Fremtidens receptionister får barista-færdigheder

Hvordan kan et kaffeunivers hjælpe elever, der uddanner sig til receptionister med at finde en praktikplads? Coronapandemien har sat sine spor hos mange, og måske særligt i restaurationsbranchen. Det er noget, mange elever på Hotel- og Restaurantskolen i København har mærket i deres søgen efter en praktikplads. Derfor var det vigtigt at styrke dem med ny viden og kurser. Et af dem har været et barista-kursus i Lavazza-kaffe.

– Mange receptioner på hoteller har bar- og loungeområder. Derfor skal man kunne lave en god kop kaffe, samtidig med at man er receptionist, siger Danielle Diandra Mclntosh, Faglærer og Receptionistmanager på Hotel- og Restaurantskolen.
For Danielle var det noget, hun ”først lærte”, da hun kom ud i praktik i sin tid. Derfor var det ifølge hende en god mulighed at give eleverne færdigheder i kaffe, så de var godt klædt på til ”den virkelige verden” – og samtidig stod de stærkere i jobsøgningsprocessen.

God kaffe kræver gode råvarer og den rigtige teknik

Den gode kaffe starter med gode råvarer. Der er stor forskel på kaffens smag og kvalitet, og derfor var det vigtigt for Danielle, at de valgte den helt rigtige kaffe.
– Lavazza er et godt match til os. Kaffen har en god smag og kvalitet, men også en god historie. Derudover stemmer Lavazzas bæredygtighedsprofil overens med skolens vision og værdier, og det er vigtigt for os.
At brygge en god kop kaffe er, som Danielle beskriver, ikke noget, ”man bare lige gør”. Det kræver gode færdigheder indenfor kaffebrygningen fx kværningsgrad, dosering, tamping, brygning, mælkeskumning, hældeteknik og ikke mindst vedligeholdelse af maskiner.
– Det er jo ikke så lige til, fandt eleverne ud af. Det er en hel videnskab – og derfor står de utroligt stærkt lige nu.
Eleverne deltog i et 4-5 timers intensivt kursus med kun 4 elever på hvert hold, så der var tid til fordybelse. Udover at have fået viden indenfor råvarer og teknik, lærte eleverne også, hvordan man sætter kaffe på menuen. Men hvad synes eleverne om kurset?
– Tilbagemeldingen fra kurset har været fantastisk. Eleverne har fortalt mig, at de føler sig bedre rustet til at komme ud som elever på hoteller, hvor de til tider skal lave kaffe for deres gæster. Vi har efterfølgende også set, at disse færdigheder har hjulpet flere elever med at finde en praktikplads.

Bar’ Kaf’

Skolen har sin helt egen café, der hedder Bar’ Kaf’. I lobbyen blev der i forbindelse med en renovering etableret en lækker café. I caféen kan man arbejde i grupper, spise frokost men også hygge.
– Vi har skabt et område, hvor eleverne kan nyde en god kop Lavazza-kaffe. Vi er faktisk meget overraskede over, hvor meget caféen egentlig bliver brugt. Det er skønt.

Om Hotel- og Restaurantskolen:

På Hotel- og Restaurantskolen uddannes bl.a. receptionister, kokke, tjenere, ernæringsassistenter. Det handler om mad, gastronomi og værtskab.

Hvilken kaffemaskine har Hotel- og Restaurantskolen?

Hotel- og Restaurantskolen har vores Rancilio Classe 7-maskine. Rancilio Classe 7 er af høj kvalitet, har et lækkert design og er udstyret med avanceret teknologi for at give brugeren den bedste oplevelse.

USB-teknologien muliggør automatisk dosering baseret på valgte indstillinger. Dermed får du en ensartet og lækker kop kaffe hver gang.

iSteam er en programmerbar steamer med temperatursensor. Med iSteam kan du nemt programmere maskinen til at steame mælken ift. den ønskede kaffedrik, fx Cappuccino eller Café Latte.

Rancilio Classe 7 er nem at benytte og der er god plads ved maskinen samt store, tydelige knapper.