• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

EmballageMesser og konferencer27. 04. 2023 | Helle Friemann Nielsen

Danske virksomheder indtager Interpack 2023 med bæredygtighed, innovation og et rekordforsøg

EmballageMesser og konferencer27. 04. 2023 By Helle Friemann Nielsen

Danske virksomheder er i særklasse, når det gælder bæredygtighed og innovation i emballageløsninger, og Interpack er et oplagt udstillingsvindue til at vise verden, hvad Danmark kan byde på.

QUPAQs Intray bakkedispenser skal stå den ultimative test på Interpack, hvor virksomheden vil udføre et vildt rekordforsøg og lade en særtunet udgave af dispenseren spytte 1.000 bakker ud på bare ét minut.

Uanset om det gælder genanvendelige eller komposterbare emballager – eller om der er tale om produktionslinjer, der i kraft af kvalitet og pålidelighed holder år efter år – er bæredygtighed og innovation overskrifterne på de danske styrkepositioner inden for emballageløsninger. Det bliver også omdrejningspunktet på Interpack 2023 i Düsseldorf 4.-10. maj.
-Danmark er førende i verden, når det gælder bæredygtighed og innovative løsninger inden for emballage, og det er noget af det, de danske udstillere kommer til at vise sig frem på til Interpack, fortæller Sandra Ladefoged, Head of Food Tech hos Danish Export Association, som har ti udstillere med på den danske fællesstand, der er støttet af Trade Council.

Fiberbakker skal erstatte plast
En af de danske udstillere, der deltager på Interpack, er VARO, som på flere fronter excellerer i bæredygtige emballageløsninger. Med specialmaskiner, der kan håndtere lidt af hvert inden for emballering, vil VARO vise sine løsninger frem på det tyske marked, hvor man gennem mange år er gået meget op i at sortere, genbruge og genanvende. Derfor er maskinen, der kan fremstille bionedbrydelige fiberbakker som erstatning for de plastbakker, der i dag anvendes til emballage til mange af vores fødevarer, en af de ting, VAROs datterselskab, CAMPEN Machinery vil promovere.
-Airlaid-teknologien, som vi bruger, er egentlig 40 år gammel, og for 20 år siden begyndte vi at lave de første fiberbakker. Men det er først inden for de seneste år, at vi ser, at det begynder at vinde indpas, og vi vil bruge Interpack til at vise bakkerne frem, siger Senior Airlaid Specialist Jens Erik Thordahl.

CAPEN Machinery fremstiller maskiner, der ved hjælp af den særlige Airlaid-teknologi kan producere bakker, der kan bruges til eksempelvis kød og frugt. En speciel coating sikrer, at bakkerne ikke suger fugt. Produktet er 100 bionedbrydeligt i naturen og kan genanvendes som papaffald.

En anden af VAROs løsninger, som også taler ind i tanken om mindre spild og mindre CO2 er en emballeringsmaskine, som kan lave pakker ud af bare ét stykke pap, og som ikke bruger en centimeter mere pap end der rent faktisk er brug for. Dermed minimeres emballagespildet og transportpladsen kan optimeres, så der ikke fragtes så meget luft rundt i lidt for store papkasser.

Vanvittigt verdensrekordforsøg
Interpack kommer også til at byde på lidt fart og spænding, hvis man kigger forbi QUPAQs stand. Virksomheden, som fremstiller bakkedispensere til fødevareindustrien, kommer til Tyskland med målet om at slå sit navn fast. Det er nemlig et nyt brand, der opstod for et år siden efter fusionen mellem Carsoe og Intech.
Men nok så vigtigt er virksomheden med på messen for at demonstrere, hvordan de gennem innovation kan optimere på deres maskiner og sikre løsninger, der er driftssikre dag efter dag, år efter år.
Det sker med et ret spektakulært rekordforsøg – live på messestanden. Hvor bakkedispensere normalt kører i et tempo på mellem 50 og 60 i minuttet, har QUPAQ arbejdet i kulissen med en særtunet maskine, der skal forsøge at sætte verdensrekord og spytte 1000 bakker ud på et minut.
-Det er lidt crazy, men vi vil bruge rekordforsøget til at sætte fokus på innovation og diskutere, hvilke behov branchen har for at løfte niveauet. Fart er ikke et egentligt parameter for os, men det her handler om pålidelighed, som er vores kerneværdi både i produkter og i forretningen i det hele taget. Det bliver en voldsom stresstest af vores værktøjer, så det skal vise, at vi har et pålideligt produkt med den driftssikkerhed man skal forvente som kunde hos os, fortæller Digital Marketing Manager, Jesper Johansen fra QUPAQ.
Har man lyst til at overvære det formentlig lidt hektiske – og forhåbentlig succesfulde – rekordforsøg, finder det sted på QUPAQs stand 5A42 fredag 5. maj klokken 15.

