Sådan laver du den perfekte kop kaffe på din kaffeautomat

Alle værdsætter en god kop kaffe derhjemme, eller når de er ude på café. Det er sjældent anderledes, når man er på arbejde. Dog har kaffen det med at være tvivlsom på arbejdspladsen, hvilket er ærgerligt. Mange har lige så store fordomme om, at kaffen i en kaffeautomat ikke just er særlig prangende.

Denne fordom vil vi selvfølgelig aflive, da vi kan garantere dig en velsmagende kop kaffe på din kaffeautomat, som du har købt hos os, hvis du følger de nedenstående råd. Det gælder, uanset om du har investeret i en kaffeautomat med hele bønnerkaffeautomat til filterkaffe eller kaffeautomat med instantkaffe. Med blot nogle få tips, tricks og tiltag kan du nemt lave den perfekte kop kaffe og gøre dine medarbejdere glade.

1. Valg af kaffe

Kaffesort, dyrkningsforhold, ristningsgrad og sammensætning – alt dette kan du vælge mellem, når du skal vælge den rette kaffe til jeres kaffeautomat. Frem for alt er det vigtigt, at du vælger den smag, som fungerer bedst for dine medarbejdere, og dernæst skal du vælge en kaffevariant, der passer til den kaffeautomat, du har.

Vi sælger både hele kaffebønner, espressobønner, fintmalet kaffe og kapsler, du kan bruge sammen med vores kaffeløsninger. Vi kommer desuden gerne og holder kaffesmagning, så du kan få den rette kaffe allerede første gang. Vores tekniker sikrer selvfølgelig, at jeres kaffeautomat er indstillet til den rette dosering, så du får den bedste kaffebrygning.

2. Hele bønner vs. formalet vs. kapsler

Det er ikke ligegyldigt, hvordan din kaffe er formalet, når du skal brygge kaffe i din kaffeautomat. På en arbejdsplads skal det som regel gå hurtigt, da maskinen skal betjene mange, og derfor gælder det, at jo finere kaffen er formalet, jo kortere er brygningstiden.

Når du vælger en kaffeløsning hos os, tager vi altid forbehold for, hvilken kaffevariant din automat kører på, og du vil altid blive vejledt til en type, der passer til virksomheden. Vi har både kaffeautomater til hele bønner, filterformalet kaffe og kapsler.

 

3. Opbevaring af kaffe

Det er ikke ligegyldigt, hvordan du opbevarer kaffebønnerne – og slet ikke når du har taget hul på den originale emballage. Hvis du derfor ikke kan fylde hele kaffeautomaten, skal du opbevare kaffen i en lufttæt beholder for at sikre dig, at kaffesmagen ikke påvirkes. Du skal helst bruge hele kaffebønner inden for et par uger, og formalet kaffe skal bruges inden for et par dage.

Bemærk, at hele beholderen med kaffebønner skal udskiftes, hvis I har holdt ferie og derfor ikke har brugt maskinen. Ellers kan det nemt blive en kedelig omgang kaffe. Du kan læse meget mere om korrekt opbevaring af kaffe via vores indlæg på området.

4. Vandkvalitet og temperatur

Vand er heller ikke ubetydeligt for kaffebrygningen – særligt ikke hvis din arbejdsplads ligger i et område med meget kalk i vandet. Det påvirker både kaffens smag og maskinens drift. Vi vil derfor altid anbefale at investere i et kalkfilter til kaffeautomaten, så du får den bedste smag og forlænger din maskines levetid. Vand til kaffebrygning er heller ikke helt ubetydeligt for en god kop kaffe.

Dernæst skal du have styr på, at temperaturen er lige tilpas, hvilket som huskeregel er mellem 92-96 grader. Hvis vandet er for varmt, skolder du kaffen og ender med en bitter fornøjelse. Hvis vandet derimod er for koldt, oplever du ikke kaffens fulde potentiale. Vores teknikere indstiller selvfølgelig din kaffeautomat, så den har den rigtige temperatur til kaffebrygning, hvis du vælger en løsning fra os.

 

5. Dosering af kaffen

Hvor stærk kaffen bliver, afhænger af doseringen, hvilket er en smagssag. Det er bare med at prøve dig frem for at finde ud af, hvad der er bedst for jer. Med en kaffeautomat vil doseringen ske automatisk under brygningen, så du ikke selv skal dosere hver eneste kop kaffe.

Hvis doseringen ikke er indstillet efter din smag, kan vores teknikere hjælpe med at indstille maskinen, så den passer til jer, men også til den variant af kaffe, I har valgt.

 

6. Rengøring og vedligeholdelse af kaffeautomat

Selvom det er en sur tjans, kan det ikke undgås, uanset hvilken maskine I vælger. Rengøring og vedligeholdelse. Det er faktisk også afgørende for smagsoplevelsen, så jeres kaffebrygger ikke kommer til at halte.

De fleste maskiner kræver både en daglig og en ugentlig rengøringsrutine, som skal efterleves, hvis du ikke ønsker, at kaffen skal påvirkes. Snavs, skidt og kafferester kan både give en bismag til den færdigbryggede kaffe, men også påvirke kaffeautomatens drift. Det kan i sidste ende på baggrund af manglende vedligeholdelse medføre driftsstop. Hvis I også bruger frisk mælk, er den daglige rengøring endnu mere essentiel for at undgå udvikling bakterier.

Kaffeautomater kan også give god kaffe

Vi er træt af det dårlige ry, kaffeautomater har fået sig. Ved at følge de ovenstående råd kan du nemt tilbyde dine gæster, kunder og medarbejdere en velsmagende kop kaffe, uanset om maskinen er placeret i kantinen, værkstedet eller på kontoret.

Hvis du er i tvivl om, hvilken automat du skal vælge, eller hvis du ønsker en helt anden løsning, kan vi stå rådighed. Du kontakter os via linket her, og så vil vores kaffespecialister guide dig i dit valg.