• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

Forskning og uddannelseFødevareproduktionMiljø og sundhedRåvarer og ingredienser27. 10. 2020 | Kasper Mundt-Nielsen

Biotech startup vil realisere kaffes sundhedspotentiale

Forskning og uddannelseFødevareproduktionMiljø og sundhedRåvarer og ingredienser27. 10. 2020 By Kasper Mundt-Nielsen

Den danske industrielle biotech startup Kaffe Bueno modtager DKK 8,2 millioner fra Vækstfonden (DK), PINC (Paulig Group Venturekapital, FI), Yield Lab (IE) og en dansk business angel. Pengene vil blive brugt på at opskalere produktionen, udvidelse af teamet, IPR og videre proces- og produktudvikling.

Juan Medina, Camilo Fernandez og Alejandro Franco – Kaffe Bueno’s stiftere.

Kaffe Bueno er en ingrediensproducent, der ved brug af grøn kemi og bioteknologi genanvender brugte kaffebønner til aktive og funktionelle ingredienser i kosmetik, ernæringsmidler og funktionelle fødevarer.

– Kaffe Bueno passer perfekt til PINC og Paulig, som også har leveret kaffegrums til Kaffe Bueno det sidste år, siger Marika King, Head of PINC.

– Vi har til formål at udvikle og investere i vækstvirksomheder, der enten har et strategisk, økonomisk eller samfundsmæssigt fokus og påvirkning. Kaffe Bueno scorer højt på dem alle! Paulig har valgt at gå forrest, når det kommer til at sikre bæredygtighed inden for kaffeindustrien, og hvad er mere bæredygtigt end at få en langt bedre udnyttelse af branchens biprodukter?

Også hos Vækstfonden, ser man potentiale i en bæredygtig kaffeindustri.

– Hos Vækstfonden er vi glade for at kunne investere i denne vigtige sag om bæredygtighed. Det er vigtigere nu end nogensinde før, at vi har virksomheder som Kaffe Bueno, der arbejder med grønnere og bæredygtige løsninger. Vi har fulgt dem i et par år og er imponerede over de fremskridt, de har gjort. Nu er det tid til at skalere op og vi er glade for at være en del af denne rejse sammen med stærke medinvestorer, siger Otto Bjerg Hausgaard, Investment Manager hos Vækstfonden.

Sundhed, mad og skønhedsprodukter lavet på genanvendte kaffebønner

Kaffe Bueno er grundlagt i Danmark i 2016 af tre colombianske iværksættere med missionen om at realisere kaffes sundhedspotentiale, hvor skadelige udledninger minimeres og kaffes anvendelighed i biprodukter maximeres. Kaffe Buenos cirkulære forretningsmodel har hidtil givet tre produkter, der er på markedet: en hudplejende olie, et nærende mel og en kosmetisk peeling ingrediens.

– Kaffe er fantastisk! Når man er opvokset i Colombia, er kaffe så meget mere end en drikkevare, vi bruger det til alt: sår, hudpleje, desserter, og så videre, siger Juan Medina, CEO og medstifter af Kaffe Bueno.

– Vores mål er at spille en vigtig rolle i den fremtidige bio-økonomi ved at realisere kaffes sundhedspotentiale og gøre brug af dets biprodukter til genanvendelse af sundhedsfremmende ingredienser. Vores Kaffe Bueno Oil er allerede tilgængelig globalt til high-end hudpleje produkter, og vores alsidige Kafflour bliver brugt til sundt bagværk. Med denne investering kan vi virkelig skifte gear og skalere produktionen for at imødekomme kundekrav og fremskynde udviklingen af vores næste bølge af produkter.

Artiklen forsætter efter billedet

– Vores mål er at spille en vigtig rolle i den fremtidige bio-økonomi ved at realisere kaffes sundhedspotentiale og gøre brug af dets biprodukter til genanvendelse af sundhedsfremmende ingredienser, siger Juan Medina, CEO og medstifter af Kaffe Bueno

Investeringen får hurtigt ben at gå på

Takket være denne nye investering planlægger Kaffe Bueno at lancere en række nye fødevare, funktionelle og kosmetiske ingredienser på markedet i 2021 og 2022, samtidig med, at de opskalerer produktionen af eksisterende ingredienser for at imødekomme en voksende efterspørgsel. Desuden vil en del pengene blive øremærket til at dække IPR-omkostninger for patenter til deres teknologier og processer samt en udvidelse af teamet

Hvorfor gå op i kaffe?

Næsten 10 milliarder kilo kaffe handles årligt over hele verden, hvor mere end 30% forbruges i EU. Når vi brygger en kop kaffe, ender mindre end 1% af kaffes sundhedsfremmende egenskaber i din kop. De resterende 99% forbliver intakte i kaffegrumset, som normalt ender på en losseplads eller brændes til produktion af biobrændsel. Når kaffegrums ender på en losseplads, generer det tonsvis a metangas under dets nedbrydelse, en gas som er 25-86 gange mere skadelig for miljøet end CO2 ifølge United States Environmental Protection Agency (EPA). Den globale udledning af kaffeaffald svarer til den årlige udledning fra 10 millioner biler.

Danmark alene forbruger over 50 millioner kilo kaffe årligt (8,7 kg per indbygger x 5,8 millioner danskere) , og selv om det meste ender med at blive brændt som bioaffald til energiproduktion, er det ikke en optimal løsning, da dette også munder ud i tonsvis af CO2-udledninger årligt. Derudover bliver den reelle værdi af kaffe stadig undermineret.

Artiklen forsætter efter billedet

En nylig undersøgelse foretaget af IDH – The Sustainable Trade Initiative afslører, at der stadig er tonsvis af skjulte udledninger på landbrugsprodukter såsom kaffe, kakao, palmeolie og andre produkter. Dette er skjulte udledninger, der specifikt påvirker EU lande, da 12 europæiske lande står for 70% af Europas samlede import af disse produkter. Disse lande er: Tyskland, Frankrig, Storbritannien, Spanien, Italien, Polen, Holland, Belgien, Danmark, Schweiz, Portugal og Norge.

Med en gennemsnitlig stigning på 40% i nationale emissioner, er der altså yderligere skjulte emissioner fra produktionsprocesser, skovrydning og transport af disse råmaterialer. Når man har med sine overvejelser, at kun 1% af kaffes værdi udnyttes (til at fremstille kaffedrikken), er det indlysende, hvorfor landmænd historisk set kun er blevet betalt 1% af deres produkts værdi, lyder det fra Kaffe Bueno.

Kaffe Buenos cirkulære bioraffinaderimodel udnytter hele spektret (100%) af bioaktive molekyler i kaffe og kommercialiserer dem som ingredienser inden for WellCare-sektoren. For at producere disse bruger de miljøvenlige teknologier, der genbruger varme, vand og CO2, hvilket gør det muligt at reducere miljøudledninger i kaffes værdikæde. Med denne model har Kaffe Bueno ikke kun til formål at udnytte kaffes fulde potentiale men også at omfordele goderne på tværs af værdikæden på en mere retfærdig måde.

Skrevet i: Forskning og uddannelse, Fødevareproduktion, Miljø og sundhed, Råvarer og ingredienser

Seneste nyt fra redaktionen

Foodexpo favner både kød, klima og grøn kost med inspirerende events

Messer og konferencer11. 12. 2025

Kød, klima og grøn kost er alt sammen på tallerkenen, når Foodexpo samler fødevarebranchen til tre horisontudvidende dage spækket med spændende oplevelsesuniverser og fremsynede events. Nordens største faglige mødested for alle, der lever for og arbejder med mad, finder sted i MCH Messecenter

Arla: Erfaren mejerimand tager over i Nr. Vium

Mejeri11. 12. 2025

Der er masser af erfaring fra både Arla og resten af verden med i bagagen, når Henrik Jessen nu overtager ledelsen af Arla i Nr. Vium 350 medarbejdere hos Arla i Nr. Vium har nu fået vished om, hvem der fremover skal stå i spidsen for mejeriet. Det bliver 60-årige Henrik Jessen, der i

Pincho Nation: Succesfulde franchise-åbninger i 2025

AktueltFoodservice11. 12. 2025

2025 har været et markant vækstår for Pincho Nation i Danmark. Med fire nye restauranter og stærke resultater i de etablerede enheder runder man 700.000 gæster og passerer en vigtig milepæl: ti restauranter på det danske marked. Udviklingen afspejler både en stigende efterspørgsel og en solid

Rekord i antal julebryg

AktueltDrikkevarer11. 12. 2025

Aldrig før har der været så mange forskellige julebryg at vælge imellem som denne jul. Desuden er paletten af julebryg i 2025 den mest farverige. Danske øl-nydere kan glæde sig over, at de har rekordmange julebryg at vælge imellem i december 2025. Hele 219 forskellige julebryg står på

NOTCH, et nyt kakaofrit chokoladealternativ lavet på mask

KonfektureTop11. 12. 2025

Fra d. 10. december kan kunderne i alma madmarked smage på fremtidens fødevarer fra innovationscenteret Spora, grundlagt af kokken Rasmus Munk. Det første projekt, der bliver præsenteret, er chokoladealternativet NOTCH, udviklet af mask, et restprodukt fra ølbrygning. Rasmus Munk lancerede i

