• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

DrikkevarerFoodserviceKød, fisk og fjerkræMesser og konferencer15. 10. 2018 | Peter Friis

Champagne og muslinger på Mors

DrikkevarerFoodserviceKød, fisk og fjerkræMesser og konferencer15. 10. 2018 By Peter Friis

Jeppe Foldager (th) fra Kanalen i København vandt DM i Østersgatronomi og fik prisen overrakt af Fiskeriminister Eva Kjer Hansen.
Skarpslebne sabler fik champagneflaskernes halse til at flyve, da Danmarksmesteren i Champagnesabling blev fundet under årets Østers- og Muslingepremiere i Nykøbing Mors. Samtidig konkurrerede landets hurtigste østersåbnere om titlerne i både junior og senior DM, mens nogle af landets bedste gourmetkokke kæmpede om at blive landets første mester i Østersgastronomi.

Der var både forkælelse af smags- og synsansen, da der for første gang blev afholdt Danmarksmesterskaberne i Østersgastronomi, hvor otte kreative kokketeams foldede sig ud til glæde for både dommere og gæster. Efter en tæt og oplevelsesrig konkurrence kunne Jeppe Foldager, som er køkkenchef ved Restaurant Kanalen i København løfte armene i vejret og kalde sig Danmarksmester.
Vinderen i Champagnesabling 2018 blev Nick Anker Schøler Laursen fra Kokken og Tjeneren i Silkeborg, og slog dermed den lokale helt og dobbelte mester fra Mors, Johan Brodersen. Dommerne sagde, at det var uhyre tæt i år og at de var imponeret over niveauet.
Der var dog ingen tvivl under finalen i DM i Østersåbning for senior, hvor den forsvarende mester Jesper Knudsen vandt sit ottende danske mesterskab i træk. Jesper Knudsen havde både flotteste præsentation og hurtigste tid på 2. minutter og 47 sekunder efter at have åbnet de 30 østers. Når både bonus- og strafpoint var talt sammen ender vindertiden på 3 minutter og 17 sekunder. Jesper er til daglig køkkenchef ved LEGO og blev nr. fire til verdensmesterskaberne i sidste uge.

Danmarksmester i Østersåbning blev – for ottende gang – Jesper Knudsen fra LEGO i Billund
Danmarksmesteren i junior konkurrencen for Østersåbning blev Jesper Madsen fra Hotel Nørre Vosborg, som fik en samlet tid på 2 minutter og 50 sekunder efter at have åbnet 15 østers. Junior tiltaget er nyt og skabt for at sikre en naturlig fødekæde op til seniorrækken og øge interessen for de yngre deltagere.
– Jeg er meget stolt over, at vi er værter for sådan et fremragende arrangement, hvor vi med hele fire danmarksmesterskaber formår at hylde skaldyrene til glæde for en masse besøgende og deltagere. Vi sætter en tyk streg under, at Nykøbing Mors er hele Danmarks Skaldyrshovedstad. Især det nye DM i Østersgastronomi er med til at løfte barren for smagsoplevelser og markerer os kraftigt på det kulinariske landkort, fortæller Hans Ejner Bertelsen, borgmester i Morsø Kommune.

Smagsentusiaster samles
Det er 9. år i træk at smagsentusiaster fra hele landet mødes i Nykøbing Mors for at fejre skaldyrene, når sæsonen for østers og muslingefiskeriet åbner. Det store festtelt på havnen var i år udvidet, så der også var plads til at afvikle de populære og begivenhedsrige danmarksmesterskaber i Champagnesabling og Østersåbning, som for tredje år træk i blev afholdt i Nykøbing Mors. Sammensmeltningen med danmarksmesterskaberne og smagsoplevelser fra Østers- og Muslingepremieren gjorde at stemningen i teltet var høj hele dagen.
Arrangørerne kender ikke dagens antal besøgende, men der var ingen tvivl om at besøgstallet lå et godt stykke over sidste år, som blev vurderet til 1800. En af de mere prominente gæster var Minister for ligestilling, nordisk samarbejde og fiskeri Eva Kjer Hansen, som også var med til at åbne arrangementet og dele præmier ud.
Næste Østers- og Muslingepremiere afholdes den 12. oktober 2019 i Nykøbing Mors.

Skrevet i: Drikkevarer, Foodservice, Kød, fisk og fjerkræ, Messer og konferencer

Seneste nyt fra redaktionen

Ny institutdirektør på DTU Aqua

Forskning og uddannelseKød, fisk og fjerkræ08. 05. 2025

Professor Anna Rindorf vil som ny leder af DTU Aqua bakke op om innovation på både instituttet og i samfundet: ”Vi skal vokse videre på trods af en usikker verden.” DTU har udpeget professor og sektionsleder Anna Rindorf til ny direktør for DTU Aqua med tiltrædelse den 1. juli. Hun har både

Rynkeby Foods udvider med Valsølille Vitamin Water

DrikkevarerMiljø og sundhed08. 05. 2025

Rynkeby Foods A/S udvider sin produktportefølje under Valsølille-brandet ved at lancere Valsølille Vitamin Water – en vitaminvand uden brus og med 20 procent frugt. Med lanceringen af Valsølille Vitamin Water styrker Rynkeby Foods sin position på markedet for funktionelle drikkevarer og

Dragsbæk: Nordens olivenolie skal være økologisk

AktueltFødevareproduktionLandbrugMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed08. 05. 2025

Det handler om at styrke landbrug, folkesundhed og fødevareindustri: Økologien er atter på dagsordenen hos fødevaregiganten Dragsbæk, der nu vil sende klart signal til landmænd, politikere og privatforbrugere om de mange fordele ved den danske raps. Efter en periode med stilstand er økologien

Nyt millionprojekt reducerer madspild og giver restprodukter større værdi

AktueltFødevareproduktionØkologi og bæredygtighed08. 05. 2025

Danmarks fødevareindustri genererer årligt 385.000 tons madspild. Nu skal et nyt projekt til 13 millioner kroner hjælpe virksomheder med at udnytte deres sidestrømme fra fødevareproduktionen mere effektivt og dermed nedbringe madspildet. Projektet er støttet og sat i gang af Industriens Fond,

Lagkagehuset indgår omfattende partnerskab med Dagrofa

Brød og kagerDetailhandel og en grosFoodserviceTop08. 05. 2025

Lagkagehuset har underskrevet deres hidtil største samarbejdsaftale. Valget er faldet på fødevarekoncernen Dagrofa. Fremover skal Dagrofa Foodservice levere fødevarer til bagerkædens 108 danske butikker, og bagerkæden udbygger MENY-samarbejdet med yderligere 10 shop-in-shop-butikker og en fælles

Madiværksættere sigter efter 100 millioner i omsætning efter fire år

FoodserviceMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed06. 05. 2025

Holdet der driver noon, catering- og kantinevirksomheden, og BaneGaarden, mad- og kulturdestinationen i København, går nu efter en trecifret millionomsætning i 2025 svarende til en vækst på 26 pct. fra 2024 Table, moderselskabet stiftet af Carl Johan Paulsen, Ida Marie Banke André og Karlos

Jagten er gået ind: DM i Bålmad søger deltagere

FoodserviceMesser og konferencer06. 05. 2025

Eftersøgningen efter Danmarks bedste kok til mad over bål er skudt i gang. For andet år i træk afholdes DM i Bålmad – en krævende kokkekonkurrence, hvor kun en lille udvalgt skare får lov at stille til start.  Kan du kreere gastronomiske oplevelser i særklasse – også selv om røgen svider i

Tivoli Food Festival: Fiskeauktion, Danmarksmesterskaber og verdens (måske) bedste bouillabaisse

AktueltFoodserviceMesser og konferencer06. 05. 2025

Mad og drikke bliver de vigtigste forlystelser, når Tivoli igen byder inden for til Tivoli Food Festival. Ni dage i maj bliver Tivoli fyldt med gastronomiske oplevelser, råvarer fra forskellige egne af landet, langbordsmiddage med stjernekokke, workshops og smagninger. Mere end 40.000 madglade

Aflysning af Esrum Kloster Ølfestival

AktueltDrikkevarerMesser og konferencer06. 05. 2025

Et krav om habitatvurdering gør det umuligt for Esrum Kloster & Møllegård at gennemføre årets traditionsrige ølfestival. Esrum Kloster Ølfestival 2025 bliver aflyst. Det står nu klart efter Gribskov Kommune har meddelt, at der skal foretages en habitatvurdering af det naturområde, som Esrum

Salget af miljømærket tun stiger med 24 procent

CertificeringKød, fisk og fjerkræMiljø og sundhedTopØkologi og bæredygtighed06. 05. 2025

Mængden af tun, der blev solgt globalt med Marine Stewardship Council (MSC)'s blå miljømærke, voksede med 24 pct. fra år til år til næsten 300.000 tons i 24-25 år, ifølge nye data offentliggjort af MSC i den seneste udgave af sin Sustainable Tuna Yearbook. Dataene omfatter både salg af tun fra

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • DENIOS ApS

    Ved du, hvornår det er tid til at vedligeholde, udskifte eller flytte dit opsamlingskar?

  • Spirax Sarco Danmark

    Blog: Damp er naturlig teknologi

  • Nemco Machinery A/S

    Nemco har nyt med hjem fra Europas største fødevaremesse

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Busch på IFFA 2025: Vacuum Diagnostics til intelligente vakuumløsninger til kødforarbejdning

  • DENIOS ApS

    3 sikkerhedsfunktioner, du skal kigge efter på dit opsamlingskar

  • Spirax Sarco Danmark

    Steam Insight: En digital forbindelse til optimering af dit dampsystem

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Vakuumsystemer: En guide til turn-key projekter

  • DENIOS ApS

    Service og vedligeholdelse – overholder du loven?

  • Busch Vakuumteknik A/S

    De 7 bedste praksisser: Bliv en mester i lækagesøgning

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Inspirationskatalog: 44 siders tips til din menu

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Ny institutdirektør på DTU Aqua

    08.05.2025

  • Rynkeby Foods udvider med Valsølille Vitamin Water

    08.05.2025

  • Dragsbæk: Nordens olivenolie skal være økologisk

    08.05.2025

  • Nyt millionprojekt reducerer madspild og giver restprodukter større værdi

    08.05.2025

  • Lagkagehuset indgår omfattende partnerskab med Dagrofa

    08.05.2025

  • Madiværksættere sigter efter 100 millioner i omsætning efter fire år

    06.05.2025

  • Jagten er gået ind: DM i Bålmad søger deltagere

    06.05.2025

  • Tivoli Food Festival: Fiskeauktion, Danmarksmesterskaber og verdens (måske) bedste bouillabaisse

    06.05.2025

  • Aflysning af Esrum Kloster Ølfestival

    06.05.2025

  • Salget af miljømærket tun stiger med 24 procent

    06.05.2025

  • Højer Pølser vinder guld til buffetklassikere

    01.05.2025

  • 16 ISS-kantiner hos Bygningsstyrelsen får Svanemærket

    01.05.2025

  • Det smager af larm: Hvordan påvirker støj smagsløgene?

    01.05.2025

  • Ældste frigivelse fra Stauning Whisky nogensinde

    01.05.2025

  • 50 år med smag – Bryggeriet Apollo fejrer jubilæum og forvandling

    01.05.2025

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 2 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik