Merrild Lavazza Danmark ApS

Kaffeflødeis med brændt marengs, klar jordbærsauce/coulis, sprøde tuilles og urter

Lækker sommer opskrift

Sommeren er over os, og det betyder det er tid til en sommer opskrift. Forfrisk din kaffe eller afkøl kollegaerne med denne lækre opskrift.

Opskrift til 4 personer

Ingredienser:

2 dl. Gold Selection kaffe

5 dl. fløde 38%

125 g. sukker

5 stk. æggeblommer

200 g. sukker

40 g. vand

125 g.  (3-4 stk) æggehvider

300 g. jordbær

50 g. flormelis

100 g. smør

100 g. mel

100 g. sukker

1 stk. æg

Skovsyre

Fremgangsmåde:​

  1. Pisk fløden let, pisk blommer og sukker hvide og luftige, vend kaffen i æggesnapsen og vend så fløden i. Kom isen i forme og frys i min. fire timer.
  2. Kog sukker og vand op til det bliver 115 grader, pisk hviderne stive og hæld så sukkerlagen heri under kraftig piskning. Kom marengsen i en sprøjtepose.
  3. Del jordbærerne i fire og kom flormelis på, lad det trække et par timer og sigt den klare væske fra.
  4. Brug en håndmixer til at piske smør, mel, æg og sukker til en lind masse, smør den tyndt ud på et stykke bagepapir og bag dem gyldne ved 175 grader.
  5. Anret isen med marengs, brænd den let med en creme brulee brænder, kom lidt jordbærsause på og anret med de resterende jordbær, sprøde tuilles og skovsyre.

 

Hvis du har en ismaskine, er det også helt ideelt at lave isen herpå, da den bliver mere luftig og cremet. Hvis du ønsker en stærkere kaffesmag, kom da mindre sukker i.

Se flere opskrifter her