• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

DrikkevarerMiljø og sundhed23. 01. 2025 | Mikkel Bækgaard

20 år gammel alkoholfri rødvin rammer det danske marked

DrikkevarerMiljø og sundhed23. 01. 2025 By Mikkel Bækgaard

Alkoholfri vin er for alvor ved at få luft under vingerne; mens mange producenter fokuserer på mere hverdagsagtige vine, tager den østrigske producent Heribert Bayer genren til nye højder. De har håndplukket en rødvin fra årgang 2005, fjernet alkoholen, og resultatet er enestående. Nu lander 250 af de blot 2.005 flasker der er blevet produceret, på det danske marked. 

Først var det skidt, så blev det bedre, og i dag er alkoholfri vin på et niveau, der er så godt, at det faktisk er svært at smage, at alkoholen mangler. Der har dog hidtil ikke været et produkt, som har kunnet få egentlige vinentusiaster op af stolen, men det bliver der ændret på nu. 

Visionære vinmagere

Katja og Patrick Bayer fra vinhuset Heribert Bayer i den østrigske vinregion Burgenland har nemlig sat sig for at vise, at det også er muligt at lave kvalitetsvin med alder uden alkohol. Først lancerede de rødvinen Zeronimo Leonis Blend baseret på vinen In Signo Leonis, som har fået 98 point af Falstaff, det største tysksprogede mad-og vinmedie. Nu er turen kommet til Zeronimo Century Blend – en alkoholfri årgangsvin fra 2005 baseret på druerne blaufränkisch, pinot noir og merlot. 

”At skabe en alkoholfri version af vores 98-pointsvin var allerede revolutionerende, men ved at dealkoholisere en vin, der er lagret i to årtier, har vi taget projektet skridtet videre. Med Century Blend viser vi, hvordan tradition og moderne teknologi kan forenes for at skabe noget ekstraordinært,” fortæller Patrick Bayer, som på Heribert Bayer har specialiseret sig i modne vine gennem de seneste 20 år. 

“Modne vine rummer en ekstra dimension og en stor kompleksitet, som mange vinentusiaster værdsætter. Vi synes ikke, at de skal gå glip af denne oplevelse, selv om de af den ene eller anden årsag har besluttet at drikke mindre alkohol,” siger Patrick Bayer. 

Imponerende niveau

Blandt de første til at smage vinen herhjemme var Kamilla Seidler, indehaver af Restaurant Lola og tidligere kåret til Sydamerikas bedste kok. Hun er imponeret over Zeronimo Century Blend, som snart kommer på kortet på Restaurant Lola. 

”Som klassisk skolet vindrikker var jeg skeptisk, men jeg må sige, at den virkelig har imponeret mig. Det er klart den bedste alkoholfri vin, jeg har smagt. Man fornemmer en masse lag og personlighed, som er bygget op over de 20 års lagring, og havde jeg ikke kendt præmissen, ville jeg ikke have kunnet spotte, at det var en alkoholfri vin – en virkelig vellykket vin med flot tanninstruktur og rankhed. Jeg glæder mig til at servere den for vores gæster, som i stigende grad efterspørger alkoholfrie kvalitetsprodukter,” siger hun.

Dansk indflydelse

Bag distributionen af Zeronimo i Danmark står NOLO Collective, som forhandler en bred vifte af Europas bedste alkoholfrie vine, spirituosa, øl og gastronomiske safter – også kaldet proxies. Uden at påtage sig æren for vinens kvalitet er Søren Kirketerp, stifter af NOLO Collective, stolt af at have spillet en rolle i tilblivelsen af denne vin. 

”Eftersom de er eksperter i modne vine, spurgte jeg, om de havde forestillet sig, hvordan en alkoholfri version ville smage, og jeg er virkelig glad for, at det plantede den idé, som de følte at de måtte udleve,” siger han og suppleres af Patrick Beyer. 

”Da Søren spurgte, om vi kunne forestille os, hvordan en alkoholfri lagret vin ville smage, kunne vi ikke vente med at finde ud af det. Udfordringerne var enorme undervejs i processen, men resultaterne overstiger alle forventninger,” siger han. 

Om Zeronimo Century Blend

Century Blend byder i næsen på elegante noter af solbær, eukalyptus, skovbund, karamelliserede svampe og nougat. I munden afslører vinen en rig, harmonisk kompleksitet, der afspejler dens 20 år lange modning; et imponerende udtryk, der byder på alt det, man kan forvente af en moden årgangsvin – bortset fra alkoholens bivirkninger. 

Skrevet i: Drikkevarer, Miljø og sundhed

Seneste nyt fra redaktionen

FødevareDanmark: Sænk fødevaremomsen, men hæv ikke priserne andre steder

Detailhandel og en grosPolitik og eksport12. 11. 2025

FødevareDanmark støtter ønsket om lavere fødevaremoms, men afviser De Samvirkende Købmænds (DSK) forslag om at finansiere momsnedsættelsen ved at hæve momsen på ”mindre nødvendige varer”. Torsdag i sidste uge lancerede De Samvirkende Købmænd (DSK) en analyse, der viser, at det er muligt at

Fem forskningsbaserede skridt mod mere bæredygtig ost

Forskning og uddannelseMejeriØkologi og bæredygtighed12. 11. 2025

En ny forskningsgennemgang viser, at fem enkle tiltag kan gøre osteproduktion mere effektiv og bæredygtig. Et forskerteam fra DTU har gennemgået den eksisterende forskning om fermentering og modning af ost i et litteraturstudie og peger på fem underudnyttede videnskabeligt baserede tiltag, som kan

Toscansk toprestaurant fylder Det japanske Tårn med italiensk velsmag

AktueltFoodservice12. 11. 2025

Den toscanske michelinrestaurant Saporium rykker for en periode ind i Tivoli. I Toscanas bølgende bakker ligger et af Italiens mest eksklusive og idylliske hoteller: det danskejede Borgo Santo Pietro, som for nyligt er blevet tildelt de maksimale 3 nøgler i Michelin-guiden. Blandt hotellets

Irland vinder prisen for verdens bedste steak ved World Steak Challenge

AktueltDetailhandel og en grosKød, fisk og fjerkræ12. 11. 2025

Ved mandagens World Steak Challenge vandt irske Dawn Meats og Lidl titlen som 'World's Best Steak' for deres irske græsfodrede sirloin. I alt sikrede Irland sig 24 guldmedaljer - og ud af de i alt 304 uddelte medaljer tog Irland den største samlede medaljehøst med 68 guld-, sølv- eller

Grønne ambitioner kræver større satsning på økologiforskning

Forskning og uddannelseFødevareproduktionLandbrugMiljø og sundhedTopØkologi og bæredygtighed12. 11. 2025

Forskning i økologi skal ikke have mindre, men større investeringer, for at Danmark kan leve op til sine grønne ambitioner om en fordobling af økologien. Det sikrer en ny politisk aftale. Med et nybrud i dansk forskningspolitik gennemfører regeringen flerårige investeringer i forskning og

FERM FOOD vinder EY’s Scale-Up pris: Gør fødevarer sundere

FødevareproduktionMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed11. 11. 2025

Den danske ingrediensproducent FERM FOOD ApS fra Bække i Vejen har vundet EY Entrepreneur Of The Year’s regionale pris i kategorien Scale-Up. Prisen blev uddelt ved EY’s kåring i Syd-og Sønderjylland torsdag den 6. november og markerer en vigtig milepæl for virksomheden, der leverer fermenterede

Indonesisk svamp tryller ølrester om til pølser

DrikkevarerForskning og uddannelseKød, fisk og fjerkræMiljø og sundhedRåvarer og ingredienserØkologi og bæredygtighed11. 11. 2025

I jagten på nye måder at producere protein på, har forskere på Aalborg Universitet forvandlet restprodukter fra ølproduktion til et proteinrigt produkt, som kan erstatte almindeligt kød i f.eks. pølser. Resultatet er både velsmagende, bæredygtigt og økonomisk fordelagtigt. For mange går en øl

Hotel Vejlefjord investerer massivt i talentudvikling i en presset branche

AktueltFoodserviceForskning og uddannelse11. 11. 2025

Mens hotel- og restaurationsbranchen kæmper med mangel på kvalificeret arbejdskraft, har Hotel Vejlefjord succes med at fastholde og udvikle medarbejdere gennem målrettede talentprogrammer. Hotel- og restaurationsbranchen har i flere år været blandt de hårdest ramte af forgæves rekrutteringer.

Økologikongres 2025 skal vise, hvad økologien kan præstere på basis af naturlige metoder

AktueltFødevareproduktionLandbrugMesser og konferencerMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed11. 11. 2025

Den 18.–19. november samles landmænd, forskere, rådgivere og virksomheder i Kolding til Økologikongres 2025. Med 47 faglige sessioner og temaer fra grøn trepart til sundhed og økologisk regenerativt landbrug sætter kongressen fokus på, hvordan økologien kan levere løsninger på tidens største

Ultraforarbejdede fødevarer: Eksperter efterlyser fokus på ernæring frem for proces

Forskning og uddannelseFødevareproduktionMesser og konferencerMiljø og sundhedTop11. 11. 2025

Den offentlige debat om ultraforarbejdede fødevarer fylder meget hos både forbrugere og fødevaresektor. På årets fødevarekonference, Fremtidens Fødevarer, hos Teknologisk Institut satte forskere og aktører problemstillingen under lup og opfordrede til at flytte fokus fra proces til

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Busch og Pfeiffer bringer den nyeste vakuumteknologi til Ajour 2025

  • Spirax Sarco Danmark

    Lavere energiforbrug og bedre produktkvalitet med Steam Infusion – en unik teknik til fødevarefremstilling

  • DENIOS ApS

    Sådan håndterer du en lækage med 10 trin

  • Busch Vakuumteknik A/S

    50 års trofast tjeneste i produktionen

  • Spirax Sarco Danmark

    Blog: Damp er naturlig teknologi

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Tilmeld dig Masterclass om dyrevelfærd og regenerativt landbrug

  • DENIOS ApS

    Hvad gør du med dine gasflasker, når kulden kommer?

  • Spirax Sarco Danmark

    Reducer dine levetidsomkostninger på reguleringsventiler

  • DENIOS ApS

    Alt hvad du skal vide, før du håndterer farlige stoffer

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Øget produktivitet på mejeriet takket være vakuum fra Busch

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • FødevareDanmark: Sænk fødevaremomsen, men hæv ikke priserne andre steder

    12.11.2025

  • Fem forskningsbaserede skridt mod mere bæredygtig ost

    12.11.2025

  • Toscansk toprestaurant fylder Det japanske Tårn med italiensk velsmag

    12.11.2025

  • Irland vinder prisen for verdens bedste steak ved World Steak Challenge

    12.11.2025

  • Grønne ambitioner kræver større satsning på økologiforskning

    12.11.2025

  • FERM FOOD vinder EY’s Scale-Up pris: Gør fødevarer sundere

    11.11.2025

  • Indonesisk svamp tryller ølrester om til pølser

    11.11.2025

  • Hotel Vejlefjord investerer massivt i talentudvikling i en presset branche

    11.11.2025

  • Økologikongres 2025 skal vise, hvad økologien kan præstere på basis af naturlige metoder

    11.11.2025

  • Ultraforarbejdede fødevarer: Eksperter efterlyser fokus på ernæring frem for proces

    11.11.2025

  • Danskerne rækker ud efter nye varianter af oksekød

    06.11.2025

  • RAWBITE udvider produktionen i Tyskland for at imødekomme stigende efterspørgsel

    06.11.2025

  • 7-Eleven åbner ny runde af Innovation Corner og sætter fjerde iværksætterprodukt på hylderne

    06.11.2025

  • Årets Wiuff 2025: Marie Bojsen fra Birthesminde modtager Danmarks første råvarepris

    06.11.2025

  • Sund jord giver sunde grøntsager – og det kan smages

    06.11.2025

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 2 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik