Merrild Lavazza Danmark ApS

Kaffe panna cotta med kandiseret ananas og ananas chips

Inspirer dine kollegaer til at bruge deres kaffegrums rester – byd dem på en italiensk dessert oplevelse med denne kaffe-panna cotta og lad kaffehyggen sprede sig.

 

Mængde

4 personer

Ingredienser

4 dl. fløde
1 dl. Tierra Selection
3 stk. husblas
75 g. sukker
1 stk. ananas
100 g. sukker
50 g. vand
1 potte citronmelisse

Fremgangsmåde

1. Varm fløde og kaffe op og smag det til med sukker, udblød husblas i koldt vand og vend det i fløden. Kom panna cottaen i ønskede forme eller skåle og lad det sætte sig på køl i ca. 3 timer (tilsæt evt vanille, eller andre smage til panna cottaen).

2. Kog vand og sukker op, skær 5 tynde skiver af ananas og dyp dem i sukkerlagen, kom dem på bagepapir og tør dem i ovnen ved 100°C i et par timer.

3. Den resterende ananas skæres i stave og tilberedes i sukkerlagen, til vandet er kogt væk, pas på det ikke brænder.

4. Anret de kandiserede ananas sammen med den faste panna cotta og pynt med ananas chips og citronmelisse.

Hvis du ønsker en mere fedtfattig version, erstat da halvdelen af fløden med mælk.
Brug evt. hele bønner og kog dem op med fløden i stedet for at tilsætte færdigbrygget kaffe.