• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

Foodservice07. 02. 2022 | Kasper Mundt-Nielsen

Danskerne er klar til at støtte lokale spisesteder

Foodservice07. 02. 2022 By Kasper Mundt-Nielsen

Gennem mange måneder har restauranter og caféer kæmpet for at holde liv i deres forretning, og nu hvor restriktionerne er væk, gælder det om at få gæsterne tilbage i en fart. For mange gælder det liv eller død. Heldigvis kan landets spisesteder forvente stor opbakning. I en helt ny YouGov-undersøgelse, som Smartbox har fået foretaget, svarer langt over halvdelen af danskerne, at de forventer at tage ud at spise i den kommende måned. Det vækker glæde og optimisme hos spisesteder i hele landet

Den store opbakning fra danskerne vækker glæde hos landets restauranter. Foto: Freepik.

Det har været hårde måneder for restauranter og caféer over hele landet, mens landet mere eller mindre var lukket ned. Heldigviser ser det ikke ud til, at danskerne har ikke glemt deres yndlingssteder.

I en ny landsdækkende undersøgelse, som YouGov har foretaget for Smartbox, er det tydeligt at se, at danskerne har savnet at tage ud at spise uden at føle sig begrænset af restriktioner.

Hele 61% procent af danskerne svarer, at det er sandsynligt eller endda helt sikkert, at de tager på café eller restaurant indenfor den kommende måned.

Opbakning til lokale spisesteder

Det vækker glæde hos spisesteder i hele landet.

– Dét, at Danmark åbner op uden restriktioner, betyder, at vi får flere kunder i butikken, og at omsætningen stiger. Vi tænker lidt på os selv lige pt. Vi skal overleve det her og fortsætte med at få kunder i butikken. Og genåbningen gør jo bare, at folk har mulighed for at komme ud og få nogle gode og hyggelige oplevelser, som vi rigtig gerne vil give dem. Det har vi virkelig savnet, siger Ali Poyraz, ejer af Café Fry i Herning.

Også i Restaurant Bryggen i Thisted har de længe set frem til en normal hverdag med fyldte borde.

– Vi ser frem til at åbne restauranten op igen og få den almindelige drift tilbage. Især mundbind har været vældigt irriterende at gå med i de perioder, hvor vi har haft åbent med restriktioner. Men det vigtigste er at åbne op igen og komme tilbage til normalen, så vi kan give gæsterne det, de har savnet, siger Mads Andre Hansen fra Restaurant Bryggen.

Hos Smartbox, som er en landets største udbydere af oplevelsesgaver, glæder man sig også over, at danskerne igen er klar til at tage ud og få fælles oplevelser.

– Nu kan vi igen tage ud sammen og skabe fælles oplevelser, og vores undersøgelse viser, at danskerne er klar. Det er vigtigt, at vi nu bakker op om alle dem – restauranter, forlystelsesparker, teatre og hoteller – der skaber oplevelser for os. De har brug for det efter to hårde år, siger René Drewsen, Landechef hos Smartbox.

Stadig brug for tryghed

Når danskerne igen indtager deres yndlingscafé eller restaurant, sker det uden store bekymringer. I undersøgelsen svarer 17%, at de slet ikke eller i mindre grad ville føle sig trygge ved at skulle ud at spise, mens 51% svarer, at de i høj grad eller meget høj grad føler sig trygge ved at spise ude.

– Vores undersøgelse viser, at selvom vi er klar til at tage ud at spise, er der stadig brug for tryghed. Vi tilbyder flere tusind oplevelser i Danmark, og stedener er meget opmærksomme på at skabe trygge og sikre rammer for kunder og personale. Vi ved, at mange har en oplevelsesgave liggende, og mange overvejer måske at give en oplevelsesgave. Gør det og støt det lokale forretningsliv, og få skabt nye minder sammen. Det trænger vi vist alle til, siger René Drewsen fra Smartbox.

Spritten bliver stående

I Restaurant Bryggen gør man alt for skabe trygge rammer for gæster og personale.

– Vi har god afstand mellem bordene. Vi spritter af. Vi har et stort lokale, så man sidder ikke tæt. Der er altså de bedste forudsætninger for at gå ud og spise trygt, lyder opfordringen fra Mads Andre Hansen.

Også Ali Pyraz gør sig klar til at tage imod gæsterne med ekstra omtanke.

– Vi gør vores med håndsprit og afstand og det hele. Det har været sådan i snart 2 år nu, og det vil vi selvfølgelig blive ved med, så vi kan give gæsterne en god og tryg oplevelse.

Skrevet i: Foodservice

Seneste nyt fra redaktionen

Topsommelierer fra Michelin-restauranter anbefaler vine fra lokale vinhandlere på dansk vinplatform

Drikkevarer22. 05. 2025

Nu kan vinentusiaster modtage vinanbefalinger fra Danmarks dygtigste sommelierer og samtidigt støtte lokale vinhandlere. Initiativet er blevet taget så godt imod, at vinplatformen Bottle Hero nu gør klar til at gå internationalt med frisk kapital i ryggen.  Nu kan man få vinoplevelsen fra

Green Innovation Week: Gråærter og rapskage på menuen: Unge madhåndværkere former fremtidens køkken

Forskning og uddannelseMesser og konferencerMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed22. 05. 2025

Når tusindvis af unge, undervisere, virksomheder og organisationer samles til Green Innovation Week i Skive den 25. september, bliver det med bæredygtighed på både programmet og menuen. I år er det nemlig elever fra tre fødevareuddannelser – Nordic Food College, FGU Skolen Skive og Aarhus Tech – der

Gæsterne foretrækker Carlsberg: Oslobåden får ny ølleverandør

AktueltDrikkevarerFoodservice22. 05. 2025

Go Nordic Cruiseline, selskabet bag Oslobåden, skifter fra Heineken til Carlsberg som ny ølleverandør på ruten mellem København og Oslo. Skiftet er led i en større rebranding med øget fokus på nordisk identitet, hvor Carlsberg viser sig at være gæsternes foretrukne øl. Fremover vil passagererne

Få del i millionpulje til udvikling af plantebaserede fødevarer

AktueltFrugt og grøntFødevareproduktionMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed22. 05. 2025

Små og mellemstore fødevarevirksomheder kan søge om at deltage i PlanteVÆKST - et skræddersyet udviklingsforløb med adgang til ekspertise, testfaciliteter og professionelt netværk. Teknologisk Institut åbner døren for små og mellemstore fødevarevirksomheder, der ønsker at styrke deres position

Skoleelever fik første måltid fra nyt kæmpekøkken

FoodserviceTop22. 05. 2025

Da tusindvis af københavnske skoleelever tirsdag satte sig til frokost, var det ikke bare dagens ret, de fik serveret – det var den allerførste, der er produceret i skolemadordningen EAT’s nye storkøkken. På menuen står der enten klassisk hønsekødssuppe med hvidløgsbrød eller pasta med

Foodexpo lancerer nyt messekoncept

Messer og konferencer20. 05. 2025

Et helt nyt messekoncept med 15 unikke zoner venter de besøgende på næste års Foodexpo, der med den nye konstruktion samler brancherne i hver deres zone. Nordens største event for fødevareprofessionelle finder sted 22.-24. marts 2026 i MCH Messecenter Herning. Udstillerne på næste års Foodexpo

Ny AI skal nudge til at spise grønnere

Detailhandel og en grosForskning og uddannelseFrugt og grøntMiljø og sundhed20. 05. 2025

Forskere fra SDU, AU og KU vil udvikle en kunstig intelligens, der kan få forbrugere til at smide sundere og mere bæredygtige dagligvarer i deres indkøbskurve, når de handler online. Hvis du bruger Netflix, Spotify eller TikTok, kender du også til den anbefalelsesalgoritme, som baseret på dine

Finalister til Produktprisen og Irmaprisen 2025 er fundet

AktueltMesser og konferencerMiljø og sundhedRåvarer og ingredienserØkologi og bæredygtighed20. 05. 2025

70 spændende, lokale produkter fra hele landet er reduceret til 12, der nu skal dyste om Produktprisen 2025 i kategorierne Mad, Konfekture, Drikke og Innovation. Ved smagningen smagte og udvalgte dommerne samtidig fem produkter, der for første gang skal dyste om Coops nye pris, Irmaprisen, og dermed

Madens Folkemøde trak 35.000 mennesker til Nykøbing Falster

AktueltMesser og konferencer20. 05. 2025

15.-17. maj blev Madens Folkemøde afholdt Nykøbing Falster. Folkemødet har tidligere været afholdt på et lokalt gods, men flyttede i år netop for at kunne få flere besøgende. Madens Folkemøde mere end tredoblede deres besøgstal i forhold til sidste år.  André Andersen har været direktør i

Christian Wellendorf er Danmarks næste Bocuse D´Or kandidat

FoodserviceMesser og konferencerTop20. 05. 2025

Tre af Danmarks dygtigste kokke dystede fredag på torvet i Nykøbing Falster for at blive landets næste repræsentant ved de prestigefyldte Bocuse d’Or-konkurrencer. Vinderen er nu fundet: Christian Wellendorf, køkkenchef og partner på Babette i København. Christian Wellendorf konkurrerede mod

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Deltag i masterclass: ’Ansvarlig fisk på tallerkenen’

  • Busch Vakuumteknik A/S

    centrotherm clean solutions bliver til Pfeiffer Vacuum+Fab Solutions

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Pfeiffer Vacuum+Fab Solutions lancerer den nye HiCube Neo RGA

  • DENIOS ApS

    Ved du, hvornår det er tid til at vedligeholde, udskifte eller flytte dit opsamlingskar?

  • Spirax Sarco Danmark

    Blog: Damp er naturlig teknologi

  • Nemco Machinery A/S

    Nemco har nyt med hjem fra Europas største fødevaremesse

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Busch på IFFA 2025: Vacuum Diagnostics til intelligente vakuumløsninger til kødforarbejdning

  • DENIOS ApS

    3 sikkerhedsfunktioner, du skal kigge efter på dit opsamlingskar

  • Spirax Sarco Danmark

    Steam Insight: En digital forbindelse til optimering af dit dampsystem

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Vakuumsystemer: En guide til turn-key projekter

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Topsommelierer fra Michelin-restauranter anbefaler vine fra lokale vinhandlere på dansk vinplatform

    22.05.2025

  • Green Innovation Week: Gråærter og rapskage på menuen: Unge madhåndværkere former fremtidens køkken

    22.05.2025

  • Gæsterne foretrækker Carlsberg: Oslobåden får ny ølleverandør

    22.05.2025

  • Få del i millionpulje til udvikling af plantebaserede fødevarer

    22.05.2025

  • Skoleelever fik første måltid fra nyt kæmpekøkken

    22.05.2025

  • Foodexpo lancerer nyt messekoncept

    20.05.2025

  • Ny AI skal nudge til at spise grønnere

    20.05.2025

  • Finalister til Produktprisen og Irmaprisen 2025 er fundet

    20.05.2025

  • Madens Folkemøde trak 35.000 mennesker til Nykøbing Falster

    20.05.2025

  • Christian Wellendorf er Danmarks næste Bocuse D´Or kandidat

    20.05.2025

  • Medaljeregn til Slagter Lampe

    15.05.2025

  • Ukraine og Danmark udbygger samarbejdsaftale på landbrugsområdet

    15.05.2025

  • Simon Mosegaard Fibiger bliver ny CEO for Orkla Danmark

    15.05.2025

  • Her er de danske mejeriprodukter med mest x-faktor 2025

    15.05.2025

  • Det er blevet dyrere at spise varme hveder

    15.05.2025

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 2 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik