Danskerne spiser for meget tilsat sukker ifølge Fødevarestyrelsen, og blandt andet derfor har man hos Arla arbejdet på at reducere sukkerindholdet i en lang række produkter, herunder familieyoghurten Yoggi.
Det seneste år har mejerivirksomheden reduceret sukkeret i Yoggi variant for variant, således af hele Yoggi 1 liter-serien nu indeholder 30 procent mindre sukker sammenlignet med tilsvarende produkter, oplyser Arla, og det sparer på årsplan danske forbrugere for 500 ton sukker.
I stedet bliver Yoggi fremover sødet med ekstrakt fra planten stevia kombineret med sukker.
Stevia er en plante med meget søde blade, der efter forarbejdning til stoffet steviol glycosid kan anvendes som sødemiddel. Steviol glycosid er op til 300 gange sødere end sukker, men indeholder ingen kalorier og påvirker ikke blodsukkeret. Stevia er blevet anvendt som sødemiddel i Asien i mange år, og steviol glycosid blev i 2011 godkendt til anvendelse i fødevareindustrien i EU.