Pavilion of Denmark
Man finder Pavilion of Denmark i Hal 4, standnummer 4E54. Pavilion of Denmark er arrangeret af Danish Export Association og støttet af Trade Council.

Udstillere på Pavilion of Denmark på Interpack 2023:
• Campen Machinery A/S
• Gerstenberg Services A/S
• Koncept Tech A/S
• Limitech A/S
• NTF-Aalborg A/S
• Roll-O-Matic A/S
• Scansteel foodtech ApS
• Scanvaegt Systems A/S
• Teknologisk Institut – DMRI
• Varo A/S

Skrevet i: Emballage, Messer og konferencer

Seneste nyt fra redaktionen

Ny institutdirektør på DTU Aqua

Forskning og uddannelseKød, fisk og fjerkræ08. 05. 2025

Professor Anna Rindorf vil som ny leder af DTU Aqua bakke op om innovation på både instituttet og i samfundet: ”Vi skal vokse videre på trods af en usikker verden.” DTU har udpeget professor og sektionsleder Anna Rindorf til ny direktør for DTU Aqua med tiltrædelse den 1. juli. Hun har både

Rynkeby Foods udvider med Valsølille Vitamin Water

DrikkevarerMiljø og sundhed08. 05. 2025

Rynkeby Foods A/S udvider sin produktportefølje under Valsølille-brandet ved at lancere Valsølille Vitamin Water – en vitaminvand uden brus og med 20 procent frugt. Med lanceringen af Valsølille Vitamin Water styrker Rynkeby Foods sin position på markedet for funktionelle drikkevarer og

Dragsbæk: Nordens olivenolie skal være økologisk

AktueltFødevareproduktionLandbrugMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed08. 05. 2025

Det handler om at styrke landbrug, folkesundhed og fødevareindustri: Økologien er atter på dagsordenen hos fødevaregiganten Dragsbæk, der nu vil sende klart signal til landmænd, politikere og privatforbrugere om de mange fordele ved den danske raps. Efter en periode med stilstand er økologien

Nyt millionprojekt reducerer madspild og giver restprodukter større værdi

AktueltFødevareproduktionØkologi og bæredygtighed08. 05. 2025

Danmarks fødevareindustri genererer årligt 385.000 tons madspild. Nu skal et nyt projekt til 13 millioner kroner hjælpe virksomheder med at udnytte deres sidestrømme fra fødevareproduktionen mere effektivt og dermed nedbringe madspildet. Projektet er støttet og sat i gang af Industriens Fond,

Lagkagehuset indgår omfattende partnerskab med Dagrofa

Brød og kagerDetailhandel og en grosFoodserviceTop08. 05. 2025

Lagkagehuset har underskrevet deres hidtil største samarbejdsaftale. Valget er faldet på fødevarekoncernen Dagrofa. Fremover skal Dagrofa Foodservice levere fødevarer til bagerkædens 108 danske butikker, og bagerkæden udbygger MENY-samarbejdet med yderligere 10 shop-in-shop-butikker og en fælles

Madiværksættere sigter efter 100 millioner i omsætning efter fire år

FoodserviceMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed06. 05. 2025

Holdet der driver noon, catering- og kantinevirksomheden, og BaneGaarden, mad- og kulturdestinationen i København, går nu efter en trecifret millionomsætning i 2025 svarende til en vækst på 26 pct. fra 2024 Table, moderselskabet stiftet af Carl Johan Paulsen, Ida Marie Banke André og Karlos

Jagten er gået ind: DM i Bålmad søger deltagere

FoodserviceMesser og konferencer06. 05. 2025

Eftersøgningen efter Danmarks bedste kok til mad over bål er skudt i gang. For andet år i træk afholdes DM i Bålmad – en krævende kokkekonkurrence, hvor kun en lille udvalgt skare får lov at stille til start.  Kan du kreere gastronomiske oplevelser i særklasse – også selv om røgen svider i

Tivoli Food Festival: Fiskeauktion, Danmarksmesterskaber og verdens (måske) bedste bouillabaisse

AktueltFoodserviceMesser og konferencer06. 05. 2025

Mad og drikke bliver de vigtigste forlystelser, når Tivoli igen byder inden for til Tivoli Food Festival. Ni dage i maj bliver Tivoli fyldt med gastronomiske oplevelser, råvarer fra forskellige egne af landet, langbordsmiddage med stjernekokke, workshops og smagninger. Mere end 40.000 madglade

Aflysning af Esrum Kloster Ølfestival

AktueltDrikkevarerMesser og konferencer06. 05. 2025

Et krav om habitatvurdering gør det umuligt for Esrum Kloster & Møllegård at gennemføre årets traditionsrige ølfestival. Esrum Kloster Ølfestival 2025 bliver aflyst. Det står nu klart efter Gribskov Kommune har meddelt, at der skal foretages en habitatvurdering af det naturområde, som Esrum

Salget af miljømærket tun stiger med 24 procent

CertificeringKød, fisk og fjerkræMiljø og sundhedTopØkologi og bæredygtighed06. 05. 2025

Mængden af tun, der blev solgt globalt med Marine Stewardship Council (MSC)'s blå miljømærke, voksede med 24 pct. fra år til år til næsten 300.000 tons i 24-25 år, ifølge nye data offentliggjort af MSC i den seneste udgave af sin Sustainable Tuna Yearbook. Dataene omfatter både salg af tun fra

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • DENIOS ApS

    Ved du, hvornår det er tid til at vedligeholde, udskifte eller flytte dit opsamlingskar?

  • Spirax Sarco Danmark

    Blog: Damp er naturlig teknologi

  • Nemco Machinery A/S

    Nemco har nyt med hjem fra Europas største fødevaremesse

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Busch på IFFA 2025: Vacuum Diagnostics til intelligente vakuumløsninger til kødforarbejdning

  • DENIOS ApS

    3 sikkerhedsfunktioner, du skal kigge efter på dit opsamlingskar

  • Spirax Sarco Danmark

    Steam Insight: En digital forbindelse til optimering af dit dampsystem

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Vakuumsystemer: En guide til turn-key projekter

  • DENIOS ApS

    Service og vedligeholdelse – overholder du loven?

  • Busch Vakuumteknik A/S

    De 7 bedste praksisser: Bliv en mester i lækagesøgning

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Inspirationskatalog: 44 siders tips til din menu

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Ny institutdirektør på DTU Aqua

    08.05.2025

  • Rynkeby Foods udvider med Valsølille Vitamin Water

    08.05.2025

  • Dragsbæk: Nordens olivenolie skal være økologisk

    08.05.2025

  • Nyt millionprojekt reducerer madspild og giver restprodukter større værdi

    08.05.2025

  • Lagkagehuset indgår omfattende partnerskab med Dagrofa

    08.05.2025

  • Madiværksættere sigter efter 100 millioner i omsætning efter fire år

    06.05.2025

  • Jagten er gået ind: DM i Bålmad søger deltagere

    06.05.2025

  • Tivoli Food Festival: Fiskeauktion, Danmarksmesterskaber og verdens (måske) bedste bouillabaisse

    06.05.2025

  • Aflysning af Esrum Kloster Ølfestival

    06.05.2025

  • Salget af miljømærket tun stiger med 24 procent

    06.05.2025

  • Højer Pølser vinder guld til buffetklassikere

    01.05.2025

  • 16 ISS-kantiner hos Bygningsstyrelsen får Svanemærket

    01.05.2025

  • Det smager af larm: Hvordan påvirker støj smagsløgene?

    01.05.2025

  • Ældste frigivelse fra Stauning Whisky nogensinde

    01.05.2025

  • 50 år med smag – Bryggeriet Apollo fejrer jubilæum og forvandling

    01.05.2025

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 2 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik