• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

FoodserviceMesser og konferencer07. 12. 2023 | Mikkel Bækgaard

Foodexpo fejrer jubilæum med flere spændende nyheder

FoodserviceMesser og konferencer07. 12. 2023 By Mikkel Bækgaard

Områderne Outdoor og Butikstorvet hører til nyhederne, når den tiende udgave af Foodexpo løber af stablen i MCH Messecenter Herning 17.-19. marts 2024. Og blandt udstillerne er forventningsglæden allerede nu stor forud for næste års udgave af Nordens største fødevaremesse.

Menuen tager form: Foruden hundredvis af udstillere og et omfattende aktivitetsprogram udgøres næste års jubilæumsudgave af Foodexpo blandt meget andet af nyhederne Outdoor og Butikstorvet. Førstnævnte fokuserer på udeliv og udendørsservering, sidstnævnte beskæftiger sig med detailhandlen, og som en helt tredje nyhed byder messen desuden på et modeshow med arbejdsbeklædning i centrum – alle tiltag, der er blevet taget godt imod i messelandskabet.

“Vi er rigtig glade for den store opbakning fra både nye og velkendte udstillere og samarbejdspartnere, og vi glæder os meget til igen at samle hele fødevarebranchen i Herning. Derudover sætter vi stor pris på opbakningen til vores nye, digitale udstillerplatform, MCH365, og messens nye områder Outdoor og Butikstorvet,” lyder det fra projektleder i MCH A/S Carina Høgsted Kirkegaard, der samtidig konstaterer, at Foodexpo med næste års messe kommer op på 10 messer på 20 år.

Ser nærmere op udendørsarealer

Netop jubilæet markeres blandt andet med velkomstdrinks ved indgangene, jubilæumsromkugler, jubilæumsmiddag for udstillerne og en tidslinje med højdepunkter fra hvert år.

Det nye Outdoor-område ser nærmere på, hvordan udendørsarealer kan anvendes, og hvordan der skabes oplevelser i såvel naturen som under åben himmel generelt – her vil være fokus på alt lige fra meditation til te-ceremonier. Og Butikstorvet er skabt i samarbejde med messens samarbejdspartnere inden for detailbranchen og byder på et event- og udstillingsområde med blandt andet boder, spisested, workshops, foredragsscene samt konkurrencer.

Modeshowet med arbejdsbeklædning består af to daglige catwalks, hvor tøjet præsenteres i glamourøse rammer, og desuden vil der være en podieudstilling af tøjet og skoene, som stilles til rådighed af udstillere på messen.

Udstiller: Noget af det fineste at samles på Foodexpo

Netop blandt udstillerne på næste års jubilæumsudgave af Foodexpo er forberedelserne til messen i fuld gang, og forventningerne er i top – endelig samles branchen igen på Nordens største fødevaremesse, og det er noget, der ses frem til.

“At fødevarebranchen i bred forstand samles på Foodexpo er noget af det fineste – jeg er vild med, at messen både favner store, etablerede virksomheder og små foretagender på vej frem og på den måde rummer det hele,” konstaterer Sophie Kirkegaard, der er butik- og eventchef i Andersen Winery.

Vineriet, der ligger i Mols Bjerge og netop er blevet økologi-certificeret, fremstiller mousserende vine baseret på lokale råvarer, herunder frugter og bær. Virksomheden har tidligere udstillet på Foodexpo og stiller denne gang op i opgraderet form med flere folk end tidligere i håb om at have ekstra god tid til at præsentere produkter og både pleje og etablere relationer.

“Håbet er, at vi får de vigtigste visitkort med hjem, og at vi kommer i dialog med restauranter, der vil tage vores vine ind på menuen. Men vi er også på udkig efter kroer og badehoteller, der kan se en idé i at have én eller flere af vores flasker på menukortet. Derudover glæder vi os til at blive inspireret og til at møde eksisterende samarbejdspartnere og opdatere dem på, hvad vi aktuelt arbejder med,” lyder det fra Sophie Kirkegaard, der oplyser, at Foodexpo bliver det første sted, Andersen Winery præsenterer sine nye, økologiske produkter.

Alle aspekter af fødevarebranchen

Jubilæumsudgaven af Foodexpo breder sig over 10 haller og beskæftiger sig med alle aspekter af fødevarebranchen – fra gastronomi og specialiteter til vin og spiritus, fra møbler og interiør til køkken og borddækning, fra kaffeautomater og tekstiler til IT og betalingssystemer og fra startups til foodservice og detailhandel. Derudover er den grønne omstilling central på messen, som blandt andet byder på Naturens Spisekammer – en hal, der fokuserer på bæredygtighed samt økologiske og plantebaserede fødevarer.

Foodexpo 2024, den tiende udgave af Foodexpo på 20 år, trakterer desuden med flere spisesteder, workshopområder, foredrag og debatter samt ikke mindst en lang række fagkonkurrencer – heriblandt de særdeles prestigefyldte Årets Kok og Årets Tjener samt Danmarks Bedste Romkugle.

Foodexpo finder sted i MCH Messecenter Herning 17.-19. marts 2024.

Skrevet i: Foodservice, Messer og konferencer

Seneste nyt fra redaktionen

MLDK: Stærk politisk vilje kan afværge de værste designfejl i det udvidede producentansvar

Detailhandel og en grosEmballageMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed16. 09. 2025

Regeringen har aftalt at ville fjerne emballageafgiften samt udtrykt vilje til at indføre et loft over kommunernes andel af producentansvaret. Det mødes med stor tilfredshed hos Mærkevareleverandørerne. ”Det er stærkt, at regeringen har aftalt en ramme for et loft over, hvor store omkostninger

Flasker gemt i 130 år vidner om dansk smøreventyr og datidens hygiejne

Forskning og uddannelse16. 09. 2025

To glemte flasker i en kælder på Frederiksberg med bakteriekulturer fra 1890’erne har givet forskere fra Københavns Universitet et enestående indblik i Danmarks smøreventyr. Gennem avanceret DNA-analyse har de undersøgt indholdet i flaskerne som blandt andet bød på flere bakterielle overraskelser og

Hotel- og Restaurantskolen partner i udvikling af serviceuddannelser i Sønderjylland

AktueltForskning og uddannelse16. 09. 2025

Sønderborg Kommune, Hotel- og Restaurantskolen i Valby, EUC Syd og lokale samarbejdspartnere vil sammen undersøge muligheden for at etablere serviceuddannelser inden for hotel-, restaurations- og turismebranchen med internationalt udsyn og stærk lokal forankring. Et nyt partnerskab er ved at

Finansminister Nicolai Wammen besøgte økologisk succes, der har reduceret sit klimaaftryk med hele 38 procent udelukkende på fødevarer

AktueltFoodserviceMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed16. 09. 2025

Mandag den 15. september lagde finansminister Nicolai Wammen vejen forbi Regionshospitalet i Randers for at lade sig inspirere af en af landets største økologiske succeser. Kan man reducere sit klimaaftryk, sænke sit madspild, spise langt mere efter kostrådene – for eksempel 580 procent flere

Mere end to ud af tre generation z’ere erstatter ugentligt et måltid med snacks

FoodserviceMiljø og sundhedTop16. 09. 2025

En ny undersøgelse fra analysevirksomheden YouGov viser, at danskerne ikke er blege for at skippe et måltid og erstatte det med en hurtig snack på farten. Specielt den yngre generation tyer oftere til det hurtige og lette alternativ. Den tendens bekymrer ernæringsekspert. Mad på farten kommer i

Rekordstor opbakning til inspirationsmessen ’Madscenen – for professionelle’

AktueltMesser og konferencer11. 09. 2025

Onsdag den 10. september var fødevareleverandøren Dagrofa Foodservice værter for inspirationsmessen ’Madscenen – for professionelle’ i TAP1 i København. Der var i år rekordstor opbakning til arrangementet med over 160 udstillere og 1.700 deltagere. En stor del af den danske fødevarebranche

Anuga Fine Food 2025 starter med rekorddeltagelse: Over 4.300 udstillere præsenterer premium-fødevarer

Messer og konferencer11. 09. 2025

Med omkring 4.300 udstillere og 135 fællesstande åbner Anuga Fine Food 2025 i Köln i sin hidtil største udgave. Fagmessen under Anuga-paraplyen viser, hvordan delikatesser, gourmetprodukter og basisfødevarer vinder global betydning. Fra Altunkaya Ins. Nak. Gida Tic. A.S. over Calvo

Dagrofa reagerer på efterspørgsel: Mere end 40 nye varer i eget brand

Detailhandel og en gros11. 09. 2025

Dagrofa har stigende salg af kædernes egne mærker. Nu kan kunderne møde mere end 40 nye produkter i premium-mærket OMHU. Ost, pølser, laks, ris, pasta og pastasovs. Dagrofas premiumbrand OMHU har lige fået tilført mere end 40 nye varer, som er rettet mod forbrugere, der også kigger efter luksus

Ostefest i København: Smag på 86 danske oste

AktueltMejeriMesser og konferencer11. 09. 2025

Lørdag den 20. september serverer ’Cheese Copenhagen’ et stort - og gratis - ostebord i TorvehallerneKBH: 86 danske oste fra store og små mejerier.  Er man interesseret i ost, bør man lægge vejen forbi det københavnske madmekka TorvehallerneKBH lørdag den 20. september. Fra kl. 11 til 16

Aarhusiansk kaffefestival skaber arbejdspladser til personer med særlige udfordringer

DrikkevarerMesser og konferencerTop11. 09. 2025

Festivalen Kaffe & Sensorik, der vender tilbage til Aarhus i oktober, samarbejder med den socialøkonomiske virksomhed Social Craft om at skabe nye arbejdspladser til dém, der befinder sig på kanten af arbejdsmarkedet. Når festivalen Kaffe & Sensorik indtager Aarhus Congress Center den

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • DENIOS ApS

    Sådan får du op til 50 % mere lagerkapacitet

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Busch Vacuum Solutions fremviser avancerede produkter fra Pfeiffer Vacuum+Fab Solutions på LabDays

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Sommerklassikere som grillpølser og flødeis er fortsat meget populære

  • DENIOS ApS

    Ses vi på HI-messen?

  • DENIOS ApS

    Her er nøglen til at undgå kontakt med defekte lithium-ion-batterier

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Guide: Hvornår skal du reparere vs. udskifte din vakuumpumpe?

  • DENIOS ApS

    NYHED: Brandsikkert opsamlingskar til opbevaring i sprinklerområder

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Pfeiffer Vacuum+Fab Solutions lancerer nyt globalt websted

  • DENIOS ApS

    Slut med at lede – få overblik over dine materialer 24/7

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Mindre vedligeholdelse takket være avanceret vakuumgenerering fra Busch

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • MLDK: Stærk politisk vilje kan afværge de værste designfejl i det udvidede producentansvar

    16.09.2025

  • Flasker gemt i 130 år vidner om dansk smøreventyr og datidens hygiejne

    16.09.2025

  • Hotel- og Restaurantskolen partner i udvikling af serviceuddannelser i Sønderjylland

    16.09.2025

  • Finansminister Nicolai Wammen besøgte økologisk succes, der har reduceret sit klimaaftryk med hele 38 procent udelukkende på fødevarer

    16.09.2025

  • Mere end to ud af tre generation z’ere erstatter ugentligt et måltid med snacks

    16.09.2025

  • Rekordstor opbakning til inspirationsmessen ’Madscenen – for professionelle’

    11.09.2025

  • Anuga Fine Food 2025 starter med rekorddeltagelse: Over 4.300 udstillere præsenterer premium-fødevarer

    11.09.2025

  • Dagrofa reagerer på efterspørgsel: Mere end 40 nye varer i eget brand

    11.09.2025

  • Ostefest i København: Smag på 86 danske oste

    11.09.2025

  • Aarhusiansk kaffefestival skaber arbejdspladser til personer med særlige udfordringer

    11.09.2025

  • Ny digital løsning skal fjerne administrativt bøvl i danske professionelle køkkener

    09.09.2025

  • Bager fra Ørum skal kæmpe for Danmark ved EuroSkills 2025 i Herning

    09.09.2025

  • DLG Group kickstarter pilotprojekt, der skal dokumentere effekterne af regenerativ dyrkning

    09.09.2025

  • To nye profiler i Danish Crowns bestyrelse

    09.09.2025

  • Nyt ambassadørkorps skal styrke Food Festivals fremtid

    09.09.2025

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 2 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik