• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

AktueltFoodservice19. 05. 2021 | Kasper Mundt-Nielsen

Dragsholmkok bliver ny chef på Studio

AktueltFoodservice19. 05. 2021 By Kasper Mundt-Nielsen

Med et fokus på lokale og grønne råvarer, skal den nye køkkenchef på Restaurant Studio i København genvinde michelinstjernen. Manden, der skal indfrie forventninger kommer direkte fra slottet i Dragsholm.

Studio har til huse på første sal i den ikoniske gamle færgeterminal i København.

At Christoffer Sørensens køkken orienterer sig mod alt det, der findes lige uden for døren, er ikke så underligt. De sidste ni år har han været en bærende kraft i køkkenet på Dragsholm Slot, hvor han, som tro væbner og souschef under køkkenchef Claus Henriksen, har haft en væsentlig andel i den udvikling og hæder, som er tilfaldet slotskøkkenet gennem årene – ikke mindst michelinstjernen i 2017, som køkkenet har beholdt lige siden. Christoffers tidligere læremester er da heller ikke i tvivl om, at hans tro væbner er klar til at komme videre:

– Jeg har igennem de sidste mange år haft muligheden for at have Christoffer Sørensen ved min side, hvor han har vist en særlig forståelse for råvarekvalitet. Det ser man fx i hans øjne, der stråler af kærlighed hver gang, han får gode råvarer i hænderne. Hans store talent er klar til at blive udfoldet som den stjerne, han er. At spise hans mad bliver en spændende rejse at følge, siger Claus Henriksen, der sidste år forlod køkkenchefposten på Dragsholm, og dermed følte Christoffer også, at tiden var moden til omsider at prøve sig selv af som køkkenchef.

Studio fokuserer på ikke-dogmatisk, legesyg velsmag

De sidste ni år har Christoffer været stærkt optaget af fermentering og af alle de vilde ingredienser, han har kunnet finde omkring slottet. Alverdens former for tang, træer og endda en flere tusind år gammel eg fundet i en mose tæt på slottet, er bare nogle af de ingredienser, køkkenet med succes har lavet velsmagende gastronomiske eksperimenter med. For slet ikke at tale om arbejdet med landmanden Søren Wiuffs eksemplarisk gode asparges, kål og kartofler fra Lammefjorden.  

Christoffer Sørensen kommer til at sætte sin helt egen personlige signatur på køkkenet, hvor blandt andet Søren Wiuffs formidable lammefjordsgrønt kommer til at sætte sit præg på menuen.

Selv om Studios placering i centrum af København giver lidt længere afstand til både Søren Wiuff og sankestederne, er det dog på ingen måde slut med det vilde og naturnære, når Christoffer Sørensen indtager Studios køkken i Havnegade. Den nye køkkenchef kommer til at trække på sin årelange erfaring med legesyg, vild velsmag, men det samlede udtryk bliver et andet end det, han har stået for på Dragsholm Slot.

– Jeg kommer til at sætte min helt egen personlige signatur på køkkenet i Studio, hvor jeg vil prioritere rene smage, enkle smagskombinationer og fx fremhæve et grønt element som hovedrolleindehaveren. Udover Claus’ køkken er jeg også meget inspireret af min gamle mester Søren Selin, der er eminent til få ekstremt meget smag ud af enkle, grønne elementer. Den underspillede stil, hvor ydmyge ingredienser får love at skinne, kan jeg virkelig godt lide, siger Christoffer Sørensen, som naturligvis også kommer til at fortsætte sit årelange samarbejde med Søren Wiuff, hvis formidable lammefjordsgrønt kommer til at sætte sit præg på Studios menu fremover.

Stærkt kort i det søde køkken

Den nye køkkenchef har desuden hjertet tabt til det søde køkken. Selv på toprestauranter kan desserterne ofte føles som lidt af en eftertanke, men det kommer ikke til at ske på Studio med Christoffer Sørensen ved roret.

– Dessertkøkkenet kan ofte være en smule underprioriteret, og desserterne står tit lidt i skyggen af resten af menuen. Måske er det i virkeligheden fordi, at gode desserter er noget af det sværeste at lave. Det er ofte her, at der ligger enormt meget tid og teknik bag retterne, siger køkkenchefen.

”Restaurationsbranchen må tage ansvar nu”

På The Standard, hvor Studio har til huse på 1. sal med frit udsyn over Københavns havn, er begejstringen også stor:
– Vi er enormt glade for, at Christoffer har valgt Studio som stedet, hvor han for første gang vil træde i karakter som køkkenchef. Det betyder, at Studio nu vender tilbage til rødderne i det moderne, nordiske køkken, der hylder de lokale råvarer, glemte teknikker og rene råvaresammensætninger, siger Merete Holst, der er indehaver af Studio.

– Man skal som bekendt aldrig lade en god krise gå til spilde, og vi har brugt det sidste år på at komme tilbage til kernen af hvorfor og hvordan, vi ønsker at drive vores restauranter.  Vi tror på, at bæredygtig gastronomi både kan og skal være en del af løsningen på mange af de udfordringer verden står overfor, og som fødevareindustrien har været med til at skabe. Vi kan med vores viden og håndværk skabe smag, glæde og oplevelser, som gør det bæredygtige valg til det lækre og nemme valg. Det ansvar, og den mulighed skal vi gribe, siger Merete Holst og forsætter:

– Vi har derfor sat nye mål for, hvordan vi driver alle vores restauranter mere bæredygtigt, ansvarligt og meningsfuldt, og det er en lang rejse som formegentlig aldrig ender, men den startes og drives af mennesker, som ønsker at gøre en forskel. Christoffer er derfor også den helt rette profil til at skabe store smagsoplevelser på Studio, som er både grønnere og mere meningsfulde i forhold til de mål og værdier, vi forfølger, slutter Merete Holst, der også ejer og driver Almanak, Mission Green og kantinevirksomheden The Lunchroom samt er medejer af restaurant Radio. 

Skrevet i: Aktuelt, Foodservice

Seneste nyt fra redaktionen

Danish Crown: Konkurrencekraften forbedret i oprydningsår

Kød, fisk og fjerkræ25. 11. 2025

Med afsæt i en række nødvendige og konsekvente beslutninger er det lykkedes Danish Crown at styrke afregningen til andelsejerne og få stoppet en kritisk tilbagegang i tilførslerne af grise. De kommende to år vil der være fokus på at gennemføre en omfattende transformation af koncernen, så der skabes

Ny skæremaskine til plantebaserede fødevarer kommer til Danmark

FoodserviceFrugt og grøntFødevareproduktion25. 11. 2025

Nemco, der er leverandør af udstyr til fødevareindustrien, lancerer nu en skæremaskine til plantebaserede fødevarer på det danske marked. Der er tale om Maxx 200 HMT-maskinen fra den anerkendte tyske producent holac Maschinenbau. Maxx 200 HMT indgår i en serie af innovative skæremaskiner, som

Madkulturen: Danskernes vegetarisle aftensmad består mest af rugbrød, toast og pasta

AktueltFrugt og grøntMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed25. 11. 2025

Det er sjældent de grønne retter, der finder vej til middagsbordet, når kødet udelades. De mest spiste vegetariske aftensmåltider er nemlig rugbrød, toast, pasta, yoghurt og pizza – retter, der i gennemsnit indeholder færre grøntsager end måltider med kød. Det viser den årlige undersøgelse

Finalisterne til Årets Kok og Årets Tjener 2026 er fundet

AktueltFoodservice25. 11. 2025

Søndag dystede landets dygtigste kokke og tjenere ved semifinalerne til Årets Kok og Årets Tjener 2026. Nu er finalisterne fundet til finalerne i marts. Seks tjenere og seks kokke er videre til finalerne i Årets Kok og Årets Tjener 2026. Det står klart efter søndagens semifinaler på Kold

Verdens bedste oksemørbrad kommer fra Slagelse-virksomhed

Kød, fisk og fjerkræTop25. 11. 2025

JN Meat International har igen vundet en VM-titel i World Steak Challenge, som er blevet afgjort ved en storstilet prisuddeling i London. Det er fjerde gang, at Slagelse-virksomheden med grundlægger og kødsommelier John Sashi i spidsen sikrer en anerkendelse i det prestigefyldte

Geia Group køber bake & take

Brød og kagerFoodservice20. 11. 2025

Med opkøbet styrker Geia Group sin position inden for bl.a. instore-bagerier og convenience-kæder, hvor der vil blive sat yderligere fokus på innovation til både danske og udenlandske kunder. bake & take er en velrenommeret leverandør af innovative og kundetilpassede bageriprodukter til

