Vi gør det klimavenligt

 

Vi dykker ned i det bæredygtige kaffetræ, og sætter denne gang fokus på klimaet.

Hos Merrild Lavazza lægger vi stor vægt på at gøre en indsats for at belaste klimaet mindst muligt. Kaffe tilhører heldigvis den kategori af produkter med laveste klimaaftryk. På virksomhedsniveau er der desuden en række tiltag, der er med til at mindske belastningen på klimaet:

  • Lavazza arbejder på hovedkontoret med en carpooling model, der er med til at reducere udledningen af CO2
  • Ved at optimere produktionen har vi reduceret kasseret emballage ganske betragteligt
  • Ved opførelsen af det nye hovedkontor, Nuvola, har det været vigtigt at have fokus på en CO2 neutral bygning
  • Vi arbejder med ”Brug-Op” tips for at reducere mængden af kaffe, der smides ud

Klimavenlighed måles på CO2-aftryk, som er det klimaaftryk mad og drikkevarer repræsenterer. Den gode nyhed er, at drikkeklar kaffe tilhører kategorien for laveste klimaaftryk! 

Her indgår kaffe sammen med frilandsgrønt, kartofler, dansk frugt og vand. Produkter i kategorien med laveste klimaaftryk har et CO2-aftryk mellem 0,1-0,5 kg CO2-ækvivalent pr. kg. Kaffes klimaaftryk udgør 0,3 kg CO2-ækvivalent pr. kg drikkeklar kaffe.

(Kilde: Nationalt center for fødevarer og jordbrug, + Mogensen et al)

Derudover kommer kaffe fra en plante, et vegetabilsk kaffetræ. Det betyder, at kaffe i sig selv kan indgå i et 100% bionedbrydeligt kredsløb. Det kan komposteres og nedbrydes på organisk vis, så det tilfører næring til ny plantevækst, og det kan bruges op til sidste dråbe. Vi kalder det brug-op kultur med kaffe, så intet går til spilde i fremtidens og bæredygtighedens navn.

 

Bæredygtigt Tip: Sæt fokus på nul spild med kaffe. Ressourcespild er nemlig en af tidens største CO2- og klimasyndere. Har du en kafferest kan du fx tilføre både smag og fugtighed i dit hjemmebagte brød. Få mere bæredygtig inspiration i vores foodmagasin kaffetid.