Bornholmergrisen vandt, da Food Festival i weekenden afholdt en stor konkurrence om bedste smag, mørhed og saftighed i danske kvalitetsgrise. Danish Crown har oplevet en firedobling i salg af grisen de sidste fire år.
Bornholmergrisen konkurrerede mod i alt otte andre kvalitetsgrise, syv fra Danmark og en fra Sydsverige.
– Jeg kigger på kødstrukturen og især der, hvor fibrene er markante, fortalte et af medlemmerne i dommerpanelet, Francis Cardenau, chefkok på Le Sommelier i København, til DR, mens smagskonkurrencen var i gang. Han skulle bedømme smag, saftighed og mørhed hos grisene sammen med resten af dommerpanelet, som primært bestod af gourmetkokke.
Selve anonymiteten for hver af grisene var et af de vigtige parametre.
– Vi havde sørget for, at alle mærkerne havde lige store chancer for at vinde. Vi fik leveret hele svinekamme. Der blev skåret koteletter – fra nøjagtig samme sted på kammen – de var tilberedt ens og uden salt, hvorefter en kotelet af hver mærkevare var skåret i skiver og serveret for de seks dommere, siger Grethe Andersen, chefkonsulent hos Landbrug & Fødevarer.
Klik på overskriften for at læse relaterede historier.