• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

Kød, fisk og fjerkræLandbrug06. 03. 2025 | Mikkel Bækgaard

Fem nye tiltag skal sikre Danish Crown flere grise

Kød, fisk og fjerkræLandbrug06. 03. 2025 By Mikkel Bækgaard

Danish Crown lancerer nu fem konkrete tiltag, der skal motivere de danske landmænd til at levere flere grise til koncernens danske slagterier.

En høj udnyttelse af kapaciteten på slagterierne er en afgørende del af at vende udviklingen i Danish Crown. Derfor har bestyrelsen vedtaget en række nye tiltag, som skal gøre det mere attraktivt at sende grise til virksomhedens slagterier.

“De nye initiativer har som mål at løfte tilførslen af grise på både den korte og den lange bane. På kort sigt vil flere grise fastholde vores effektivitet, og dermed vores løbende indtjening. På lang sigt er det helt afgørende for Danish Crown at have en stabil mængde råvarer, der er grundlaget for en sund drift af vores slagterier til gavn for vores ejere og kunder,” siger Niels Duedahl, Group CEO i Danish Crown og fortsætter:

“Vi har ikke lagt skjul på, at vi har brug for opbakning fra landmændene, hvis vi skal sikre dansk svineproduktion på den lange bane. Med de fem initiativer forsøger vi at gøre det mere attraktivt for både nye og eksisterende leverandører at støtte op om Danish Crown.”

De nye tiltag er først og fremmest økonomiske incitamenter til landmænd, der enten etablerer sig eller udvider deres produktion. Derudover bliver det nemmere for ikke-andelsejere at levere en del af deres grise til Danish Crown i en aftalt periode.

De fem nye tiltag:

Tunggriskontrakt

Danish Crown tilbyder både nye og nuværende andelsejere muligheden for at tegne en tunggris-kontrakt (levering af grise med en slagtevægt på 95,0 kg. – 114,9 kg.). Tunggriskontrakterne skal bidrage med flere kilo. Forudsætning for indgåelse af kontrakten er, at man øger antallet af stipladser til slagtegrise, så A-mængden som minimum er uændret.

Væksttillæg

Danish Crown tilbyder et væksttillæg på 40 øre/kg. gældende for regnskabsåret 2025/26. Det afløser det nuværende væksttillæg 2 fra regnskabsåret 2024/25. Væksttillægget gives til nuværende andelsejere, der efter 1. marts 2025 øger deres A-mængde, og til nye andelsejere.

Kontraktgrise

Danish Crown giver ikke-andelsejere muligheden for at levere en del af deres grise som kontraktgrise (prøvelæsordning) til Danish Crown i en periode på op til 12 måneder. Leveringsaftalen medfører ikke ejerrettigheder.

Tilskud til leje af stalde

Danish Crown lancerer et nyt tilskud, der kan gives til både nye og eksisterende andelsejere, hvis de lejer en tom stald. Tilskuddet udgør 35 kr. pr. leveret gris og ydes i perioden fra 1. marts 2025 til 30. september 2027 til en lejeaftale for hele eller en del af perioden.

Dækningsbidragsgaranti til nye yngre andelsejere.

Danish Crown introducerer tilskud til leje af slagtegrisestald gennem en dækningsbidragsgaranti til nye andelsejere under 40 år. Dækningsbidragsgarantien gælder op til et dækningsbidrag på 140 kr./gris, dog højest med en udbetaling på 100 kr./gris.

Udover de nye tiltag arbejdes der sideløbende på yderligere tiltag, der kan bidrage til at sikre stabile tilførsler på lang sigt.

“Vi er i gang med en transformation af virksomheden, og det allervigtigste målepunkt for os er, at vi får genskabt vores konkurrencekraft på noteringen. Vi skal igen være det slagteri der sætter prisen på grisen i Danmark, for det er det vores andelsejere med rette kan forvente af os. Vi har allerede trukket i flere store håndtag internt i virksomheden, men for at fortsætte udviklingen er det essentielt, at vi står på et stabilt råvaregrundlag,” siger Niels Duedahl.

Der kan laves aftaler på de nye initiativer fra i dag, og Danish Crown Ejerservice sidder klar til at hjælpe både eksisterende andelsejere og andre interesserede med mere information om tiltagene.

Skrevet i: Kød, fisk og fjerkræ, Landbrug

Seneste nyt fra redaktionen

Danskerne rækker ud efter nye varianter af oksekød

Frugt og grøntKød, fisk og fjerkræ06. 11. 2025

Danish Crown har rundet 2,5 millioner solgte pakker hakket oksekød blandet med grønt det første år og har dermed overgået de oprindelige forventninger til produktet. I en tid hvor stigende fødevarepriser - herunder prisen på oksekød - er et varmt samtaleemne hen over de danske køkkenborde, kan

RAWBITE udvider produktionen i Tyskland for at imødekomme stigende efterspørgsel

Ikke kategoriseret06. 11. 2025

Virksomheden bag de populære økologiske frugt- og nøddebarer har de seneste år oplevet en stabil tocifret vækst i Danmark, Tyskland og Sverige samt en markant stigning i online-salget. For at imødekomme den voksende efterspørgsel og stimulere en fortsat vækst på de europæiske markeder, udvider

7-Eleven åbner ny runde af Innovation Corner og sætter fjerde iværksætterprodukt på hylderne

AktueltDrikkevarerMarkedsføringMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed06. 11. 2025

7-Elevens iværksætterforløb Innovation Corner, der blev lanceret sidste år, er blevet taget så godt imod, at kæden nu åbner op for en ny runde. Samtidig kommer det fjerde produkt fra første runde – en alkoholfri elektrolytdrik ’Dansevand’ – på hylderne. Sidste år deltog Dansevand, en alkoholfri

Årets Wiuff 2025: Marie Bojsen fra Birthesminde modtager Danmarks første råvarepris

AktueltFødevareproduktionKød, fisk og fjerkræLandbrugRåvarer og ingredienserØkologi og bæredygtighed06. 11. 2025

Ved en højtidelig fejring hos Søren Wiuff i Lammefjorden lørdag den 1. november blev Årets Wiuff 2025 uddelt for allerførste gang. Prisen er opfundet og etableret af Lokale Fødevarer Danmarks stifter og formand, Jesper Zeihlund, og siden blevet medstiftet af HORESTA. Formålet med prisen er at hædre

Sund jord giver sunde grøntsager – og det kan smages

Frugt og grøntLandbrugMiljø og sundhedTop06. 11. 2025

I årevis har de arbejdet med jordforbedring via næringsrige kompostblandinger på en gård i Nordjylland. Resultatet er klart: Den sunde jord giver ikke bare sundere og stærkere grøntsager – men også bedre smag. På gården Ny Vraa i Tylstrup har man i årevis arbejdet med at udvikle og teste

Techmedia får ny ejer

AktueltFoodservice04. 11. 2025

Techmedia A/S, der blandt andet driver Fødevarekus og magasinet Food&Drink, er blevet købt af FrontMedia ApS, der dermed styrker positionen på markedet for fag- og branchemedier. Handelen er gennemført 6. oktober 2025, og begge selskaber fortsætter i deres nuværende

Wassim Hallal vinder hædersprisen som Kokkenes Kok

Foodservice04. 11. 2025

Kokkene har talt: Wassim Hallal er kåret som Kokkenes Kok 2024 – en af de største hædersbevisninger i dansk gastronomi. Prisen gives til en kok, der med talent, generøsitet og faglig styrke har gjort en særlig forskel for branchen. Den prestigefyldte pris blev overrakt ved Fonden Dansk Gastronomis

Too Good To Go fylder ti år: Fra dansk app til global bevægelse mod madspild

FoodserviceMiljø og sundhedRåvarer og ingredienserØkologi og bæredygtighed04. 11. 2025

På bare ti år er danske Too Good To Go blevet til et globalt eksempel på, hvordan teknologi, forretning og bæredygtighed kan trække i samme retning. Med over 130 millioner brugere og 500 millioner reddede måltider har virksomheden gjort kampen mod madspild til en hverdagsvane for brugere i over 20

Juleudgave af Food&Drink på gaden

AktueltFoodservice04. 11. 2025

Julen sig nærmer, og det betyder, at nyeste nummer af Food&Drink sætter fokus på julen og alle dens glæder. Læs blandt andet om spændende jule-nyheder, men kom også med til Aalborg for at besøge byens første Michelin-restaurant. Udover at drage nordpå og se på julen har Food&Drink også

Her er Danmarks bedste plantebaserede takeaway

FoodserviceFrugt og grøntMesser og konferencerMiljø og sundhedTopØkologi og bæredygtighed04. 11. 2025

Pico Pizza vandt Årets plantebaserede takeaway-måltid ved weekendens Plant Food Festival, hvor Dansk Vegetarisk Forening og Plantebranchen hyldede årets bedste plantebaserede madoplevelser på farten. Hvem laver landets bedste plantebaserede måltid to go? Det blev afgjort i weekenden, da

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Spirax Sarco Danmark

    Lavere energiforbrug og bedre produktkvalitet med Steam Infusion – en unik teknik til fødevarefremstilling

  • DENIOS ApS

    Sådan håndterer du en lækage med 10 trin

  • Busch Vakuumteknik A/S

    50 års trofast tjeneste i produktionen

  • Spirax Sarco Danmark

    Blog: Damp er naturlig teknologi

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Tilmeld dig Masterclass om dyrevelfærd og regenerativt landbrug

  • DENIOS ApS

    Hvad gør du med dine gasflasker, når kulden kommer?

  • Spirax Sarco Danmark

    Reducer dine levetidsomkostninger på reguleringsventiler

  • DENIOS ApS

    Alt hvad du skal vide, før du håndterer farlige stoffer

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Øget produktivitet på mejeriet takket være vakuum fra Busch

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Stor fødevaremesse med juletema kommer igen i år til Brande

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Danskerne rækker ud efter nye varianter af oksekød

    06.11.2025

  • RAWBITE udvider produktionen i Tyskland for at imødekomme stigende efterspørgsel

    06.11.2025

  • 7-Eleven åbner ny runde af Innovation Corner og sætter fjerde iværksætterprodukt på hylderne

    06.11.2025

  • Årets Wiuff 2025: Marie Bojsen fra Birthesminde modtager Danmarks første råvarepris

    06.11.2025

  • Sund jord giver sunde grøntsager – og det kan smages

    06.11.2025

  • Techmedia får ny ejer

    04.11.2025

  • Wassim Hallal vinder hædersprisen som Kokkenes Kok

    04.11.2025

  • Too Good To Go fylder ti år: Fra dansk app til global bevægelse mod madspild

    04.11.2025

  • Juleudgave af Food&Drink på gaden

    04.11.2025

  • Her er Danmarks bedste plantebaserede takeaway

    04.11.2025

  • Sukaiba vinder ”Denmark’s Best Hotel Restaurant” for anden gang

    30.10.2025

  • En rigtig god kop kaffe er det nye personalegode

    30.10.2025

  • Dansk sommelier vinder den første udgave af Master of Port Scandinavia 2025

    30.10.2025

  • Når regler spænder ben for naturen: 16 nye anbefalinger til bedre biodiversitet i fødevaresektoren

    30.10.2025

  • Prestigefyldt kåring: Den danske Spiseguide hylder AOC som Årets Restaurant

    30.10.2025

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 2 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik