• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

DrikkevarerFrugt og grøntFødevareproduktion02. 04. 2019 | Kasper Mundt-Nielsen

Fejr køerne med øl og chokolade

DrikkevarerFrugt og grøntFødevareproduktion02. 04. 2019 By Kasper Mundt-Nielsen

(Arkivfoto)

Den 13. april kickstartes påskeferien I Herslev, hvor sætter de køerne på græs og samtidig inviterer samtidig hele familien til en festdag på bryghuset. Målet er at give store som små en bedre forståelse for, hvordan bøffen, melet, øllet og sågar pålægschokoladen kommer fra ko, korn, plante og bønne til tallerkenen hjemme på bordet.

Råvarer, madglæde og jordens cyklus er i fokus den første lørdag i skolernes påskeferie, når fødevarefællesskabet En del af Herslev med Herslev Bryghus, Friis-Holm Chokolade, Kattinge Kraut og andre ambitiøse producenter i front inviterer på en hel dags aktiviteter, marked og leg på og omkring Herslev Bryghus.

Fra korn til øl til komave – og til eddikeflaske
Fælles for initiativtagerne bag Køernes forårsfest er, at de sætter parametre som kvalitet, økologi, biodynamik og bæredygtighed højt, ligesom flere af producenterne drager nytte af hinandens råvarer og restprodukter. Fx løber køerne på de marker hvor korn til øllet dyrkes, ligesom køerne senere fodres med ”masken” (restprodukt fra ølbrygning) fra ølproduktionen, der også bliver forædlet til øl-eddiker.
– ”Køernes forårsfest” er først og fremmest en dag på landet med sjov og hygge, men det skal gerne være den slags sjov, hvor man også lærer en masse samtidig. Rammen er jordens cyklus og vores mad. Køerne kommer på græs efter en lang vinter, så de danser og er lykkelige. Det er skønt at se, og markerer starten på en ny sæson, en ny cyklus, der sættes i gang med korn, der sås, som senere kan blive til mel, brød, øl og senere eddike. Dyrene, jorden, maden og øllet er tæt forbundne, og det er det, vi vil lade verden se, dufte og smage på, forklarer Tore Jørgensen, brygmester og grundlægger af Herslev Bryghus, og en af initiativtagerne bag En del af Herslev.

Ungerne laver chokoladepålæg, mens Mor og Far nyder en frisktappet
Hele dagen bliver årets sæsonstart fejret med aktiviteter, der engagerer ungerne i fortællingen om råvarernes vej fra jord til bord. Børnene kan fx få stukket hænderne i chokoladegryden, når verdensmester-chocolatier Mikkel Friis-Holm laver chokoladeværksted, hvor kakaobønner forvandles til færdigt pålægschokolade, som man kan få med hjem bagefter. Mens, der for de voksne er friskbrygget øl og kursus i lacto-fermenteringens magi med Per fra Kattinge Kraut. Der bliver også mulighed for at lave sit eget insekthotel, foruden lam og høns og økologiske madboder.

Cocktails og mountainbike-tur – hjerte, hvad vil du mere?
Om aftenen er der middag med områdets råvarer, cocktails med lokalt tema og bryghusets øl i gårdbutikken på Herslev Bryghus. Kommer man først om aftenen, kan man booke en mountainbike-tur fra Roskilde til Herslev, guidet af Henrik fra Hedeland MBT Tours. Så der er rig mulighed for at tage landskabets værdi ind på alle tænkelige måder. Initiativtagerne bag Køernes forårsfest er En del af Herslev – et fællesskab af fødevareproducenter, der satser på recirkulation og økologi, og som til sommer åbner op for nye, fælles aktiviteter.

Der er en masse aktiviteter både med og uden tilmelding. Klik her for mere information, program og billetter: herslevbryghus.dk/koernesforarsfest

 

Skrevet i: Drikkevarer, Frugt og grønt, Fødevareproduktion

Seneste nyt fra redaktionen

Foodexpo favner både kød, klima og grøn kost med inspirerende events

Messer og konferencer11. 12. 2025

Kød, klima og grøn kost er alt sammen på tallerkenen, når Foodexpo samler fødevarebranchen til tre horisontudvidende dage spækket med spændende oplevelsesuniverser og fremsynede events. Nordens største faglige mødested for alle, der lever for og arbejder med mad, finder sted i MCH Messecenter

Arla: Erfaren mejerimand tager over i Nr. Vium

Mejeri11. 12. 2025

Der er masser af erfaring fra både Arla og resten af verden med i bagagen, når Henrik Jessen nu overtager ledelsen af Arla i Nr. Vium 350 medarbejdere hos Arla i Nr. Vium har nu fået vished om, hvem der fremover skal stå i spidsen for mejeriet. Det bliver 60-årige Henrik Jessen, der i

Pincho Nation: Succesfulde franchise-åbninger i 2025

AktueltFoodservice11. 12. 2025

2025 har været et markant vækstår for Pincho Nation i Danmark. Med fire nye restauranter og stærke resultater i de etablerede enheder runder man 700.000 gæster og passerer en vigtig milepæl: ti restauranter på det danske marked. Udviklingen afspejler både en stigende efterspørgsel og en solid

Rekord i antal julebryg

AktueltDrikkevarer11. 12. 2025

Aldrig før har der været så mange forskellige julebryg at vælge imellem som denne jul. Desuden er paletten af julebryg i 2025 den mest farverige. Danske øl-nydere kan glæde sig over, at de har rekordmange julebryg at vælge imellem i december 2025. Hele 219 forskellige julebryg står på

NOTCH, et nyt kakaofrit chokoladealternativ lavet på mask

KonfektureTop11. 12. 2025

Fra d. 10. december kan kunderne i alma madmarked smage på fremtidens fødevarer fra innovationscenteret Spora, grundlagt af kokken Rasmus Munk. Det første projekt, der bliver præsenteret, er chokoladealternativet NOTCH, udviklet af mask, et restprodukt fra ølbrygning. Rasmus Munk lancerede i

Ny forskning: Vandmænd kan bruges til at lave mayonnaise og smør

Forskning og uddannelseFødevareproduktionMiljø og sundhedRåvarer og ingredienserØkologi og bæredygtighed09. 12. 2025

Forskere på Syddansk Universitet (SDU) har fundet ud af, at vandmænd kan bruges som fødevarestabilisator og vil nu bl.a. samarbejde med toprestauranten Alchemist og dens forsknings- og testkøkken Spora om at bruge det i madretter. I fremtiden kan de slimede væsener måske bidrage til en mere

Fermentering gør havets grøntsager mere spiselige

Forskning og uddannelseMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed09. 12. 2025

Tang har længe været hyldet som en bæredygtig superingrediens – men dens “fiskede” smag er en barriere for mange vestlige forbrugere. Nu viser et nyt studie fra Københavns Universitet, at fermentering med mælkesyrebakterier kan være nøglen til at få tangen til at glide ned. Det kan være

Dansk økologieksport når rekordhøjt niveau

AktueltFødevareproduktionLandbrugMarkedsføringMesser og konferencerMiljø og sundhedPolitik og eksportØkologi og bæredygtighed09. 12. 2025

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at eksporten af danske økologiske varer i 2024 steg til 3,6 milliarder kroner. Det er fjerde år i træk, at økoeksporten stiger. Dansk økologieksport steg i 2024 med fire procent. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik, der netop er offentliggjort. I

Fødevareminister Jacob Jensen

Mindre madspild: Nu bliver det lettere at donere overskudsmad

AktueltDetailhandel og en grosFoodserviceMiljø og sundhedPolitik og eksportØkologi og bæredygtighed09. 12. 2025

Fødevareminister Jacob Jensen (V) har taget initiativ til at luge ud i regler, der spænder ben for donation af fødevarer. En ændret fortolkning af reglerne for donation af overskudsmad skal skabe bedre og mere enkle rammer for fødevarevirksomheder i Danmark og samtidig styrke kampen mod

Stigende fødevarepriser kan flytte to ud af tre stemmer

Detailhandel og en grosPolitik og eksportTop09. 12. 2025

Fødevarepriser er blevet et afgørende vælgertema, hvor næsten to ud af tre danskere svarer, at de stigende fødevarepriser i større eller mindre grad kan påvirke deres stemme ved næste folketingsvalg. Det viser en ny befolkningsundersøgelse foretaget af Norstat for De Samvirkende Købmænd

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • DENIOS ApS

    Gemmer dit løfteudstyr på skjulte farer?

  • Ardo NV Denmark Office

    Sødme møder

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Fra vindtunneller til rumfart: Vakuum til rumfarts undersøgelser

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Dagrofa Foodservice juleindsamler til fordel for JunkFood

  • Spirax Sarco Danmark

    Undgå kontaminering med rendamp i fødevareproduktion

  • Ardo NV Denmark Office

    Slank, sprød og …

  • Ardo NV Denmark Office

    Ready to eat or not?

  • Ardo NV Denmark Office

    Nyt år, nye favoritter – Ardo lancerer 9 nyheder på frost i 2026

  • DENIOS ApS

    Har du den rigtige pumpe?

  • Spirax Sarco Danmark

    Guide: Find den korrekte dampkvalitet

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Foodexpo favner både kød, klima og grøn kost med inspirerende events

    11.12.2025

  • Arla: Erfaren mejerimand tager over i Nr. Vium

    11.12.2025

  • Pincho Nation: Succesfulde franchise-åbninger i 2025

    11.12.2025

  • Rekord i antal julebryg

    11.12.2025

  • NOTCH, et nyt kakaofrit chokoladealternativ lavet på mask

    11.12.2025

  • Ny forskning: Vandmænd kan bruges til at lave mayonnaise og smør

    09.12.2025

  • Fermentering gør havets grøntsager mere spiselige

    09.12.2025

  • Dansk økologieksport når rekordhøjt niveau

    09.12.2025

  • Mindre madspild: Nu bliver det lettere at donere overskudsmad

    09.12.2025

  • Stigende fødevarepriser kan flytte to ud af tre stemmer

    09.12.2025

  • Ny teknologi: Kan vi leve af luftsteg og vindfrikadeller?

    04.12.2025

  • Dansk forskning kan bane vej for udfasning af antibiotika i akvakultur

    04.12.2025

  • Bad Seed Brewing kåret som Årets Danske Bryggeri 2025

    04.12.2025

  • Nyt nummer på gaden: Food&Drink går i fisk

    04.12.2025

  • Danske økologiske virksomheder på eksportfremstød i Berlin

    04.12.2025

Alle nyheder ›

Læs Food & Drink gratis online

Annoncering i Food & Drink

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik