
Brancheorganisationen Bager- og Konditormestre i Danmark har arrangeret en storstilet konkurrence, der for første gang skal kåre Danmarks bedste konditor og bager. Konkurrencen, der skal vise, hvem der laver Danmarks bedste brød og Danmarks bedste kager, finder sted under næste års store Foodexpo messe i Herning.
Konkurrencen sætter alle faguddannede, som arbejder som bager eller konditor, i konkurrence mod hinanden i kampen om at være den bedste. Ikke kun til én ting, men på et bredt udsnit af de områder, som en bager eller konditor arbejder med til dagligt.
– Vi har før afholdt konkurrencer, hvor vi har fundet det bedste brød eller den bedste kage. Men spørgsmålet har ofte været: Hvem er den bedste bager eller konditor i Danmark? Det spørgsmål vil vi gerne besvare nu, siger formand for BKD, John Jønsson.
Foodexpo finder sted fra d. 22. marts til 24. marts. Konkurrencen skydes i gang på åbningsdagen og vil blive kåret ved en præmieoverrækkelse mandag d. 23. marts kl. 16.00.
Der er åbent for tilmeldingen ind til d. 1. oktober, hvorefter de tilmeldte skal igennem udskilningskonkurrencer, for at sikre, at det bliver de absolut bedste i fagene, som kommer til Herning og bliver en del af konkurrencen.
– Jeg håber på en bred opbakning fra fagene og ser gerne at de helt nyuddannede går i konkurrence med mesteren med mange års erfaring. På den måde kan vi vise danskerne, at selvom vi er et af klodens ældste fag, så er der masser af nytænkning og kvalitet hos de to fag, siger John Jønsson.
Tilmeldingen er åben fra i dag på http://www.bkd.dk/danmarks-bedste-bager-og-konditor – her kan man også læse reglerne.