Bornholm tager næste skridt mod Danmarks første lokale rejeproduktion

Forskning og uddannelseFødevareproduktionKød, fisk og fjerkræ20. 11. 2025

Torsdag modtager Bornholms Lakseklækkeri i Nexø de allerførste larver af varmtvandsrejer. Det er en vigtig milepæl i opbygningen af en helt ny fødevareproduktion på øen og etableringen af Danmarks første lokale produktion af varmtvandsrejer. I alt 10.000 rejelarver er på vej til Bornholm, efter

Sticks’n’Sushi åbner i Københavns Lufthavn

AktueltFoodserviceKød, fisk og fjerkræ20. 11. 2025

I løbet af 2027 åbner Sticks’n’Sushi sin første lufthavnsrestaurant som en del af udvidelsen af Terminal 3 i Københavns Lufthavn. Med panoramaudsigt over landingsbanen, en ny bar og et specialdesignet koncept for rejsende kan både faste gæster og førstegangsbesøgende se frem til et nyt sted, hvor de

30 kroner, 6 måltider og en vigtig støtte til mennesker som denne jul spiser på herberger, krisecentre og varmestuer

AktueltDetailhandel og en gros20. 11. 2025

Julen handler om at dele, og i år kan støtten blive til 6 måltider. Støt FødevareBankens indsamling i Netto, og køb julens smukkeste til- og fra-mærker. For kun 30 kroner får du fire juleornamenter, der støtter en vigtig sag, pynter på gaverne og sikrer seks måltider til borgere som denne jul spiser

Millioninvestering skal skabe grøn mad-revolution

Miljø og sundhedTopØkologi og bæredygtighed20. 11. 2025

Nyt innovativt fellowship-program, støttet af Novo Nordisk Fonden, skal uddanne nye frontløbere, der skal bekæmpe madspild og bane vejen for bæredygtige fødevaresystemer. Teknologisk Institut står i spidsen for at drive BioSustainability Design Fellowship Programmet, der samlet set er

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Spirax Sarco Danmark

    Guide: Find den korrekte dampkvalitet

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Centraliseret vakuumsystem reducerer omkostninger for vakuumpakning

  • Nemco Machinery A/S

    Ny serie termoformere vil blive en gamechanger inden for pakkemaskiner

  • DENIOS ApS

    Den ultimative tjekliste: Få mest ud af dit opsamlingskar

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Busch og Pfeiffer bringer den nyeste vakuumteknologi til Ajour 2025

  • Spirax Sarco Danmark

    Lavere energiforbrug og bedre produktkvalitet med Steam Infusion – en unik teknik til fødevarefremstilling

  • DENIOS ApS

    Sådan håndterer du en lækage med 10 trin

  • Busch Vakuumteknik A/S

    50 års trofast tjeneste i produktionen

  • Spirax Sarco Danmark

    Blog: Damp er naturlig teknologi

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Tilmeld dig Masterclass om dyrevelfærd og regenerativt landbrug

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Danish Crown: Konkurrencekraften forbedret i oprydningsår

    25.11.2025

  • Ny skæremaskine til plantebaserede fødevarer kommer til Danmark

    25.11.2025

  • Madkulturen: Danskernes vegetarisle aftensmad består mest af rugbrød, toast og pasta

    25.11.2025

  • Finalisterne til Årets Kok og Årets Tjener 2026 er fundet

    25.11.2025

  • Verdens bedste oksemørbrad kommer fra Slagelse-virksomhed

    25.11.2025

  • Geia Group køber bake & take

    20.11.2025

  • Bornholm tager næste skridt mod Danmarks første lokale rejeproduktion

    20.11.2025

  • Sticks’n’Sushi åbner i Københavns Lufthavn

    20.11.2025

  • 30 kroner, 6 måltider og en vigtig støtte til mennesker som denne jul spiser på herberger, krisecentre og varmestuer

    20.11.2025

  • Millioninvestering skal skabe grøn mad-revolution

    20.11.2025

  • Too Good To Go får øget betydning i et økonomisk presset USA

    18.11.2025

  • Kulinarisk spydspids udnævnt som Kartoffelambassadør 2025

    18.11.2025

  • Forum for Fødevarereklamer: Branche sætter selv aldersgrænse på 15 år for bestemt type reklamer

    18.11.2025

  • Brasserie Carl vinder Årets ret med gris 2025 – og Ti Trin ned vinder for osteret

    18.11.2025

  • FødevareDanmark: Sænk fødevaremomsen, men hæv ikke priserne andre steder

    12.11.2025

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i Food & Drink

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik