Kaffens smag

Kaffens smag afhænger af, hvilke bønner man bruger, og hvordan man tilbereder dem.

 

Om kaffen har en syrlig, sød, mild, stærk eller kraftig smag afhænger af sammensætningen af bønnerne. Det kalder man kaffens “blend”.

Men blendet er ikke det eneste, der har indflydelse på kaffens smag: Ristning, formaling, bryggemetode, vandkvalitet og rent bryggeudstyr har også stor indflydelse på kaffens smag.

Her kan du læse om hvordan du brygger kaffe korrekt.

Får du kaffen serveret af en barista, har vedkommendes brygge-færdigheder selvfølgelig også betydning for, om du får en god kop kaffe.

Alle kaffesorter smager forskelligt

Der findes en del forskellige kaffesorter. Men kaffebranchens to mest anvendte kaffesorter er Arabica og Robusta.

  • Arabica udgør størstedelen af den samlede kaffeproduktion i verden. Kaffebønnerne er kendt for sin søde og milde smag.
  • Robusta er mere intens, bitter og kraftig i smagen end Arabica. Robusta findes i en lang række forskellige varianter og kvaliteter – som igen smager forskelligt alt efter klima, vækstforhold og jordbund på plantagen.

Se vores udvalg af kaffer til kontor– og ervhervskaffemaskiner her.

Kaffens smag afhænger af bearbejdningen af bønnerne

Der er altså stor forskel på smagen af Arabica og Robusta bønner i deres naturlige form. Og smagen varierer igen efter bearbejdningen: Om bønnerne er vaskede eller uvaskede.

Når man vasker Arabica-kaffen, får den en finere og mere syrlig smag end den uvaskede Arabica-bønne, der smager sødt og afbalanceret.

Den vaskede Robusta-bønne har – lige som den uvaskede – en meget kraftig og intens smag, men bearbejdningen er med til at gøre smagen mere afrundet. Dog er den vaskede Robusta ikke særligt udbredt.

Kaffe skal smage godt – også på kontoret

Uanset hvilken kaffesmag du og dine kollegaer foretrækker, kan vi levere en løsning, der er særligt tilpasset jer. Vi guider jer i valget af kaffemaskine og kaffeudvalg. Kontakt os her.

Eller tilmeld dig vores nyhedsbrev, hvis du vil have kaffe-inspiration direkte i indbakken.