Ny forskning: Vandmænd kan bruges til at lave mayonnaise og smør

Forskning og uddannelseFødevareproduktionMiljø og sundhedRåvarer og ingredienserØkologi og bæredygtighed09. 12. 2025

Forskere på Syddansk Universitet (SDU) har fundet ud af, at vandmænd kan bruges som fødevarestabilisator og vil nu bl.a. samarbejde med toprestauranten Alchemist og dens forsknings- og testkøkken Spora om at bruge det i madretter. I fremtiden kan de slimede væsener måske bidrage til en mere

Fermentering gør havets grøntsager mere spiselige

Forskning og uddannelseMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed09. 12. 2025

Tang har længe været hyldet som en bæredygtig superingrediens – men dens “fiskede” smag er en barriere for mange vestlige forbrugere. Nu viser et nyt studie fra Københavns Universitet, at fermentering med mælkesyrebakterier kan være nøglen til at få tangen til at glide ned. Det kan være

Dansk økologieksport når rekordhøjt niveau

AktueltFødevareproduktionLandbrugMarkedsføringMesser og konferencerMiljø og sundhedPolitik og eksportØkologi og bæredygtighed09. 12. 2025

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at eksporten af danske økologiske varer i 2024 steg til 3,6 milliarder kroner. Det er fjerde år i træk, at økoeksporten stiger. Dansk økologieksport steg i 2024 med fire procent. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik, der netop er offentliggjort. I

Fødevareminister Jacob Jensen

Mindre madspild: Nu bliver det lettere at donere overskudsmad

AktueltDetailhandel og en grosFoodserviceMiljø og sundhedPolitik og eksportØkologi og bæredygtighed09. 12. 2025

Fødevareminister Jacob Jensen (V) har taget initiativ til at luge ud i regler, der spænder ben for donation af fødevarer. En ændret fortolkning af reglerne for donation af overskudsmad skal skabe bedre og mere enkle rammer for fødevarevirksomheder i Danmark og samtidig styrke kampen mod

Stigende fødevarepriser kan flytte to ud af tre stemmer

Detailhandel og en grosPolitik og eksportTop09. 12. 2025

Fødevarepriser er blevet et afgørende vælgertema, hvor næsten to ud af tre danskere svarer, at de stigende fødevarepriser i større eller mindre grad kan påvirke deres stemme ved næste folketingsvalg. Det viser en ny befolkningsundersøgelse foretaget af Norstat for De Samvirkende Købmænd

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • DENIOS ApS

    Gemmer dit løfteudstyr på skjulte farer?

  • Ardo NV Denmark Office

    Sødme møder

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Fra vindtunneller til rumfart: Vakuum til rumfarts undersøgelser

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Dagrofa Foodservice juleindsamler til fordel for JunkFood

  • Spirax Sarco Danmark

    Undgå kontaminering med rendamp i fødevareproduktion

  • Ardo NV Denmark Office

    Slank, sprød og …

  • Ardo NV Denmark Office

    Ready to eat or not?

  • Ardo NV Denmark Office

    Nyt år, nye favoritter – Ardo lancerer 9 nyheder på frost i 2026

  • DENIOS ApS

    Har du den rigtige pumpe?

  • Spirax Sarco Danmark

    Guide: Find den korrekte dampkvalitet

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Foodexpo favner både kød, klima og grøn kost med inspirerende events

    11.12.2025

  • Arla: Erfaren mejerimand tager over i Nr. Vium

    11.12.2025

  • Pincho Nation: Succesfulde franchise-åbninger i 2025

    11.12.2025

  • Rekord i antal julebryg

    11.12.2025

  • NOTCH, et nyt kakaofrit chokoladealternativ lavet på mask

    11.12.2025

  • Ny forskning: Vandmænd kan bruges til at lave mayonnaise og smør

    09.12.2025

  • Fermentering gør havets grøntsager mere spiselige

    09.12.2025

  • Dansk økologieksport når rekordhøjt niveau

    09.12.2025

  • Mindre madspild: Nu bliver det lettere at donere overskudsmad

    09.12.2025

  • Stigende fødevarepriser kan flytte to ud af tre stemmer

    09.12.2025

  • Ny teknologi: Kan vi leve af luftsteg og vindfrikadeller?

    04.12.2025

  • Dansk forskning kan bane vej for udfasning af antibiotika i akvakultur

    04.12.2025

  • Bad Seed Brewing kåret som Årets Danske Bryggeri 2025

    04.12.2025

  • Nyt nummer på gaden: Food&Drink går i fisk

    04.12.2025

  • Danske økologiske virksomheder på eksportfremstød i Berlin

    04.12.2025

Alle nyheder ›

Læs Food & Drink gratis online

Annoncering i Food & Drink

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik