• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

AktueltFoodservice19. 05. 2021 | Kasper Mundt-Nielsen

Dragsholmkok bliver ny chef på Studio

AktueltFoodservice19. 05. 2021 By Kasper Mundt-Nielsen

Med et fokus på lokale og grønne råvarer, skal den nye køkkenchef på Restaurant Studio i København genvinde michelinstjernen. Manden, der skal indfrie forventninger kommer direkte fra slottet i Dragsholm.

Studio har til huse på første sal i den ikoniske gamle færgeterminal i København.

At Christoffer Sørensens køkken orienterer sig mod alt det, der findes lige uden for døren, er ikke så underligt. De sidste ni år har han været en bærende kraft i køkkenet på Dragsholm Slot, hvor han, som tro væbner og souschef under køkkenchef Claus Henriksen, har haft en væsentlig andel i den udvikling og hæder, som er tilfaldet slotskøkkenet gennem årene – ikke mindst michelinstjernen i 2017, som køkkenet har beholdt lige siden. Christoffers tidligere læremester er da heller ikke i tvivl om, at hans tro væbner er klar til at komme videre:

– Jeg har igennem de sidste mange år haft muligheden for at have Christoffer Sørensen ved min side, hvor han har vist en særlig forståelse for råvarekvalitet. Det ser man fx i hans øjne, der stråler af kærlighed hver gang, han får gode råvarer i hænderne. Hans store talent er klar til at blive udfoldet som den stjerne, han er. At spise hans mad bliver en spændende rejse at følge, siger Claus Henriksen, der sidste år forlod køkkenchefposten på Dragsholm, og dermed følte Christoffer også, at tiden var moden til omsider at prøve sig selv af som køkkenchef.

Studio fokuserer på ikke-dogmatisk, legesyg velsmag

De sidste ni år har Christoffer været stærkt optaget af fermentering og af alle de vilde ingredienser, han har kunnet finde omkring slottet. Alverdens former for tang, træer og endda en flere tusind år gammel eg fundet i en mose tæt på slottet, er bare nogle af de ingredienser, køkkenet med succes har lavet velsmagende gastronomiske eksperimenter med. For slet ikke at tale om arbejdet med landmanden Søren Wiuffs eksemplarisk gode asparges, kål og kartofler fra Lammefjorden.  

Christoffer Sørensen kommer til at sætte sin helt egen personlige signatur på køkkenet, hvor blandt andet Søren Wiuffs formidable lammefjordsgrønt kommer til at sætte sit præg på menuen.

Selv om Studios placering i centrum af København giver lidt længere afstand til både Søren Wiuff og sankestederne, er det dog på ingen måde slut med det vilde og naturnære, når Christoffer Sørensen indtager Studios køkken i Havnegade. Den nye køkkenchef kommer til at trække på sin årelange erfaring med legesyg, vild velsmag, men det samlede udtryk bliver et andet end det, han har stået for på Dragsholm Slot.

– Jeg kommer til at sætte min helt egen personlige signatur på køkkenet i Studio, hvor jeg vil prioritere rene smage, enkle smagskombinationer og fx fremhæve et grønt element som hovedrolleindehaveren. Udover Claus’ køkken er jeg også meget inspireret af min gamle mester Søren Selin, der er eminent til få ekstremt meget smag ud af enkle, grønne elementer. Den underspillede stil, hvor ydmyge ingredienser får love at skinne, kan jeg virkelig godt lide, siger Christoffer Sørensen, som naturligvis også kommer til at fortsætte sit årelange samarbejde med Søren Wiuff, hvis formidable lammefjordsgrønt kommer til at sætte sit præg på Studios menu fremover.

Stærkt kort i det søde køkken

Den nye køkkenchef har desuden hjertet tabt til det søde køkken. Selv på toprestauranter kan desserterne ofte føles som lidt af en eftertanke, men det kommer ikke til at ske på Studio med Christoffer Sørensen ved roret.

– Dessertkøkkenet kan ofte være en smule underprioriteret, og desserterne står tit lidt i skyggen af resten af menuen. Måske er det i virkeligheden fordi, at gode desserter er noget af det sværeste at lave. Det er ofte her, at der ligger enormt meget tid og teknik bag retterne, siger køkkenchefen.

