• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

FoodserviceMesser og konferencer07. 12. 2023 | Mikkel Bækgaard

Foodexpo fejrer jubilæum med flere spændende nyheder

FoodserviceMesser og konferencer07. 12. 2023 By Mikkel Bækgaard

Områderne Outdoor og Butikstorvet hører til nyhederne, når den tiende udgave af Foodexpo løber af stablen i MCH Messecenter Herning 17.-19. marts 2024. Og blandt udstillerne er forventningsglæden allerede nu stor forud for næste års udgave af Nordens største fødevaremesse.

Menuen tager form: Foruden hundredvis af udstillere og et omfattende aktivitetsprogram udgøres næste års jubilæumsudgave af Foodexpo blandt meget andet af nyhederne Outdoor og Butikstorvet. Førstnævnte fokuserer på udeliv og udendørsservering, sidstnævnte beskæftiger sig med detailhandlen, og som en helt tredje nyhed byder messen desuden på et modeshow med arbejdsbeklædning i centrum – alle tiltag, der er blevet taget godt imod i messelandskabet.

“Vi er rigtig glade for den store opbakning fra både nye og velkendte udstillere og samarbejdspartnere, og vi glæder os meget til igen at samle hele fødevarebranchen i Herning. Derudover sætter vi stor pris på opbakningen til vores nye, digitale udstillerplatform, MCH365, og messens nye områder Outdoor og Butikstorvet,” lyder det fra projektleder i MCH A/S Carina Høgsted Kirkegaard, der samtidig konstaterer, at Foodexpo med næste års messe kommer op på 10 messer på 20 år.

Ser nærmere op udendørsarealer

Netop jubilæet markeres blandt andet med velkomstdrinks ved indgangene, jubilæumsromkugler, jubilæumsmiddag for udstillerne og en tidslinje med højdepunkter fra hvert år.

Det nye Outdoor-område ser nærmere på, hvordan udendørsarealer kan anvendes, og hvordan der skabes oplevelser i såvel naturen som under åben himmel generelt – her vil være fokus på alt lige fra meditation til te-ceremonier. Og Butikstorvet er skabt i samarbejde med messens samarbejdspartnere inden for detailbranchen og byder på et event- og udstillingsområde med blandt andet boder, spisested, workshops, foredragsscene samt konkurrencer.

Modeshowet med arbejdsbeklædning består af to daglige catwalks, hvor tøjet præsenteres i glamourøse rammer, og desuden vil der være en podieudstilling af tøjet og skoene, som stilles til rådighed af udstillere på messen.

Udstiller: Noget af det fineste at samles på Foodexpo

Netop blandt udstillerne på næste års jubilæumsudgave af Foodexpo er forberedelserne til messen i fuld gang, og forventningerne er i top – endelig samles branchen igen på Nordens største fødevaremesse, og det er noget, der ses frem til.

“At fødevarebranchen i bred forstand samles på Foodexpo er noget af det fineste – jeg er vild med, at messen både favner store, etablerede virksomheder og små foretagender på vej frem og på den måde rummer det hele,” konstaterer Sophie Kirkegaard, der er butik- og eventchef i Andersen Winery.

Vineriet, der ligger i Mols Bjerge og netop er blevet økologi-certificeret, fremstiller mousserende vine baseret på lokale råvarer, herunder frugter og bær. Virksomheden har tidligere udstillet på Foodexpo og stiller denne gang op i opgraderet form med flere folk end tidligere i håb om at have ekstra god tid til at præsentere produkter og både pleje og etablere relationer.

“Håbet er, at vi får de vigtigste visitkort med hjem, og at vi kommer i dialog med restauranter, der vil tage vores vine ind på menuen. Men vi er også på udkig efter kroer og badehoteller, der kan se en idé i at have én eller flere af vores flasker på menukortet. Derudover glæder vi os til at blive inspireret og til at møde eksisterende samarbejdspartnere og opdatere dem på, hvad vi aktuelt arbejder med,” lyder det fra Sophie Kirkegaard, der oplyser, at Foodexpo bliver det første sted, Andersen Winery præsenterer sine nye, økologiske produkter.

Alle aspekter af fødevarebranchen

Jubilæumsudgaven af Foodexpo breder sig over 10 haller og beskæftiger sig med alle aspekter af fødevarebranchen – fra gastronomi og specialiteter til vin og spiritus, fra møbler og interiør til køkken og borddækning, fra kaffeautomater og tekstiler til IT og betalingssystemer og fra startups til foodservice og detailhandel. Derudover er den grønne omstilling central på messen, som blandt andet byder på Naturens Spisekammer – en hal, der fokuserer på bæredygtighed samt økologiske og plantebaserede fødevarer.

Foodexpo 2024, den tiende udgave af Foodexpo på 20 år, trakterer desuden med flere spisesteder, workshopområder, foredrag og debatter samt ikke mindst en lang række fagkonkurrencer – heriblandt de særdeles prestigefyldte Årets Kok og Årets Tjener samt Danmarks Bedste Romkugle.

Foodexpo finder sted i MCH Messecenter Herning 17.-19. marts 2024.

Skrevet i: Foodservice, Messer og konferencer

Seneste nyt fra redaktionen

Geia Group køber bake & take

Brød og kagerFoodservice20. 11. 2025

Med opkøbet styrker Geia Group sin position inden for bl.a. instore-bagerier og convenience-kæder, hvor der vil blive sat yderligere fokus på innovation til både danske og udenlandske kunder. bake & take er en velrenommeret leverandør af innovative og kundetilpassede bageriprodukter til

Bornholm tager næste skridt mod Danmarks første lokale rejeproduktion

Forskning og uddannelseFødevareproduktionKød, fisk og fjerkræ20. 11. 2025

Torsdag modtager Bornholms Lakseklækkeri i Nexø de allerførste larver af varmtvandsrejer. Det er en vigtig milepæl i opbygningen af en helt ny fødevareproduktion på øen og etableringen af Danmarks første lokale produktion af varmtvandsrejer. I alt 10.000 rejelarver er på vej til Bornholm, efter

Sticks’n’Sushi åbner i Københavns Lufthavn

AktueltFoodserviceKød, fisk og fjerkræ20. 11. 2025

I løbet af 2027 åbner Sticks’n’Sushi sin første lufthavnsrestaurant som en del af udvidelsen af Terminal 3 i Københavns Lufthavn. Med panoramaudsigt over landingsbanen, en ny bar og et specialdesignet koncept for rejsende kan både faste gæster og førstegangsbesøgende se frem til et nyt sted, hvor de

30 kroner, 6 måltider og en vigtig støtte til mennesker som denne jul spiser på herberger, krisecentre og varmestuer

AktueltDetailhandel og en gros20. 11. 2025

Julen handler om at dele, og i år kan støtten blive til 6 måltider. Støt FødevareBankens indsamling i Netto, og køb julens smukkeste til- og fra-mærker. For kun 30 kroner får du fire juleornamenter, der støtter en vigtig sag, pynter på gaverne og sikrer seks måltider til borgere som denne jul spiser

Millioninvestering skal skabe grøn mad-revolution

Miljø og sundhedTopØkologi og bæredygtighed20. 11. 2025

Nyt innovativt fellowship-program, støttet af Novo Nordisk Fonden, skal uddanne nye frontløbere, der skal bekæmpe madspild og bane vejen for bæredygtige fødevaresystemer. Teknologisk Institut står i spidsen for at drive BioSustainability Design Fellowship Programmet, der samlet set er

Too Good To Go får øget betydning i et økonomisk presset USA

Detailhandel og en grosFoodserviceMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed18. 11. 2025

Mens mange amerikanere kæmper med stigende priser og usikker adgang til mad, har den danske app Too Good To Go fået en større rolle for både borgere og virksomheder. Den danske app Too Good To Go har på få år etableret sig som en markant aktør på det amerikanske marked. Siden lanceringen i 2020

Kulinarisk spydspids udnævnt som Kartoffelambassadør 2025

AktueltFoodserviceFrugt og grøntRåvarer og ingredienser18. 11. 2025

Michelinkok og leder af Culinary Institute by Vejle Erhverv, Per Mandrup, er udnævnt som Kartoffelambassadør 2025 af Danmarks Kartoffel Råd. Kartoflen bør inkluderes på lige fod med linser og bælgfrugter, når de planterige måltider skal på bordet. I hvert fald hvis det står til kulinarisk leder

Forum for Fødevarereklamer: Branche sætter selv aldersgrænse på 15 år for bestemt type reklamer

AktueltMarkedsføringPolitik og eksport18. 11. 2025

Forum for Fødevarereklamer og Læskedrikreklamenævnet hæver aldersgrænsen fra 13 til 15 år for reklamer for fødevarer med højt indhold af sukker, fedt og salt og for reklamer for læskedrikke. Forum for Fødevarereklamer har siden januar 2008 arbejdet for god markedsførings etik i forhold til

Brasserie Carl vinder Årets ret med gris 2025 – og Ti Trin ned vinder for osteret

Kød, fisk og fjerkræMejeriTop18. 11. 2025

Ved et storstilet gallaarrangement blev Årets Ret med Gris og Årets Ret med Ost i går uddelt. Med et imponerende håndværk kan Brasserie Carl således kalde sig vinder af Årets ret med gris 2025, mens Ti Trin Ned tog prisen for den bedste osteret. Brasserie Carl, med Bendix Sixhøj Laursen i

FødevareDanmark: Sænk fødevaremomsen, men hæv ikke priserne andre steder

Detailhandel og en grosPolitik og eksport12. 11. 2025

FødevareDanmark støtter ønsket om lavere fødevaremoms, men afviser De Samvirkende Købmænds (DSK) forslag om at finansiere momsnedsættelsen ved at hæve momsen på ”mindre nødvendige varer”. Torsdag i sidste uge lancerede De Samvirkende Købmænd (DSK) en analyse, der viser, at det er muligt at

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Nemco Machinery A/S

    Ny serie termoformere vil blive en gamechanger inden for pakkemaskiner

  • DENIOS ApS

    Den ultimative tjekliste: Få mest ud af dit opsamlingskar

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Busch og Pfeiffer bringer den nyeste vakuumteknologi til Ajour 2025

  • Spirax Sarco Danmark

    Lavere energiforbrug og bedre produktkvalitet med Steam Infusion – en unik teknik til fødevarefremstilling

  • DENIOS ApS

    Sådan håndterer du en lækage med 10 trin

  • Busch Vakuumteknik A/S

    50 års trofast tjeneste i produktionen

  • Spirax Sarco Danmark

    Blog: Damp er naturlig teknologi

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Tilmeld dig Masterclass om dyrevelfærd og regenerativt landbrug

  • DENIOS ApS

    Hvad gør du med dine gasflasker, når kulden kommer?

  • Spirax Sarco Danmark

    Reducer dine levetidsomkostninger på reguleringsventiler

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Geia Group køber bake & take

    20.11.2025

  • Bornholm tager næste skridt mod Danmarks første lokale rejeproduktion

    20.11.2025

  • Sticks’n’Sushi åbner i Københavns Lufthavn

    20.11.2025

  • 30 kroner, 6 måltider og en vigtig støtte til mennesker som denne jul spiser på herberger, krisecentre og varmestuer

    20.11.2025

  • Millioninvestering skal skabe grøn mad-revolution

    20.11.2025

  • Too Good To Go får øget betydning i et økonomisk presset USA

    18.11.2025

  • Kulinarisk spydspids udnævnt som Kartoffelambassadør 2025

    18.11.2025

  • Forum for Fødevarereklamer: Branche sætter selv aldersgrænse på 15 år for bestemt type reklamer

    18.11.2025

  • Brasserie Carl vinder Årets ret med gris 2025 – og Ti Trin ned vinder for osteret

    18.11.2025

  • FødevareDanmark: Sænk fødevaremomsen, men hæv ikke priserne andre steder

    12.11.2025

  • Fem forskningsbaserede skridt mod mere bæredygtig ost

    12.11.2025

  • Toscansk toprestaurant fylder Det japanske Tårn med italiensk velsmag

    12.11.2025

  • Irland vinder prisen for verdens bedste steak ved World Steak Challenge

    12.11.2025

  • Grønne ambitioner kræver større satsning på økologiforskning

    12.11.2025

  • FERM FOOD vinder EY’s Scale-Up pris: Gør fødevarer sundere

    11.11.2025

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 2 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik