Der er udsigt til, at flere danske økosvin kommer under kniven på Danish Crowns slagteri i Herning. Det er én af konsekvenserne, efter fødevareminister Mette Gjerskov har meldt ud, at støtten til investeringer i økologisk jordbrug skal hæves. Fødevareministeren planlægger at give 80 mio. kroner til øko-landbrug frem til 2020.
– Det er vi rigtig, rigtig glade for, siger Randi Kok. Hun er daglig leder af slagteriet Friland, som slagter alle sine danske øko-svin på Danish Crown-slagteriet i Herning.
Hidtil har det knebet med at få danske økosvin nok til slagtning. Fordi landmændene ikke kan få finansieret en omlægning til økologisk produktion, forklarer Randi Kok. Efterspørgslen på økologisk svinekød er stor. Derfor må Friland lige nu opkøbe svenske svin for at følge med efterspørgslen fra udlandet. Friland i Herning slagter i år omkring 100.000 danske økosvin. Randi Kok forventer, at de til næste år vil slagte op mod 130.000 danske øko-svin. Det skriver P4 Midt og Vest.