CBP fra Vejle, leverandør af råvarer til produktion af brød og kager, udvider nu sit hovedsæde med et topmoderne innovationscenter og fuldt udstyret bageri.

Hvor brød dufter, finder mennesker hinanden – og nye ideer opstår for morgendagens brød og kager. Med det afsæt har CBP lavet et 250 kvadratmeter stort innovationscenter med bageriet som det naturlige omdrejningspunkt. De nye faciliteter skal fungere som et levende udviklingsrum, hvor bagere og konditorer, dygtige fagfolk fra foodservice og industrien samt samarbejdspartnere kan mødes.
“Det nye innovationscenter er det konkrete billede på vores vision om nysgerrighed og samskabelse. Vi vil udvikle morgendagens løsninger i tæt samarbejde med dygtige kunder, leverandører og samarbejdspartnere. Og et stort bageri som centrum for arbejdet sender et klart signal om, hvad vi gerne vil, nemlig ‘kom og leg med os’,” siger Henning Jensen, CEO for CBP.
Fingrene i dejen og plads til store tanker
Det nye innovationscenter er opført som en integreret del af CBP’s hovedsæde i Vejle på Bødkervej. Foruden et topmoderne bageri, hvor 30-40 deltagere i bogstavelig forstand kan få fingrene i dejen på samme tid, er der også moderne test- og mødefaciliteter.
Det nye center er tænkt multifunktionelt. Her er alle muligheder for at mødes med kunder og samarbejdspartnere til workshops og faglige dage, der dykker ned i kvalitet, tendenser og ny teknologi i branchen. I det store bageri kan ingredienser, produkter og processer prøves af i praksis, og nye koncepter og opskrifter kan tage form – fra de første tanker til færdigt bagværk. Møde- og konferenceafdelingen giver samtidig optimale rammer for teori, planlægning og faglig videndeling, herunder digitale redskaber.
Tror på branchen
Brugerne af det nye innovationscenter spænder bredt: fra bagere og konditorer til kokke, kantinefagfolk, medarbejdere fra supermarkedernes bagerafdelinger og fødevareindustrien samt leverandører og andre samarbejdspartnere. Centret kan også danne rammen om aktiviteter, der handler om rekruttering af fremtidens arbejdskraft, fx temadage for unge, der gerne skal få smag for et spændende bagerfag med stolte traditioner.
Uanset hvem der træder ind ad døren, vil CBP’s fem fagkonsulenter være centrale kræfter i arbejdet – som sparringspartnere, inspiratorer og brobyggere mellem idé, håndværk og færdigt produkt.
”Vi hører ofte, hvor svært det er at drive bageri i dag. MEN vi ser også masser af muligheder i branchen, hvis vi altså forstår at ’bryde brødet’ ved at lære af hinanden. Vi ønsker med innovationscentret at sende et klart signal om, at vi tror på branchens muligheder og tager en rolle med at binde tingene sammen, så 1 plus 1 giver mere end to,” siger Henning Jensen.
Derfor vil centret også danne rammen for efter- og videreuddannelsesaktiviteter for de mange, som arbejder med brød og kager og gerne vil have ny inspiration og hente ny viden. Og det handler ikke ’bare’ om at skabe gode brød og kager, men også alt det udenom: digitalisering, bæredygtighed, forretningsudvikling og meget andet.
Også samlingspunkt for ’familien’
CBP er en del af Orkla Food Ingredients, som er den førende leverandør af bageri- og is-ingredienser i Norden og Baltikum med kendte selskaber som bl.a. Odense Marcipan, Dragsbæk og Credin. Et forretningsområde, der opererer i 23 lande.
”Det nye innovationscenter bliver også et omdrejningspunkt for at dyrke de synergier, som vi har inden for vores egen familie. Ikke bare til gavn for os selv, men for kunderne og udviklingen af branchen,” fortæller Henning Jensen.