”Restaurationsbranchen må tage ansvar nu”

På The Standard, hvor Studio har til huse på 1. sal med frit udsyn over Københavns havn, er begejstringen også stor:
– Vi er enormt glade for, at Christoffer har valgt Studio som stedet, hvor han for første gang vil træde i karakter som køkkenchef. Det betyder, at Studio nu vender tilbage til rødderne i det moderne, nordiske køkken, der hylder de lokale råvarer, glemte teknikker og rene råvaresammensætninger, siger Merete Holst, der er indehaver af Studio.

– Man skal som bekendt aldrig lade en god krise gå til spilde, og vi har brugt det sidste år på at komme tilbage til kernen af hvorfor og hvordan, vi ønsker at drive vores restauranter.  Vi tror på, at bæredygtig gastronomi både kan og skal være en del af løsningen på mange af de udfordringer verden står overfor, og som fødevareindustrien har været med til at skabe. Vi kan med vores viden og håndværk skabe smag, glæde og oplevelser, som gør det bæredygtige valg til det lækre og nemme valg. Det ansvar, og den mulighed skal vi gribe, siger Merete Holst og forsætter:

– Vi har derfor sat nye mål for, hvordan vi driver alle vores restauranter mere bæredygtigt, ansvarligt og meningsfuldt, og det er en lang rejse som formegentlig aldrig ender, men den startes og drives af mennesker, som ønsker at gøre en forskel. Christoffer er derfor også den helt rette profil til at skabe store smagsoplevelser på Studio, som er både grønnere og mere meningsfulde i forhold til de mål og værdier, vi forfølger, slutter Merete Holst, der også ejer og driver Almanak, Mission Green og kantinevirksomheden The Lunchroom samt er medejer af restaurant Radio. 

Skrevet i: Aktuelt, Foodservice

Seneste nyt fra redaktionen

Ny teknologi: Kan vi leve af luftsteg og vindfrikadeller?

Forskning og uddannelseFødevareproduktionMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed04. 12. 2025

På AU Viborg er forskere nu klar til at teste en teknologi, der kan forvandle CO₂ og brint til protein. Perspektiverne er at kunne hjælpe med at brødføde en voksende global befolkning helt uden ny landbrugsjord. For nylig åbnede pilotanlægget, der skal bringe teknologien tættere på dit

Dansk forskning kan bane vej for udfasning af antibiotika i akvakultur

Forskning og uddannelseFødevareproduktionKød, fisk og fjerkræMiljø og sundhed04. 12. 2025

Dansk akvakultur kan stå over for et markant gennembrud i indsatsen for at reducere brugen af antibiotika. Forskere fra Københavns Universitet leder projektet AQUAPHAGE, der udvikler en virusbaseret teknologi, som kan anvendes som et bæredygtigt og målrettet alternativ til antibiotika i produktionen

Bad Seed Brewing kåret som Årets Danske Bryggeri 2025

AktueltDrikkevarer04. 12. 2025

Det nordjyske bryggeri hædres af Danske Ølentusiaster for konsekvent høj kvalitet, markant udvikling og et år, hvor både øl, samarbejder og festivalaktiviteter har sat tydelige aftryk på den danske ølscene. Bad Seed Brewing løb med hver femte stemme, da medlemmerne af forbrugerorganisationen

Nyt nummer på gaden: Food&Drink går i fisk

AktueltFoodserviceKød, fisk og fjerkræ04. 12. 2025

Der er fisk og skaldyr på menuen i årets sidste udgave af branchemagasinet Food&Drink, der nu er på gaden. Vi besøger blandt andet Krogs Fiskerestaurant og hører mere om forædling af fisk, der ikke altid behøves at være pivfrisk. Samme budskab får vi også fra en fiskeopdrætter i

Danske økologiske virksomheder på eksportfremstød i Berlin

Miljø og sundhedPolitik og eksportTopØkologi og bæredygtighed04. 12. 2025

I forrige uge samledes 12 danske økologiske og plantebaserede fødevarevirksomheder i Berlin for at deltage i et målrettet eksportfremstød arrangeret af Landbrug & Fødevarer i samarbejde med den danske ambassade i Berlin. Initiativet, der var støttet af Fonden for økologisk landbrug, skulle

Lavazza vinder europæisk hæder for tredje år i træk

Drikkevarer02. 12. 2025

Ved årets European Coffee & Hospitality Awards blev det endnu engang understreget, at godt håndværk betaler sig. Italienske Lavazza blev i denne uge kåret til Best European Commercial Coffee Roaster for tredje år i træk. Det er en hæder, der baserer sig på mere end 10.000 nomineringer og

Kan man bage en kage uden æg? Det undersøger forskere og virksomheder nu i et projektsamarbejde

Forskning og uddannelseFødevareproduktionRåvarer og ingredienser02. 12. 2025

Et nyt projekt støttet af Innovationsfonden undersøger, hvordan planteproteiner kan erstatte æg i visse af vores fødevarer – uden at gå på kompromis med hverken smag, konsistens eller bæredygtighed. Af Kimie Kongsøre Æg er lidt af en superingrediens i madlavning. De skummer, giver struktur

Black Friday gav omsætningsrekord i Dagrofa Foodservice-butikker

AktueltDetailhandel og en grosFoodservice02. 12. 2025

Black Friday har længe været et hit hos de private forbrugere, men konceptet tiltaler også de professionelle kunder. Det er meldingen fra Dagrofa Foodservice, som i fredags opnåede en markant samlet omsætningsrekord for de 30 lokale Cash & Carry-butikker. Særligt gouda, burgerbøffer og pommes

Falstaff: Et af Europas førende mad- og livsstilsmedier er udkommet i Danmark

AktueltFoodservice02. 12. 2025

Torsdag i sidste uge afholdt østrigske Falstaff en stor lanceringsevent for 350 mennesker i anledning af udgivelsen af deres nye magasin dedikeret til de nordiske og baltiske lande. Ved samme event lancerede Europas førende mad- og livsstilsmedie deres nye guide til Nordens bedste barer, mens en

FødevareDanmark anker gebyrsag til Højesteret: Dommen strider mod EU-retten, mener de

FødevareproduktionFødevaresikkerhedKød, fisk og fjerkræPolitik og eksportTop02. 12. 2025

Østre Landsret frifandt i november Fødevarestyrelsen for at have taget for høje priser for sin kødkontrol. Nu anker brancheorganisationen FødevareDanmark imidlertid afgørelsen til Højesteret, da man mener, at dommen er i strid med EU-retten. FødevareDanmark mener, at Fødevarestyrelsens

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Dagrofa Foodservice juleindsamler til fordel for JunkFood

  • Spirax Sarco Danmark

    Undgå kontaminering med rendamp i fødevareproduktion

  • Ardo NV Denmark Office

    Slank, sprød og …

  • Ardo NV Denmark Office

    Ready to eat or not?

  • Ardo NV Denmark Office

    Nyt år, nye favoritter – Ardo lancerer 9 nyheder på frost i 2026

  • DENIOS ApS

    Har du den rigtige pumpe?

  • Spirax Sarco Danmark

    Guide: Find den korrekte dampkvalitet

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Centraliseret vakuumsystem reducerer omkostninger for vakuumpakning

  • Nemco Machinery A/S

    Ny serie termoformere vil blive en gamechanger inden for pakkemaskiner

  • DENIOS ApS

    Den ultimative tjekliste: Få mest ud af dit opsamlingskar

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Ny teknologi: Kan vi leve af luftsteg og vindfrikadeller?

    04.12.2025

  • Dansk forskning kan bane vej for udfasning af antibiotika i akvakultur

    04.12.2025

  • Bad Seed Brewing kåret som Årets Danske Bryggeri 2025

    04.12.2025

  • Nyt nummer på gaden: Food&Drink går i fisk

    04.12.2025

  • Danske økologiske virksomheder på eksportfremstød i Berlin

    04.12.2025

  • Lavazza vinder europæisk hæder for tredje år i træk

    02.12.2025

  • Kan man bage en kage uden æg? Det undersøger forskere og virksomheder nu i et projektsamarbejde

    02.12.2025

  • Black Friday gav omsætningsrekord i Dagrofa Foodservice-butikker

    02.12.2025

  • Falstaff: Et af Europas førende mad- og livsstilsmedier er udkommet i Danmark

    02.12.2025

  • FødevareDanmark anker gebyrsag til Højesteret: Dommen strider mod EU-retten, mener de

    02.12.2025

  • Vareelevator: Der kommer 800 kilo varer hver uge – alligevel går kokken tomhændet

    27.11.2025

  • Sådan bruger planter ingeniørprincipper til at trænge gennem hård jord

    27.11.2025

  • aye aye på Admiral Hotel hædres for Danmarks bedste nye vinkort

    27.11.2025

  • Madplansunivers er et kæmpe hit: Tusindvis af danskere henter inspiration hver uge

    27.11.2025

  • Ny rapport fra Madland: Grøn madhandel i København er nøglen til en sundere og mere resilient madby

    27.11.2025

Alle nyheder ›

Læs Food & Drink gratis online

Annoncering i Food & Drink

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik