• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

LandbrugMejeri30. 05. 2023 | Mikkel Bækgaard

Arla åbner gård i Nigeria

LandbrugMejeri30. 05. 2023 By Mikkel Bækgaard

Åbningen af Arlas første gård uden for Europa understreger andelsselskabets langvarige engagement i Nigeria. Undervisning af lokale mælkebønder og videndeling på tværs hele sektoren skal give mejeriproduktion et løft i landet, der står til at blive et af de mest befolkede i verden.

Åbning af Arla-gård i Nigeria

Embedsfolk fra regeringen, lokale bønder, samarbejdspartnere og Arla-repræsentanter var alle på plads til den officielle indvielse af Arlas første gård uden for Europa.

Nigeria har en af de hurtigst voksende befolkninger i verden og står til at fordoble fra de nuværende ca. 220 millioner mennesker til 400 millioner i 2050. Det lægger et enormt pres på fødevareproduktionen for at kunne levere næringsrig og pristilgængelig kost, og da kun 40 procent af den nuværende mejeriefterspørgsel på 1,45 milliarder liter mælk per år bliver dækket af lokal produktion, er behovet for at udvikle den lokale mejerisektor tydelig.

”Med udsigten til at blive det næstmest folkerige land, og Lagos den folkerigeste by, i 2100, er alles øjne rettet mod Nigeria. Der er naturligvis et element af en god forretningsmulighed, men vores aktiviteter i Nigeria fokuserer i høj grad på at dele vores ekspertise inden for landbrug og mejeriproduktion med lokale samarbejdspartnere for at sikre adgang til næringsrige fødevarer for den voksende befolkning. Og med indvielsen af gården understreger vi endnu engang vores forpligtigelse om netop det,” siger Simon Stevens, øverste chef for Arlas internationale forretning.

Led i en tredelt strategi

Gården er tredje ben i Arlas engagement for at udvikle den lokale mejerisektor i Nigeria, og den både står ovenpå og kigger ind i de andre to ben.

Første del var det såkaldte Milky Way Partnership. Et offentligt-privat samarbejde, som Arla etablerede i 2016. Sammen med Care Danmark, Landbrug og Fødevarer, Seges Innovation samt de nigerianske organisationer Coret og Milk Value Chain Foundation var målet at øge effektiviteten og dermed indkomsten for lokale mælkebønder via undervisning og adgang til basalt materiel. Partnerskabet nåede ud til mere end 4200 lokale bønder, som har oplevet og en øget indkomst på 200 procent.

I 2019 udvidede Arla sit engagement ved at indgå i et partnerskab med regeringen i Kaduna State om at etablere Damau Household Milk Farm. Formålet er at give 1000 nomadiske bønder et permanent landbrugsområde på de 8200 hektar, løfte deres produktionsevner og tilbyde en aftagningsmodel for deres mælk, som indgår i produktionen af lokale mejeriprodukter.

”Det giver simpelthen ikke mening at snakke om øget effektivitet eller indkomst, hvis der ikke er marked parat til at aftage den ekstra mælk. Derfor arbejder vi inden for begge områder samtidigt, og gården bliver en katalysator på begge dagsordner, hvorfor jeg er utrolig glad for at deltage i åbningen,” siger Simon Stevens.

Mælken fra de lokale mælkebønder, Damau Household Milk Farm og Arla-gården puljes og omdannes til mejeriprodukter på et af de to mejerier, Arla har i Nigeria. Tilsammen udgør de tre mælkestrømme et tilpas levedygtigt økonomisk grundlag, som er essentielt for det videre udviklingsarbejde.

Undervisning i bedre husdyrhold

Udover at huse 216 malkekøer, med muligheden for at udvide til 750, er gårdens fremmeste formål at facilitere undervisning til lokale mælkebønder, landbrugsuddannelser, dyrlæger og andre relevante grupper.

Det primære fokus bliver på gårddrift og husdyrhold, og undervisningen bliver centreret omkring Arlas Big5; fem essentielle og effektive tiltag til at reducere klimapåvirkning på gården bekræftet af Arlas klimatjekdata, der er et af verdens største eksternt valideret datasæt om mælkelandbrug. De fem tiltag er fodereffektivitet, proteineffektivitet, dyrevelfærd, gødningsforbrug og arealanvendelse.

”Ved at dele den ekspertviden, vores andelshavere har tilegnet sig igennem årtier, og kombinere den med videnskabelig data kan vi gøre en stor forskel for de lokale mælkebønder. Forbedret husdyrhold har en direkte indflydelse på mælkekvalitet og mængde, som resulterer i et øget indkomst, hvis der vel at mærke er et marked klar til at aftage mælken, som vi netop arbejder på i vores andre udviklingsprojekter i Nigeria,” siger Anna Månsson, Arlas chef i Vestafrika.

Og ekspertisen, Arlas ejere kan bidrage med, bliver taget godt imod blandt de nigerianske samarbejdspartnere, der er klar til at udvikle landets mejeriindustri.

”Implementering af den bedste landbrugspraksis er nøglen til at opnå de ambitioner, vi har for den nigerianske mejerisektor. Den viden, som Arla bidrager med, og som nu er forankret i denne imponerende gård, gør, at vi kan tage endnu et stort skridt mod at skabe et mere effektivt og finansielt bæredygtigt fundament for mejeri i Nigeria,” siger Winnie Lai-Solarin, direktør for husdyrbrug ved det nigerianske ministerium for landbrug og landdistriktsudvikling.

Skrevet i: Landbrug, Mejeri

Seneste nyt fra redaktionen

FødevareDanmark: Sænk fødevaremomsen, men hæv ikke priserne andre steder

Detailhandel og en grosPolitik og eksport12. 11. 2025

FødevareDanmark støtter ønsket om lavere fødevaremoms, men afviser De Samvirkende Købmænds (DSK) forslag om at finansiere momsnedsættelsen ved at hæve momsen på ”mindre nødvendige varer”. Torsdag i sidste uge lancerede De Samvirkende Købmænd (DSK) en analyse, der viser, at det er muligt at

Fem forskningsbaserede skridt mod mere bæredygtig ost

Forskning og uddannelseMejeriØkologi og bæredygtighed12. 11. 2025

En ny forskningsgennemgang viser, at fem enkle tiltag kan gøre osteproduktion mere effektiv og bæredygtig. Et forskerteam fra DTU har gennemgået den eksisterende forskning om fermentering og modning af ost i et litteraturstudie og peger på fem underudnyttede videnskabeligt baserede tiltag, som kan

Toscansk toprestaurant fylder Det japanske Tårn med italiensk velsmag

AktueltFoodservice12. 11. 2025

Den toscanske michelinrestaurant Saporium rykker for en periode ind i Tivoli. I Toscanas bølgende bakker ligger et af Italiens mest eksklusive og idylliske hoteller: det danskejede Borgo Santo Pietro, som for nyligt er blevet tildelt de maksimale 3 nøgler i Michelin-guiden. Blandt hotellets

Irland vinder prisen for verdens bedste steak ved World Steak Challenge

AktueltDetailhandel og en grosKød, fisk og fjerkræ12. 11. 2025

Ved mandagens World Steak Challenge vandt irske Dawn Meats og Lidl titlen som 'World's Best Steak' for deres irske græsfodrede sirloin. I alt sikrede Irland sig 24 guldmedaljer - og ud af de i alt 304 uddelte medaljer tog Irland den største samlede medaljehøst med 68 guld-, sølv- eller

Grønne ambitioner kræver større satsning på økologiforskning

Forskning og uddannelseFødevareproduktionLandbrugMiljø og sundhedTopØkologi og bæredygtighed12. 11. 2025

Forskning i økologi skal ikke have mindre, men større investeringer, for at Danmark kan leve op til sine grønne ambitioner om en fordobling af økologien. Det sikrer en ny politisk aftale. Med et nybrud i dansk forskningspolitik gennemfører regeringen flerårige investeringer i forskning og

FERM FOOD vinder EY’s Scale-Up pris: Gør fødevarer sundere

FødevareproduktionMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed11. 11. 2025

Den danske ingrediensproducent FERM FOOD ApS fra Bække i Vejen har vundet EY Entrepreneur Of The Year’s regionale pris i kategorien Scale-Up. Prisen blev uddelt ved EY’s kåring i Syd-og Sønderjylland torsdag den 6. november og markerer en vigtig milepæl for virksomheden, der leverer fermenterede

Indonesisk svamp tryller ølrester om til pølser

DrikkevarerForskning og uddannelseKød, fisk og fjerkræMiljø og sundhedRåvarer og ingredienserØkologi og bæredygtighed11. 11. 2025

I jagten på nye måder at producere protein på, har forskere på Aalborg Universitet forvandlet restprodukter fra ølproduktion til et proteinrigt produkt, som kan erstatte almindeligt kød i f.eks. pølser. Resultatet er både velsmagende, bæredygtigt og økonomisk fordelagtigt. For mange går en øl

Hotel Vejlefjord investerer massivt i talentudvikling i en presset branche

AktueltFoodserviceForskning og uddannelse11. 11. 2025

Mens hotel- og restaurationsbranchen kæmper med mangel på kvalificeret arbejdskraft, har Hotel Vejlefjord succes med at fastholde og udvikle medarbejdere gennem målrettede talentprogrammer. Hotel- og restaurationsbranchen har i flere år været blandt de hårdest ramte af forgæves rekrutteringer.

Økologikongres 2025 skal vise, hvad økologien kan præstere på basis af naturlige metoder

AktueltFødevareproduktionLandbrugMesser og konferencerMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed11. 11. 2025

Den 18.–19. november samles landmænd, forskere, rådgivere og virksomheder i Kolding til Økologikongres 2025. Med 47 faglige sessioner og temaer fra grøn trepart til sundhed og økologisk regenerativt landbrug sætter kongressen fokus på, hvordan økologien kan levere løsninger på tidens største

Ultraforarbejdede fødevarer: Eksperter efterlyser fokus på ernæring frem for proces

Forskning og uddannelseFødevareproduktionMesser og konferencerMiljø og sundhedTop11. 11. 2025

Den offentlige debat om ultraforarbejdede fødevarer fylder meget hos både forbrugere og fødevaresektor. På årets fødevarekonference, Fremtidens Fødevarer, hos Teknologisk Institut satte forskere og aktører problemstillingen under lup og opfordrede til at flytte fokus fra proces til

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Busch og Pfeiffer bringer den nyeste vakuumteknologi til Ajour 2025

  • Spirax Sarco Danmark

    Lavere energiforbrug og bedre produktkvalitet med Steam Infusion – en unik teknik til fødevarefremstilling

  • DENIOS ApS

    Sådan håndterer du en lækage med 10 trin

  • Busch Vakuumteknik A/S

    50 års trofast tjeneste i produktionen

  • Spirax Sarco Danmark

    Blog: Damp er naturlig teknologi

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Tilmeld dig Masterclass om dyrevelfærd og regenerativt landbrug

  • DENIOS ApS

    Hvad gør du med dine gasflasker, når kulden kommer?

  • Spirax Sarco Danmark

    Reducer dine levetidsomkostninger på reguleringsventiler

  • DENIOS ApS

    Alt hvad du skal vide, før du håndterer farlige stoffer

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Øget produktivitet på mejeriet takket være vakuum fra Busch

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • FødevareDanmark: Sænk fødevaremomsen, men hæv ikke priserne andre steder

    12.11.2025

  • Fem forskningsbaserede skridt mod mere bæredygtig ost

    12.11.2025

  • Toscansk toprestaurant fylder Det japanske Tårn med italiensk velsmag

    12.11.2025

  • Irland vinder prisen for verdens bedste steak ved World Steak Challenge

    12.11.2025

  • Grønne ambitioner kræver større satsning på økologiforskning

    12.11.2025

  • FERM FOOD vinder EY’s Scale-Up pris: Gør fødevarer sundere

    11.11.2025

  • Indonesisk svamp tryller ølrester om til pølser

    11.11.2025

  • Hotel Vejlefjord investerer massivt i talentudvikling i en presset branche

    11.11.2025

  • Økologikongres 2025 skal vise, hvad økologien kan præstere på basis af naturlige metoder

    11.11.2025

  • Ultraforarbejdede fødevarer: Eksperter efterlyser fokus på ernæring frem for proces

    11.11.2025

  • Danskerne rækker ud efter nye varianter af oksekød

    06.11.2025

  • RAWBITE udvider produktionen i Tyskland for at imødekomme stigende efterspørgsel

    06.11.2025

  • 7-Eleven åbner ny runde af Innovation Corner og sætter fjerde iværksætterprodukt på hylderne

    06.11.2025

  • Årets Wiuff 2025: Marie Bojsen fra Birthesminde modtager Danmarks første råvarepris

    06.11.2025

  • Sund jord giver sunde grøntsager – og det kan smages

    06.11.2025

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 2 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik