i Københavns Lufthavn. Med panoramaudsigt over landingsbanen, en ny bar og et specialdesignet koncept for rejsende kan både faste gæster og førstegangsbesøgende se frem til et nyt sted, hvor de

30 kroner, 6 måltider og en vigtig støtte til mennesker som denne jul spiser på herberger, krisecentre og varmestuer

AktueltDetailhandel og en gros20. 11. 2025

Julen handler om at dele, og i år kan støtten blive til 6 måltider. Støt FødevareBankens indsamling i Netto, og køb julens smukkeste til- og fra-mærker. For kun 30 kroner får du fire juleornamenter, der støtter en vigtig sag, pynter på gaverne og sikrer seks måltider til borgere som denne jul spiser

Millioninvestering skal skabe grøn mad-revolution

Miljø og sundhedTopØkologi og bæredygtighed20. 11. 2025

Nyt innovativt fellowship-program, støttet af Novo Nordisk Fonden, skal uddanne nye frontløbere, der skal bekæmpe madspild og bane vejen for bæredygtige fødevaresystemer. Teknologisk Institut står i spidsen for at drive BioSustainability Design Fellowship Programmet, der samlet set er

Too Good To Go får øget betydning i et økonomisk presset USA

Detailhandel og en grosFoodserviceMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed18. 11. 2025

Mens mange amerikanere kæmper med stigende priser og usikker adgang til mad, har den danske app Too Good To Go fået en større rolle for både borgere og virksomheder. Den danske app Too Good To Go har på få år etableret sig som en markant aktør på det amerikanske marked. Siden lanceringen i 2020

Kulinarisk spydspids udnævnt som Kartoffelambassadør 2025

AktueltFoodserviceFrugt og grøntRåvarer og ingredienser18. 11. 2025

Michelinkok og leder af Culinary Institute by Vejle Erhverv, Per Mandrup, er udnævnt som Kartoffelambassadør 2025 af Danmarks Kartoffel Råd. Kartoflen bør inkluderes på lige fod med linser og bælgfrugter, når de planterige måltider skal på bordet. I hvert fald hvis det står til kulinarisk leder

Forum for Fødevarereklamer: Branche sætter selv aldersgrænse på 15 år for bestemt type reklamer

AktueltMarkedsføringPolitik og eksport18. 11. 2025

Forum for Fødevarereklamer og Læskedrikreklamenævnet hæver aldersgrænsen fra 13 til 15 år for reklamer for fødevarer med højt indhold af sukker, fedt og salt og for reklamer for læskedrikke. Forum for Fødevarereklamer har siden januar 2008 arbejdet for god markedsførings etik i forhold til

Brasserie Carl vinder Årets ret med gris 2025 – og Ti Trin ned vinder for osteret

Kød, fisk og fjerkræMejeriTop18. 11. 2025

Ved et storstilet gallaarrangement blev Årets Ret med Gris og Årets Ret med Ost i går uddelt. Med et imponerende håndværk kan Brasserie Carl således kalde sig vinder af Årets ret med gris 2025, mens Ti Trin Ned tog prisen for den bedste osteret. Brasserie Carl, med Bendix Sixhøj Laursen i

FødevareDanmark: Sænk fødevaremomsen, men hæv ikke priserne andre steder

Detailhandel og en grosPolitik og eksport12. 11. 2025

FødevareDanmark støtter ønsket om lavere fødevaremoms, men afviser De Samvirkende Købmænds (DSK) forslag om at finansiere momsnedsættelsen ved at hæve momsen på ”mindre nødvendige varer”. Torsdag i sidste uge lancerede De Samvirkende Købmænd (DSK) en analyse, der viser, at det er muligt at

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Nemco Machinery A/S

    Ny serie termoformere vil blive en gamechanger inden for pakkemaskiner

  • DENIOS ApS

    Den ultimative tjekliste: Få mest ud af dit opsamlingskar

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Busch og Pfeiffer bringer den nyeste vakuumteknologi til Ajour 2025

  • Spirax Sarco Danmark

    Lavere energiforbrug og bedre produktkvalitet med Steam Infusion – en unik teknik til fødevarefremstilling

  • DENIOS ApS

    Sådan håndterer du en lækage med 10 trin

  • Busch Vakuumteknik A/S

    50 års trofast tjeneste i produktionen

  • Spirax Sarco Danmark

    Blog: Damp er naturlig teknologi

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Tilmeld dig Masterclass om dyrevelfærd og regenerativt landbrug

  • DENIOS ApS

    Hvad gør du med dine gasflasker, når kulden kommer?

  • Spirax Sarco Danmark

    Reducer dine levetidsomkostninger på reguleringsventiler

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Geia Group køber bake & take

    20.11.2025

  • Bornholm tager næste skridt mod Danmarks første lokale rejeproduktion

    20.11.2025

  • Sticks’n’Sushi åbner i Københavns Lufthavn

    20.11.2025

  • 30 kroner, 6 måltider og en vigtig støtte til mennesker som denne jul spiser på herberger, krisecentre og varmestuer

    20.11.2025

  • Millioninvestering skal skabe grøn mad-revolution

    20.11.2025

  • Too Good To Go får øget betydning i et økonomisk presset USA

    18.11.2025

  • Kulinarisk spydspids udnævnt som Kartoffelambassadør 2025

    18.11.2025

  • Forum for Fødevarereklamer: Branche sætter selv aldersgrænse på 15 år for bestemt type reklamer

    18.11.2025

  • Brasserie Carl vinder Årets ret med gris 2025 – og Ti Trin ned vinder for osteret

    18.11.2025

  • FødevareDanmark: Sænk fødevaremomsen, men hæv ikke priserne andre steder

    12.11.2025

  • Fem forskningsbaserede skridt mod mere bæredygtig ost

    12.11.2025

  • Toscansk toprestaurant fylder Det japanske Tårn med italiensk velsmag

    12.11.2025

  • Irland vinder prisen for verdens bedste steak ved World Steak Challenge

    12.11.2025

  • Grønne ambitioner kræver større satsning på økologiforskning

    12.11.2025

  • FERM FOOD vinder EY’s Scale-Up pris: Gør fødevarer sundere

    11.11.2025

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 2 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik