Selvom dommerne havde svært ved at sætte den i bås, var de ikke i tvivl om, at have fundet en værdig vinder af Sallings Fødevarepris, da de smagte Sort Dessertøl No 5 fra Holbæk Bryghus.
– Det er noget helt nyt, og det er virkelig gennemført, godt håndværk, lød det fra dommerpanelet, som var samlet på i Salling Aarhus, for at finde en vinder ud af de 16 finalister til Fødevareprisen 2015.
Sort Dessertøl smager faktisk som en dessertvin, og prisen vakte jubel hos brygmester Elisabeth Gottschalck, som har skabt den lille sorte i kælderen under Restaurant No 5 i det lille mikrobryggeri Holbæk Bryghus.
– Prisen kommer som sendt fra himlen, for vi ved godt, at vi har et herregodt produkt, og vi vil så gerne udbrede kendskabet til den, og det skal de 100.000 kroner, som følger med prisen bruges til, fortalte hun glad.
Sort Dessertøl No 5 er skabt, fordi Elisabeth Gottschalck gerne ville lave en dessertøl, der ikke var tung og sød, men blød og fyldig, med en let sødme. Den er brygget på Bryghusets egen Schwarzbier og lagret i tre måneder. Den holder 14 % alkohol og passer ifølge Elisabeth Gottschalck godt til is- og chokoladedesserter og blåskimmelost.